Quote:
rduras kaže:
za po gradu i cesti bi trebala biti lampa sa rezanim snopom svjetla
ja planiram ubosti nešto ovakvo:
http://www.bike24.com/1.php?content=...gc=0;orderby=2
dosta vozim po mraku, pogotovo sad kad su kratki dani pa bi htio nabaviti nešto kvalitetno i dugoročnije
trenutno imam nešto ovakvo:
http://www.ebay.com/itm/TrustFire-Z3...item2583a92b11
ali nisam baš zadovoljan. svjetli solidno ali previše rasipa pa dosta od toga nije na cestu nego okolo u zrak i u oči onih u kontra smjeru, a ako ju usmjerim nisko onda je prekratko ili prefokusirano
|
stigla gornja lampa +
ova zadnja pa evo mali real life rivju.
prednja lampa ima dva moda rada - jači 80 luxa i slabiji 15 luxa. to je zapravo sve što mi treba jer više od toga, kao što ima ova stara trustfire, samo radi probleme kod pronalaženja pravog moda rada u vožnji.
snop je rezani i fokusiran na cestu, plus ne radi se o direktnom svjetlu već o reflektiranom snopu tj. led nije u centru lampe već na vrhu.
snop je također vrlo homogen, znači nema spot efekta na jedno mjesto već se radi o širokom snopu koji jednoliko osvjetljava cestu.
radi na četiri AA baterije i trenutno imam 4 slabije eneloopice od 900 mAh i s njima u jačem modu radi malo manje od 2 sata, a nakon toga se automatski prebaci u slabiji mod.
koliko točno još traje slabiji mod nisam još testirao jer obično se ranije vratim doma nego što prestane radit

inače i taj slabiji mod je sasvim dovoljan za sigurno se vratiti doma, nije za vozit 30 ali 20-25 bez problema.
na vrhu je indikator koji svijetli zeleno, crveno ili kombinirano ovisno o nivou potrošenosti baterija.
planiram staviti jače baterije pa bi onda trebala raditi 4-5 sati u jačem modu bez problema a to je i više nego dovoljno za moje potrebe.
nosač je klasični plastični ali djeluje solidno a sama lampa se klizno skida i stavlja s nosača.
par slija od večeras
na cesti u mrklom mraku između dva naselja
jači mod rada (bic naslonjen na znak pokraj ceste)
slabiji mod rada
zadnje svjetlo je sa jednim prilično jakim i svjetlim LED-om i punjivom Li Ion baterijom. široki kut svjetla je postignut prozirnim kučištem i jako dobro se vidi i bočno (provjereno u staklima trgovačkog centra u prolazu

)
ima dva kul featurea - puni se preko mikro USB-a i unutar lampe ima mali jedva vidljivi zeleni indikator koji kad se ugasi to je znak da je potrebno punjenje, a kod punjenja kad se ugasi znači da je baterija napunjena.
mislim da negdje piše da bi trebala izdržati oko 15 sati bez punjenja, uglavnom današnjih 3 sata je izdržala bez problema

montira se pomoću gumene kopče, a konstrukcija je takva da je uzet u obzir kut sic štange tako da je sami LED pod pravim kutem prema zemlji i vrlo dobro vidljiv.
par slija s iste lokacije ali različitih udaljenosti
o izdržljivosti se za sada, naravno, ne može ništa reći ali lampe su made in germany pa budemo vidjeli.
tijela lampi su, doduše, plastična i gumena ali vro solidno dijeluju.
uglavnom, ja zadovoljan.
u usporedbi sa gore linkanom trustfire sa 18650 baterijom ovo je puno bolje.