Natrag   Forum.hr > Društvo > Psihologija

Psihologija Vodič kroz um i ponašanje za entuzijaste. Podforum: Psihokauč

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 31.05.2011., 17:18   #1581
Pročitala sam dosta toga kaj ste napisali no nisam sve detaljno jer mnogo toga je prepucavanje i argumentiranja a ne preporuka.

Dakle svelo se na ovo:

Poliklinika Neuron
Centar za kliničku psihologiju
Poliklinika Vili
Poliklinika 5 plus
Stanislav Matačić

Je li može neki osvrt na ove gore ordinacije i ako možete navesti s kojim psihijatrima ste imali iskustva. Gdje je najjeftinije, gdje najskuplje? Tko prima nove pacijente i kakav psihološki pristup imaju. Trebala bi mi možda neka bihevioralna terapija ali ne razumijem se još dovoljno u to da bih mogla sama zaključiti.
SamoSnovi is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.06.2011., 13:52   #1582
TRAŽIM PSIHIJATRA KOJI JE DOBRA, SUOSJEĆAJNA OSOBA NA PRVOM MJESTU, A TEK ONDA STRUČNJAK. Koji liječi ocd, granični poremećaj...
Na uputnicu.
Hvala.
Old 03.06.2011., 00:37   #1583
Iz vlastitog iskustva usuđujem ti reći da ako ikako možeš izbjeći bilo kakve psihiće. Ovi preko socijalnog, te jedva ssaslušaju, a ovi privatno su fenomenalni u navlačenju, ipak rade za 300kn, stvore ti naviku da nemožeš živjeti bez njih, a vrlo vjerovatno te i možda nesvjesno i navuku na tablete.
Ja sam preko 5 god na helexu i nemogu ga se rješiti.
Uglavnom nemam dobra iskustva s njima
Puno sreće

Quote:
sofija999 kaže: Pogledaj post
TRAŽIM PSIHIJATRA KOJI JE DOBRA, SUOSJEĆAJNA OSOBA NA PRVOM MJESTU, A TEK ONDA STRUČNJAK. Koji liječi ocd, granični poremećaj...
Na uputnicu.
Hvala.
damijemir is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.06.2011., 05:32   #1584
Quote:
damijemir kaže: Pogledaj post
Iz vlastitog iskustva usuđujem ti reći da ako ikako možeš izbjeći bilo kakve psihiće. Ovi preko socijalnog, te jedva ssaslušaju, a ovi privatno su fenomenalni u navlačenju, ipak rade za 300kn, stvore ti naviku da nemožeš živjeti bez njih, a vrlo vjerovatno te i možda nesvjesno i navuku na tablete.
Ja sam preko 5 god na helexu i nemogu ga se rješiti.
Uglavnom nemam dobra iskustva s njima
Puno sreće
Ja bio jednom. Nije pokusavao navuci, nije pokusavao dati tablete vec samo preporucio neke fizicke aktivnosti i dodatke prehrani (siguran sam da je pri tome uzimao u obzir placebo efekt). i tako... nemres bas tako sve u isti kos
Old 16.06.2011., 02:10   #1585
Molila bih da mi netko kaže ima li smisla ići kod socijalnog psihoterapeuta ili nekog sličnog?
Ne trebaju mi tablete, ok sam sad, ali trebam nekoga tko će mi pomoći da riješim sa sobom stvari iz prošlosti i tko bi mi eventualno mogao pomoći da se riješim amnezije izazvane obrambenim mehanizmima. Malo me strah toga, jer postoji razlog zašto se ne sjećam prvih 14god svog života, ali pošto gradim život s nekime i planiram budućnost ne želim da me jednog dana zakoči prošlost.
Ukoliko ima smisla posjetiti tako nekoga molila bih vas za preporuke u Zagrebu.
Old 16.06.2011., 08:38   #1586
Quote:
awia kaže: Pogledaj post
Ne trebaju mi tablete, ok sam sad, ali trebam nekoga tko će mi pomoći da riješim sa sobom stvari iz prošlosti i tko bi mi eventualno mogao pomoći da se riješim amnezije izazvane obrambenim mehanizmima.
Drago mi je ako stanje nije zabrinjavajuce/utjece na sadasnji zivot.
Prema tudjim iskustvima znam da za ovaj specificni slucaj moze dosta dobro pomoci Gestalt PT, ako si spremna uloziti vrijeme u to. Znam za neke povoljne opcije kolega koji su time rijesili. Ako zelis, PM.
Futhark is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.06.2011., 09:35   #1587
Quote:
awia kaže: Pogledaj post
Molila bih da mi netko kaže ima li smisla ići kod socijalnog psihoterapeuta ili nekog sličnog?
Ne trebaju mi tablete, ok sam sad, ali trebam nekoga tko će mi pomoći da riješim sa sobom stvari iz prošlosti i tko bi mi eventualno mogao pomoći da se riješim amnezije izazvane obrambenim mehanizmima. Malo me strah toga, jer postoji razlog zašto se ne sjećam prvih 14god svog života, ali pošto gradim život s nekime i planiram budućnost ne želim da me jednog dana zakoči prošlost.
Ukoliko ima smisla posjetiti tako nekoga molila bih vas za preporuke u Zagrebu.
jel to retoričko pitanje? MORAŠ ići.
ray of light is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.06.2011., 12:35   #1588
Quote:
Futhark kaže: Pogledaj post
Drago mi je ako stanje nije zabrinjavajuce/utjece na sadasnji zivot.
Prema tudjim iskustvima znam da za ovaj specificni slucaj moze dosta dobro pomoci Gestalt PT, ako si spremna uloziti vrijeme u to. Znam za neke povoljne opcije kolega koji su time rijesili. Ako zelis, PM.
Sad je ok, iščupao me moj dragi prije dvije godina iz depresije i baš zato jer smo zaručeni i planiramo život zajedno želim riješiti te stvari da me ne zaskoče opet u budućnosti. Šaljem ti pm.
Quote:
rejoflajt kaže: Pogledaj post
jel to retoričko pitanje? MORAŠ ići.
Nije retoričko pitanje, zanimalo me mogu li oni zapravo pomoći ili će me netko samo našopati tabletama da me se riješi. Na meni treba dosta rada, treba mi netko tko će imati volje i strpljenja.
Old 22.06.2011., 20:43   #1589
Quote:
Hedgie kaže: Pogledaj post
Jel ima netko nekakvih iskustava s istim? Kako si rezervirat termin? Jel se dugo čeka na isti?
Imam neke veće probleme s predispitnom panikom i koncentracijom pa sporije dajem ispite.
Još nije kritično, nekako ide, ali ja nekako ne bih počela rješavati problem kad je baš stvarno kritično.
Koliko otprilike treba vremena da krenu pomagat, tj. da se vide rezultati?
Znam da zvuči bedasto ali nemam iskustva s psihijatrima.
Oke, s obzirom da nitko nije primjetio ovo (ili možda ja nisam primjetila odgovor), možete li mi preporučiti psihologa (psihoterapeuta?) koji ima iskustva sa studentima? Po mogućnosti s popustom za studente (iako to nije presudno,samo da je dobar/ra).
Hedgie is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.06.2011., 21:49   #1590
Quote:
Oke, s obzirom da nitko nije primjetio ovo (ili možda ja nisam primjetila odgovor), možete li mi preporučiti psihologa (psihoterapeuta?) koji ima iskustva sa studentima? Po mogućnosti s popustom za studente (iako to nije presudno,samo da je dobar/ra).
ima moja, ali je privatnica. 320 kn. i pitanje ima li termina. ako te zanima, šalji pm.
ray of light is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.06.2011., 16:33   #1591
Quote:
Imam neke veće probleme s predispitnom panikom i koncentracijom pa sporije dajem ispite.
Još nije kritično, nekako ide, ali ja nekako ne bih počela rješavati problem kad je baš stvarno kritično.
Quote:
Oke, s obzirom da nitko nije primjetio ovo (ili možda ja nisam primjetila odgovor), možete li mi preporučiti psihologa (psihoterapeuta?) koji ima iskustva sa studentima?
Društvo za psihološku pomoć Modus ima program za studente u sklopu kojeg se, između ostalog, bave i ovim što tebe zanima.
Quote:
Teme kroz koje se prolazi u programu su:
- Motivacija - kako se motivirati za učenje?
- Koncentracija - kako postići i održati koncentraciju; koji su glavni uzroci gubitka koncentracije?
- Samodiscipliniranje
- Upravljanje vremenom - tko/što krade vaše vrijeme?
- Planiranje i organiziranje - kako izbjeći konfuziju, vremenski pritisak i stres kako posljedicu?
- Prioriteti i ciljevi - kako odrediti prioritete, postaviti ciljeve i ostati dosljedan u njihovu provođenju?
- Strategije učenja - imate li strategije učenja? Pokušajte usvojiti nove!
- Učenje, pamćenje i dosjećanje - sve se može naučiti, pa tako i naučiti kako učiti!
- Trema - kako umanjiti napetost prije i za vrijeme ispita?
- Formula uspjeha
http://www.dpp.hr/hr/modus.php?id=2
Pringles is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.06.2011., 18:18   #1592
Ljudi moji, šta reći nego hvala!
Samo još dva pitanja:
1. Koliko se dugo čeka za psihijatra preko uputnice? Pretpostavljam poprilično dugo, ali ako netko ima nekakvog iskustva, neka bude drag i podijeli.
2. Stvarno nitko nema nikakvog iskustva s ovima preko SC-a?
Pokušavam se izvući s minimalnom cifrom plaćanja (besplatno ), a sa što manjim padom kvalitete (iako sumnjam da će mi uspjeti, no dobro).
Zahvaljujem unaprijed dragim dušama!
Hedgie is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.06.2011., 19:38   #1593
Quote:
rejoflajt kaže: Pogledaj post
ima moja, ali je privatnica. 320 kn. i pitanje ima li termina. ako te zanima, šalji pm.
Zar je već nastala gužva kod svih psihijatra/psihoterapeuta/psihologa da čak više i nema termina. Zar je tako grozna situacija
Old 23.06.2011., 22:58   #1594
Quote:
Ljudi moji, šta reći nego hvala!
Samo još dva pitanja:
1. Koliko se dugo čeka za psihijatra preko uputnice? Pretpostavljam poprilično dugo, ali ako netko ima nekakvog iskustva, neka bude drag i podijeli.
2. Stvarno nitko nema nikakvog iskustva s ovima preko SC-a?
Pokušavam se izvući s minimalnom cifrom plaćanja (besplatno ), a sa što manjim padom kvalitete (iako sumnjam da će mi uspjeti, no dobro).
Zahvaljujem unaprijed dragim dušama!

Mjesec dana, a probaj pitati dr.opče prakse.
Old 23.06.2011., 23:01   #1595
Quote:
1. Koliko se dugo čeka za psihijatra preko uputnice?
U prosjeku mjesec do dva. Ovisi.
Ako se sada naručiš velika je mogućnost da na red dođeš krajem osmog mjeseca ili početkom devetog zbog toga što počinje sezona godišnjih odmora.

Ali zbog čega misliš da ti treba psihijatar?

Ako je zbog ispitne treme, nekako mi se ne čini da je to dobar izbor stručne osobe.

Psihijatri se bave duševnim bolestima/poremećajima i naravno da se i iza tvojih problema može kriti neka dijagnoza. Ali čak i da se krije, kod državnih psihijatara liječenje se sastoji od mjesečne kontrole u trajanju od 5-20 minuta, ovisno od liječnika do liječnika. Nema tu psihoterapije, jer nisu za to educirani.

Psihijatri psihoterapeuti koji provode psihoterapiju su, naravno, druga stvar. Ali trebaš znati da se kod nas u bolnicama i DZ u najvećem broju slučajeva provodi psihoanalitička psihoterapija koja traje godinama (3-4-5 i više), a za neke prve rezultate treba cca 6 mjeseci.

Inače, ne odgovaram te, ja sam prva koja tvrdi da nema te osobe koja ne bi mogla imati koristi od psihoterapije, samo ti želim dati informaciju da znaš kako stoje stvari.

Dakle, ako tražiš psihijatra onda traži psihijatra psihoterapeuta (jer nisu svi psihijatri automatski psihoterapeuti, nego tek manji broj njih).
Quote:
Pokušavam se izvući s minimalnom cifrom plaćanja (besplatno ), a sa što manjim padom kvalitete (iako sumnjam da će mi uspjeti, no dobro)
Ne znači ti neplaćanje pad kvalitete u smislu da su terapeuti loši. To je zabluda koju ljudi često imaju da su psihoterapeuti koji nisu u privatnom sektoru nezainteresirani i loše rade. Jer da nešto valjaju otišli bi u privatnike i mlatili lovu. Krivo. Niti su svi državni psihijatri/terapeuti loši, niti su svi privatnici dobri. Ali da su u javnom sektoru u strašnom deficitu s tim kadrom s obzirom na potrebe- jesu.

Pad kvalitete možeš očekivati u smislu da ako je puni mjesec ili loša biometeorološka prognoza onda budu česta kucanja izbezumljenih pacijenata koji traže... koga god ili što god da već traže, plus zvonjava telefona, plus upadi kolega s odjela- Aha, imaš terapiju? Ok., itd.

Nije uvijek tako, češće nije nego što je. Ali što se mene tiče, takve nezaboravne trenutke kompenziram s onime kako terapeut odradi svoj posao.

I naravno, pad kvanitete očekuj. Znači, terapija ne traje 45-60 min, nego 35-40 min.
Pringles is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.06.2011., 23:05   #1596
Quote:
Mrs. Pringles kaže: Pogledaj post
Ne znači ti neplaćanje pad kvalitete u smislu da su terapeuti loši. To je zabluda koju ljudi često imaju da su psihijatri koji nisu u privatnom sektoru nezainteresirani i loše rade. Jer da nešto valjaju otišli bi u privatnike i mlatili lovu. Krivo. Niti su svi državni psihijatri/terapeuti loši, niti su svi privatnici dobri.
Inace, nisu samo oni na uputnicu besplatni... moze se naci i nekoga koji je u procesu skolovanja za pishoterpaeuta, a kako to obicno iziskuje rad s klijentima, onda najcesce rade besplatno...
Sacreus is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.06.2011., 23:09   #1597
Ovo što je napisala Mrs Pringles, sve je točno. DZ i bolnice-sezona godišnjih odmora, ako može neka plati privatno, ako ne može-put pod noge i jednu bolnicu, preporuka: Kbc Rebro, pb Vrapče, Vinogradska,Jankomir,Dubrava i itd.
Old 23.06.2011., 23:12   #1598
Quote:
Sacreus kaže: Pogledaj post
Inace, nisu samo oni na uputnicu besplatni... moze se naci i nekoga koji je u procesu skolovanja za pishoterpaeuta, a kako to obicno iziskuje rad s klijentima, onda najcesce rade besplatno...
Da, tako je.

Bio je prije par dana čak i ovdje sličan oglas, čovjek je tražio klijente za superviziju, intenzivan rad za simboličnu svotu.

A ima i privatnika koji određeni postotak pacijenata koji ne mogu plaćati pokrivaju besplatno. Zbog nekih svojih vlastitih principa i ideala. Inače bih mislila da je urbana legenda, ali znam osobu koja je na taj način išla. Tako da se nađe svega, a ponekad pretpostavljam treba imati i malo sreće.

EDIT: Hedgie, ako te zanima opcija koju spominje Sacreus, u vezi supervizije, odn. za informaciju postoji li edukant koji je pod supervizijom i traži klijente kontaktiraj udruge pojedinih terapeutskih pravaca.

Gestalt
http://www.gestalt-drustvo.hr/

Transakcijska analiza
http://www.uta.hr/

Kibernetika
http://www.udruge.hr/detail.php?ID=10738
(Sacreus, zar nema neka službena stranica? Ne mogu naći)

Realitetna
http://www.udruga-hurt.hr/teorija/realitetna-terapija

Psihodrama
http://www.centar-psihodrama.hr/o-nama/

KBT
http://www.cabct.hr/hubikot/index.ph...d=14&Itemid=26

Neka netko slobodno nastavi niz...

Zadnje uređivanje Pringles : 23.06.2011. at 23:33. Reason: edit
Pringles is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.06.2011., 10:37   #1599
Quote:
Mrs. Pringles kaže: Pogledaj post
A ima i privatnika koji određeni postotak pacijenata koji ne mogu plaćati pokrivaju besplatno. Zbog nekih svojih vlastitih principa i ideala. Inače bih mislila da je urbana legenda, ali znam osobu koja je na taj način išla. Tako da se nađe svega, a ponekad pretpostavljam treba imati i malo sreće.
znaš li kako je ta osoba našla tog privatnoka koji radi i bespl.? isto kontaktiranjem društava ili?
147 is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.06.2011., 12:52   #1600
Quote:
147 kaže: Pogledaj post
znaš li kako je ta osoba našla tog privatnoka koji radi i bespl.? isto kontaktiranjem društava ili?
Ne, radilo se o slučajnosti- netko poznati joj je zbog životne situacije savjetovao psihoterapiju i preporučio tog određenog psihijatra i tako je na kraju ispalo.
Pringles is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 16:53.