Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Rekreacija > Biciklizam

Biciklizam Na dva kotača uokolo

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 18.12.2014., 00:28   #1621
Quote:
rduras kaže: Pogledaj post
za po gradu i cesti bi trebala biti lampa sa rezanim snopom svjetla
ja planiram ubosti nešto ovakvo:

http://www.bike24.com/1.php?content=...gc=0;orderby=2

dosta vozim po mraku, pogotovo sad kad su kratki dani pa bi htio nabaviti nešto kvalitetno i dugoročnije

trenutno imam nešto ovakvo:

http://www.ebay.com/itm/TrustFire-Z3...item2583a92b11

ali nisam baš zadovoljan. svjetli solidno ali previše rasipa pa dosta od toga nije na cestu nego okolo u zrak i u oči onih u kontra smjeru, a ako ju usmjerim nisko onda je prekratko ili prefokusirano
stigla gornja lampa + ova zadnja pa evo mali real life rivju.
prednja lampa ima dva moda rada - jači 80 luxa i slabiji 15 luxa. to je zapravo sve što mi treba jer više od toga, kao što ima ova stara trustfire, samo radi probleme kod pronalaženja pravog moda rada u vožnji.
snop je rezani i fokusiran na cestu, plus ne radi se o direktnom svjetlu već o reflektiranom snopu tj. led nije u centru lampe već na vrhu.
snop je također vrlo homogen, znači nema spot efekta na jedno mjesto već se radi o širokom snopu koji jednoliko osvjetljava cestu.
radi na četiri AA baterije i trenutno imam 4 slabije eneloopice od 900 mAh i s njima u jačem modu radi malo manje od 2 sata, a nakon toga se automatski prebaci u slabiji mod.
koliko točno još traje slabiji mod nisam još testirao jer obično se ranije vratim doma nego što prestane radit inače i taj slabiji mod je sasvim dovoljan za sigurno se vratiti doma, nije za vozit 30 ali 20-25 bez problema.
na vrhu je indikator koji svijetli zeleno, crveno ili kombinirano ovisno o nivou potrošenosti baterija.
planiram staviti jače baterije pa bi onda trebala raditi 4-5 sati u jačem modu bez problema a to je i više nego dovoljno za moje potrebe.
nosač je klasični plastični ali djeluje solidno a sama lampa se klizno skida i stavlja s nosača.
par slija od večeras

na cesti u mrklom mraku između dva naselja

jači mod rada (bic naslonjen na znak pokraj ceste)

slabiji mod rada

zadnje svjetlo je sa jednim prilično jakim i svjetlim LED-om i punjivom Li Ion baterijom. široki kut svjetla je postignut prozirnim kučištem i jako dobro se vidi i bočno (provjereno u staklima trgovačkog centra u prolazu)
ima dva kul featurea - puni se preko mikro USB-a i unutar lampe ima mali jedva vidljivi zeleni indikator koji kad se ugasi to je znak da je potrebno punjenje, a kod punjenja kad se ugasi znači da je baterija napunjena.
mislim da negdje piše da bi trebala izdržati oko 15 sati bez punjenja, uglavnom današnjih 3 sata je izdržala bez problema
montira se pomoću gumene kopče, a konstrukcija je takva da je uzet u obzir kut sic štange tako da je sami LED pod pravim kutem prema zemlji i vrlo dobro vidljiv.

par slija s iste lokacije ali različitih udaljenosti

o izdržljivosti se za sada, naravno, ne može ništa reći ali lampe su made in germany pa budemo vidjeli.
tijela lampi su, doduše, plastična i gumena ali vro solidno dijeluju.

uglavnom, ja zadovoljan.
u usporedbi sa gore linkanom trustfire sa 18650 baterijom ovo je puno bolje.
rduras is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.12.2014., 18:16   #1622
Ljudi ako imate klince na naravno dječjim biciklićima i puštate ih navečer na vožnju po slabo osvjetljenim pločnicima dajte klincima stavite neka svjetla da se vide.

Možebitno će ih pokupiti neki batman koji isto tako nema nikakva svjetla pa ako već takvi odrasli konji i konjice nisu u stanju kupiti f.... svjetlo dajte bar tu djecu zaštitite svjetlima da ih ne pokupi baš svaka budala a ima ih divljaju sa biciklima po mraku dok negdje ne nalete na minu.

Zadnje uređivanje Tigrov friend : 18.12.2014. at 18:22.
Tigrov friend is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.12.2014., 20:45   #1623
Tu sam miran. Moja osvjetljena ko leteći tanjur. One bijele žabice i jeftinjak lampa naprijed i ono čudo sa dodtnim laserima odozada

Tapatakam na mobitelj
kerbi is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.12.2014., 20:58   #1624
Ako ima tu ljudi kojima netko vice PAZI SISMIS nek razmisli zasto im to vice. Jutros magla, noc, a ljudi bez svjetala. Ili samo zadnje svjetlo ili samo prednje svjetlo ili samo reflektivno tijelo bez ikakvih lampi. Pa to nije normalno.

Sent from my iPhone using Tapatalk
stefek20 is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.12.2014., 22:01   #1625
@rduras, hvala na recenziji, bas si razmisljam uzeti neku lampu, a vidim ova tvoja bljesti ko luda.
nowhere is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.12.2014., 23:33   #1626
Exclamation

@rduras, ja sam u svoju IQ Premium stavio Duracell od 1950mAh i traju 4 sata i 15 min na high modu.

Samo ako možeš puni preko lampe a ne vadit baterije van jer ako pukne plastika sa onim kontaktima koja drži baterije možeš je bacit u smece.
marko385 is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.12.2014., 02:22   #1627
da taj dio oko baterija i nije možda baš najsretinije riješen ali nisam razmišljao da bi mogao puknut
nisam uzimao punjač od lampe jer imam dobar punjač od ranije.
ta plastika je pukla baš tebi ili ...?
rduras is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.12.2014., 11:32   #1628
Quote:
rduras kaže: Pogledaj post
da taj dio oko baterija i nije možda baš najsretinije riješen ali nisam razmišljao da bi mogao puknut
nisam uzimao punjač od lampe jer imam dobar punjač od ranije.
ta plastika je pukla baš tebi ili ...?
Nije pukla ali izgleda kao da će puknut ako se previše otvara i zatvara. Ja isto nisam uzeo punjač ali punim preko starog punjača za mobitel i sve radi ok. Na stranici pise da ako ne koristiš baš BM punjač da mora biti 9v i 500 do 800 mA.. na ovom mom piše 5v i 600 mA i puni bez problema.
marko385 is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.12.2014., 18:35   #1629
Jel itko ima ovo svjetlo ili možda netko zna jel šta dobro i da li vrijedi toliko novaca?

http://www.markoprojekt.com/shop/opr...power-ebl301ai
SonJi is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.12.2014., 23:41   #1630
Quote:
stefek20 kaže: Pogledaj post
SKYRAY SolarStorm 2x CREE XML U2 LED Bike Bicycle HeadLamp Light +4x 18650 B0193
http://www.ebay.com/itm/261360152244...%3AMEBIDX%3AIT
i kako si zadovoljan s ovom lampom? koliko traje na najjačem modu?
Old 27.12.2014., 02:30   #1631
ja sam super zadovoljan... na najjacem modu je nisam testirao... jednostavano mi ne treba najjaci mod... koristio sam ga samo jednom u trajanju od 30 min i to kad je bila izrazito gusta magla i noć i to po cesti koja nema oznake.
Najslabiji mod koji je sasvim dovoljan po mrklom mraku da se mogu voziti 30 km/h traje preko 5 sati s tim da nisam čekao da mi se isprazni budući da ipak imam 2 sata dnevno voznje na posao i s posla.
stefek20 is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.01.2015., 06:53   #1632
Jel se isplati uzeti XML U2 - Cree 501b?
Tigrov friend is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.01.2015., 22:30   #1633
Quote:
Meni stigla skysolar 2x u2 ili tako nesto

znači u videu je usporedba

2000 Lumen UltraFire CREE XM-L T6 LED C8 Flashlight Torch Tactical Lamp Light
http://www.ebay.com/itm/2000-Lumen-U...item4d2678d4cd

VS

SKYRAY SolarStorm 2x CREE XML U2 LED Bike Bicycle HeadLamp Light +4x 18650 B0193
http://www.ebay.com/itm/261360152244...%3AMEBIDX%3AIT
Evo kako ste pitali za trajanje baterije...
jutros na posao i sa posla cca 2:10-15 min
i sad kod kuće svijetli već 4 h i 30 min. Mislim da bi se uskoro mogla ugasiti jer je ostala još samo jedna ledica svjetliti koja oznacava napunjenost baterije.

Edit... ovo je na najslabijem modu, a taj isti mod je dovoljan da vozim po mrklom mraku 30 km/h.
stefek20 is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.01.2015., 20:53   #1634
Quote:
Evo kako ste pitali za trajanje baterije...
jutros na posao i sa posla cca 2:10-15 min
i sad kod kuće svijetli već 4 h i 30 min. Mislim da bi se uskoro mogla ugasiti jer je ostala još samo jedna ledica svjetliti koja oznacava napunjenost baterije.

Edit... ovo je na najslabijem modu, a taj isti mod je dovoljan da vozim po mrklom mraku 30 km/h.
Edit 2: znači sinoć nisam stiagao testirati do kraja (svjetlila je jedno 5h 30 min) jer mi se spavalo... danas je radila još skoro sat vremena... tako da bi zaokružio na cca 8 sati rada u slabom modu.

Mislim da je to i više nego dovoljno.
stefek20 is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.01.2015., 11:41   #1635
Quote:
Mali Maleni kaže: Pogledaj post
Proći će još vremena prije nego ću je moći isprobati vani, ali, čisto komparativno:
http://youtu.be/-uFrwEsjofU
Prvi snop je od ovakve lampe, drugi od ove nove.
Zadnjih par dana testiram battery pack sa gore navedenom lampom.
Na jačem modu (stalno upaljeno) - između 3,5 i 4h rada.
Na slabijem modu (stalno upaljeno) 15,5h rada
Strobo nisam isprobao.
Sve testirano unutra, sobna temperatura.
Zajeb kod battery packa je veličina (128x73x23 mm) i činjenica da nije predviđen za bicikl (čitaj - nema nosač za isti).
Meni su mini bisage za TT riješile taj problem.
Konačnu ocjenu lampe dam kad ju (napokon) isprobam u vožnji.
Odgovori s citatom
Old 14.01.2015., 22:02   #1636
Lampe, svjetla i bljeskalice (zbirni topic)

Evo stigla mi stražnja lampa...

Svijetli BRUTALNO !!!!!

uploadam filmich pa ga stavim tu

Red 2 LED Super Bright Cycling Bicycle Bike Flashing Light Lamp Safety Rear Tail

Evo i link snimke.

http://youtu.be/AFE4KWTqxYk

Zadnje uređivanje stefek20 : 14.01.2015. at 22:24.
stefek20 is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.02.2015., 09:34   #1637
Nakon 3 mj. bez svjetla, doslo i to na red za kupnju....narucila, jedva cekam da stigne

http://www.cube.eu/en/equipment/acce...ite-led-black/

Old 21.02.2015., 10:18   #1638
Zanimljivo da nigdje ne piše cijena.
duffbeer is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.02.2015., 10:32   #1639
to je sluzbeni web, nije online shop

redovna cijena je 100 eura...
Old 26.03.2015., 12:29   #1640
Traži se nosač

ima netko možda nosač za ovo svjetlo, a da mu ne treba, jer svjetlo više ne radi, razbilo se ili drugi razlog zbog kojeg mu nosač nije potreban....uvoznik nema dostupno, a sestra razbila nosač tjedan dana od kupnje svjetla
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 14:27.