Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Kozmetika > Kosa

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 02.07.2009., 15:26   #1621
Kakvi su dermatolozi u vinogradskoj? Idem na pregled idući tjedan..
ms*day*dreamer is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.07.2009., 23:25   #1622
meni tak pada kosa da se cudim kak nisam vec celava, doduse jako mi je duga pa je mozda to samo opticka varka, al svejedno to je ja mislim zbog promjene vremena, ljubimac mi se linja pa je valjda doslo vrijeme
kayla is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.07.2009., 11:09   #1623
velikiiii problem

Imam malo iznad čela s ljeve strane tanju kosu nego s desne. Kao kad otpada kosa pa je na jednom mjestu nema.. Meni nije na jednom mjestu rupa nego je kosa ful tanka i kad se digne pramen koji pada preko toga vidi se da je kosa rijetka. Ima li neko neki savijet s čim da perem kosu da bi mi opet narasla na tom dijelu. Negdije sam pročitala da je žena od koprive, majčine dušice i octa radila losion, i trljala mjesta bez kose s češnjakom i da joj je nakon 3 mjeseca kosa narasla 3 cm...
molim vas pomoč....
BUBLICA14 is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.07.2009., 11:41   #1624
Quote:
BUBLICA14 kaže: Pogledaj post
Imam malo iznad čela s ljeve strane tanju kosu nego s desne. Kao kad otpada kosa pa je na jednom mjestu nema.. Meni nije na jednom mjestu rupa nego je kosa ful tanka i kad se digne pramen koji pada preko toga vidi se da je kosa rijetka. Ima li neko neki savijet s čim da perem kosu da bi mi opet narasla na tom dijelu. Negdije sam pročitala da je žena od koprive, majčine dušice i octa radila losion, i trljala mjesta bez kose s češnjakom i da joj je nakon 3 mjeseca kosa narasla 3 cm...
molim vas pomoč....
Par neugodnih pitanja za osobu zenskog roda: godine? hormonalni status? visak kila? policisticni jajnici? ciklus uredan? redukcijske dijete?

A na ovo s koprivama nemoj racunati previse...
profesionalac is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.07.2009., 03:21   #1625
Quote:
MicaMaca kaže: Pogledaj post
a meni nije jasno sto tocno planirate svi vi koji ste na trajnim kurama tipa pilule, minoxidil i slicno, svjesne ste da kad prestanete s time situacija opet krene u istom smjeru....ostati dozivotno na istoj terapiji ili iscekivati neku bolju ili se nadate da ce uzrok opadanja koji god bio nestati?
ne popujem, samo me zanima, zaista
Hi. Pošto smo iz iste regije (051), zanima me da li si za problem kose išla kod kojeg dermatologa na pregled? Kod kojeg (ako jesi) ?
Naime, ja se s time bakćem pa skoro 20 godina. Prošla sve faze, razna utrljavanja, pretrage, fazu "mirenja sa sudbinom" ... Pa opet, povremeno se opet javi nada da možda SADA postoji nešto novo , neko novo saznanje... Zato me zanima da li ima kakvih novih dermatologa "na sceni" , koji možda imaju drukčiji pristup...
grandima is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.07.2009., 14:47   #1626
Quote:
TheProvense kaže: Pogledaj post
[B]hvala Bogu, netko normalan.[/B.
kaže ona o nivou komunikacije

meni kosa jako opada zadnjih 10 mjeseci što znači da se ne radi o sezonskom opadanju kose.. jajnici mi jesu policistični, no ne pada mi na pamet piti kontrac. pilule. ne opet! uostalom , policistične jajnike imam dugo godina,a opadanje je počelo sada pa ne vidim da je to primaran uzročnik, a posebno zato jer je situacija s jajnicima bolje nego prije.
znam da svi govore kako bojanje kose ne može biti uzrok njenog opadanja, no začuđujuće je(a možda i nije) da sam primjetila to opadanje netom nakon bojanja kose koje je uključivalo i neku jako posvjetljujuću boju i blajh.
no opet, razum mi govori kako mi bojanje kose prije 10 mjeseci ne može utjecati na sadašnje opadanje kose...hmmm..
može li kosa opadati tako dugo od npr stresa?
da, znam..trebam ići doktoru..
a kada bih napravila analizu krvi njome bih samo otkrila eventualni nedostatak nekih minerala i vitamina?
jagodica_bobica is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.07.2009., 17:23   #1627
kopriva je ODLIČNA... barem je meni bila prije neke 3 godine kad mi je kosa skroz jako ispadala. samo moraš nać dobar biljni šampon od nje, nikakve kemikalije... meni je mama kuhala čaj od svježe nabrane, s tim sam polila kosu kad sam ju prala, malo utrljala u vlasište i za neka 2 tjedna već se smanjilo ispadanje...čak mi se čini da je i ona nova kosa bila dosta jača od stare, a i sad je imam puno više (ne znam jel zbog toga il...)
big girl is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.07.2009., 14:45   #1628
moja sestra nakon pranja kosu opere sa čajem od koprive koji sama napravi i kaže da joj se opadanje smanjilo u roku od 3 dana. ja sam jučer prvi put oprala s koprivom, planiram nastaviti pa javim rezultate. također mi je seka napravila tinkturu od koprive pa ću i to utrljavati u tjeme. budemo vidjeli.
Old 05.07.2009., 20:55   #1629
travari i opadanje kose

Jel koja od vas možda probla ići kod nekog travara?
Frendica mi preporučuje jednu, al je skroz na drugom kraju Hr. tak da se stalno nećkam bi li ili ne nazvala..
Ima tko kakvih iskustava?
Old 05.07.2009., 20:57   #1630
ti travari su skroz nepotrebni... još ako je na drugom kraju hrvatske... skuhaj čaj od koprive i super!
big girl is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.07.2009., 22:28   #1631
a čekajte, taj čaj od koprive utrljam prije pranja ili nakon pranja? ne mogu nakon pranja isprati kosu čajem od koprive i onda ju ničime ne oprati nakon toga? ili mogu?
kako se ona točno koristi?
Odgovori s citatom
Old 05.07.2009., 23:35   #1632
čaj od koprive

jagodice bobice, čaj od koprive koristiš nakon šamponiranja i ispiranja vodom, na kraju još ispereš kosu čajem i ne trebaš više ispirati. ja čaj izlijem u plastičnu posudu i kosu namačem minutu-dvije u njemu...
murva is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.07.2009., 03:01   #1633
tako je. nakon što ispereš kosu čajem ne treba još vodom
Old 06.07.2009., 15:54   #1634
Cure jel vam je kosa počela opet rasti ako( one koje imaju policistične jajnike i možda hormonsku neravnotežu) kad ste počele piti pilule ili neku drugu terapiju????
Odgovori s citatom
Old 06.07.2009., 18:07   #1635
Mene samo zanima da mi kazete vi sam hormonskim poremecajem;koliko to "mnogo" kose vam ispada? Ne salim se,stvarno me zanima,jedno vreme mi nije opadala kosa (obicno u oktobru),a sada kada provucem ruku kroz kosu,obavezno po nekoliko dlaka.
Old 06.07.2009., 18:41   #1636
ja još nisam ziher kaj mi je..moram na pretrage.. :-/
Odgovori s citatom
Old 06.07.2009., 19:35   #1637
Quote:
ms*day*dreamer kaže: Pogledaj post
Cure jel vam je kosa počela opet rasti ako( one koje imaju policistične jajnike i možda hormonsku neravnotežu) kad ste počele piti pilule ili neku drugu terapiju????
Da da, tj. smanjilo se opadanje (kontracepcijske pilule i tiroksin), ali nakon par godina je opet preslo 100 vlasi na dan, ali onda (kako sam lijena koristiti minoksidil) se opet smirilo, s tim da imam puno mlade kose, sve razlicite duzine. Valjda mi je samo bilo vrijeme za linjanje.
patientia is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.07.2009., 20:15   #1638
Quote:
mladi_luk kaže: Pogledaj post
tako je. nakon što ispereš kosu čajem ne treba još vodom
ok, onda. probat ću svakako pa javim rezultate..
Odgovori s citatom
Old 06.07.2009., 23:00   #1639
Quote:
murva kaže: Pogledaj post
jagodice bobice, čaj od koprive koristiš nakon šamponiranja i ispiranja vodom, na kraju još ispereš kosu čajem i ne trebaš više ispirati. ja čaj izlijem u plastičnu posudu i kosu namačem minutu-dvije u njemu...
di bi mogla kupiti neku "konkretnu" koprivu ne bih htjela ove dućanske u vrećicama.. Jel ima gdje u "travi".
I drugo pitanje, jel korjen ili list koprive?
Old 06.07.2009., 23:50   #1640
Quote:
grandima kaže: Pogledaj post
Hi. Pošto smo iz iste regije (051), zanima me da li si za problem kose išla kod kojeg dermatologa na pregled? Kod kojeg (ako jesi) ?
Naime, ja se s time bakćem pa skoro 20 godina. Prošla sve faze, razna utrljavanja, pretrage, fazu "mirenja sa sudbinom" ... Pa opet, povremeno se opet javi nada da možda SADA postoji nešto novo , neko novo saznanje... Zato me zanima da li ima kakvih novih dermatologa "na sceni" , koji možda imaju drukčiji pristup...
Hello
Nisam isla kod dermatologa nego samo kod dr. opce prakse i na pregled vlasista u ljekarnu. Oba "pregleda" su imala zakljucak: premasno vlasiste koje je zacepilo korijen pa se isti ne moze kapilarno hraniti.
Pdala mi je kosa skoro pola godine, a prije toga nikad. Pocelo je nakon koristenja Keune 1517 ali nisam sigurna da je to bio uzrok. Koristila sam svasta sto je dostupno na trzistu bez recepta, losione, ampule, sampone, cajeve, potrosila sam puno novaca a rezultata nije bilo.
Na kraju sam u lushu preko volje kupila sampon-plocicu za opadanja kose i vec nakon prvog pranja pomak na bolje je bio osjetan, sa svakim sljedecim pranjem sve bolje.
Jos ni sad ne vjerujem da je tako nesto pomoglo, mozda mi je jednostavno odlucila prestati padati a tajming se poklopio.
Vrlo brzo nakon poboljsanja stanja sam ugradila ekstenzoje tako da sada uopce ne mogu pratiti stanje i zivim u strahu sto ce biti kad ih skinem, ali citavo vrijeme dok mi je opadala je simultano i rasla nova pa se nekako nadam da necu ostat celava.
Sto se tice specijalista....jesi li bila kod Gligore?
On je kako kazu nas najbolji dr. za kozne bolesti, navodno rastura u dijagnostici vec na prvi pogled. Ako nisi v3ec bila kod njega preporucam ti odlazak tamo osobito sto se kod tebe radi o tolikom stazu.
Sretno, a u medjuvremenu, ne kosta te previse da odes do Lusha i kupis si taj sampon probe-radi
MicaMaca is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 04:25.