Banke, osiguranja, krediti Ja ne radim za novac. Ja radim za kamatu. |
|
|
05.04.2015., 23:28
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2012.
|
Quote:
Hongrie kaže:
Istina da nije bilo nametnuto, ali je mnoge zbunilo sto nisu bili kreditno sposobni za €, a jesu za CHF kredite (premda mozda nisu bili ni za €). Trebalo je vise opreza i ne uzimati posto-poto ili naoko povoljnije samo zato sto su to tvrdili salterasi koji primarno rade za interese banaka, a ne klijenata. Nije li i bloger Krule pisao o tome kako je u nekoj gostionici uzeo papir u ruke i kad je izracunao koliko bi morao vratiti banci (dva ili tri puta vise), zahvalio se na kreditu?
|
Gle stvari su jasne Krule ne zeli vratiti x2 ili x2,5 i ja njegovu odluku postujem ali odluka mu nije ni bolja ni losija od moje,njegova odluka je iskljucivo dobra za njega, ja zelim taj iznos platiti za kredit i to smo svi spremni platiti a ne x5 od iznosa u kunama.
Kredit nije zamisljen kao rulet nego kao proizvod na koji placas naknadu za koristenje,presude dovoljno govore...
|
|
|
06.04.2015., 11:35
|
|
I like my truck
Registracija: Jul 2010.
|
Quote:
xstrom kaže:
u svakom slučaju građani (ili Udruga) koji primijete da netko krši Zakon dužni su to prijaviti institucijama koje su zadužene da to sankcioniraju
za sada je to optužni prijedlog Prekršajnom sudu,a s vremenom će,nadam se postati prijedlog kaznenom sudu
također su već išle prijave DORH-u i sličnima pa bumo vidjeli
s obzirom da mi imamo Gorana Aleksića heroja ovog vremena i istinskog "branitelja" koji je spreman ići do kraja,a puno ljudi ga već slijedi, tada vam ne bih volio biti u koži
a ti Hongrie ne brini ni za znanstvenike ni za ekonomiste,možda se nisu javljali jer su mislili da će HNB obaviti svoj posao,a sada se javljaju jer je kap prelila čašu,
u svakom slučaju,ne brini se za banke,njima više nitko ne može pomoći
ne želim vam sretan Uskrs
|
Što ja uopće imam sa nekakvim Goranom Aleksićem? Svaka mu dala, ali nisam nikada poslovao sa osobom takvog imena i prezimena, nisam mu dužan robu ili novac, nisam u privatnom sporu sa njime... Mislim lijepo je boriti se za svoje i inzistirati na svojim pravima, ali to neće ići na račun trećih koji nemaju veze sa vašim sporom, koji vi imate sa bankama a koji proizlazi iz na kraju krajeva samo iz vaših odluka.
|
|
06.04.2015., 11:39
|
|
I like my truck
|
Quote:
crazysplico kaže:
Gle stvari su jasne Krule ne zeli vratiti x2 ili x2,5 i ja njegovu odluku postujem ali odluka mu nije ni bolja ni losija od moje,njegova odluka je iskljucivo dobra za njega, ja zelim taj iznos platiti za kredit i to smo svi spremni platiti a ne x5 od iznosa u kunama.
Kredit nije zamisljen kao rulet nego kao proizvod na koji placas naknadu za koristenje,presude dovoljno govore...
|
Da je to samo x2 ili x3 bilo bi dobro, jer se radi o unaprijed definiranom dugu. Ovdje je doslovno, po ugovoru xX jer ti kamatu mogu određivati proizvoljno, a rizik tečaja ćeš podnositi u potpunosti. Samo to je trebalo shvatiti prije ulaženja u kredit, a ne sada. Sada će sud odlučivati - kako im bude volja taj dan.
|
|
06.04.2015., 12:00
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2009.
|
Quote:
soks kaže:
Realno, s druge strane je ekipa koja ne postuje niti pravomocne sudske presude, niti lovu od kamata frankasi jos nisu vidjeli, tako da zaista tretiraju Hrvatsku kao divlji zapad.
Hajde u Njemackoj nemoj postovati pravomocnu sudsku presudu, kak bi to proslo? 
|
Jednostavno nije istina da banke ne poštuju pravomoćne presude. Ajde ponovno pročitaj - što im je točno presudom naloženo?
|
|
|
06.04.2015., 12:25
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Nov 2002.
|
Quote:
Deere kaže:
Što ja uopće imam sa nekakvim Goranom Aleksićem? Svaka mu dala, ali nisam nikada poslovao sa osobom takvog imena i prezimena, nisam mu dužan robu ili novac, nisam u privatnom sporu sa njime... Mislim lijepo je boriti se za svoje i inzistirati na svojim pravima, ali to neće ići na račun trećih koji nemaju veze sa vašim sporom, koji vi imate sa bankama a koji proizlazi iz na kraju krajeva samo iz vaših odluka.
|
A što ti imaš, uopće, s ovom temom ?
Nemaš kredit u francima, ne posluješ s ljudima koji imaju kredite u francima, nisu ti dužni ni novac ni robu.
Na čiji će račun ići inzistiranje na svojim pravima, pokazati će vrijeme. Možda će ići na račun trećih, četvrtih, petih i sedmih.
Teza u kojoj problem leži samo između banaka i građana je apsolvirana kao pogrešna.
Ide se dalje.
Tupava teza o tome da kredite smiju dizati samo doktori ekonomije sa smjera makroekonomije i doktori s trgovačkog prava je također apsolvirana.
Sada je vrijeme da se utvrdi tko je kriv za prijevaru i lihvarenje.
|
|
|
06.04.2015., 12:40
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Page kaže:
Nemaš kredit u francima, ne posluješ s ljudima koji imaju kredite u francima, nisu ti dužni ni novac ni robu.
Na čiji će račun ići inzistiranje na svojim pravima, pokazati će vrijeme. Možda će ići na račun trećih, četvrtih, petih i sedmih.
Teza u kojoj problem leži samo između banaka i građana je apsolvirana kao pogrešna.
Ide se dalje.
Tupava teza o tome da kredite smiju dizati samo doktori ekonomije sa smjera makroekonomije i doktori s trgovačkog prava je također apsolvirana.
|
Bravo Page  Zanimljivo da ovakvim konstantnim trolanjem blokiraju dogovore oko prosvjeda,optuznih prijedloga(koji bi inace trebali biti u zajednickom interesu i tuzbama) Inace stvarno bi trebalo napraviti jedan fond iz kojeg bi se pokrili troskovi tuzbi za one koji nemaju...
|
|
|
06.04.2015., 12:43
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Oct 2008.
|
Quote:
Deere kaže:
|
nedaj bože da ti imaš nešto sa Goranom Aleksićem,
dobro si napisao,neće ići na račun trećih (poreznih obveznika)
iako s obzirom koliko si to već puta izrekao stječem dojam kao da to želiš,
ali ne brini,ići će na račun bankara
|
|
|
06.04.2015., 12:45
|
|
U samoizolaciji
|
Quote:
Deere kaže:
Da je to samo x2 ili x3 bilo bi dobro, jer se radi o unaprijed definiranom dugu. Ovdje je doslovno, po ugovoru xX jer ti kamatu mogu određivati proizvoljno, a rizik tečaja ćeš podnositi u potpunosti. Samo to je trebalo shvatiti prije ulaženja u kredit, a ne sada. Sada će sud odlučivati - kako im bude volja taj dan.
|
pričamo o ništetnim ugovorima je li tako?
|
|
|
06.04.2015., 12:49
|
|
U samoizolaciji
|
Deere,shvatite da dokle god ste ti i tebi slični sa jasnom nakanom na ovom forumu biti ćemo i mi
uopće me nije briga u šta se pretvorila ova tema jer znamo zašto je do toga došlo,mi ćemo i dalje ponavljati i boriti se za pravednost a vi ćete s vremenom polako nestajati s ove teme
imate sreće što su admini na vašoj strani,ali ima lijeka i zato
|
|
|
06.04.2015., 13:52
|
|
I like my truck
|
Quote:
Page kaže:
Ide se dalje.
|
Tko i kada je apsolvirao, kao pogrešnu, tezu da je to stvar između banaka i klijenata? Tko je taj treći peti ili sedmi koji bi sada trebao biti umješan u sve ovo (platiti ceh), tko bi drugi trebao snositi posljedice nečijih propusta iz prošlosti? Svoje međusobne odnose niste dobro regulirali ugovorima, pa sada o tome treba odlučiti tijelo nadležno za sporove. Opet se se svodi na vaše međusobne argumente koje iznosite pred sudom - i ništa više ni manje.
A navodna - izmišljena - teza kako 'kredite mogu dizati samo doktori ekonomije sa smjera makroekonomije i doktori sa trgovačkog prava' bi možda i stajala - ali samo kada bi svi ostali bili potpuno nepismeni. A u slučaju da je nešto nejasno (a takvih stavki sigurno ima) mogli ste potražiti i pravnu pomoć i savjet, pokrenuti ovu diskusiju na forumu prije nego ste ulazili u takve odnose. Krivnja za navodnu prijevaru i lihvarenje u ovom slučaju je podijeljena (u najboljem slučaju), jer ste svojim potpisom sami pristali na sve te (lihvarske) uvijete iz kreditnog ugovora, kakvi god oni bili. Probajte svoju sreću na sudu, možda uspijete u svojem naumu, ali nemojte prodavati ideje na ovom mjestu kako niste trebali znati što piše u ugovorima koje ste potpisivali. Ako i niste znali ili željeli znati (pročitati) - to vas ne oslobađa dijela odgvornosti.
|
|
06.04.2015., 14:06
|
|
Moderator
Registracija: Nov 2006.
|
Quote:
xstrom kaže:
|
Ovim si prevršio sve granice. Ocito ni svjestan nisi što se ovdje sve dozvoljavalo, a zasluzivalo je karton. Od sada ce tema (bar sto se mene tice) biti moderirana kao i ostale teme, znači strožije. A ako se ne bude moglo normalno diskutirati, ici ce pod ključ.
|
06.04.2015., 14:19
|
|
I like my truck
|
Quote:
xstrom kaže:
nedaj bože da ti imaš nešto sa Goranom Aleksićem,
dobro si napisao,neće ići na račun trećih (poreznih obveznika)
iako s obzirom koliko si to već puta izrekao stječem dojam kao da to želiš,
ali ne brini,ići će na račun bankara
|
Quote:
xstrom kaže:
pričamo o ništetnim ugovorima je li tako?
|
Samo se vi slobodno naplatite od bankara, nemam ništa protiv da oni odnesu gaće na štapu. Tu imate moju podršku i sve simpatije ako/kada uspijete u tome. Ako ne pokušate - sigurno nećete uspjeti.
Quote:
xstrom kaže:
Deere,shvatite da dokle god ste ti i tebi slični sa jasnom nakanom na ovom forumu biti ćemo i mi
uopće me nije briga u šta se pretvorila ova tema jer znamo zašto je do toga došlo,mi ćemo i dalje ponavljati i boriti se za pravednost a vi ćete s vremenom polako nestajati s ove teme
|
Ja samo inzistiram na činjenici shvatite da ste vi jedna strana tog prokletog, bespravnog, ništetnog, protuzakonitog ugovora o kreditu. Svojim potpisom ste pristali na sve to. Ja vas samo pitam zašto ste uopće pristajali na takve uvijete kreditiranja? To bi vas mogao pitati i netko u sporu na sudu i pripremite dobar odgovor. Sve ovo što sada iznosite trebali ste vidjeti prije potpisivanja ugovora o kreditu i - ne pristati na takve uvijete. To bi bio pravi posao, a ne prepuštati se na milost i nemilost banke ili dobre volje suda. Radi se o protuzakonito sklopljenom ugovoru? Možda. Da li bi inzistirali na toj protuzakonitosti da je franak pao, umjesto što je narastao? Da li bi se banke onda pozivale na ništetnost sklopljenih ugovora i pokušavale ih tako poništiti (vjerovatno pozivajući se na iste zakone)? Možda.
To što se pokušavate izboriti za sebe sasvim je OK i legitimna stvar. Nitko drugi vam neće pomoći osim vas samih. Ali ovdje se ne borite za nekakvu pravednost, jer da je po toj pravednosti - morali bi prvenstveno poštivati potpisano (sami ste to potpisali). Ali ako meni protestirate - morate shvatiti da taj protest meni ništa ne znači. Bankama isto tako (znaju vašu poziciju). Možda jedino da se sastanete da jedni druge ohrabrite ako vam to pomogne. Samo nemojte napraviti istu glupost kao moji kolege poljoprivrednici (mljekari) kada su zatvorili Slavonsku aveniju u Zagrebu i tako na sebe navukli nepotreban bijes građana koji nisu mogli na posao. Glupo je protestirati na način da nekome ne daš raditi, jer nećeš steći njegove simpatije. Smatram da ste sami u dobroj mjeri sami krivi što ste se u sve to uvalili. Ne zato što ste htjeli imati svoj krov nad glavom ili svoj auto, nego što ste nesmotreno pristali na uvijete koji su se sada pokazali kao vrlo nepovoljni i pokušavate to prikazati kao nekakvu opću borbu za pravdu, a radi se o borbi za opstanak i pokušaj naknadnog ispravka loših odluka iz prošlosti. Ako vam upali - meni OK, dapače meni će biti drago. Banke, samo da mogu - još bi vas više iscjedile istim sredstvima, one tu nemaju razumjevanja i odmaka i prema tome - stisnite ih ako možete.
Admini mogu i ne moraju biti na mojoj strani, ali ja imam pravo reći što mislim. Ako ti ne paše što i kako pišem, to ne znači da kršim pravila foruma (nemoj čitati moje postove). Ako misliš da sam prekršio neka pravila foruma - slobodno prijavljuj koliko želiš. Što se tiče mog nestajanja sa teme.... i to će se jednom dogoditi. Ali treba to dočekati. 
|
|
06.04.2015., 14:32
|
|
U samoizolaciji
|
kako ti se više da? otvori si blog pa piši o CHF
sve ispočetka.....malo ovako malo onako
daj se više odluči...šta ti ustvari želiš i za koga
mi znamo...
i dolazimo po to....
25.04.2015.
|
|
|
06.04.2015., 14:56
|
|
I like my truck
|
Quote:
xstrom kaže:
kako ti se više da? otvori si blog pa piši o CHF
sve ispočetka.....malo ovako malo onako
daj se više odluči...šta ti ustvari želiš i za koga
mi znamo...
i dolazimo po to....
25.04.2015.
|
Nije malo ovako ili malo onako, nego morate shvatiti da je moje mišljenje da vjerovatno imate u nekim stvarima pravo ali radite grešku kada/ako u potpunosti odbacujete odgovornost za ono što ste sami odlučili jednom u prošlosti, i sve to sada pokušavate demagoški prebaciti na nekakve lihvarske banke. Niste mogli znati kako će se stvari odvijati, isto kao niti druga strana, ali ja ne pristajem na izjave tipa 'bili smo prisiljeni uzeti ovakav ili onakav kredit', jer niste. Uvijek ste mogli odbiti te uvijete kreditiranja i ne uzimati kredit uopće. Razumijem da niste shvatili sve odredbe ugovora, kao moguće i posljedice istih ali to ne oslobađa dijela krivnje. Možete se pozivati na dobru vjeru prilikom potpisa ugovora i to je otprilike to. Druga je stvar što u banaka dobre vjere već jako dugo nema.
Demagogije tipa 'pokazati će mi mi vama' ne prolaze već dugo na ovim prostorima. Primjenu sile ne bih preporučao - jer će to ispasti jako kontraproduktivno, kao i nekakve prijetnje osobama koje su samo tek mali kotačići velikog bankarskog sistema. Ako se i neki kotačić u tom sistemu pokaže neispravnim - zamijeniti će ga drugi - i to je to. Znam da vam to sve skupa možda ruši neke snove, ali dobro je biti sa nogama čvrsto na zemlji. Bolje je stvari sagledavati realno, nego se zavaravati nekoma naučnom fantastikom. Ali sve što uspijete izboriti za sebe - to će biti vaš osobni dobitak.
|
|
06.04.2015., 15:13
|
|
Orao
Registracija: Feb 2004.
|
Quote:
crazysplico kaže:
Bravo Page  Zanimljivo da ovakvim konstantnim trolanjem
|
Deereovi postovi su vrlo dobri i odmjereni.
Ne znam o kakvom trolanju pričaš i zašto ga za to optužuješ.
Quote:
blokiraju dogovore oko prosvjeda,optuznih prijedloga(koji bi inace trebali biti u zajednickom interesu i tuzbama)
|
Takve stvari frankaši ionako ne dogovaraju ovdje. Niti tema može tome služiti.
Dapače, obično ne žele ići ni u kakve konkretnije detalje (da "oni" ne vide što se planira).
-Stipe
|
|
|
06.04.2015., 15:29
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Deere kaže:
Nije malo ovako ili malo onako, nego morate shvatiti da je moje mišljenje da vjerovatno imate u nekim stvarima pravo ali radite grešku kada/ako u potpunosti odbacujete odgovornost za ono što ste sami odlučili jednom u prošlosti, i sve to sada pokušavate demagoški prebaciti na nekakve lihvarske banke. Niste mogli znati kako će se stvari odvijati, isto kao niti druga strana, ali ja ne pristajem na izjave tipa 'bili smo prisiljeni uzeti ovakav ili onakav kredit', jer niste. Uvijek ste mogli odbiti te uvijete kreditiranja i ne uzimati kredit uopće. Razumijem da niste shvatili sve odredbe ugovora, kao moguće i posljedice istih ali to ne oslobađa dijela krivnje. Možete se pozivati na dobru vjeru prilikom potpisa ugovora i to je otprilike to. Druga je stvar što u banaka dobre vjere već jako dugo nema.
Demagogije tipa 'pokazati će mi mi vama' ne prolaze već dugo na ovim prostorima. Primjenu sile ne bih preporučao - jer će to ispasti jako kontraproduktivno, kao i nekakve prijetnje osobama koje su samo tek mali kotačići velikog bankarskog sistema. Ako se i neki kotačić u tom sistemu pokaže neispravnim - zamijeniti će ga drugi - i to je to. Znam da vam to sve skupa možda ruši neke snove, ali dobro je biti sa nogama čvrsto na zemlji. Bolje je stvari sagledavati realno, nego se zavaravati nekoma naučnom fantastikom. Ali sve što uspijete izboriti za sebe - to će biti vaš osobni dobitak.
|
Potpisujem post je realan i ispricavam se trollanje se ne odnosi na tebe...
Kao sto znas mi moramo postovati ono sto smo potpisali inace banka sjeda na nekretninu,a to radimo uplatom svake rate u mjesecu...dok se moze....Jeli iluzija vjerovati da bankari mogu pasti pod pritiskom presude,rasta nenaplativih kredita i vlade? Da nije izborna godina moj odgovor nebi bio pozitivan,a ovako mislim da postoje realne sanse za konverziju u EUR po pocetnim uvjetima EURskih kredita...
Ne slazem se Stipe da tema nemoze pomoci boljoj organizaciji UF naprotiv smatram da se moze dosta dogovoriti npr.blokada banaka uplatom 1 lipe...
Dobar tek svima 
|
|
|
06.04.2015., 15:36
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2009.
|
auuu ovi frankeri su pop.zdili totalno  treba im jedan neutralni franker
deja vu  glagol ‘’potpisali ste‘‘
hajmo pojasniti za sva vremena:
1. argument ''potpisali ste‘‘:
- nije prosao velicanstvenom Leko&Co kod sutkinje Osijek, link
- nije prosa velicanstvenim “Porobija i Porobija” (Zaba), “Leko i partneri” (PBZ), “Glamuzina i Grošeta” (RBA), “Žurić i partneri” (Splitska baka-Societe generale i OTP), Odvjetnički ured Burić (Hypo banka) te pravniku Wolksbanke, kod suca Dobronica, link , link
- nije prosao ni kod tri **** sutkinje VTS-a.
2. argument ''jasna uocljiva razumljiva valutna klauzula’’
- nije prosao velicanstvenom Leko&Co kod sutkinje Osijek link
- nije prosao velicanstvenim odvjenicima banaka kod suca Dobronica
- prosao za sada samo kod tri **** sutkinje VTS-a.
- nije prosao kod Austrijskog Vrhovnog suda! link
hoce li nas vrhovi sud pop.šiti taj fol bankara (koji nije prošao kod Austrijskog Vrhovnog suda link) to cemo vidjeti.
brate banderas & Co, jel mozete to staviti kao sticky, tako da se ne ponavlja argument ''potpisali ste''? i da se onda mozemo baviti aktulanim zbivanjima : finding solutions for those damn loans. Hvala lijepo.
Inace, cestitam presudu nistetnost ugovora! svaka cast. Bravo ljudi! Bravo sutkinjo. Jel zna netko koliko dugo/kratko je trajao proces te tuzbe  ? i kada cete objaviti presudu? Hvala.
|
|
|
06.04.2015., 15:56
|
|
I like my truck
|
Quote:
crazysplico kaže:
Potpisujem post je realan i ispricavam se trollanje se ne odnosi na tebe...
Kao sto znas mi moramo postovati ono sto smo potpisali inace banka sjeda na nekretninu,a to radimo uplatom svake rate u mjesecu...dok se moze....Jeli iluzija vjerovati da bankari mogu pasti pod pritiskom presude,rasta nenaplativih kredita i vlade? Da nije izborna godina moj odgovor nebi bio pozitivan,a ovako mislim da postoje realne sanse za konverziju u EUR po pocetnim uvjetima EURskih kredita...
Ne slazem se Stipe da tema nemoze pomoci boljoj organizaciji UF naprotiv smatram da se moze dosta dogovoriti npr.blokada banaka uplatom 1 lipe...
Dobar tek svima 
|
Dobro da ste se udružili u udrugu jer je druga strana udružena (djeluju kao jedan). Kao udruga imate puno veće šanse nego da se ide pojedinačno, samo kao udruga imate mogućnost pregovora sa drugom stranom. To što je izborna godina treba maksimalno iskoristiti, ali s obzirom na brzinu kojom djeluje pravosuđe mislim da će se odugovlačiti sa odlukama, a mnogi će to odlučivanje prepuštati višim instancama. To treba nametnuti kao obavezno pitanje u predizbornim sučeljavanjima. Tu ne vrijedi niti ljutnja, niti gubljenje živaca niti sila, samo hladna glava - ako vidite da imate zakonitu šansu dobiti ih na sudu idite tim putem. Bilo bi još bolje postići nekakvu nagodbu sa bankama da se posupi automatizmom, ali to neće biti moguće jer s obzirom na sporost pravosudnog sistema banke će vjerovatno smatrati da su u prednosti kada se ide sa pojedinačnim tužbama, makar ih većinu izgubili (računaju da većina ipak neće pojedinačno tužiti, radi financijske nemogućnosti ili možda zastare). Jer taj potencijalni gubitak tako odlažu za (neizvjesnu) budućnost, nitko ne želi 'otkidati od usta' (tu bi bilo primjerenije možda napisati otkidati od dobiti) danas - ako to isto može odgoditi za sutra.
|
|
06.04.2015., 18:48
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2014.
|
zabotinski=bankster...pa blokiraj za vjeke vjekova...smradu...
|
|
|
06.04.2015., 20:45
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Nov 2002.
|
Quote:
Deere kaže:
Dobro da ste se udružili u udrugu jer je druga strana udružena (djeluju kao jedan). Kao udruga imate puno veće šanse nego da se ide pojedinačno, samo kao udruga imate mogućnost pregovora sa drugom stranom. To što je izborna godina treba maksimalno iskoristiti, ali s obzirom na brzinu kojom djeluje pravosuđe mislim da će se odugovlačiti sa odlukama, a mnogi će to odlučivanje prepuštati višim instancama. To treba nametnuti kao obavezno pitanje u predizbornim sučeljavanjima. Tu ne vrijedi niti ljutnja, niti gubljenje živaca niti sila, samo hladna glava - ako vidite da imate zakonitu šansu dobiti ih na sudu idite tim putem. Bilo bi još bolje postići nekakvu nagodbu sa bankama da se posupi automatizmom, ali to neće biti moguće jer s obzirom na sporost pravosudnog sistema banke će vjerovatno smatrati da su u prednosti kada se ide sa pojedinačnim tužbama, makar ih većinu izgubili (računaju da većina ipak neće pojedinačno tužiti, radi financijske nemogućnosti ili možda zastare). Jer taj potencijalni gubitak tako odlažu za (neizvjesnu) budućnost, nitko ne želi 'otkidati od usta' (tu bi bilo primjerenije možda napisati otkidati od dobiti) danas - ako to isto može odgoditi za sutra.
|
Sve što si napisao stoji. Postoji još jedna stvar, za koju mi nije jasno da niti jedno odvjetničko društvo ne želi napraviti.
Krenuti na masovne pojedinačne tužbe. U prvom koraku bi odvjetničko društvo ili interesno udruženi pojedinci snosili, recimo, 50% troškova inicijalne tužbe, što bi im se vratilo pri naplati s kamatama.
U ovom trenutku postoji ogroman broj ljudi koji se boje troškova tužbe i taj strah je potrebno nekako razbiti.
Na taj način bi se banke prisililo na velike izdatke za tužbe
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 13:18.
|
|
|
|