Natrag   Forum.hr > Društvo > Psihologija

Psihologija Vodič kroz um i ponašanje za entuzijaste. Podforum: Psihokauč

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 13.07.2011., 18:55   #1641
moja sadasnja i moj bivsi psih se itekako dobro znaju.
ja pricam o bivsem psihu s njom , ona zna tko je on ali ne spominjemo ime.
nadam se da se ne konzultiraju međusobno oko mog slucaja.
sf girl is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.07.2011., 18:57   #1642
Quote:
sf girl kaže: Pogledaj post
moja sadasnja i moj bivsi psih se itekako dobro znaju.
ja pricam o bivsem psihu s njom , ona zna tko je on ali ne spominjemo ime.
Mislim da im to nalaže liječnička etika. A za ovo drugo ne znamo Mislim da je fer prema njima da se kaže da se prelazi kod toga, možda čak samo prezime iz tog razloga i razloga, naknadno i ja saznala jednu dogodovštinu, ali o tome na p.m.
Old 13.07.2011., 19:53   #1643
Quote:
sf girl kaže: Pogledaj post
Ukoliko postoji ili se ukaze potreba konzultiraju se, dapace na to su i obvezni
Sacreus is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.07.2011., 00:46   #1644
Quote:
Sacreus kaže: Pogledaj post
Ukoliko postoji ili se ukaze potreba konzultiraju se, dapace na to su i obvezni
naravno ali mislim da to nije potrebno u mom slucaju.
ipak, čini mi se da ipak i oni vole malo protracati iako tvrde da o pacijentima nikad ne pricaju. na zalost nemam neka dobra iskustva sto se tice diskrecije i psihijatra premda sam bas to ocekivala.
nadalje psihijatri su također samo ljudi sa svim svojim manama i vrlinama, stalno pricaju o zrelosti no nekako mi se za sad cini da cesto ni sami nisu zrele osbe.
sf girl is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.07.2011., 21:16   #1645
Pozdrav svima. Pokušavam pronači temu na koju bih se nakačila, mislim da je ova najbliža problemu kojeg imam. Trebam savjet što napraviti. Naime prijatelj mog sina s kojim je ovaj odrastao i od vrtičke dobi su zajedno (sada im je 26 godina), u posljednje vrijeme ima dosta psihičkih problema, halucinira, gubi dodir sa stvarnošću.Problem je u tome što s roditeljima nema kontakte, mlađi brat s kojim živi nezna što da radi s njim, pa se obratio mom sinu za pomoć. Obzirom da nema iskustva s takvim bolestima ni sam nezna kako da se postavi. Bio je danas kod njega, ovaj priča o lebdenju, svijetu Matrixa, uvjeren da je to istina, ne dozvoljava si reči da je možda u krivu i da umišlja neke stvari. Prije 6 godina dok je još živio s roditeljima bio je hospitaliziran zbog sličnih simptoma u bolici u Jankomiru, ali se nakon toga zaposlio i nije bilo problema. Molim vas može li nam itko ako zna dati savjet kako se postaviti u toj situaciji, jer ja na njega gledam kao osobu koju znam kao dijete i stalo mi je da se izvuče iz te situacije.
kilbil is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.07.2011., 21:51   #1646
Jednostavno otici s njim strucnoj osobi, vjerojatno vec ima svog lijecnika...
Sacreus is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.07.2011., 16:01   #1647
imate li iskustva sa hipnoterapijom i koga biste preporučili?
SuperSuper is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.07.2011., 16:51   #1648
Quote:
4pauk kaže: Pogledaj post
a zašto bih ja mislio o tome?
zapravo jedina stvar koju sam mislio je bila ta da me primi u naručenom terminu + ili - nekih 15 minuta koje ne mijenjaju išta, ali ovo je bezobrazluk na kvadrat.

sve ostalo je samo opisnog karaktera,ni više ni manje od toga.
Prodjoh sinoc pored ordinacije.Lijepo na vratima pise: ne primamo narudzbe putem telefona.Btw, ode li ti njemu ikad?
morska lasta is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.07.2011., 17:20   #1649
Quote:
SuperSuper kaže: Pogledaj post
https://www.forum.hr/showthread.php?t=142418
Old 22.07.2011., 11:15   #1650
Quote:
SuperSuper kaže: Pogledaj post
Dr Starčević Boris, čula sam da drži super grupne hipnoterapije.
ylang_ylang is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.07.2011., 16:07   #1651
Quote:
kilbil kaže: Pogledaj post
Pozdrav svima. Pokušavam pronači temu na koju bih se nakačila, mislim da je ova najbliža problemu kojeg imam. Trebam savjet što napraviti. Naime prijatelj mog sina s kojim je ovaj odrastao i od vrtičke dobi su zajedno (sada im je 26 godina), u posljednje vrijeme ima dosta psihičkih problema, halucinira, gubi dodir sa stvarnošću.Problem je u tome što s roditeljima nema kontakte, mlađi brat s kojim živi nezna što da radi s njim, pa se obratio mom sinu za pomoć. Obzirom da nema iskustva s takvim bolestima ni sam nezna kako da se postavi. Bio je danas kod njega, ovaj priča o lebdenju, svijetu Matrixa, uvjeren da je to istina, ne dozvoljava si reči da je možda u krivu i da umišlja neke stvari. Prije 6 godina dok je još živio s roditeljima bio je hospitaliziran zbog sličnih simptoma u bolici u Jankomiru, ali se nakon toga zaposlio i nije bilo problema. Molim vas može li nam itko ako zna dati savjet kako se postaviti u toj situaciji, jer ja na njega gledam kao osobu koju znam kao dijete i stalo mi je da se izvuče iz te situacije.
Poštovana, na prvi pogled djeluje da sin Vašeg prijatelja boluje od shizofrenije, iako je naravno potrebno da ga pregleda psihijatar kako bi točno dijagnosticirao njegovu bolest. Ukoliko se prijatelj Vašeg sina ne protivi odlasku u bolnicu mislim da neće biti problema glede dijagnosticiranja njegove bolesti i pomaganja mu. Ukoliko se protivi, tada zakon o zaštiti osoba s duševnim smetnjama dopušta i prisilnu hospitalizaciju ukoliko je riječ o osobi koja je opasna za sebe ili za druge. Isto tako, prema onome što kažete, prijatelj Vašg sina bi trebao uzimati neke lijekove, a obzirom da je i prije imao ovu vrstu poremećaja vjerojatno su mu već ranije propisani neki lijekovi. Dakle, nužno je kontaktirati liječnika i članove njegove obitelji.
bolestan26 is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.07.2011., 11:09   #1652
Ukratko, već duže vrijeme razmišljam o tome kako bih htjela da mi neka stručna osoba napravi psihološki profil (čisto iz znatiželje). Jel bi za to trebala tražit uputnicu za psihologa od svog doktora opće prakse?
the_angel is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.07.2011., 14:39   #1653
Nece ti ga nitko napravit (cisto iz znatizelje)
Sacreus is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.07.2011., 00:36   #1654
http://www.najdoktor.com/grad-zagreb/formanaslovna.php

Ovo je link na kojem možete naći psihijatre na području cijele Hrvatske ( i druge doktore)- ocijenjeni su, a imate i komentare koje su ostavili pacijenti...pogledajte, pa i sami komentirajte doktore na osnovu vlastitog iskustva.

Pronađete prvo grad, pa doktora po specijalizaciji ili imenu. Imate opciju da i sami dodate doktore..
keyleigh is offline  
Odgovori s citatom
Old 31.07.2011., 14:03   #1655
Pozdravljam. Imam dijagnosticiran anksiozno-depresivni poremećaj te mi je potreban psihijatar psihoterapeut, koji prije svega nije psihoanalitički orijentiran (da on šuti i ti držiš govor), nego međusobna interakcija. Ovaj poremećaj mi je dijagnosticiran kod jednog drugog psihijatra, pošto sam na odmoru kod rodbine u Srbiji u Nišu, i tamo idem na psihoterapije. Prije njega sam išao kod Veljka Matijevića, ali sam totalno razočaran s njim jer mi nije nipošto pomagao, nadalje s njim sam još dublje tonio u depresiju. Nije mi se sviđao njegov ni psihijatrijski ni psihoterapeutski pristup, pa ako mi netko može pomoći i preporučiti nekog od navedenih psihijatara.

Bitno mi je međusobna interakcija u psihoterapiji, u kombinaciji sa lijekovima. Recimo, ovaj drugi psihijatar mi je uveo 2 antidepresiva i 1 anksiolitik, čija mi kombinacija odgovara, gotovo sam se preporodio,te ih dozira pri kraju svake seanse. Matijević mi je prepisao jedan antidepresiv, ali antipsihotik za nesanicu od kojeg mi je skoro mozak uništio, a lik bi me svaki put pitao koje lijekove mi je propisao. Dakle, korektan psihijatar (koji ne prčka po iPhoneu i ne zijeva za vrijeme seanse), te kvalitetno kombiniranje lijekova sa psihoterapijom. Evo lista:

Matiana Jovanović
Jasna Marinović-Ćurin
Snježana Delić
Nataša Gvozdanović
Zdenko Katavić
Vjera Munitić
Karmen Kovačević
Damir Dragičević
Poliklinika Sinapsa (psihijatri u navedenoj poliklinici)
Trpimir Glavina
Silvana Krnić
Romilda Roje
Joško Topić

Helena Dedić (pošto sam iz Trogira može ako neko ima dobra iskustva)

Možete odgovoriti i na pm.
joto is offline  
Odgovori s citatom
Old 31.07.2011., 17:43   #1656
Zaboravio sam napomenuti da tražim psihijatra psihoteraputa u Splitu.
joto is offline  
Odgovori s citatom
Old 31.07.2011., 17:51   #1657
Quote:
joto kaže: Pogledaj post
Pozdravljam. Imam dijagnosticiran anksiozno-depresivni poremećaj te mi je potreban psihijatar psihoterapeut, koji prije svega nije psihoanalitički orijentiran (da on šuti i ti držiš govor), nego međusobna interakcija. Ovaj poremećaj mi je dijagnosticiran kod jednog drugog psihijatra, pošto sam na odmoru kod rodbine u Srbiji u Nišu, i tamo idem na psihoterapije. Prije njega sam išao kod Veljka Matijevića, ali sam totalno razočaran s njim jer mi nije nipošto pomagao, nadalje s njim sam još dublje tonio u depresiju. Nije mi se sviđao njegov ni psihijatrijski ni psihoterapeutski pristup, pa ako mi netko može pomoći i preporučiti nekog od navedenih psihijatara.

Bitno mi je međusobna interakcija u psihoterapiji, u kombinaciji sa lijekovima. Recimo, ovaj drugi psihijatar mi je uveo 2 antidepresiva i 1 anksiolitik, čija mi kombinacija odgovara, gotovo sam se preporodio,te ih dozira pri kraju svake seanse. Matijević mi je prepisao jedan antidepresiv, ali antipsihotik za nesanicu od kojeg mi je skoro mozak uništio, a lik bi me svaki put pitao koje lijekove mi je propisao. Dakle, korektan psihijatar (koji ne prčka po iPhoneu i ne zijeva za vrijeme seanse), te kvalitetno kombiniranje lijekova sa psihoterapijom. Evo lista:

Matiana Jovanović
Jasna Marinović-Ćurin
Snježana Delić
Nataša Gvozdanović
Zdenko Katavić
Vjera Munitić
Karmen Kovačević
Damir Dragičević
Poliklinika Sinapsa (psihijatri u navedenoj poliklinici)
Trpimir Glavina
Silvana Krnić
Romilda Roje
Joško Topić

Helena Dedić (pošto sam iz Trogira može ako neko ima dobra iskustva)

Možete odgovoriti i na pm.
vjerojatno si ih sve nabrojao, ali za svaki slučaj...
ray of light is offline  
Odgovori s citatom
Old 31.07.2011., 19:17   #1658
Quote:
rejoflajt kaže: Pogledaj post
Da, možda neke nisam, nije bitno, samo ako netko ima pozitivna iskustva sa nekim od navedenih da mi odgovori ili me kontaktira na pm.
joto is offline  
Odgovori s citatom
Old 31.07.2011., 20:24   #1659
što ti je on to točno prepisao ako se smije znati?
sf girl is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.08.2011., 13:50   #1660
osijek

tražim hitno psihijatra psihoterapeuta koji radi kao privatnik u osijeku! hvala puno!
ray of light is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 10:47.