Zagreb Dan i noć u metropoli |
|
|
04.01.2019., 20:12
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2011.
|
Svejedno je koliko se ljudi vozi u taksiju.
|
|
|
05.01.2019., 02:13
|
|
ljep,a i pametan pas
Registracija: May 2006.
|
svejedno
a za parking,ako ti se da malo prošetati, Mesićeva ulica i sveo oko škole Ivan Goran Kovačić ti je besplatno za parkirati, a iscrtano
imaš od škole do tamo možda 5 min hoda laganog
|
|
|
07.01.2019., 12:58
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2010.
|
Hvala na odgovorima!!!
|
|
|
10.01.2019., 01:36
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2006.
|
Vecinu godine nisam u Hrvatskoj (Zagrebu) ali kad jesam dosta se cesto vozim taxijem, i to su uglavnom Radio Taxi ili Cammeo. Priblizni su mi cijenom i uglavnom ok. Radio Taxi je ofucan i zagusljiv ali meni to do sada nije previse smetalo a Cammeo vonja po osvjezivacima zraka, no niti mi to nije bio neki bed na kratkim rutama.
Neki dan se Cammeo moralo poduze cekati (opet!) pa smo nazvali Radio Taxi od Ribnjaka do aerodroma - brzo je stigao (kao i uvijek), 104 kn, sasvim ok.
Ali, ali! I auto i vozac (inace dobrocudnih manira) su zvjerski zaudarali! Ovaj put se nije radilo o ustajalom smradu cikova i pepeljare (pomalo standardno za tu kompaniju) vec o nekome tko se nije propisno oprao niti promjenio odjecu valjda mjesec dana! Bila je zima no mi smo se vozili s otvorenim prozorom jer sam mislila da ce mi se mali pobljuvati. Fakat nisam picajzlasta po pitanju usminkanosti taksija, ne smeta mi niti stari auto niti dekice na zadnjem sicu, ali ovo je totalna koma. Pa kontrolira li itko u Radio Taxiju stanje tih automobila i vozaca im? Osobna higijena zaboga!
Zao mi je bilo nazvati i pozaliti se na konkretnog vozaca jer je bio ljubezan, a moguce i reduciranih kognitivnih kapaciteta, jer si inace ne mogu objasniti kako itko normalan tko radi s ljudima moze tako smrdjeti. No mislim da cu morati poslati neki email sluzbi za korisnike bez specificiranja osobe.
|
|
|
10.01.2019., 02:18
|
|
ljep,a i pametan pas
Registracija: May 2006.
|
radio taksi su svi privatnici, tako da on je sam svoj šef,pa si se mogao komotno požaliti
|
|
|
12.01.2019., 01:36
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Jan 2012.
|
Hahahahaha, pa dajte samo bacite pogled onak usput na sofere taxija na stajalistu u Gajevoj kod Masrikove!! Da nije tu stajaliste i da nema taxija , ja bi bil siguran da se tu skupljaju gradski klosari ili alkici!! To je takva kategorija ljudi!! Da ne voze te stare kante i zaradjuju na turistima, skupljali bi flase po kantama, osobni izgled i higijena slicni!! Jedino firme ko ekotaxi ili cameo imaju sefove i uniforme i trebaju kolko tolko pristojno izgledat i valda ne vonjat po znoju i smradu ostalih izlucevina !! Taxiste nitko ne kontrolira i zato su se najvise bunili kad im je dolazila konkurencija!! Pa znam masu ljudi koji se ne furaju s njima bas zbog razloga koje sam naveo, a ne samo zbog visih cijena i mogucih prevarantskih voznji duzim putevima i slicnim na cemu uzimaju pare strejndzerima!
|
|
|
14.02.2019., 15:13
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2019.
|
Pozdrav! Zanima me postoji li više vrsta taksi stajališta u Zagrebu i ko daje i ko ima pravo na korištenje tih stajališta ? Jesu li sva ili neka stajališta rezervirana samo za RTZ ili svako taksi stajalište može biti korišteno od strane bilo kojeg taksista ? Postoji li neka koncesija za to ? U kojoj vezi su Uberovci s tim ?
|
|
|
14.02.2019., 17:16
|
|
Know-how Dibidus
Registracija: Feb 2008.
|
ne bi trebale postojati razlike, neg sve svima. no na terenu je često "texas".
|
|
|
09.03.2019., 00:45
|
|
Zivot je igra, na tebi je
Registracija: Sep 2013.
|
Preko noci opet krenula utrka, tko je najjeftinji u gradu.
A koja je novost? I Cammeo i Eko uveli naplatu i po kilometru i po minuti 
Ova naplata po minuti je idealna za Zagreb gdje je uvijek guzva i ograničenja nerealno postavljena.
Radio Zagreb
Start 10kn, svaki km 6kn
Eko
Start 4kn, svaki km 3.60kn, svaka minuta 0.90kn
(minimalno 12kn)
Cammeo
Start 5kn, svaki km 3kn, svaka minuta 1kn
(minimalno 13kn)
|
|
|
09.03.2019., 01:08
|
|
untitled
Registracija: Aug 2008.
|
Quote:
mezzzzzo kaže:
Preko noci opet krenula utrka, tko je najjeftinji u gradu.
A koja je novost? I Cammeo i Eko uveli naplatu i po kilometru i po minuti 
Ova naplata po minuti je idealna za Zagreb gdje je uvijek guzva i ograničenja nerealno postavljena.
Radio Zagreb
Start 10kn, svaki km 6kn
Eko
Start 4kn, svaki km 3.60kn, svaka minuta 0.90kn
(minimalno 12kn)
Cammeo
Start 5kn, svaki km 3kn, svaka minuta 1kn
(minimalno 13kn)
|
Krenes nabrajati najjeftinije u Zagrebu i izostavis dva najjeftinija u Zagrebu, Uber i Taxify.
|
09.03.2019., 14:59
|
|
Know-how Dibidus
Registracija: Feb 2008.
|
Juber nije više generalno najjeftiniji jer u satima vršne gužve i velike potražnje diže cijenu u nebo i bude i skuplji od svih ostalih.
|
|
|
09.03.2019., 15:03
|
|
untitled
|
Quote:
DeeJay Dee kaže:
Juber nije više generalno najjeftiniji jer u satima vršne gužve i velike potražnje diže cijenu u nebo i bude i skuplji od svih ostalih.
|
Uber nije najjeftiniji jer naprosto nije najjeftiniji.
Najjeftiniji je taxify.
|
09.03.2019., 15:54
|
|
Zivot je igra, na tebi je
Registracija: Sep 2013.
|
Upravo zato nisam ni spominjao Uber jer cijena je svakog trena drugacije. Sto se tice Taxifya, nisam se nikad vozio s njime pa ne znam jel isti princip kao Uber ili ne.
U svakom slučaju, razlog pisanja prve objave je nove cijene u Cammeu i Eku, naplata i po minuti i to je to.
|
|
|
09.03.2019., 16:04
|
|
untitled
|
Quote:
mezzzzzo kaže:
Upravo zato nisam ni spominjao Uber jer cijena je svakog trena drugacije. Sto se tice Taxifya, nisam se nikad vozio s njime pa ne znam jel isti princip kao Uber ili ne.
U svakom slučaju, razlog pisanja prve objave je nove cijene u Cammeu i Eku, naplata i po minuti i to je to.
|
Isti je princip kao i Uber.
Sto se minuta tice, to se placa i u Uberu i u Taxifyu.
E sad, skoro svaki dan idem na posao taxijem i cijene su u pravilu ovakve:
Taxify cca 23 kn
Uber cca 26 kn
Cameo cca 30 kn
Radio taxi cca 31 kn
eco taxi cca 32 kn
|
09.03.2019., 23:25
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2013.
|
Quote:
Bjesomar_ kaže:
E sad, skoro svaki dan idem na posao taxijem i cijene su u pravilu ovakve:
Taxify cca 23 kn
Uber cca 26 kn
Cameo cca 30 kn
Radio taxi cca 31 kn
eco taxi cca 32 kn
|
kak to da šaraš kompanije?
|
|
|
10.03.2019., 00:12
|
|
untitled
|
Quote:
uzadnjicas kaže:
kak to da šaraš kompanije?
|
biram najjeftinije .
Kad tko pojeftini tad se s njima vozim.
Osim s Cameom.
Oni su potpuno nepouzdani. Narucis, cekas pola sata i jave da ne dolaze.
Probao sam par puta.
Svi povremeno imaju nekakve akcije, snizenja cijena, promotivne kodove i slicno pa se dogodi da se vozim s raznim varijantama.
Ili idem s nekim pa taj netko naruci, a da ne biram ja.
Kvaliteta mi nije bitna, to je voznja od deset minuta i stvarno mi je svejedno cak da s raspadnutim Stojadinom dodu po mene.
Al Cameo je posebna prica, njih naruciti jedino i iskljucivo ako ti nije bitno kad ce doci i da li ce doci.
Mozda dodu za 3 minute, mozda za 15 minuta, a mozda ni ne dodu.
|
10.03.2019., 00:24
|
|
Registrirani korisnik
|
znači taj dan kad si odabrao eco za 32 kn, taj je u tom trenutku bio najjeftiniji, jer nije bilo drugih promocija?
i da, i ja imam iskustva s nepojavljivanjem naručenog cammea, nažalost. prilično sr*nje taman kad ti se žuri.
|
|
|
10.03.2019., 00:51
|
|
untitled
|
Quote:
uzadnjicas kaže:
znači taj dan kad si odabrao eco za 32 kn, taj je u tom trenutku bio najjeftiniji, jer nije bilo drugih promocija?
|
Ne nego je vjerojatno netko drugi narucio ili mije bas ispred kuce naletio.
Precesto se vozim taxijem da bih bas pamtio tocno svaku voznju.
Ali bas zato jer se stalno vozikam taxijem znam cijene.
Ako te zanima zawsto se toliko vozikam taxijem odgovor je zato jer mi je jeftinije na posao ici taxijem nego da imam auto.
Da zivim puno dalje od posla nego sto zivim bila bi druga prica ali ovako mi je daleko isplativije nemati auto.
Quote:
i da, i ja imam iskustva s nepojavljivanjem naručenog cammea, nažalost. prilično sr*nje taman kad ti se žuri.
|
LOL
U mom slucaju ne samo kad ti se zuri nego uvijek.
Cammeo samzvao otprilike 5 puta i od tih 5 puta pojavio se jedan jedini put i to nakon 15 minuta.
U to vrijeme sam presao na radio taxi i Oryx iako su bili nesto skuplji.
Koji ce mi k taxi na koji ne mozes racunati da ce uopce doci.
|
10.03.2019., 00:54
|
|
Registrirani korisnik
|
nije mi čudno, skroz kužim da je za neke relacije u gradu puno spretniji taksi nego ih voziti vlastitim autom.
inače ne diskriminiram bilo koji oblik transporta, od hodanja, bicikla, tramvaja pa do autostopa. znaš da mi je palo na pamet da bi volio da postoji oblik ubera za motocikle, da me netko poveze onda kad je kompletni kolaps na cesti i svi ostali stoje u koloni.
|
|
|
03.05.2019., 13:18
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2008.
|
Nakon voznje zagreb taxijem, koja je narucena preko aplikacije, dosao mi je na mail racun.
I pomislim, sto je to, pa to nije moj racun, nije moja voznja.
Kao pocetna lokacija nije bila moja adresa, nego jedna ulica u blizini.
A kao odredisna je bila (recimo) tocna adresa, samo jedan kucni broj dalje, jer je taxi prosao trazenu adresu i onda pitao za broj. (iako mu je odmah recen)
Nisam pogledala taximetar kad smo usli u auto, pa ne mogu tvrditi da je bio na 0 (tj. na 10) i je li uracunat i taj dio koliko mu je trebao da dodje ...ali vjerojatno je, obzirom da je tako pisalo na racunu?
Je li to uobicajena politika, ili sto?
Ovaj je bio blizu, ali moze on dolaziti od ko zna kuda do polazisne tocke, nije ok da se to racuna.
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 23:32.
|
|
|
|