Sam svoj majstor Radionica u kući |
|
|
16.02.2013., 12:50
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2005.
|
Quote:
jationmivioni kaže:
bušio ..ali pitanje jel si izbušio
Zašto provlačite pitanje jel nešto valja .
Valja, samo je pitanje autonomije i dugotranjosti .
|
Pa ne bih se valjda hvalio ovdje da nisam izbusio do jaja, pardon kraja. 
A sto se autonomije tice, baterija drzi dovoljno dugo na ne moras svako malo brinuti dal ce se isprazniti. A i napuni se za sat dva. Ne znam tocno koliko se puni jer ne stojim pored i stopam vrijeme. 
|
|
|
17.02.2013., 01:24
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2012.
|
Quote:
pixel pixić kaže:
Imam onu plavu i ovu zelenu, obe iz Lidlo. Obadvije rade bez greške. Ova zelena je jedino bolja jer u nju ide veća municija. Ovisi jedino zašto vam treba. Čavle kuca bez ikakvih problema ako se to uopče može nazvat čavao. Uglavnom, ispuco na kile municije i dalje radi ko prvog dana.
|
http://www.pik.ba/artikal/5685976/pn...olj-klamerice/
kakva je ova? do kojih novaca se isplati dati na oglasima sam je nasao?
|
|
|
24.02.2013., 16:35
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2003.
|
Planiram kupiti sabljastu pilu, i naravno da sam u dilemi, Parkiside 710W u Lidlu se može kupiti za cca. 370 kn, Skil 800W za 600kn, a Makita za 1500 kn. Treba mi za povremene radove, uglavnom za piljenje željeznih profila, cijevi i slično...
Proučio sam na netu uputstva za razne modele, za Parkside se prepuruča debljina metala koji se reže od svega 5 mm, za Skil 25 mm... Vi koji ste iskusniji s tim alatima, kaj mislite o tome, ili možda znate neku povoljnu ponudu?
|
24.02.2013., 16:45
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2013.
|
Ovisi koliko ćeš sa tim alatom raditi.Ako radiš svakodnevno ili tjedno jednom,negdije na terenu i sl. onda Makita.Ako radiš povremeno
nekoliko puta mjesečno i to manje zahtijevne radove,Skil je dovoljan.A, ako će više stajati i koristiti se jednom,dva puta godišnje,
Parkside je više nego dobar.
|
|
|
24.02.2013., 17:08
|
|
Registrirani korisnik
|
Barba, hvala ti na odgovoru! Rekao bih da sam ja korisnik tipa C, znači povremeno nešto radim, ali ipak mi je bitno da alat ne "ode u vječna lovišta" na pola obavljenog posla... Fino je što Lidl daje garanciju od tri godine na Parkside, ali ipak sam još uvijek u dilemi, nekako više naginjem ovom Skilu, koji je u grupaciji Bosh.
I još jedno pitanje u vezi pila za metal - nastavaka. Jesu li to univerzalni nastavci, ili se i to kupuje ovisno o modelu alata kojeg imam?
|
24.02.2013., 18:26
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2007.
|
Quote:
briketi kaže:
Ima li itko kakvih iskustava sa akumulatorskom bušilicom/odvijačem? Koliko je dobra i da li se isplati kupiti.
|
Misliš ona sa Litijskom baterijom? Ja je imam već skoro dvije godine i prezadovoljan.
Kada sam je uzeo nakon nepunih mjesec dana primjetio da baterija ne drži i kad se izvadi da je vlažna i imao neki mali luft na steznoj glavi za svrdla. Odnio je u servis, zvali me odma drugi dan da je baterija iscurila i s obzirom na luft stezne glave dobio kompletno novu mašinu i odmah u servisu kupio još jednu bateriju ( oko 80 kn ) da netrebam čekat dok se napuni nego ih samo mijenjam. Radio s njom i u Dalmaciji na +40 i vijci duljine 90 mm kroz jelovu građu s njom idu bez problema.
|
|
|
24.02.2013., 19:09
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2009.
|
istekla garancija
Quote:
champ kaže:
Barba, hvala ti na odgovoru! Rekao bih da sam ja korisnik tipa C, znači povremeno nešto radim, ali ipak mi je bitno da alat ne "ode u vječna lovišta" na pola obavljenog posla... Fino je što Lidl daje garanciju od tri godine na Parkside, ali ipak sam još uvijek u dilemi, nekako više naginjem ovom Skilu, koji je u grupaciji Bosh.
I još jedno pitanje u vezi pila za metal - nastavaka. Jesu li to univerzalni nastavci, ili se i to kupuje ovisno o modelu alata kojeg imam?
|
jbg-a mojoj sabljastoj pili parkside je istekla garancija a njoj- ništa pa nemam što i reklamirati
pilice su univerzalne za sabljaste pile i trenutno najjeftinije u bauhausu. Spremam se kupiti pilicu za rezanje opeke skupa je ali- javljam vrijedi li uloženo
|
|
|
25.02.2013., 10:55
|
|
Registrirani korisnik
|
Evo, pronašao sam SKIL 4950MA po povoljnoj cijeni (729 kn), danas ću je vjerojatno i kupiti.
http://www.skilmasters.com/hr/hr/mas...abljasta-pile/
Skil Masters su profesionalni električni alati, ovaj model trebao bi imati manje vibracija, a ima i predodabir broja okretaja, ovisno o materijalima koji se pile. Kako vam se ovo čini, vama koji imate više iskustva s sabljastim pilama?
|
25.02.2013., 11:21
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2013.
|
Dobar izbor.
|
|
|
25.02.2013., 17:15
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2006.
|
Quote:
champ kaže:
Evo, pronašao sam SKIL 4950MA po povoljnoj cijeni (729 kn), danas ću je vjerojatno i kupiti.
Skil Masters su profesionalni električni alati, ovaj model trebao bi imati manje vibracija, a ima i predodabir broja okretaja, ovisno o materijalima koji se pile. Kako vam se ovo čini, vama koji imate više iskustva s sabljastim pilama?
|
Parkside sabljasta pila reže metal 20mm, barem tako piše na kutiji, što je u rangu ovog skila koji kupuješ.
Bio sam pred par godina u bosch centru u zagrebu, i rekao mi čovjek da je taj skil niža klasa i od zelenog boscha, valjda on tamo zna. Kupio bi parkside, ova je više nego duplo skuplja a opet nije profi alat.
|
|
|
25.02.2013., 17:32
|
|
Registrirani korisnik
|
|
25.02.2013., 18:15
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2009.
|
Quote:
brzi66 kaže:
Odnio je u servis, zvali me odma drugi dan da je baterija iscurila i s obzirom na luft stezne glave dobio kompletno novu mašinu i odmah u servisu kupio još jednu bateriju ( oko 80 kn ) da netrebam čekat dok se napuni nego ih samo mijenjam.
|
Pričaš li o 10.8V verziji s Li-ion baterijom 1,3 Ah? Gdje si je nosio na servis?
Microtec sistemi koji se spominju na ovoj temi kao serviser za Parkside ili...?
Baterija 80kn  ? Tolika ja cijena, u hrvatskoj, za jedan Li-ion članak za reparaciju aku baterija, a ova bušilica / odvijač (barem model o kojem ja pišem) ima takva tri članka u bateriji...
|
|
|
25.02.2013., 20:22
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2009.
|
[QUOTE=champ;43789699]Planiram kupiti sabljastu pilu, i naravno da sam u dilemi, Parkiside 710W u Lidlu se može kupiti za cca. 370 kn, Skil 800W za 600kn, a Makita za 1500 kn. Treba mi za povremene radove, uglavnom za piljenje željeznih profila, cijevi i slično...
/QUOTE]
Imam Parkside sabljastu, doduše koristio je 2 puta do sada, samo sam daske rezao s njom, nisam metal. zadovoljavajući stroj za te novce, i za nezahtjevnu kućnu upotrebu. Ima nestupnjevanu regulaciju broja okretaja.
|
|
|
25.02.2013., 20:54
|
|
Registrirani korisnik
|
Pa dobro, ova Skil pila ima vecu snagu (1050 W), ima duži hod pile, i ja cu je koristiti za piljenje metalnih profila, a ne za daske. A 730 kn i nisu neki veliki novci.
|
25.02.2013., 21:38
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2007.
|
Quote:
nomennescio kaže:
Pričaš li o 10.8V verziji s Li-ion baterijom 1,3 Ah? Gdje si je nosio na servis?
|
Je upravo kod njih sam nosio na servis i prilično su uslužni a kod njih sam uzeo i rezervnu bateriju. Baterija je 10,8 V sad neznam koliko Ah ali mislim da o istom stroju pričamo. Mislim da sam vidio da je prije tjedan, dva opet bio na akciji.
Imam i sabljastu pilu i za te novce više nego zadovoljan. "Vatreno krštenje" joj je bilo kad sam prošlo ljeto rušio i rezao bor promjera cca 25 cm. Uglavnom promjer je bio toliki da list pile nije prolazio skroz na drugu stranu i to nije bio nikakav problem kao niti smola, osim malo jačih vibracija na mojim rukama. Također sam s njom rezao i Jelove grede i betonsko željezo bez ikakvih problema. Mislim da ova Skil ne vrijedi duplo više radi predodabira broja okretaja i nekoliko W više, ali o ukusima se ne raspravlja  Meni konkretno bi bila i prejaka jer na gruntu još nemam struju a agregat mi je max 1 kW. Koliko je garancija tom Skilu?
|
|
|
25.02.2013., 22:24
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
brzi66 kaže:
Mislim da ova Skil ne vrijedi duplo više radi predodabira broja okretaja i nekoliko W više, ali o ukusima se ne raspravlja  Meni konkretno bi bila i prejaka jer na gruntu još nemam struju a agregat mi je max 1 kW. Koliko je garancija tom Skilu?
|
Sad sam pročitao manual na engleskom jeziku, za model Parkside 710 W. Kao prvo, piljenje metala uopce se ne navodi, piše da je namjenjena za piljenje drva, plastike i sl. Ja doma imam čitav arsenal za piljenje drva, a tražio sam pilu za METALNE PROFILE, ne za daske.
I još malo matematike: 1050 - 710 = 340 W .... Dakle, 50% više snage, a ne par wata. Skil je predviđena za piljenje metala do 20 mm debljine, za daske mi ne treba.
|
26.02.2013., 05:50
|
|
ima izać'
Registracija: May 2007.
|
Quote:
champ kaže:
Sad sam pročitao manual na engleskom jeziku, za model Parkside 710 W. Kao prvo, piljenje metala uopce se ne navodi, piše da je namjenjena za piljenje drva, plastike i sl. Ja doma imam čitav arsenal za piljenje drva, a tražio sam pilu za METALNE PROFILE, ne za daske.
I još malo matematike: 1050 - 710 = 340 W .... Dakle, 50% više snage, a ne par wata. Skil je predviđena za piljenje metala do 20 mm debljine, za daske mi ne treba.
|
Baš bih volio vidjeti kako izgleda piljenje 20 mm debelog željeza s takvom Skill "pilicom" na baterije. 20 mm željeza je malo teži zalogaj i za ostale alate koje se napajaju na 220 V.
Ako probaš, molim te da napišeš svoje dojmove a fotke su dobrodošle.
|
|
|
26.02.2013., 06:57
|
|
Registrirani korisnik
|
Ne znam o čemu mi to pričamo, o kakvim baterijama, ova pila ima 4m gumirani kabel, i napajanje na 240V. Jučer sm već pilio željezo, četvrtaste i okrugle cijevi pile se puno ljepše i lakše nego s brusilicom, isto tak i plosnato željezo. Sljedeći put budem uzeo digitalca u radionu, za skeptičnu javnost.. 
|
26.02.2013., 07:42
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2010.
|
Ne kažem da ovo nema uporabnu i praktičnu vrijednost ali ovo čisti porez na b....e .
Drugo, takvom mudracu bi trebalo biti jasno da više wata treba za drvo nego za metal .
|
|
|
26.02.2013., 07:54
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
jationmivioni kaže:
Drugo, takvom mudracu bi trebalo biti jasno da više wata treba za drvo nego za metal .
|
Šteta što ti tako mudar i pametan te svoje bisere nisi dojavio i objasnio po tvornicama širom svijeta, koji poizvode alate. Vidi u kakvom neznanju oni žive još i danas:
dubina rezanja u drvo: 180 mm,
dubina rezanja u aluminij do: 30 mm,
dubina rezanja u čelik do: 20 mm.
http://www.youtube.com/watch?v=iD7aicz8bgE
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 06:37.
|
|
|
|