Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Rekreacija > Trčanje

Trčanje Još samo 500 m...

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 01.09.2021., 00:05   #141
Ovunque,

teško je davati savjete takve vrste kakvu tražiš. Da bi smo to mogli, morali bi smo dobro poznavati i tebe i triatlonsku scenu. Takvih mislim da nema ovdje. Nabacit ću ipak nekoliko misli. Možda ti pomogne u odluci:
- Ako si se "zbog nekih stvari" isčlanio, to je naznaka da ti je teško dati dobru preporuku. Taj bi netko morao znati kako ćeš se slagati s članovima kluba. Dobro bi bilo da odeš na neke triatlonske/duatlonske utrke. Tamo ćeš se skompati s nekim ljudima i onda se možeš učlaniti u njihov klub.
- Ne samo da škola trčanja nije za tebe, nego nije ni trkački klub. Pa rekao si da te zanima triatlon. Trkači u prosjeku vole trčanje. Nećeš se u trkačkom klubu popraviti u plivanju. Mislim hoćeš, ako budeš ustrajan. Ali u triatlonskom klubu puno više potiču plivanje nego u trkačkom klubu. Čak bi te trkači mogli upozoravati da plivanje kvari trkačku izvedbu. Pa i kvari, ali rekao si da želiš triatlon. Dobro bi bilo da odeš na neke triatlonske utrke. Tamo ćeš dobiti poticaj od drugih triatlonaca da nastaviš trenirati to što si započeo. Možeš dobiti i hrpu savjeta za plivanje i bicikl. Triatlonska scena je puuuno manja od trkačke. Rado će te primiti u svoje okrilje.
- Ako želiš biti dobar triatlonac, onda je važno plivanje. A ne ono da izađeš posljednji iz vode, voziš sam bicikl i pokušavaš stići posljednju skupinu pa onda na trčanju ipak prestigneš trojicu. Tako bi recimo bilo sa mnom.
- Što se tiče škola trčanja, bila je i neka kratka rasprava pred koji tjedan na nekom od topika. Bjesomarica je iznijela konkretnu pohvalu za Trčaonu u Rijeci. Dvojba je bila između Sljemena i Trčaone. Ja sam još načelno preporučio i Forcu. Ali sve se svodi na tvoje osobne kontakte s trenerima i članovima kluba. U tom smislu preporuke slabo koriste. Bilo koja škola ili klub dobro će ti sjesti, ako ti sjednu ljudi.
- Nekoliko usporedbi da utvrdimo koliko je teško dati savjet. Evo pitamo prijatelja da nam preporuči film. Zna li taj prijatelj naš ukus? Daje li preporuku po svom ukusu? Želi li nam taj prijatelj nametnuti svoj ukus? Ili imamo ljubavni problem. Zna li naš savjetnik naš ljubavni pedigre? Pozna li nas i onu drugu polovicu dovoljno dobro? Pozna li naš odnos dobro? Želi li nam dobro? Ima li taj savjetnik dovoljno ljubavnog i životnog iskustva?
burek is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.09.2021., 14:56   #142
Quote:
burek kaže: Pogledaj post
Ovunque,

teško je davati savjete takve vrste kakvu tražiš. Da bi smo to mogli, morali bi smo dobro poznavati i tebe i triatlonsku scenu. Takvih mislim da nema ovdje. Nabacit ću ipak nekoliko misli. Možda ti pomogne u odluci:
- Ako si se "zbog nekih stvari" isčlanio, to je naznaka da ti je teško dati dobru preporuku. Taj bi netko morao znati kako ćeš se slagati s članovima kluba. Dobro bi bilo da odeš na neke triatlonske/duatlonske utrke. Tamo ćeš se skompati s nekim ljudima i onda se možeš učlaniti u njihov klub.
- Ne samo da škola trčanja nije za tebe, nego nije ni trkački klub. Pa rekao si da te zanima triatlon. Trkači u prosjeku vole trčanje. Nećeš se u trkačkom klubu popraviti u plivanju. Mislim hoćeš, ako budeš ustrajan. Ali u triatlonskom klubu puno više potiču plivanje nego u trkačkom klubu. Čak bi te trkači mogli upozoravati da plivanje kvari trkačku izvedbu. Pa i kvari, ali rekao si da želiš triatlon. Dobro bi bilo da odeš na neke triatlonske utrke. Tamo ćeš dobiti poticaj od drugih triatlonaca da nastaviš trenirati to što si započeo. Možeš dobiti i hrpu savjeta za plivanje i bicikl. Triatlonska scena je puuuno manja od trkačke. Rado će te primiti u svoje okrilje.
- Ako želiš biti dobar triatlonac, onda je važno plivanje. A ne ono da izađeš posljednji iz vode, voziš sam bicikl i pokušavaš stići posljednju skupinu pa onda na trčanju ipak prestigneš trojicu. Tako bi recimo bilo sa mnom.
- Što se tiče škola trčanja, bila je i neka kratka rasprava pred koji tjedan na nekom od topika. Bjesomarica je iznijela konkretnu pohvalu za Trčaonu u Rijeci. Dvojba je bila između Sljemena i Trčaone. Ja sam još načelno preporučio i Forcu. Ali sve se svodi na tvoje osobne kontakte s trenerima i članovima kluba. U tom smislu preporuke slabo koriste. Bilo koja škola ili klub dobro će ti sjesti, ako ti sjednu ljudi.
- Nekoliko usporedbi da utvrdimo koliko je teško dati savjet. Evo pitamo prijatelja da nam preporuči film. Zna li taj prijatelj naš ukus? Daje li preporuku po svom ukusu? Želi li nam taj prijatelj nametnuti svoj ukus? Ili imamo ljubavni problem. Zna li naš savjetnik naš ljubavni pedigre? Pozna li nas i onu drugu polovicu dovoljno dobro? Pozna li naš odnos dobro? Želi li nam dobro? Ima li taj savjetnik dovoljno ljubavnog i životnog iskustva?
Ovo zbog "nekih" stvari nije niti bitno niti želim ulaziti u to. Slagao sam se, i slažem se sa svima, ali evo gledam za promjenu sredinu zbog određene stvari koja mi ne odgovara od doslovno jučer, iako je godinu dana sve bilo odlično i još uvijek je.
Da, zanima me triatlon ali me u prvu ruku zanima najviše trčanje i da se tu još unaprijedim. Zato baš i tražim atletski klub/školu trčanja di bi to mogao postići, ali sam namjerno napisao i triatlon klub jer možda netko iz prve ruke zna neki klub koji ima dobar trkački program ili se nekome svidio ili nešto pa da uz to ubacim i plivanje/biciklizam slobodnim danima.
Nije da želim biti 'dobar triatlonac' ali želim sudjelovati u triatlon ligi i pripremati se za to. Ponavljam, u prvom redu su mi trkačke utrke i još dizanje u trčanju prioritet.
U sumi ok, kužim što hoćeš reći i svakako hvala na opsežnom odgovoru. Generalno sam odgovorio na sve iz tvog posta.

Uglavnom, kod škole trčanja/kluba mi je bitno da mogu treninge nekada odraditi sam. Redovan sam 100% na svakom treningu već godinu dana i nisam nikada propustio trenirati taj dan kad se trenira; dakle pon-sri-pet-vikend ali nekada nisam u mogućnosti doći na trening i odraditi to i želio bih u tom slučaju da mi se javi što je taj dan na programu da se to i odradi. To mi je jedini "uvjet".

Quote:
ronac zg kaže: Pogledaj post
Nisam siguran da tebi treba škola trčanja. Klubovi koji organiziraju škole trčanja imaju i klupske treninge, a po ovome kaj si napisao, mislim da bi tebi to više odgovaralo.
Ok, hvala na pomoći ali nisam siguran na što misliš?
ovunque is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.09.2021., 19:03   #143
Quote:
ovunque kaže: Pogledaj post
Uglavnom, kod škole trčanja/kluba mi je bitno da mogu treninge nekada odraditi sam. Redovan sam 100% na svakom treningu već godinu dana i nisam nikada propustio trenirati taj dan kad se trenira; dakle pon-sri-pet-vikend ali nekada nisam u mogućnosti doći na trening i odraditi to i želio bih u tom slučaju da mi se javi što je taj dan na programu da se to i odradi. To mi je jedini "uvjet".
Ja sam jedno vrijeme bio član Force i tamo si dobio na tjednoj razini raspored treninga na mail. Nisam iz Zagreba, pa sam uvijek trenirao sam. I sad treniram sam. Pretpostavljam da je isto i kod većine ostalih klubova.
Old 03.09.2021., 16:33   #144
Quote:
ovunque kaže: Pogledaj post

Ok, hvala na pomoći ali nisam siguran na što misliš?
U školi trčanja se počinje od nule, minuta trčanja i minuta hodanja. Za tri mjeseca se dođe na 5 km, za pet mjeseci na 10 km. Po onome kaj si napisao, ti si na puno višem nivou. U klubu se trče kilometraže za tvoj nivo.
ronac zg is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.09.2021., 03:11   #145
U Sljemenu se dobije mejl s planom treninga za svaki tjedan. Za imalo specifičnije treninge ili mjesta izvođenja treninga dobiju se dodatni naputci. Kad počinje ili završava ciklus treninga dobije se uvodni ili zaključni mejl s opisom ciljeva treninga. Dužine se u treninzima navode za maratonce, a ostali prilagođavaju treninge svojim potrebama.
burek is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.09.2021., 19:51   #146
Quote:
U školi trčanja se počinje od nule, minuta trčanja i minuta hodanja. Za tri mjeseca se dođe na 5 km, za pet mjeseci na 10 km. Po onome kaj si napisao, ti si na puno višem nivou. U klubu se trče kilometraže za tvoj nivo.
Ja bih rekao da je ovo laž!
.pero vragec is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.10.2021., 13:33   #147
Quote:
Super, hvala ti.
Nisam mjesec dana odgovarao jer sam se dvoumio ali bi sada definitivno promjenio sredinu i ošao u isključivo u nekakav atletski klub.
Živim skoro u centru (petrova), pa tražim preporuke za AK. Može i po geografskoj blizini ali iskreno bih radije po kvaliteti treninga i trenera i kakvi su da se posvete koliko je moguće individualno svakome.
Trčim 1km - 3:50, 5km - 24:40, 10 km - 52:30; tjedno imam oko 40ak km samo zato što su biciklizam i plivanje do sada bili uključeni uz trčanje.
Htio bih sve ove individiualne rezultate podići na viši nivo i još nekakve ostale osobne ciljeve koje bih predstavio treneru/klubu kada bih došao na probni trening.

Hvala unaprijed svima na sugestijama i pomoći.
ovunque is offline  
Odgovori s citatom
Old 31.01.2022., 19:59   #148
Kakva je sada situacija vezana uz škole trčanja i grupno trčanje? Ako ima koga od vas tko je išao prošle godine, ima li kakvih ograničenja ili noviteta (zbog pandemije i sl.)? Znam da se sve poremetilo prije 2 god. zbog lockdowna i zabrane grupnih okupljanja, te god. sam krenula i baš je bio peh s tim lockdownom pa sam morala odustati, a prošle god. mi nije odgovaralo nikako. Vjerojatno je najbolje sam trčati, ali nikako da se natjeram i uvedem disciplinu, a nije da ne želim .
maslačko is offline  
Odgovori s citatom
Old 31.01.2022., 20:09   #149
Tko ne trči sam, neće niti u grupi!

šalu nastranu, evo ja trčim u školi trčanja od prošle godine, listopad, i nije bilo nikakvih ograničenja niti ničega
Zizo is offline  
Odgovori s citatom
Old 31.01.2022., 21:07   #150
Quote:
Zizo kaže: Pogledaj post
Tko ne trči sam, neće niti u grupi!

šalu nastranu, evo ja trčim u školi trčanja od prošle godine, listopad, i nije bilo nikakvih ograničenja niti ničega
Zizo, slažem se i hvala na brzom odgovoru!
maslačko is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.02.2022., 08:27   #151
A da pitaš u tom školi trčanja di si bila krenula?

Uglavnom, zabrana grupnih treninga je trajala svega nekoliko mjeseci... već je dugo sve po starom po tom pitanju.
Old 05.02.2022., 01:08   #152
Quote:
nyxter kaže: Pogledaj post
A da pitaš u tom školi trčanja di si bila krenula?

Uglavnom, zabrana grupnih treninga je trajala svega nekoliko mjeseci... već je dugo sve po starom po tom pitanju.
Naravno, budem. Ma znam da je sada sve manje više kao prije ... i vidjela sam da su već lagano krenuli s upisima.
maslačko is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 04:45.