Natrag   Forum.hr > Društvo > Povijest > Vojna povijest i tehnologija

Vojna povijest i tehnologija Od praćke do ratova zvijezda.

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 20.02.2010., 14:29   #141
ha ha ja na ovom forumu priznajem da su tvoji postovi "zaduženi za istinu".
može li malo informacija o izvozu (što i gdje)?
znam da ima puno pitanja, ali do odgovora je teško doći jer su oni koji su zaduženi za istinu škrti na informacijama. al ti ga brale vadiš podatke, foto i ostale argumente da je to prava milina za gledati i čitati.
RT20 is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.02.2010., 17:59   #142
Da li netko zna što je sa proizvodnjom snajpera 12,7 mm?Znam da se proizvodio kod nas, doduše ne cijeli jer su se cijevi radile od protuavionca Browinga, odnosno skraćivale su se i tako ugrađivale, a ostatak je rađen kod nas.
Damir66 is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.02.2010., 17:51   #143
Malo o izvozu naoruzanja i opreme-RUČNI BACAČ GRANATA, poduzeća Metallic d.o.o.

RBG-6 je kopija južnoafričkog bacača na kojemu je napravljeno čak 40 poboljšanja, pa su nakon sajma oružja u Dubaiju, Južnoafrikanci od našeg konstruktora čak otkupili licencu za »svoj« bacač.
Licencu su za proizvodnju tog hrvatskog oružja još su otkupili Indija, Brazil, Jordan, Saudijska Arabija i SAD,prodan još Kolumbiji, Latviji itd..
Plaćaju 1,5 mln $ za korištenje licencne proizvodnje.

Patentno su zaštićena rješenja za poboljšanu granatu 40 mm koja u sebi ima satni mehanizam koji je nakon ispaljenja za sekundu i pol »otključa« kako bi ona mogla eksplodirati. Naime, granata mora postati osjetljiva nakon što preleti 12 metara, a to joj omogućuje satni mehanizam.
Mnoge zemlje pregovaraju i za otkup prava za proizvodnju granate a Uganda je kupila prava za upaljač.

Tvrtka ŠESTAN-BUSCH d.o.o. proizvodi i isporučuje BORBENE KACIGE u slijedećim državama:
1. Hrvatska
- Ministarstvo obrane
- Ministarstvo unutarnjih poslova
- Zaštitarske tvrtke
- Tvrtke za razminiranje
2. Republika Češka
- Ministarstvo obrane
3. Bugarska
- Ministarstvo obrane
4. Poljska
- Ministarstvo financija / Odjel Varšava
5. U.A.E.
- Glavni stožer Oružanih snaga
- Glavni stožer Kraljevske Garde
6. Litva
- Litvanske oružane snage
7. Meksiko
- Ministarstvo obrane
8. Engleska
- MET policija
9. Španjolska
- Ministarstvo obrane
10. Turska
- Ministarstvo obrane
11. Pakistan
- Pakistanska vojska
12. Makedonija
13. Francuska
- Elno Societe Nouvele
14. Malezija
- Malezijska vojska
15. Egipat
16. UN Odjel za razminiravanje
17. Rusija
18. Saudijska Arabija
- Ministarstvo obrane, avijacije i općeg nadzora
19. Finska
- Finska vojska
20. Kolumbija
- Državna policija Kolumbije
- Ministarstvo nacionalne obrane
21. Kazahstan
- Ministarstvo obrane
22. Italija
- Vrhovni stožer Karabinjera/Ured za naoružanje i specijalnu opremu
- Talijanska vojska, Odjel za održavanje laganog oružja
23. Ukrajina
24. Madžarska
- Ministarstva obrane, Agencija za razvoj i logistiku
25. Argentina
- Ministarstvo obrane

PIŠTOLJ HS 2000,proizvošač HS Produkt d.o.o.

Nakon velikog uspjeha u SAD-u, pištolji HS ušli su kao službeno naoružanje u nekoliko vojski i policija u svijetu. Prije svih to su Hrvatska i SAD, Makedonija, Bosna i Hercegovina, Tajland, Dominikanska Republika itd. Uz uspjeh na vojnom tržištu HS se izvozi na svih pet kontinenata u zemlje kao što su Slovenija, Grčka, Finska, Turska, Argentina, Austria, Portugal, Južnoafrička Republika, Australia te postaje (u nekim zemljama već i je) najpoznatiji hrvatski izvozni proizvod.
Izvezeno cca 1,1 milijun pištolja od čega u USA preko 600 000.
Samo ovaj proizvod je ostvario cca 300 000 000 $ izvoza u 10 godina..

Trenutno se pregovara sa tri zemlje o mogućoj licencnoj proizovdnji VHS-a .

DALJINSKI UPRAVLJANI STROJEVI ZA RAZMINIRANJE MV-4, poduzeće DOK-ING

U operativnoj uporabi slijedećih vojski:
Američka vojska 41,Švedska 5,Hrvatska 4,Irska 2,Grčka 1,Litvanska 1,vojska Šri Lanke 12,Kolumbije 2,Australije 8,Libijske 4 i Talijanske 4.
Vladine agencije za razminiranje i humanitarne organizacije : Iračka ,Azerbejdžanska, Sri Lanka,Norveška,Švicarska,UN,Rusija,Srbija
Ukupno cca 150 prodanih strojeva prosječne vrijednosti 250 000 $ po komadu.

Zadnje uređivanje pp5d6 : 21.02.2010. at 18:21.
pp5d6 is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.02.2010., 18:22   #144
Quote:
pp5d6 kaže: Pogledaj post
Trenutno se pregovara sa tri zemlje o mogućoj licencnoj proizovdnji VHS-a .
to mi je malo čudno
jer još ni kod nas nije zaživjela kak treba

nego kakvi su dojmovi stranaca o VHSu
JoZ@ is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.02.2010., 19:55   #145
Kakvi Degmani nista od toga. Mislim da se taj projekt obustavlja i da RH nece proizvoditi tenkove. Zanimljiv je podatak da je HV otpisla oko 200 tenkova T-55 , sada HV raspolaze sa samo 70-ak tenkova , vecina su M-84. Pretpostavljam da je plan da se zadrzimo na tih 70-ak tenkova i da se ne planira povecanje broja tenkova.
SnoopyHR is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.02.2010., 21:54   #146
vrhunski pp5d6, iako sam znao da su na cijeni naše kacige, nisam imao pojma da su ovoliko rasprostranjene! a tek rbg! kako stojimo sa snajperima svih kalibara kad je u pitanju proizvodnja i izvoz? sjećam se da je nedavno bilo riječi o našim uniformama za cg vojsku (s obrisima cg na istu shemu kao u nas rh), u kojoj je to fazi? ja ti se unaprijed ispričavam što te bombardiram i dosađujem s ovoliko pitanja, ali puno mi je zanimljivije čuti konkretne informacije nego se natezat s pljuvačima i izrugivačima...
RT20 is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.02.2010., 08:59   #147
Quote:
pp5d6 kaže: Pogledaj post
Pitanja je vidim puno ali kao što Ilija u Balkanskom špijunu kaže-ima u ko je ovoj zemlji zadužen za istinu
Ja povremeno uskočim kad nam pojedinci iz velesila u proizvodnji obrambene opreme i oruzja u okruzenju nastoje nabiti kompleks neutemeljen na činjenicama a zna se tko proizvodi i može proizvesti najkomplesnije oruzane sustave kakvi su zasigurno div.podmornica, mokra ronilica,daljinski upravljana ronilica,tenk,PZO sustav, ratni brod,daljinski upravljani strojevi u ekstremno opasnim uvjetima kao što su vatra ili minsko polje.
A robotizirana vozila tek spomenuti da se u Hrvatskoj proizvode-to bi bilo preko svake mjere dobrog ukusa.
A zemlje u koje izvozi naša obrambena industrija sve su samo ne nerazvijene ili u oskudici novca.
Činjenice su jedno a osjećaji, ponos ,mitomanija i nacionalni ponos sasvim nešto drugo.
Primjetili ste da hrvatske nevjerne Tome ovaj put nisam niti spomenuo jer ......
Nadam se da se ovo ne odnosi na moje pitanje koje je, smatram, sasvim legitimno: Koji su to tehnološki problemi koji su onemogućili razvoj oklopnog transportera. Ukoliko netko ovako nešto izjavi smatrao sam da to može potkrijepiti i nekakvim argumentima, a ne davati odgovore tipa želja, čestitki i pozdrava. Napominjem da nisam neki poznavatelj vojne tehnologije ali si utvaram (što bi rekao Ćiro) da o prijenosnicima snage i gibanja nešto znam.
kanafa is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.02.2010., 13:11   #148
Na dostupnim slikama iz ĐĐ SV objavljenih prilikom nedavnih posjeta visokih državnih duznosnika lijepo se vidi koji podsustavi dolaze iz Finske i koji nisu predmetom direktnog offseta niti kad Hrvatska bude ugrađivala najveći dio djelova do 50 %vrijednosti vozila..
Sama izjava dolazi od vodećih ljudi tvornice i stara je 8-9 godina i lijepo su naveli razlog nemogućnosti znanstveno-tehničke zajednice u HR oko vlastitog BOV-a.
Ako se što promjenilo nabolje -ja osobno sretan-pa bilo to i kineskim modelom kopiranja, jer smo i do sada kopirali nekoliko sustava i oruzja i pokazali se još inventivnim.
Za drugo nisam nadležan -obratiti se tvornici ili MORH-u upravi nadležnoj za opremanje.
pp5d6 is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.02.2010., 22:41   #149
Quote:
HS Produkt zadržava prihod od 300 mil. kuna
“Unatoč tome što je tržište ograničeno, u 2010. godini očekujemo solidnu prodaju. Očekivan prihod trebao bi biti na lanjskoj razini, između 200 i 300 milijuna kuna. Vjerujem da će biti bliži iznosu od 300 milijuna”, kazao je Pavlin. Prošla godina bila je rekordna, pri čemu je prodaja u SAD-u, ključnom tržištu, premašila očekivanja. “Treba biti realan. Bit će teško nadmašiti prošlu godinu. No ove godine nastojat ćemo se proširiti u istočnoeuropskim članicama NATO-a”, kazao je Pavlin. Od početka godine karlovačka kompanija zaposlila je 30-ak ljudi, što je nastavak rasta zapošljavanja iz 2009. godine. Premda nema egzaktnih podataka zbog osjetljivosti industrije oružja, u HS Produktu smatraju da bi globalno tržište u 2010. moglo pasti između 10 i 20 posto. Pavlin dodaje da globalna gospodarska kriza ne znači nužno i pad potražnje za oružjem. “Kupovna moć ljudi pada, no u krizi se povećava nesigurnost, što može potaknuti kupnju oružja”, objašnjava Pavlin.
http://www.poslovni.hr/140440.aspx
kopriva-vk is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.02.2010., 00:42   #150
Višegodišnji posao izgradnje flote libijske Obalne straže i remont i modernizacija brodova njihove RM je izniman za brodograđevnu i popratnu industriju Hrvatske a koja se odvija putem sheme Adria mara.
Taj posao je do sada uglavljen na iznos od cca 120 mln $
remont i modernizacija libijske topovnjče-tzv. veliki remont koji košta 40% cijene novog broda

Izgradnja prve dvije jedinice PVLS 30 u Lamljani

Zapovjednik libijske RM sa suradnicima uz neke naše poznate na preuzimanju prva dva broda 2006.

Izgradnja 6 jedinica PV LS 30 za Libiju u bakarskom zaljevu 4 zadnje jedinice

Libijski brodovi za remont dolazili su u Hrvatsku u katastrofalnom stanju ,gotovo nevjerojatnom nakon ubitačnih sankcija
libijski spasilački bord -došao bez pogona s naslagama na bandama od 1 metra,potpuno remontiran i moderniziran ,ososobljeno spasilačko zvono i spasilačak podmornica.
Brod je SFRJ izvezla a brod je napravljen u brodogradilištu Tito u Beogradu.U klasi je s našim Faustom Vrančićem uz male modifikacije projekta.

Spasilačka podmornica Mermeid VI potpuno remontirana i s pokusnim ronjenjima ukrcana na libijskom spasilačkom brodu pred odlazaka iz Hrvatske

Zadnje uređivanje pp5d6 : 23.02.2010. at 00:52.
pp5d6 is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.02.2010., 00:50   #151
http://www.pticica.com/slike/0235/587485
Čitam Nedjeljni komentar koji jasno kaže "tko ne misli ovako taj kleveće i laže", ljudi bez kalibra i bez ideje ufuravaju nam istine crno bijele, investicije su probile plafon troše se krediti, svuda mnogo paranoje svi su do grla u krizi, a mi bi htjeli da budemo centar svijeta... - Nedjeljni komentar, Azra (1982.)
Atomski Ali is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.02.2010., 14:52   #152
U kojem filmu Bruce Willis nosi HS XD nisam uspio čuti danas u veterani mira.
kopriva-vk is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.02.2010., 17:13   #153
Neznam za Willisa ali Jason Statham ga u Cranku koristi kao svoj glavni pištolj.
Odgovori s citatom
Old 28.02.2010., 01:00   #154
Razumio sam ga da kaže Lucky Number Slevin ali za onaj drugi film nemogu ga razumjeti.
Ima ovdje snimak emisije
http://www.braniteljski-portal.hr/
kopriva-vk is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.02.2010., 14:43   #155
Koji bi to novi projekt ili proizvod HS Produkta mogao biti koji je još uvijek tajna.
kopriva-vk is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.02.2010., 20:43   #156
Tražene slike na temi o SVRL-ovima pa da bude na jednom mjestu -hrvatska obrambena industrija u prvoj polovici devedesetih.
MRAV

RAK/OBAD

Proizvodnja RAKova
pp5d6 is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.02.2010., 23:08   #157
Jeli ovaj OBAD bio montiran na Lov ili je to bilo nesto drugo?
Old 28.02.2010., 23:09   #158
Da.
pp5d6 is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.02.2010., 23:34   #159
Quote:
echolite kaže: Pogledaj post
Jeli ovaj OBAD bio montiran na Lov ili je to bilo nesto drugo?
imaš 2 varijante, obje samohodne

1. na LOV

2. na leđima pješaka
Grga-os is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.03.2010., 11:46   #160
http://www.imfdb.org/index.php/Springfield_Armory_XD
Izgleda da HS nije pretjerano popularan u Hollywoodu.
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 19:31.