Banke, osiguranja, krediti Ja ne radim za novac. Ja radim za kamatu. |
|
|
12.04.2015., 09:07
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Jan 2015.
|
Ovih dana su zaštitarske tvrtke kažnjene sa 5 i pol milijuna kuna zbog udruživanja u kartel i fixiranja satnice na sramotnu razinu. Vrlo slično su napravile i banke sa svojim kartelom i jedino dostupnim toksičnim kreditima prema klijentima. Pa nema kazne. Zanimljivo. A rekao bih da je tu prste imao i HNB i Rohatinski. Znamo zašto. Mi smo valjda jedina zemlja na svijetu gdje se čak i tkzv. narodna banka udružila u kartel. Dobro kaže jedan moj frend, gori smo sada i od onih najvećih vukojebina južne amerike, banana state a la kart.
|
|
|
12.04.2015., 10:45
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2009.
|
Quote:
Pittcock kaže:
Ne proizvod, već švicarac i ne samo da je stabilna i sigurna valuta, već i najpovoljniji na tržištu.
Sve je to već bilo argumentirano i ovdje i na sudu http://www.jutarnji.hr/na-sudenju-za...edite/1107321/
i donesen je sudski pravorijek pa nema više svrhe o ovome.
Sad treba gledati dalje, i vidjeti kako bankarima naplatiti svaku lipu koju su nam uzele na nezakonit način, kako kroz kamatu, tako i kroz valutnu klauzulu.
I goniti ih treba i kazneno jer su ti krediti bila čista PREVARA i navlakuša koja se pretvorila u lihvarenje.
Banke ne samo da su dužne poštovati svoje bankarske zakone i kodekse, već i druge pozitivne propise ove države (ZOO, ZTD, ...), a jasno je da nisu jer da jesu, ne bismo danas imali problem švicaraca.
No, svako zlo za neko dobro, jer da nije ovog problema sa švicarcima, banke bi i dalje uživale status nedodirljivih moćnika, malih 'bogova' kojima nitko ništa ne može.
Ja jesam za tržišnu ekonomiju i za kapitalizam, ali ne za ovakav kakav su nametnuli nama Hrvatima, Mađarima, Srbima i ostalim 'manje vrijednim' nacijama.
|
Mi uopće nemamo kapitalizam, pogriješio si. Kod nas ti država retroaktivno mijenja pravila, fiksira tečajeve, to ti s kapitalizmom veze nema.
|
|
|
12.04.2015., 10:48
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
šliper kaže:
|
Ovdje se govori o konkretnoj banci i određenom slučaju, trebamo li iz toga donijeti zaključak o bankama općenito?
|
|
|
12.04.2015., 11:39
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Oct 2008.
|
Quote:
mlaki kaže:
Ovdje se govori o konkretnoj banci i određenom slučaju, trebamo li iz toga donijeti zaključak o bankama općenito?
|
Da!!!!!
""utvrđuje da su prvotuženik Z.B. d.d. u razdoblju od 10. rujna 2003. do 31. prosinca 2008., drugotuženik P.B.Z. d.d. u razdoblju od 10. rujna 2003. do 31. prosinca 2008., trećetuženik E.S.B. d.d. u razdoblju od 10. rujna 2003. do 31. prosinca 2008., četvrtotuženik R.A. d.d. u razdoblju od 10. rujna 2003. do 31. prosinca 2008., petotuženik H.A.A.B. d.d. u razdoblju od 10. rujna 2003. do 31. prosinca 2008., šestotuženik O. d.d. u razdoblju od 10. rujna 2003. do 31. prosinca 2008. i sedmotuženik S.G.S.B. d.d. u razdoblju od 10. rujna 2003. do 31. prosinca 2008., a koje povrede traju i nadalje, povrijedili kolektivne interese i prava potrošača korisnika kredita tako što u potrošačkim ugovorima o kreditima koriste nepoštenu ugovornu odredbu kojom je ugovorena redovna kamatna stopa koja je tijekom postojanja ugovorne obveze promjenjiva u skladu s jednostranom odlukom banke, o kojoj se nije pojedinačno pregovaralo, a koja je ništetna." Osim toga, vi niste sa svojim dužnicima aneksom ugovorili fiksni dio kamate, promjenjivi parametar i razdoblja promjene kamata, što ste bili dužni na temelju Zakona o potrošačkom kreditiranju, i zbog čega ćete biti kažnjeni po svakome ugovoru bez odnosnoga aneksa na temelju članka 26. stavka 1. podstavka 28. ZPK-a kaznom od 80 000 do 200 000 kn i odgovorna osoba kaznom 10 000 do 50 000 kn."
|
|
|
12.04.2015., 11:49
|
|
U samoizolaciji
|
Quote:
mlaki kaže:
Mi uopće nemamo kapitalizam, pogriješio si. Kod nas ti država retroaktivno mijenja pravila, fiksira tečajeve, to ti s kapitalizmom veze nema.
|
Ne,u kapitalizmu ne možeš biti dužan nakon 10 godina više nego što si uzeo.
|
|
|
12.04.2015., 12:21
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
xstrom kaže:
Ne,u kapitalizmu ne možeš biti dužan nakon 10 godina više nego što si uzeo.
|
I nisi dužan više - u švicarskim francima. Al dobro, svatko ima svoje mišljenje, pričekajmo pravomoćnu presudu pa ćemo vidjeti. Ili ono što mi se čini vjerojatnije od presude - da se postigne dogovor po kojem će troškove snositi i dužnici i banke, ali za to morate normalizirati svoje zahtjeve.
|
|
|
12.04.2015., 12:30
|
|
U samoizolaciji
|
Quote:
mlaki kaže:
I nisi dužan više - u švicarskim francima. Al dobro, svatko ima svoje mišljenje, pričekajmo pravomoćnu presudu pa ćemo vidjeti. Ili ono što mi se čini vjerojatnije od presude - da se postigne dogovor po kojem će troškove snositi i dužnici i banke, ali za to morate normalizirati svoje zahtjeve.
|
a ti se brineš za opće dobro, je tako?
pričekajmo 25.04.2015. to će bit presuda prije presude
|
|
|
12.04.2015., 13:10
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2009.
|
Quote:
Page kaže:
Varaš se.
Upravo je tako.
Zakonski je regulirano za svu robu koliko dugo je proizvođač dužan osiguravati rezervne ili zamjenske dijelove kao i potrošni materijal koji ide uz taj proizvod.
|
Nisam bas siguran.. Cak i onda, to je minimalni vremenski rok, ali to ne znaci da ce za, primjerice, 2 godine, oni to ukinuti, nego to moze biti i 3,4..
no, nebitno.
Bolji primjer je kolega dao:
Quote:
Malden kaže:
Prije deset godina kupiš automobil koji je jeftiniji ali više troši, na fiksne mj. rate, tada je gorivo bilo jeftino, 4kn/l, procijeniš da je to povoljnije nego štedljiviji motor ali skuplji - veća rata. Ali ode benzin na 10 kn/l i sad je mj. trošak benzina+rata puuuno veći nego da si u startu kupio štedljiviji auto. Ali ti se dosjetiš, optužiš prodavača da te nije upozorio da će benza skočiti na 10 kuna a trebao je (sic!), tražiš da ti zamijeni motor sa novim koji manje troši i da ti kompenzira za gorivo koje si preplatio.
|
Ovo je doslovno usporedba izmedju kredita u EUR i kredita u CHF..
Quote:
mlaki kaže:
|
mislim da neki od ljudi ovdje nisu sposobni shvatiti da ovo nece ici na stetu samo jednih nego da ce doci do dogovora gdje ce se teret preraspodijeliti i na banke i na duznike..
Quote:
xstrom kaže:
pričekajmo 25.04.2015. to će bit presuda prije presude
|
ako taj prosvjed prdne u rosu, majke mi, potruditi cu se izvuci tvoje postove na tu temu samo zato da ti ih svaki dan nabijam na nos, toliko si dosadan...
jebote, predstavljas to kao da ce to biti ne znam kakav puć... 
|
|
|
12.04.2015., 17:09
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2008.
|
Quote:
mlaki kaže:
|
(neprikladni izrazi i riječi) daj ne razvodnjavaj (prosti izraz). naravno da da, seronjo. (cenzurirano)
|
|
|
12.04.2015., 17:20
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Jan 2008.
|
Quote:
Dukkai kaže:
ako taj prosvjed prdne u rosu, majke mi, potruditi cu se izvuci tvoje postove na tu temu samo zato da ti ih svaki dan nabijam na nos, toliko si dosadan...
|
Ako je itko dosadan onda si to ti i takvi kao ti. On barem ima razlog zašto je ovdje i zašto to naglašava, a koji su tvoji razlozi da si tu, baš me zanima? I ne piše se puć, nego puč, malo elementarnog opismenjavanja (prije bilo kakvih davanja lekcija bilo kome) ne bi bilo na odmet.
|
|
|
12.04.2015., 18:17
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Dec 2014.
|
Quote:
mlaki kaže:
|
U pravim kapitalističkim zemljama poput USA npr., kamata na stambene kredite je većinom fiksna, dok se promjenjiva primjenjuje za neke nenamjenske kredite, ali i to rjeđe.
U uređenim kapitalističkim zemljama, klijenti banaka uopće nemaju potrebu zaduživati se u stranoj valuti, niti im banke pokušavaju uvaliti takve kredite, a kad i naprave to, regulator i pacne po prstima.
Kod nas STRANE banke rade što god hoće, ignoriraju domaću valutu, podvaljuju toksične proizvode, nude ugovore koji su u suprotnosti s pozitivnim zakonima ove države, ne poštivaju presude naših sudova.. nastavi niz.
Umjesto da ste sretni što se našla ekipa koja se odlučila pokazati zube ovim banksterima i dovesti u red njihovo poslovanje (neki pozitivni pomaci se već vide) vi idete po tim ljudima pljuvati.
Kako vas samo nije sram i stid!
|
|
|
12.04.2015., 18:32
|
|
U samoizolaciji
|
kako će ih biti sram...kad su to oni kojima govoriš
|
|
|
12.04.2015., 18:43
|
|
U samoizolaciji
|
Quote:
Dukkai kaže:
|
evo vidiš,moj naum je uspio
ja sam te sad razhebo jer primjećujem nervozu u tvojem pisanju,
šta ti još nisi skužio da meni uopće nije važno šta takvi kao ti misle i pišu na ovom forumu?
kad mi ti nešto poručiš to je isto kao da mi je sama PBZ nešto poručila,a oni mi ne mogu ništa jer redovno plaćam ratu
više ja (i UF) mogu štete napravit njima nego oni meni,i to im činim na ovom forumu i na ostalim mjestima
i to će se desiti 25.04.2015.,a to će biti samo početak njihovog kraja
|
|
|
12.04.2015., 20:02
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2007.
|
The harder they get, the harder they fall...
|
|
|
12.04.2015., 20:14
|
|
Nevidljivi korisnik
Registracija: Jan 2011.
|
zakaj tu svi pričaju o prodaji nekakvog proizvoda?
jesu li sklopljeni ugovori o kreditu ili ugovori o kupoprodaji?
|
|
|
12.04.2015., 20:28
|
|
Registracija istekla
Registracija: Oct 2009.
|
Quote:
Blank Page kaže:
zakaj tu svi pričaju o prodaji nekakvog proizvoda?
jesu li sklopljeni ugovori o kreditu ili ugovori o kupoprodaji?
|
zato jer su banke trgovačka društva a kredit proizvod.
|
12.04.2015., 21:17
|
|
Registrirani korisnik
|
Vidim da se ovdje poštuju različita mišljenja i neki pristojni ljudi javljaju. Najjača fora: ako ne misliš kao mi onda si bankar jer samo mi smo 100% u pravu! Have a nice life ljudi i sretno u borbi...
|
|
|
12.04.2015., 21:22
|
|
U samoizolaciji
|
Quote:
mlaki kaže:
Vidim da se ovdje poštuju različita mišljenja i neki pristojni ljudi javljaju. Najjača fora: ako ne misliš kao mi onda si bankar jer samo mi smo 100% u pravu! Have a nice life ljudi i sretno u borbi...
|
e tako se razgovara,zbogom 
|
|
|
12.04.2015., 21:24
|
|
Nevidljivi korisnik
Registracija: Jan 2011.
|
Quote:
all_or_nothing kaže:
zato jer su banke trgovačka društva a kredit proizvod.
|
znači sva trgovačka društva nude proizvode? (po toj logici)
nemaš se kaj pozivat na odredbe o kupoprodaji ako imaš ugovor o kreditu.
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 22:23.
|
|
|
|