Natrag   Forum.hr > Društvo > Gospodarstvo > Banke, osiguranja, krediti

Banke, osiguranja, krediti Ja ne radim za novac. Ja radim za kamatu.

Zatvorena tema

Tematski alati Opcije prikaza
Old 25.04.2015., 19:37   #16961
Nisam gledala HRT, ali Nova TV je sasvim solidno popratila prosvjed.
Old 25.04.2015., 20:07   #16962
Quote:
JTB kaže: Pogledaj post
Iznenadila me brojnost okupljenih moram priznati!
Ajde da se i ja jednom složim s tobom. Ja sam bio negdje na pola kolone i moram priznati da je rijeka ljudi koja je bila ispred i iza mene te se slijevala Ilicom stvarno izgledala impresivno. Još više kad se ovo danas usporedi sa šačicom koja nas je prije mjesec dana prošetala istom rutom i zapalila svijeće pred HNB-om.

Čini se da je policija očekivala (ili bila pripremljena za) žešće nemire jer sam na povratku kući vidio policijske oklopnjake s vodenim topovima kako se voze po Ljubljanskoj.

Zagrepčani se standardno nisu iskazali. Ne znam je li sramota da ih netko vidi u koloni ili što? Stvarno ne mogu shvatiti taj mentalni sklop, iako sam već skoro pola života tu. Neki se truckaju 600 km iz Dubrovnika i 400 km iz Beograda, a ovi neće prošetati pola sata.
greb4tor is offline  
Old 25.04.2015., 20:16   #16963
Quote:
mililica kaže: Pogledaj post
ovo na dnevniku HRT-u je sramota, koliko je plaćeno za ovu stručnu analizu Maldinia. Opet predvođeno našom miljenicom glupačom koja je rekla da smo si sami krivi što smo ekonomski needucirani.
Da, taj bezveznjak je nešto lupetao da je prosvjed krivo adresiran jer je glavni krivac Švicarska narodna banka. HRT, where do you find these people!?
greb4tor is offline  
Old 25.04.2015., 20:25   #16964
Eto, završio je i taj vaš prosvjed gdje je trebalo biti 30.000 ljudi.

Mora da su bankari umrli od straha
gFlores is offline  
Old 25.04.2015., 21:01   #16965
eno i zdravko mamić pizdi.
kaže i on je opljačkao navijače dinama, kao bankari nas, ali njemu na tekmu nakon toga ne dođe ni sto ljudi. a bankarima evo tisuće.

edit: priča se i da su banke pronašle novi način pravnog tumačenja neodredivosti kamate: kamatu određuje banka, prema tome nije neodrediva. poznavajući hrvatsko pravosuđe očekujem da se i sud prikloni tom tumačenju.
Old 25.04.2015., 21:11   #16966
Quote:
Malden kaže: Pogledaj post
Kako znaš da među prosvjednicima nije bilo 'manipulatora, kalkulanata, probisvjeta, forex dilera i sl.'
Kakve veze ima da li je na prosvjedu bilo forex dilera? Vecina prosvjednika su gradjani koje su banke izvarale jer su dovele te gradjane u zabludu.
zulualpha is offline  
Old 25.04.2015., 21:35   #16967
Quote:
gFlores kaže: Pogledaj post

Mogli su doc rec koju rijec i pokazat svu tu hrabrost, kao i prijatelj Vujcic i Bohacek.
ninoras is offline  
Old 25.04.2015., 21:46   #16968
Quote:
greb4tor kaže: Pogledaj post
Ajde da se i ja jednom složim s tobom. Ja sam bio negdje na pola kolone i moram priznati da je rijeka ljudi koja je bila ispred i iza mene te se slijevala Ilicom stvarno izgledala impresivno. Još više kad se ovo danas usporedi sa šačicom koja nas je prije mjesec dana prošetala istom rutom i zapalila svijeće pred HNB-om.

Čini se da je policija očekivala (ili bila pripremljena za) žešće nemire jer sam na povratku kući vidio policijske oklopnjake s vodenim topovima kako se voze po Ljubljanskoj.

Zagrepčani se standardno nisu iskazali. Ne znam je li sramota da ih netko vidi u koloni ili što? Stvarno ne mogu shvatiti taj mentalni sklop, iako sam već skoro pola života tu. Neki se truckaju 600 km iz Dubrovnika i 400 km iz Beograda, a ovi neće prošetati pola sata.
To je i moja opservacija. Još malo i duže sam u Zagrebu nego rodnom mjestu... Zagreb je danas podbacio. Izašao je na površinu mentalitet Bečkih konjušara. Osobno meni nije bilo većeg gušta nego kada sam zaverglao sirenu na sred trga.

Quote:

Torcida je na Poljudu imala jedan transparent od 4 slova koji su postavili nakon Šešeljevog performansa u Beogradu... Ima veze sa umom i drugim licom množine...
Old 25.04.2015., 21:48   #16969
Quote:
Ti se voze po gradu jos od sredine tjedna kad je talijanska delegacija dosla. Policija malo testira opremu.
Zek0slav is offline  
Old 25.04.2015., 21:54   #16970
Quote:

Bitno je da su se stvari počele pokretati, znači biće toga još jer nezadovoljstvo puka doseže kritićnu masu a kako i ne bi kada sprega banaka i vlasti dovodi do socijalnog apartheida.
Prvenstveno krediti u CHF su svojevrsni psihološki testni program za puk, za još veče obmane koje su se pokušale prezentirati povećenja kamata na kredite u eurima.
strelnikov2 is offline  
Old 25.04.2015., 22:14   #16971
Drago mi je da Zagrepcani nemaju probleme sa kreditima u CHF i drago mi je da ih nezanimaju njihovi sugradjani...

Nadam kad i ako budu presude da nece nitijedna kuna otici nekome iz ZG(cast iznimkama)....

Inace koji su ljudi budale pa na svaki prosvjed se treba odazvat,jer tako narod stvara moc,to je ona prica o poslodavcu koji uvijek kritizira radnika kako bi ga motivirao...

Naravno kod nas nema potrebe,u nas tece med i mlijeko...
crazysplico is offline  
Old 25.04.2015., 22:33   #16972
Quote:
ninoras kaže: Pogledaj post
Mogli su doc rec koju rijec i pokazat svu tu hrabrost, kao i prijatelj Vujcic i Bohacek.
Ah, na ovako krasan vikend ? Pa oni su puni love, vjerojatno su uplatili neki spa-vikend na moru.
gFlores is offline  
Old 25.04.2015., 22:40   #16973
Quote:
all_or_nothing kaže: Pogledaj post
edit: priča se i da su banke pronašle novi način pravnog tumačenja neodredivosti kamate: kamatu određuje banka, prema tome nije neodrediva. poznavajući hrvatsko pravosuđe očekujem da se i sud prikloni tom tumačenju.
ne znam kaj točno piše u ugovoru.
ak se nekome hoće, nek pretipka te odredbe
Blank Page is offline  
Old 26.04.2015., 09:47   #16974
Politički lešinari poslije prosvjeda počinju skupljati bodove, a da se skupilo 50 ljudi ne bi se niti oglasili. Nadam se da ljudi nisu tako lakovjerni i zaboravljivi. Preživio vlasti plavih i crvenih i molim Boga za neke treće koje još ne vidim na sceni. Prosvjed je uspio u potpunosti i pokazao je određenu dozu zajedništva cijele Hrvatske, čega se naši mili vođe i boje. Najbolje bi bilo za njih da se i dalje glođemo, svađamo, tučemo itd, itd. Vidim po komentarima da su bankari uspjeli u jednom jako važnom naumu, jer dosta ljudi komentiraju na način - neću ja plaćati njihove jahte i mercedese. Naravno da im i mediji pomažu u tome, kao onaj osuđeni kriminalac iz Index-a, a i iz one pederske nacionalne TV kuće.
slaninica is offline  
Old 26.04.2015., 10:09   #16975
Quote:
slaninica kaže: Pogledaj post
Politički lešinari poslije prosvjeda počinju skupljati bodove, a da se skupilo 50 ljudi ne bi se niti oglasili. Nadam se da ljudi nisu tako lakovjerni i zaboravljivi. Preživio vlasti plavih i crvenih i molim Boga za neke treće koje još ne vidim na sceni. Prosvjed je uspio u potpunosti i pokazao je određenu dozu zajedništva cijele Hrvatske, čega se naši mili vođe i boje. Najbolje bi bilo za njih da se i dalje glođemo, svađamo, tučemo itd, itd. Vidim po komentarima da su bankari uspjeli u jednom jako važnom naumu, jer dosta ljudi komentiraju na način - neću ja plaćati njihove jahte i mercedese. Naravno da im i mediji pomažu u tome, kao onaj osuđeni kriminalac iz Index-a, a i iz one pederske nacionalne TV kuće.
Slazem se sa svim gore napisanim. Ipak, svatko mora vracati svoje dugove, nikako se ne smije dozvoliti da netko umjesto nekoga vraca dugove. Isto tako se nije smjelo dozvoliti da banke koriste deviznu klauzulu za pljacku gradjana. Pogresno bi bilo da svi vracamo kredite onima koji ne mogu to vratiti. Time spasavamo banke, a ne prevarene ljude. Ako netko ostane bez jedine nekretnine, treba mu pomoci da nadje krov nad glavom po nekoj povlastenoj cijeni. Na taj nacin bi pomogli ostecenoj obitelji, a lopovskim bankama bi ostalo potrazivanje koje nece moci nikad naplatiti. Isto tako treba uvesti poreze na nekoristene nekretnine, time bi se natjeralo banke da prodaju oduzete nekretnine po nizim cijenama, tako da bi stanovi bili dostupni onima koji ih trebaju.
zulualpha is offline  
Old 26.04.2015., 11:23   #16976
Quote:
zulualpha kaže: Pogledaj post
Slazem se sa svim gore napisanim. Ipak, svatko mora vracati svoje dugove, nikako se ne smije dozvoliti da netko umjesto nekoga vraca dugove. Isto tako se nije smjelo dozvoliti da banke koriste deviznu klauzulu za pljacku gradjana. Pogresno bi bilo da svi vracamo kredite onima koji ne mogu to vratiti. Time spasavamo banke, a ne prevarene ljude. Ako netko ostane bez jedine nekretnine, treba mu pomoci da nadje krov nad glavom po nekoj povlastenoj cijeni. Na taj nacin bi pomogli ostecenoj obitelji, a lopovskim bankama bi ostalo potrazivanje koje nece moci nikad naplatiti. Isto tako treba uvesti poreze na nekoristene nekretnine, time bi se natjeralo banke da prodaju oduzete nekretnine po nizim cijenama, tako da bi stanovi bili dostupni onima koji ih trebaju.
1) Da si bio jučer na prosvjedu čuo bi da je premisa rješenja cijelog problema da se UF zalaže da se problem riješi bez kune proračunskog novca.
2) Ta nekretnina po nekoj povlaštenoj cijeni predmnijeva da netko plati razliku do tržišne cijene što je neprihvatljivo. Osim toga tu nekretninu bi zaplijenila banka. Ovo mi pokazuje da ne razumiješ u potpunosti u kojoj su situaciji dužnici u CHF. Izbacivanjem na ulicu postaju socijalni problem za kojeg se država brine pa makar s kunom iz proračuna a dužnici ostaju zauvijek dužni. Njima ostaje samo opcija da se odsele negdje far far away van vidokruga gramzive bande.
3) Prijedlog poreza na imovinu nije primjenjiv na imovinu koja je sredstvo zarade trgovačkog društva. Banke ili njihove tvrtke kćeri bi samo fingirale da ih daju u najam i opet ništa.

Iz svega navedenog se vidi da se UF bori protiv financijskog apartheida. Nažalost uskoro bi sve moglo poprimiti obilježja klasne borbe. U takvim borbama sve je moguće.
Old 26.04.2015., 12:04   #16977
Quote:
Šteta je što ljudi uskogrudno gledaju na cijelu situaciju. Misle da je ovo privatni problem korinika CHFa, a ne shvaćaju da je svima nama u interesu da se situacija riješi povoljno za korisnike CHFa.

Koliko je korisnika CHFa, jedno 50-60 tisuća? Prosječno ajmo reći 1500-2000 kn mjesečno po korisniku (dakle cifra koji mjesečno plaćaju više nego kada su podigli kredit) umjesto u pravu potrošnju, odlazi u banke.

50 000 x 1500 = 75 milijuna kuna mjesečno, umjesto u realnu potrošnju (posljedica - otvaranje radnih mjesta, rast standarda, novac ostaje u gospodarstvu), taj novac odlazi u vjetar.

Dakle, 75 milijuna je nakakav minimum, prosjek je vjerojatno i veći. E sad vidite koliko ovaj problem štopa hrvatsko gospodarstvo i standard svih nas.
Phlegma is offline  
Old 26.04.2015., 12:30   #16978
puta 12 ni milijarda kuna godišnje, zapravo sića kad vidimo koliko skure na gluposti u proračunu (da taj dio smanje bila bi kudikama veća potrošnja, ovako te na skoro svakoj kupnji opale 25% a to daje cca 65-70% proračuna , a trošarine su posebna priča cca 20% proračuna). Država živi od goriva, cigareta i kave
Old 26.04.2015., 12:36   #16979
Quote:
ceha kaže: Pogledaj post
puta 12 ni milijarda kuna godišnje, zapravo sića kad vidimo koliko skure na gluposti u proračunu (da taj dio smanje bila bi kudikama veća potrošnja, ovako te na skoro svakoj kupnji opale 25% a to daje cca 65-70% proračuna , a trošarine su posebna priča cca 20% proračuna). Država živi od goriva, cigareta i kave
Mislim da bi ekonomisti bolje znali izračunati što ta milijarda zapravo znači da se zavrti u javnoj potrošnji. Jer sada, eto, čovjek koji kupuje samo hranu u suprotnom bi potrošio više na niz različitih proizvoda i usluga, a time bi profitirao veliki broj ljudi koji bi taj novac transferirali dalje. Poznajem osobu koja ne troši ni na hranu, plaća kredit, od režija samo struju i telefon, a hrani se po domijencima, jer ima takav posao. Sreća pa nema nikog da ga treba uzdržavati.
Old 26.04.2015., 12:53   #16980
Quote:
ceha kaže: Pogledaj post
Investicija od milijarde kuna godišnje u gospodarstvo, vjeruj mi, može puno značit.

Quote:
soks kaže:
Mislim da bi ekonomisti bolje znali izračunati što ta milijarda zapravo znači da se zavrti u javnoj potrošnji. Jer sada, eto, čovjek koji kupuje samo hranu u suprotnom bi potrošio više na niz različitih proizvoda i usluga, a time bi profitirao veliki broj ljudi koji bi taj novac transferirali dalje. Poznajem osobu koja ne troši ni na hranu, plaća kredit, od režija samo struju i telefon, a hrani se po domijencima, jer ima takav posao. Sreća pa nema nikog da ga treba uzdržavati.
E to je poanta, baš to. Samo što ljudi na ovaj problem ne gledaju na ovakav način. Svima nam je u interesu da se taj "višak" kojega banke dobivaju usmjeri u realno gospodarstvo. Pa možda baš zbog ovog problema dok neki ljudi pljuju, baš njegovo dijete ne može nać normalan posao, firme propadaju jer nema tko kupiti proizvode pa se dugovi samo gomilaju.

Korisnici CHF kredita su ajmo tako nazvati srednja klasa ovog društva, nosioci dobrog dijela godpodarskih aktivnosti. Ako oni režu troškove na sve strane - potražnja se smanjuje, proizvodnja staje... nastavi niz...
Phlegma is offline  
Zatvorena tema

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 16:14.