Svijet Zbivanja u svijetu |
|
|
01.11.2020., 12:05
|
|
Nešto
Registracija: May 2006.
|
Meni isto odmah palo na pamet da je povezano s događanjima u Francuskoj, iako naši portali pišu da je lik bio obučen ko samuraj, nekak si ne mogu zamislit islamskog fanatika da se obuče ko samuraj  Iako nikad ne znaš...
|
|
|
01.11.2020., 12:25
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Jun 2011.
|
inace miroljubiv narod. al tu i tamo podsjecaju da su blizi rodjaci nasilnih susjeda sa juga.
svake godine se desi jedan dva ovakva slucaja.
Quebec. la belle province! na tablicama imaju je me souviens. ili ti ga ja se sjecam.ja ne zaboravljam...
mozda i najljepsa provincija kanade. najslicnija europi. Frendica zivi tamo,kaze da je predivno.
inace zapadna Kanada ih ne voli nikako. smatraju ih prosjacima dolara od nafte. kreten Trudeau je iz ove provincije....
|
|
|
01.11.2020., 13:48
|
|
Species 5618
Registracija: Nov 2009.
|
Quote:
silvan kaže:
inace zapadna Kanada ih ne voli nikako. smatraju ih prosjacima dolara od nafte. kreten Trudeau je iz ove provincije....
|
moj buraz živio u Quebecu - zgadilo mu se za cijeli život (ne zna FRA jezik, a tam nitko ne želi pričati ENG), pa se preselio na zapad Kanade
|
01.11.2020., 17:24
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2010.
|
Quote:
manchild kaže:
moj buraz živio u Quebecu - zgadilo mu se za cijeli život (ne zna FRA jezik, a tam nitko ne želi pričati ENG), pa se preselio na zapad Kanade
|
joj koje gluposti majko mila  , cuj niko ne zeli pricat engleski
ako je bio medju ljudima gdje skoro niko ne govori engleski onda je to normalno, mogao je se malo potrudit da nauci koju rijec francuskog
|
|
|
01.11.2020., 17:59
|
|
Species 5618
|
Quote:
hadzi-lojo kaže:
joj koje gluposti majko mila  , cuj niko ne zeli pricat engleski
ako je bio medju ljudima gdje skoro niko ne govori engleski onda je to normalno, mogao je se malo potrudit da nauci koju rijec francuskog
|
si živio i raido u Quebecu? ako nisi, onda prestani s glupostima
probaj u Francuskoj pitati bilo što na engleskom, pa javi ovdje kako je prošlo
|
02.11.2020., 06:48
|
|
Okajava grijehe
Registracija: Feb 2018.
|
Quote:
manchild kaže:
si živio i raido u Quebecu? ako nisi, onda prestani s glupostima
probaj u Francuskoj pitati bilo što na engleskom, pa javi ovdje kako je prošlo
|
Potpis. Bio sam skoro mjesec dana ovo ljeto u Dunkirku. Engleska vam je za prepisati preko kanala La Manche. Cak i osoblje u hotelima govori tako krnj engleski da je to za poludjeti.
|
|
|
02.11.2020., 08:06
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2009.
|
Quote:
T-3000 kaže:
Potpis. Bio sam skoro mjesec dana ovo ljeto u Dunkirku. Engleska vam je za prepisati preko kanala La Manche. Cak i osoblje u hotelima govori tako krnj engleski da je to za poludjeti.
|
S kako je s druge strane Kanala? Dali oni bolje govore francuski?
|
|
02.11.2020., 08:13
|
|
Okajava grijehe
|
Quote:
glosa kaže:
|
Ne znam ali ako si ugostitelj onda se podrazumijeva da znas engleski jer engleski je svjetski jezik. Zamisli da mi ocekujemo od nasih turista da govore hrvatski. Ne bi imali bas puno gostiju, zar ne? U Svedskoj, Danskoj, Norveskoj, Finskoj, Nizozemskoj pa i nesto Njemackoj sa engleskim mozes daleko. Jedino medju ovako pojedinim kompleksasima ne.
|
|
|
02.11.2020., 09:41
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2012.
|
ako netko donese odluku o preseljenju u frankofonski québec, za očekivat je da prije preseljenja provede nekoliko mjeseci učeći jezik lokalne populacije.
osim. ako si izbjeglica koji je, zbog rata i sl, preko noći morao napustit svoju zemlju.
Quote:
glosa kaže:
|
u sridu.
al ne bih dalje o tome, off t.
|
|
02.11.2020., 10:26
|
|
Okajava grijehe
|
Quote:
antilles kaže:
ako netko donese odluku o preseljenju u frankofonski québec, za očekivat je da prije preseljenja provede nekoliko mjeseci učeći jezik lokalne populacije.
osim. ako si izbjeglica koji je, zbog rata i sl, preko noći morao napustit svoju zemlju.
u sridu.
al ne bih dalje o tome, off t.
|
Koliko me pamcenje sluzi radi se o dvojezicnoj zemlji pa bezobrazna ignorancija engleskog jezika ipak nije u redu. Francuski jest tezak jezik i nije zastupljen kao engleski. Mozda bi bilo lijepo izaci ljudima u susret dok ne nauce francuski, a ne biti osorni snob.
Cijeli svijet govori engleski osim par takvih kompleksasa. Sto je jos ironicno jer su bas Francuzima ti isti Anglosaksonci 2 puta spasavali zemlju. Da nisu, danas bi govorili njemacki.
|
|
|
02.11.2020., 10:39
|
|
Registrirani korisnik
|
ae, kanada je dvojezična zemlja.
koliko njih na anglofonskoj strani govori francuski ?
deux poids, deux mesures.
|
|
02.11.2020., 10:41
|
|
Species 5618
|
Qubec ide toliko daleko da njihovi učenici (ko neće) ni ne mora učiti engleski jezik
|
02.11.2020., 10:58
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
manchild kaže:
Qubec ide toliko daleko da njihovi učenici (ko neće) ni ne mora učiti engleski jezik
|
mo'š li to malo konkretnije ?
koja dob učenika npr, neki postojeći zakon, etc.
jer to što si gore napisao je babe i žabe.
|
|
02.11.2020., 10:58
|
|
emocionalni invalid & gad
Registracija: Oct 2009.
|
Quote:
manchild kaže:
|
Neznam čemu se čudite. Quebec je okupirani teritorij.
|
02.11.2020., 11:20
|
|
Registrirani korisnik
|
koliko su mi odbojni kanadski frankofoni koji zadnjih dana plaču na društv. mrežama jer je 30/10 bilo 25 godina od propalog referenduma, toliko mi je bilo odbojno jučer čitat kanadske anglofone po pitanju ovog zadnjeg zločina.
nitko od kanadskih anglofona da ode na kanadske franko medije pa pročita išta o tome.
jer.
zašto bi oni čitali išta na francuskom? u dvojezičnoj zemlji.
dvojezična zemlja mon q.
|
|
02.11.2020., 11:52
|
|
trrcgiwi2i2828eiejrjrjjrk
Registracija: Sep 2013.
|
Quote:
manchild kaže:
|
Pa to je žalosno, da danas ne znaš engleski. To je za njihovo dobro a ne inatit se ko dijete. Ja se slažem da bi svi trebali učiti oba pa i španjolski ako će ići turisticki na jug SAD-a.
To je teška zadrtost ako ne želiš učit engleski. Šta će tek bit za 20 godina kad ćeš bit retaj ako ne znaš kineski a to je već težak jezik.
|
02.11.2020., 11:55
|
|
Okajava grijehe
|
Quote:
Gilmour kaže:
Pa to je žalosno, da danas ne znaš engleski. To je za njihovo dobro a ne inatit se ko dijete. Ja se slažem da bi svi trebali učiti oba pa i španjolski ako će ići turisticki na jug SAD-a.
To je teška zadrtost ako ne želiš učit engleski. Šta će tek bit za 20 godina kad ćeš bit retaj ako ne znaš kineski a to je već težak jezik.
|
Razumio bih jos inat naspram njemackog ali Britanci i Kanadjani(vecinom anglofoni) su bas izginuli u 2 navrata kako bi Francuzi sacuvali i drzavu i jezik. Nije mi jasan taj inat ali apsolutno.
|
|
|
02.11.2020., 12:14
|
|
Šija
Registracija: Jun 2008.
|
Inate se zato što s engleskog govornog područja ne žele govoriti francuski, a oni bi trebali znati oba jezika.
I trebaju se inatiti.
Taj engleski pojede sve živo.
Ionako je kvebeški francuski pun anglizama za razliku od europskog francuskog.
Dosta više.
|
|
|
02.11.2020., 12:23
|
|
Species 5618
|
Quote:
zuikaku kaže:
Neznam čemu se čudite. Quebec je okupirani teritorij.
|
a okupirao ga je?
|
02.11.2020., 12:27
|
|
Species 5618
|
sve zakonski što vrijedi u ostatku CAN ne vrijedi u Quebecu i obratno. tamo je ko da ste došli u Francusku.
pa De Gaulle (ak se ne varam) jer kad je bio u posjetu uzvikno:" Živio nezavisni Quebec!"
kad sam živio tamo sam pitao Kanađane kaj misle o nezavisnom Quebecu pa su mi rekli da neka samo odu, da će im pomoći spakirat
Quebec - najsiromašnije država u Kanadi, najviši porezi i oni su ko Kosovo u Srbijii
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 05:55.
|
|
|
|