Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Stanovanje > Sam svoj majstor

Sam svoj majstor Radionica u kući

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 20.03.2013., 22:49   #141
Da se nadovezem na proslo post, danas mi je stigla konacna ponuda i ukupan iznos je 40000kn katastrofa prije auto kupim pa nisam trazila da mi zlato ugrade tako da odustajem, pronasla ja majstora za plocice i polako cu nesto sama nesto majstori i bit ce puno jeftinije
tinca81 is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.03.2013., 21:19   #142
Quote:
tinca81 kaže: Pogledaj post
Da se nadovezem na proslo post, danas mi je stigla konacna ponuda i ukupan iznos je 40000kn katastrofa prije auto kupim pa nisam trazila da mi zlato ugrade tako da odustajem, pronasla ja majstora za plocice i polako cu nesto sama nesto majstori i bit ce puno jeftinije
neće
Old 21.03.2013., 22:34   #143
Quote:
tinca81 kaže: Pogledaj post
Juce sam bila u Bauhaus-u i eto Vam mog troskovnika:

Građevinski radovi u kupaonici:
1. demontaza sanitarija i oprema (vrece za sutu nisu u cijeni) paus 1 = 300kn
2. skidanje starih plocica u kupaonici (vrece za sutu nisu u cijeni) 18m2 = 540kn
3.izmjena instalacija dovoda i odvoda vode u kupaonici po izljevnom mijestu (materijal nije u cijeni) 7kom = 2800kn
4. izmjena elektroinstalacija u kupaonici po rasvjetnom mjestu (materijal nije u cijeni) 6kom = 690
5. ravnanje zidova zbukom ili ljepilom, priprema za postavu keramike (materijal nije u cijeni) 14m2 = 630kn
6. izravnanje poda glazurom ili masom za niveliranje (materijal nije u cijeni) 4m2 = 200kn
7. ugradnja i obzidavanje tus kade siporexom (materijal nije u cijeni) 1kom = 250kn
8. polaganje i fugiranje keramickih plocica u kupaonici (materijal nije u cijeni) 18m2 = 1530kn
9. montaza sanitarne opreme i galanterije (oprema iskljucivo iz Bauhaus-a) paus 1 = 850kn
10. gletanje i licenje stropa (materijal nije u cijeni) paus 1 = 550kn
11. montaza tus kabine 1kom = 300
12. ugradnja i oblaganje podzbukanog vodokotlica knaufom (materijal nije u cijeni) kom1 = 300kn
13. preinaka centralnog grijanja na zidnu lojtricu (materijal nije u cijeni)

Demontazu i ponovnu montazu plinskog bojlera potrebno je izvrsiti od strane ovlastenog servisa te ona nije sastavni dio ponude. Odvoz i deponiranje sute nije u cijeni.
Procijenjena vrijednost gradjevinskih, izolacijskih i instalacijskih materijala iznosi cca 4000kn i biti ce obracunata po zavrsetku radova po stvarno utrosenim kolicinama.

Neka mi netko da misljenje za ovakvu ponudu meni se cini te exstra previse pa pobogu nigdje nije materijal ukljucen pa sta samo njihove ruke placam 12000kn pa jos lika da mi skine i opet stavi vaillant jos njega platiti moram pa di su tu plocice, wc i te sanitarije hallo pa po ovome mene bi moja kupaonica koja jedva ima 4m2 dosla 30000kn nema sanse i ne znam cemu mjenjanje instalacija kad mi je sve ok po tom pitanje jedino sta sam ja htjela jest da mi se promjeni strana radijatora gdje bi umjesto radijatora isla zidna lojtrica i da mi kod umivaonika bude i topla voda to je sve pa ne kuzim cemu onda mjenjanja instalacija HELP
Što se tiče cijena samog rada, nešto bi mogli proći jeftinije...ali...za neke stvari bez obzira što se radi o nekoj sitnici nema čovjeka koji može napraviti baš sve.
Cijena puno ovisi i o detaljima. Npr da uzmemo keramiku...nije isto ako u kupaonici imate jednu vrstu pločica na uidu i drugu na podu, nema prozora,nema dimnjaka i slično...ili ako imate prozor+dimnjak+još nekakav stup pa bi na pod dva dezena pločica a na zid 3+burdure...pa je sve puno sporije...Isto tako ovisi i npr ako je visina 2,6 ili 4 m...
Tu nema hidorizolacije....a to bi trebalo staviti, barem na pod...
Ako to radi više majstora (pogotovo neprovjerenih) i međuosbno "ne povezanih" potrgat će Vam živaca za 2000 kn i uglavnom će svaljivati krivicu jedini na druge....Npr keramičar kaže...ne mogu napraviti bolje jer je loše ožbukano...ovaj koji je žbukao kaže ne nije do mene jer ovaj koji je rušio nije očistio sve pa mi malo pobjeglo a i vodoinstalater je zeznuo neke stvari...itd..

NIje u građevini lova kako ljudi misle, da je to mlaćenje love 2-3 kupaonice mjesečno x 8,10 ili 12 tisuća= nekoliko ministarskih plaća....

Iskreno...sam ću završiti gotovo sve u kupaonici za 15-17 dana...jest da su neke stvari u tom slučaju lomljenje kičme i od toga jedino što ne znam jest napraviti preinake na crnim cijevima,sve ostalo da...uključivo i postavu plinskog/el bojlera itd...jer ako je novi moram platiti ovlaštenom serviseru puštanje u red radi jamstva...makar on dođe kad je bojler već potrošio par m3 plina.
Ali tih 15-17 dana da bi se napravilo dobro i uredno znači rad po 10 sati dnevno a ne 8 uz 30% vremena na Facebooku.
Od toga naravno treba odbiti trošak (barem) regostracije kombija,doprinosa,guma,servisa,amortizacije alata i kombija...itd..itd...i kad se to prevede u iznos po radnom satu...nije tak bajno kako izgleda.

A to sa 12 na 40 tisuća... ne može doći na taj iznos ako nisu skupi materijali (posebno keramika i sanitarije), ostalo je relatovno niska stvavka
Old 09.05.2013., 22:10   #144
Jednostavno je to mnogo novca za majstore da imaju tolike cijene. ja sam sebi radio kupaonu i ( sva sreča da sam vodoinstalater ) samo materijal me je došao 12000 kuna. a šta da sam placao i majstora ? . tooo je puno novaca. ja sam si zato uzeo malo kvalitetnije materijale i sanitarije ali za jednog običnog čovjeka to je malo puno novca da uštedi i da si renovira kupaonicu. trebaju ljudi bit sretni da nešto rade .. ja sam bez posla i sad nikome ništa netreba za radit. a dok sam bio u firmi stalno neko me zove.
gago-babic is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.05.2013., 16:09   #145
Quote:
gago-babic kaže: Pogledaj post
Jednostavno je to mnogo novca za majstore da imaju tolike cijene. ja sam sebi radio kupaonu i ( sva sreča da sam vodoinstalater ) samo materijal me je došao 12000 kuna. a šta da sam placao i majstora ? . tooo je puno novaca. ja sam si zato uzeo malo kvalitetnije materijale i sanitarije ali za jednog običnog čovjeka to je malo puno novca da uštedi i da si renovira kupaonicu. trebaju ljudi bit sretni da nešto rade .. ja sam bez posla i sad nikome ništa netreba za radit. a dok sam bio u firmi stalno neko me zove.
ajde nabacaj koju sliku, da vidim kako vodoinstalater postavlja pločice ili se samo reklamiraš
kanjar is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.05.2013., 18:49   #146
mislio je i moj vodoinstalater da je to lako dok jednom nije išao samnom raditi.kad je trebalo spustiti 30vreća šute s 4 kata pa kasnije dignuti sav materijal gore cca još 50 puta se popeti,pa požbukat pa poljepiti i fugirati.još ako se plaća parking.na kraju je rekao da je to i malo novaca koliko ima posla.da ne govorim o ostalim troškovima koje je spomenuo oktokon
keramikabrtan is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.05.2013., 23:04   #147
.

Quote:
keramikabrtan kaže: Pogledaj post
mislio je i moj vodoinstalater da je to lako dok jednom nije išao samnom raditi.kad je trebalo spustiti 30vreća šute s 4 kata pa kasnije dignuti sav materijal gore cca još 50 puta se popeti,pa požbukat pa poljepiti i fugirati.još ako se plaća parking.na kraju je rekao da je to i malo novaca koliko ima posla.da ne govorim o ostalim troškovima koje je spomenuo oktokon
Vodoinstalater je išao sa tobom postavljat keramiku ??
Brtan, to ti je super reklama da nemas uposlene kvalificirane keramicare, vec ti vodoinstalater postavlja keramiku !

Ova samoreklama ti je lose ispala

Old 13.05.2013., 08:10   #148
kompletno sam preuredija wc, sve spremno, čekalo se da žena izabere " namještaj " i eto problema...
kupila je tuš kadu 90 x 90, dvi strane se naslanjaju na zidne pločice, i odvajaju se skoro 1 cm jer je kada nekako nakošena ( kriva ) , a na podu idealno se prislanja uz zid. šta sad ? kako popunit tu fugu od skoro 1 cm ? mislim da je to previše za silikon, da dodam još jedan red pločica na kadu nekako bi mi ružno izgledalo.imali neko iskustva s nekakvim brtvenim gumama ili slično, ili s nekakvim lajsnama ili profilima ?
kardo is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.05.2013., 09:35   #149
Quote:
kardo kaže: Pogledaj post
kompletno sam preuredija wc, sve spremno, čekalo se da žena izabere " namještaj " i eto problema...
kupila je tuš kadu 90 x 90, dvi strane se naslanjaju na zidne pločice, i odvajaju se skoro 1 cm jer je kada nekako nakošena ( kriva ) , a na podu idealno se prislanja uz zid. šta sad ? kako popunit tu fugu od skoro 1 cm ? mislim da je to previše za silikon, da dodam još jedan red pločica na kadu nekako bi mi ružno izgledalo.imali neko iskustva s nekakvim brtvenim gumama ili slično, ili s nekakvim lajsnama ili profilima ?
Nekako mi ovo nije jasno....ali...
Uobičajeno je da se pri postavi zidnih pločica krene od drugog reda odozdo...tj odmjeri da se kada može staviti uz žbuku (ili šta je već podloga-knauf) i nakon toga se kada se postave ove pločice gore,skine se letva koja je držala taj drugi red pločica pa se postavio dio "koji fali" tj taj prvi red pločica.
Taj prvi,donji red pločica treba prekriti rub kade tj da kada bude povučena pod njega. Jeste tako radili ili ?
Vjerovatno zidovi nisi pripremljeni kako treba pa se zbog toga to pojavljuje.
Kada se postavlja u vagu jer ima pad na sebi.
Ako sam dobro shvatio pločice su posve gotove ???
Slika bi rekla sve
Old 13.05.2013., 12:52   #150
je, pločice su gotove.... i ostaje pitanje šta sad ?
kardo is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.05.2013., 16:46   #151
.

Pretpostavljam da se radi o kadi sa svojom oblogom koja se postavlja nakon oplocenja zida i poda.
Ocito je da zidar nije dobro odradio vinkl, tj. pravi kut !
Ima za kupiti lajsne koje se koriste upravo za takve stvari.
U trgovini sanitarija i kupaonske opreme trazis lajsne za tus kadu koja ima svoju oblogu.
Uz lajsne dolaze zavrseci i kutna spojnica.
Old 13.05.2013., 18:20   #152
ma neee
ta tvoja kada se zove green line ?
kanjar is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.05.2013., 07:50   #153
je , kada je green line, sa oblogom
kardo is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.05.2013., 00:59   #154
Thumbs up

Quote:
keramičar kaže: Pogledaj post
Vodoinstalater je išao sa tobom postavljat keramiku ??
Brtan, to ti je super reklama da nemas uposlene kvalificirane keramicare, vec ti vodoinstalater postavlja keramiku !

Ova samoreklama ti je lose ispala

pročitaj ponovo šta sam napisao.nigdje se nespominje da ide ljepiti pločice nego da je išao samnom nosati šutu iz čiste zafrkancije da mu nije dosadno i inače je moj vodoinstalater kao što i piše samo treba znat pročitat.a osim toga nikakva samoreklama mi nije cilj kao što se i vidi u godinu dana objavio sam par postova i fala bogu imam i previše posla pa nisam još došao do toga da ga tražim na forumu.naziv mi je ostao zbog neke sasvim druge teme koju ti najvjerojatnije nebi svatio pa da se i netrudim objašnjavati.i neznam zbog čega si se sad obrušio na mene a ti si taj koji cijeli dan visi na forumu.i kao ja se reklamiram
keramikabrtan is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.05.2013., 05:41   #155
Quote:
je , kada je green line, sa oblogom
e onda nisu majstori krivi već uvoznici. ja bi najrađe zalijepio još jednu pločicu po mogućnosti sokl pločicu na rub kade i to dobro zakitao
kanjar is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.05.2013., 06:41   #156
.

Quote:
keramikabrtan kaže: Pogledaj post
Old 15.05.2013., 07:50   #157
ma i ja san mislija zalipit još jedan red pločica, ili razbit donji dio pločica koliko triba da podvučem kadu pa opet zalipit dio pločica , nema druge...
jedino san se nada da mi neko može preporučit neku brtvenu gumu, npr. kao ona koja u tuš kadi brtvi dio između stakla i al.profila (nosača)...
kardo is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.05.2013., 19:07   #158
Probaj sa lajsnama za tus kadu. Samo nemoj razbijati plocice. Po meni najgore rjesenje.
saandi is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.05.2013., 21:07   #159
.

Quote:
ma i ja san mislija zalipit još jedan red pločica, ili razbit donji dio pločica koliko triba da podvučem kadu pa opet zalipit dio pločica , nema druge...
jedino san se nada da mi neko može preporučit neku brtvenu gumu, npr. kao ona koja u tuš kadi brtvi dio između stakla i al.profila (nosača)...
Upravo sam ti to preporucio u postu iznad
Old 19.05.2013., 13:14   #160
može li mi netko reći cijenu montaže wc školjke+vodokotlića, umivaonika sa slavinom i slavine s kadom.
e da...i slavina za vešmašinu.

može na pp. hvala
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 06:28.