Natrag   Forum.hr > Informatička tehnologija > Kompjutorske igre

Kompjutorske igre Kultura igranja i ponoćnog ratovanja konzolom i tastaturom. Podforum: Konzole

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 15.09.2021., 19:39   #1581
Opet STALKER ShoC. <3
-.Toni.- is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.09.2021., 19:40   #1582
Quote:
Oaza mira kaže: Pogledaj post
Gameplay trailer za Stalker 2 koji će izići 28.4.2022.

https://www.youtube.com/watch?v=ZNLaKOlXVvw
Koji su zahtjevi znaš li?
-.Toni.- is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.09.2021., 20:05   #1583
Quote:
-.Toni.- kaže: Pogledaj post
Koji su zahtjevi znaš li?
Imaš ih na službenoj stranici. No, evo ti ih ovdje da se ne mučiš:

Kod:
minimum:

OS Version:

Windows 10

Processor:

AMD Ryzen 5 1600X / Intel Core i5-7600K

Memory:

8 GB

Graphics:

AMD Radeon RX 580 8GB / NVIDIA GeForce GTX 1060 6GB

Disc space:

150 GB SSD

recommended:

OS Version:

Windows 10

Processor:

AMD Ryzen 7 3700X / Intel Core i7-9700K

Memory:

16 GB

Graphics:

AMD Radeon RX 5700 XT 8GB / NVIDIA GeForce RTX 2070 SUPER 8GB / NVIDIA GeForce GTX 1080 Ti 11GB

Disc space:

150 GB SSD
Odgovori s citatom
Old 04.12.2021., 17:01   #1584
Konačno sam se udostojio zaigrati Clear Sky. Mjesecima mi je skinut, no nikako da počnem. Jučer sam započeo, do sad igrao 2 i pol sata i niti jedan bug koji ste mi vi govorili. Nikakav bug. A to je verzija sa Steama.
Puno je noviteta i sviđaju mi se, drago mi je što sam se vratio u taj univerzum, neki se likovi ponavljaju, cijela ta priča sa grupama i njihovim odnosima je odlična. Oduševila me je igra. Koristio sam Hunting Rifle, upgradeao ga da postane zvijer i onda mi se desilo sranje da sada kada je upgradean ne može koristiti klasične 12x70 metke koje imam prek 200, nego mora koristiti drugu verziju njih, koje sad imam 80 ali ih jako rijetko nalazim. Osim nje, koristim i onaj najpristupačniji shotgun, jer assault riffleovi koje sam dosad nalazio nisu neka sreća. Nadam se da ću naći one svoje Thunder 5.45 i S14, barem jednu od njih.
Old 09.01.2022., 20:18   #1585
Di ste, stalkeri? Niste reagirali na moj post iznad pa sam se zabrinuo... Veselite li se novom S.T.A.L.K.E.R.-u? Zanima me kako će sve to biti i hoće li valjati, no neću ga moći igrati jer je prezahtjevan za moj komp, a ionako je preskupa igra. Zanima me kako će ta moderna grafika i sve utjecati na igru jer je atmosfera serijala specijalna upravo radi malo zastarjele grafike, neće dobiti isti štih. Ali me najviše zanima osjećaj pucanja i hoćemo li znati jesmo li pogodili neprijatelja ili fulali.
Old 09.01.2022., 22:08   #1586
Quote:
Silver Scull kaže: Pogledaj post
Di ste, stalkeri? Niste reagirali na moj post iznad pa sam se zabrinuo... Veselite li se novom S.T.A.L.K.E.R.-u? Zanima me kako će sve to biti i hoće li valjati, no neću ga moći igrati jer je prezahtjevan za moj komp, a ionako je preskupa igra. Zanima me kako će ta moderna grafika i sve utjecati na igru jer je atmosfera serijala specijalna upravo radi malo zastarjele grafike, neće dobiti isti štih. Ali me najviše zanima osjećaj pucanja i hoćemo li znati jesmo li pogodili neprijatelja ili fulali.
Navodno su autori Stalker 2 bili inspirirani Misery modifikacijom, tako da bi gunplay morao biti daleko bolji nego u originalu. Jesi li ikada bacio oko na Stalker 2 Old concept?
Odgovori s citatom
Old 10.01.2022., 21:10   #1587
Moram priznati da za taj star koncept nisam ni znao da je dostupan, sada sam ga pogledao. Koja šteta što igra nije izašla 2011...
Old 11.01.2022., 17:03   #1588
Quote:
Moram priznati da za taj star koncept nisam ni znao da je dostupan, sada sam ga pogledao. Koja šteta što igra nije izašla 2011...
Možda i nije šteta. Vjerojatno bi igra bila promašaj i dovela bi do dodatne podjele ionako podijeljene moding zajednice. Naime, iako bi sve 3 igre trebale biti na 1 engineu koji se updatea, u stvari SoC je toliko drugačiji od CS i CoP-a da se maltene radi o drugom engineu. Zato neki moderi više preferiraju stari x-ray baziran na SoC-u a drugi baziran na CoP-u.

Sada zamisli da uz x-ray 1.0 i 1.6 (CS je na 1.5 ali je srodan 1.6 što i dokazuje činjenica kako OpenXray podržava obje igre) postoji i 2.0 koji bi bio potpuno različiti. Već sada je problem mape napravljene za modove na 1.0 (tipa Lost Alpha) prebaciti na modove koji su bazirani na 1.6 (tipa CoC, Anomaly i sl.).
Odgovori s citatom
Old 11.01.2022., 21:13   #1589
Moram priznati da nisam upoznat sa modovima i tom ekipom. Jednostavno me nimalo ne zanima. Uzimam službenu verziju sa Steama i stvar šljaka. To sam učinio sa prvom i drugom igrom, a kanim i sa trećom. Govorili ste mi baš ovdje u topicu da ću naletavat na gadne bugove u Clear Skyu, da je on neigriv i da se mora sa modovima. U 9 i pol sati igranja naletio na jedan jedini bug. Koji nije bio niti toliko strašan. Službena verzija sa Steama. I presretan sam s njima.
Što se tiče novog nastavka, sigurno je da da je izašao kada je bilo planirano (prije više od 10 godina) da bi bio jeftiniji i da bi ga moj kompjuter mogao pokrenuti. Nisam jedini, kolikom broju igrača će ovo naštetiti koji nemaju dovoljno jak kompjuter. Na kraju ću i ja morat uzimat modove, no one za downgrade igre.
Old 12.01.2022., 16:13   #1590
Quote:
Moram priznati da nisam upoznat sa modovima i tom ekipom. Jednostavno me nimalo ne zanima. Uzimam službenu verziju sa Steama i stvar šljaka. To sam učinio sa prvom i drugom igrom, a kanim i sa trećom. Govorili ste mi baš ovdje u topicu da ću naletavat na gadne bugove u Clear Skyu, da je on neigriv i da se mora sa modovima. U 9 i pol sati igranja naletio na jedan jedini bug. Koji nije bio niti toliko strašan. Službena verzija sa Steama. I presretan sam s njima.
Što se tiče novog nastavka, sigurno je da da je izašao kada je bilo planirano (prije više od 10 godina) da bi bio jeftiniji i da bi ga moj kompjuter mogao pokrenuti. Nisam jedini, kolikom broju igrača će ovo naštetiti koji nemaju dovoljno jak kompjuter. Na kraju ću i ja morat uzimat modove, no one za downgrade igre.
Bitno je i kako igraš. Baci oko na slučaj prelaska u frakciju bandita. Sve ti je jasno kada ti se boldano savjetuje da napraviš sejv prije prelaska.

Što se tiče starog Stalker 2, ne zaboravi kako to ne bi bio prvi serijal kojeg je loš zadnji nastavak ugasio. Ovako možda i danas imamo novi Stalker 2 koji bi mogao biti dobar...
Inače, što se tiče snage računala, i bolje ti je ne igrati tu igru prve 2-3 godine:
- ispeglati će bugove
- izići će svi DLC-ovi
- cijeli komplet će koštati 10 eura i manje
- kupiti ćeš računalo koje će to sve dizati na ultra
Odgovori s citatom
Old 12.01.2022., 22:12   #1591
Novi nastavak odgođen na prosinac ove godine. Iskreno, ne znam što misliti o tome.
Da se vratimo na temu, nadam se da neće biti DLC-eva, a novi komp sigurno nebum uzeo tako skoro.
U svakom slučaju, vidjet ćemo kako stoje stvari kad izađe igra.
Old 18.01.2022., 20:51   #1592
Šta nije bilo rečeno za preorder i da dolazi u 2/2022
Old 18.01.2022., 21:44   #1593
Za preorder ne znam niti me zanima, no izlasak je trebao biti u 4. mjesecu, oni prebacili na 12. i to nedavno.
Old 19.01.2022., 18:52   #1594
Quote:
Za preorder ne znam niti me zanima, no izlasak je trebao biti u 4. mjesecu, oni prebacili na 12. i to nedavno.
Čini se kako će biti još odgoda, kao što je bio i slučaj sa STALKER Oblivion lost. Uključite titlove na engleski i uživajte u lošim vijestima.
Odgovori s citatom
Old 19.01.2022., 20:12   #1595
Izgleda da ja komotno stignem upgradeat komp dok igra ne izađe...
Old 20.01.2022., 17:09   #1596
Quote:
Izgleda da ja komotno stignem upgradeat komp dok igra ne izađe...
Računaj kako bi to trebala biti prva AAA igra na Unreal 5 engineu. Jasno je kako u doba nestašica graf. kartica izlazak takve igre je ravno samoubojstvu. Osim toga, ostaje i pitanje samog enginea. Ukoliko je i dalje u beta fazi, onda developeri imaju više problema s njime nego sa idejom same igre.
Odgovori s citatom
Old 20.01.2022., 17:31   #1597
Pa zašto su onda tak rano najavljivali i imali konkretan datum?
Old 22.01.2022., 09:33   #1598
Quote:
Pa zašto su onda tak rano najavljivali i imali konkretan datum?
Prije bih rekao kako nisu imali jasnu sliku. Ili pak jesu, ali trebali su se opeći sa CoP koji je bio prva igra sa DX 11 podrškom (i to još loše implementiranom). No, radi se i fan made remake oriđiđi Stalkera na UE 4.
Odgovori s citatom
Old 03.02.2022., 20:45   #1599
Evo i Stalker na UE 5. Što sve neće izmisliti?
Odgovori s citatom
Old 27.05.2022., 18:47   #1600
Nakon duge pauze vratio sam se Clear Skyu. Trenutno sam na dijelu gdje sam prešao Red Forest, došao do Forestera i sada sam u warehouseovima. Imam problema s novcima te sam skužio da mogu puno novaca na artifaktovima zaraditi, jer sam nakon prelaska jednog questa dobio artifakt te ga prodao. Našao sam na netu mape sa lokacijama artifakata i ništa. Imam taj defaultni detektor kojeg ne mogu upaliti uvijek iz nekog razloga i kad dođem na lokaciju artifakta s upaljenim detektorom ništa se ne događa. A također znam da su mi oni uvelike olakšali prelazak prve igre, pogotovo na kraju. Imam verziju sa Steama. I stvarno molim pomoć.
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 05:43.