Banke, osiguranja, krediti Ja ne radim za novac. Ja radim za kamatu. |
|
|
23.04.2015., 16:18
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Oct 2008.
|
Quote:
Dukkai kaže:
2 ugovora.. oces reci da ta 2 ugovora cine vecinu ili sve CHF duznike? ako da, onda ne vidim zasto je ovako velika pompa zbog ta dva ugovora..
koji su, btw., kod iste sutkinje, tako da tesko da mozemo govoiti o nekoj ustaljenoj praksi...
kada budu svi ili vecina proglaseni nistetnima, onda mozemo govoriti o tome da ti ugovori nisu pravovaljani.. do tada, treba postivati obaveze.. 
|
mali trol,spomenuo sam ustaljenu praksu na Prekršajnom sudu jer su šprance UF-a iste i tu nema problema,osobno ću ti javiti na ovom forumu kad i moja stigne na red,
za ostalo se sudska praksa polako gradi,a tek nakon odluke VS-a,auuuu
|
|
|
23.04.2015., 16:19
|
|
Memento vivere
Registracija: Jul 2006.
|
Quote:
brzitom kaže:
Za vrijedjanje prijavi post. I ako zaista jest vrijedjanje onda ce doticcni forumas dobiti karton.
|
Prijavio više puta pa uzalud.[/QUOTE]
To ti je isto kada kažu, ako misliš da banka nije u pravu tuži.
Pa ti nakon 3 dana kažu, ne misliš da sudstvo nije korumpirano i na strani banaka...
|
|
|
23.04.2015., 16:21
|
|
Memento vivere
|
Quote:
brzitom kaže:
Jel ti uopće shvaćaš da ne radiš moderatorski posao (i ne samo ti) ?
|
Bilokoje je odavno rekla da su svi moderatori osim nje otvoreno protiv nas frankaša...
|
|
|
23.04.2015., 16:25
|
|
U samoizolaciji
|
Evo i nešto iz nedavne prošlosti (2012),pa te banke su stvarno poštenjačine
"Švicarska UBS banka zbog namještanja kamatne stope LIBOR-a, američkom Ministarastvu pravosuđa mora platiti 1, 2 milijardi dolara
Švicarska gigantska banka UBS je pristala platiti 1,5 milijardi dolara kazne nakon navoda da je namještala kamatne stope LIBOR-a (London Inter-Bank Offered Rate).
"UBS pristaje platiti oko 1.4 milijardi švicarskih franaka (1,5 milijardi dolara) u kaznama i vraćanju uzetog vlastima SAD, UK i Švicarske da bi se riješile istrage o LIBOR-u," rekli su iz UBS-a, u izjavi u srijedu.
Švicarska banka je rekla da će platitit 1,2 milijarde dolara američkom Ministarstvu pravosuđa i CTFC-u (Commodity Futures Trading Commission), 260 milijuna dolara Vijeću za financijske usluge Ujedinjenog Kraljevstva i 64 milijuna dolara Švicarskom Vijeću za nadgledanje financijskog tržišta.
Kazne su posljedica istraga kontrolora širom svijeta zbog manipulacije kamatnim stopama LIBOR-a. LIBOR prati prosječnu stopu koju koriste najveće međunarodne banke u Londonu kada posuđuju novac jedna drugoj.
Kontrolori su otkrili da je nekoliko zaposlenih u UBS-u krivo zbog prevare jer su namjerno snižavali procjenjene troškove posuđivanja da bi banka imala koristi tijekom financijske krize 2007-2008."
|
|
|
23.04.2015., 16:28
|
|
U samoizolaciji
|
Drugi izvor
Banke moraju platiti 2,5 milijardi dolara kazne
"LIBOR I EURIBOR
Deutsche bank dobila 2,5 milijardi dolara kazne zbog manipulacije kamatama
U prekršaju je sudjelovalo najmanje 29 zaposlenika Deutsche Banka
Deutsche bank dobila 2,5 milijardi dolara kazne zbog manipulacije kamatama
Američki i britanski regulatori kaznili su Deutsche Bank sa 2,5 milijardi dolara zbog manipuliranja kamatama, piše BBC.
Njemačka banka mora platiti više od 2 milijarde dolara SAD-u, dok će u Velikoj Britaniji platiti kaznu od 227 milijuna funta. Kažnjeni su zbog manipulacije međubankovnim kamatnim stopama liborom i euriborom.
U prekršaju je sudjelovalo najmanje 29 zaposlenika
Kazna je toliko visoka zato što su pokušali prevariti i regulatore u istrazi. U prekršaju je sudjelovalo najmanje 29 zaposlenika Deutsche Banka uglavnom iz njihovih podružnica u Londonu, Frankfurtu, Tokiju i New Yorku.
Libor i euribor su međubankovne kamatne stope koje utječu na određivanje ostalih kamatnih stopa."
|
|
|
23.04.2015., 16:33
|
|
U samoizolaciji
|
Predstava poslije prosvjeda
Evo za ove naše forumaše šaljem poziv da pogledaju predstavu vezanu uz temu.
Nadam se da će u prvom redu sjediti banderas,dukkai,gflores,deere i jtb a kao posebnog gosta u vip loži očekujemo stipu23
"Pozivamo Vas da, ukoliko ste u mogućnosti, nakon prosvjeda u subotu, 25. travnja, u 20,00 sati pogledate predstavu 'Bankar anarhist' Binocular Teatra u Kino klubu Grič."
|
|
|
23.04.2015., 16:38
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2011.
|
Ako mi je placen prijevoz sto ne bi dosao i na predstavu.
Inace stara je to afera sa manipulacijom iborima, skretao sam vam na nju pozornost kad su se neki pjenili kako ne zele NRS jer ne vjeruju domacim lopovima, bolji su strani. 
|
|
|
23.04.2015., 16:44
|
|
jedem luka i slanine
Registracija: Nov 2008.
|
|
|
|
23.04.2015., 16:45
|
|
jetra na mukama
Registracija: Dec 2002.
|
Quote:
brzitom kaže:
Jel ti uopće shvaćaš da ne radiš moderatorski posao (i ne samo ti) ?
|
Da ga doslovno radim po pravilima, 90% frankaša bi bilo trajno banirano jer ovo je tema s daleko najviše vrijeđanja na Gospodarstvu, a vjerojatno i na cijelom forumu.hr
Ti naprosto moraš shvatiti da forum služi diskusiji, da je bit foruma razmjena mišljenja. Nitko od moderatora ne radi u banci, ni za banku, ako ima mišljenje suprotno vašem, to ne znači automatski da je bankar. Ako želite samo između sebe komunicirati, nitko vam ne brani da imate zatvoreni forum na stranicama Udruge. Na forum.hr ćete morati uvažiti suprotno mišljenje i pisati bez vrijeđanja, trolanja i osobnih napada.
|
23.04.2015., 16:46
|
|
jetra na mukama
Registracija: Dec 2002.
|
Quote:
ninoras kaže:
Bilokoje je odavno rekla da su svi moderatori osim nje otvoreno protiv nas frankaša...
|
Ti si do sada dobio 6 kartona od moderatorice bilokoje.
8 od mene i 1 od zabotinskog.
I dalje ne misliš da je problem u tebi jer i moderatorica na koju se pozivaš te je par puta banirala i dala ti skoro 2 stranice kartona.
|
23.04.2015., 17:00
|
|
Registracija istekla
Registracija: Oct 2009.
|
ni jedan karton od devilgirl?
koji luzer. 
|
23.04.2015., 17:01
|
|
Nevidljivi korisnik
Registracija: Jan 2011.
|
Quote:
Deere kaže:
Ovaj primjer sa tenkiranjem auta bio bi sasvim OK u slučaju da ti ta ista rata i pada ako pada cijena goriva koje si natankirao. Radi se o igri na sreću, baš kao i kod VK. Samo to mnogi nisu shvatili na taj način, a još k tome su debelo i preplatili kupljene nekretnine i sada su se našli u čudu.
|
ovaj dio je izvan sudskog dometa a vjerovatno je tu počela čitava štorija. bar kaj se ovih velikih gradova tiče. sve precijenjeno i to barem dvostruko.
(i da, kužim ironiju da je baš uzrok problema izvan sudskog dometa)
|
|
|
23.04.2015., 17:10
|
|
Memento vivere
|
Quote:
banderas kaže:
Ti si do sada dobio 6 kartona od moderatorice bilokoje.
8 od mene i 1 od zabotinskog.
I dalje ne misliš da je problem u tebi jer i moderatorica na koju se pozivaš te je par puta banirala i dala ti skoro 2 stranice kartona.
|
Nisam rekao da je bila na našoj strani, nego da ste vi ostali otvoreno protiv.
Pročitaj si postove zbog kojih sam kartoniran i postove na koje je to bila reakcija..
Stvorio si si mišljenje o meni, kao i ja o tebi i o tome nema nikakvog smisla raspravljat, a uvjeren sam da dobro znaš kada i s kime nisi bio fer i da kartone daješ prema svojim uvjerenjima i predrasudama... više puta si naglasio, oko kamata možda i nije bilo sve fer, ali sve ostalo ste si potpisali, pa ako i dalje raspravljamo da li je zakon iznad potpisa sorry, slobodno me baniraj doživotno...
|
|
|
23.04.2015., 17:32
|
|
U samoizolaciji
|
Quote:
JTB kaže:
Ako mi je placen prijevoz sto ne bi dosao i na predstavu.
Inace stara je to afera sa manipulacijom iborima, skretao sam vam na nju pozornost kad su se neki pjenili kako ne zele NRS jer ne vjeruju domacim lopovima, bolji su strani. 
|
ha ha,znači toliko si jadan da ćeš ić besplatnim busom UF-a pod krinkom dužnika u CHF  
|
|
|
23.04.2015., 18:41
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2010.
|
Quote:
xstrom kaže:
Vjerovatno misliš na optužni prijedlog Prekršajnom sudu?
što prije,to je tako slatka pobjeda,a ne košta ništa
|
Da, da, prekršajnom sudu, nisam se dobro izjasnil....tnx.... 
|
|
|
23.04.2015., 18:46
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2012.
|
Drago mi je da se atmosfera medju frankasima popravlja zasluzili smo 
A hvala i Lalovcu iako se i on mogao zahvaliti na 5 milja koje smo ubacili u proracun kad vecina na forumu ne osjeca potrebu.
Zanimljiv je taj ljudski sklop,da ljudi imaju probleme sa HTom i radi toga ubace u proracun 5 milja(a to je tek pocetak) ja bi im bio stvarno zahvalan,a osoba koja nije....
|
|
|
23.04.2015., 19:23
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2009.
|
Quote:
xstrom kaže:
Evo za ove naše forumaše šaljem poziv da pogledaju predstavu vezanu uz temu.
Nadam se da će u prvom redu sjediti banderas,dukkai,gflores,deere i jtb a kao posebnog gosta u vip loži očekujemo stipu23
"Pozivamo Vas da, ukoliko ste u mogućnosti, nakon prosvjeda u subotu, 25. travnja, u 20,00 sati pogledate predstavu 'Bankar anarhist' Binocular Teatra u Kino klubu Grič."
|
Hvala na pozivu ali nemam vremena za te vaše pizdarije.  Nisam bankar, ne radim u banci i trudim se imati što manje posla sa bankom. Znači internet bankarstvo, u poslovnice ne idem, kredite ne dižem, na telefon im se ne javljam kad me zovu  Preporučio bi i tebi isto, naravno poslije obavezne terapije sredstvima za smirenje koja ti očito treba ...
Kako nisam ekonomske struke, o dotičnima imam jedno vrlo živopisno mišljenje koje bi mi sigurno donijelo crveni karton kad bi ga iznio, pa ću se suzdržati.
|
|
|
23.04.2015., 20:08
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2010.
|
Makar je i predizborna godina lijepo je vidjeti da i bankari nisu više baš tako pošteđeni,ako ničega onda bar kritika.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/v...du/816191.aspx
|
23.04.2015., 20:15
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2011.
|
Quote:
ninoras kaže:
Nisam rekao da je bila na našoj strani, nego da ste vi ostali otvoreno protiv.
Pročitaj si postove zbog kojih sam kartoniran i postove na koje je to bila reakcija..
Stvorio si si mišljenje o meni, kao i ja o tebi i o tome nema nikakvog smisla raspravljat, a uvjeren sam da dobro znaš kada i s kime nisi bio fer i da kartone daješ prema svojim uvjerenjima i predrasudama... više puta si naglasio, oko kamata možda i nije bilo sve fer, ali sve ostalo ste si potpisali, pa ako i dalje raspravljamo da li je zakon iznad potpisa sorry, slobodno me baniraj doživotno...
|
Ma o cemu govorimo. Imao sam zabranu pisanja na forumu nekoliko dana. Ako se procitaju svi moji postovi nikada nikoga nisam uvrijedio, s nikime se nisam svadao i moja komunikacija je bila krajnje argumentirana i civilizirana. Iskljucivo sam pisao o tuzbama, o pravnom problemu i rjesenju situacije, pisao sam o prevari bankara i pozivao na slanje optuznih prijedloga i bunk run. Neki moji postovi bas s temom bunk runa su brisani a zatim sam dobio suspenziju. To dovoljno govori o nacinu na koji forum funkcionira. Ipak molim bracu po franku da provokatore ne shvacaju toliko osobno i da ih ignoriraju. Idemo na prosvjed, idemo u pojedinacne tuzbe, idemo do kraja. Sretno ljudi!
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 16:04.
|
|
|
|