Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Gastronomija

Gastronomija Za kuhare i kuharice te one koji to žele postati
Podforumi: Eno i ino, Hrana i zdravlje, Kuhinja bez mesa

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 30.04.2022., 11:05   #1681
Quote:
doncarlos kaže: Pogledaj post
Ljudi dragi, jel tko probao onaj trebbiano (vino) iz 5 litarskog demižona?
trebbiano kao vino možeš pronaći s oznakama kontroliranog geografskog porijekla i neke boce idu i do cijene od 40 euro. Otprilike kao i kada u HR ideš kupiti kvalitetnu graševinu i za nju moraš odvojiti ipak značajniju cifru nego kada kupuješ 5 litara demižonku ili 3 litre karton.
Nisam nikada kupovala, samo ti želim reći da možeš ostati ili pozitivno iznenađen jer ti se vino dopada i jednako tako možeš ostati razočaran jer nije u rangu onog vina koje se inače prodaje pod tim imenom u bocama od 750 ml i recimo bio proizvodnje.
Nije li bolje rješenje najprije kupiti jednu bocu trebbiano d'abruzzo i vidjeti dopada li ti se ta vrsta vina, pa tek onda kupiti tu bocu od 5 l, sve kako znaš da neće biti u rangu s vinom flaširanim u 750 ml? Ako se ne varam eurospin i u HR ima solidan izbor talijanskih vina po poprilično povoljnim cijenama.
Donata is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.04.2022., 16:01   #1682
neko za preporuciti?
Old 30.04.2022., 16:32   #1683
Quote:
Krkimir kaže: Pogledaj post
neko za preporuciti?
uzmi u obzir da govorimo o vinima koja se prodaju u supermarketima niže do srednje cjenovne grupe, tako da ne možeš očekivati vrhunski proizvod, ali svakako možeš biti iznenađen solidnim proizvodom. Prenosim recenzije sa talijanskih stranica:
U kategoriji bijelih Pinot grigio - vigneti delle Dolomiti, Falanghina del Sannio, rekli su i da im je dobar Verdicchio, ali meni ne paše niti daleko skuplja varijanta tog vina, Grillo terre Siciliane, Orvieto - solidno bijelo koje paše za toplijih dana uz riblji meni jer ima, onako, blago citrusne note, u kategoriji crnih Chianti i Merlot su u prosjeku za kategoriju, dok Negroamaro i Primitivo puni podrum Due Palme čiji inače primitivo rado kupujem, a vrijedi kupnje i Syrah - terre Siciliane.

Ako ovih vina ima u Eurospinu HR, vrijedi kušati, solidna vina bez velikog udara na džep. Naravno, kao i kod svega što se stavlja u usta, na kraju ovisi o osobnim dojmovima i zadovoljstvu, ali nikome neće prokrvariti novčanik ako i ne bude jako zadovoljan.
Donata is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.04.2022., 17:16   #1684
jesu li bijela od 30-40 kuna kvalitetom kao zlahtina?
Old 30.04.2022., 17:42   #1685
Quote:
jesu li bijela od 30-40 kuna kvalitetom kao zlahtina?
ne mogu ti odgovoriti jer stvarno ne volim žlahtinu
Donata is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.04.2022., 18:19   #1686
ma mislio sam da je zlahtina dobra vrijednost za novac, a koliko sam primjetio bijela vina u Eurospinu su u rasponu 30-40 kuna pa me zanima jesu li cemu ili je to lose kao sto su vina u Lidlu
Old 30.04.2022., 18:22   #1687
krki otkrit cu ti jednu tajnu - zlahtina kao takva vise uopce ne postoji
žoan is online now  
Odgovori s citatom
Old 30.04.2022., 18:28   #1688
znam, prosao sam kroz vrbnicko polje
Old 30.04.2022., 18:31   #1689
sreca da istrijani u bulku bez imena imaju solidne malvazije jer bez toga vise ne bi imali ni zlahtine
žoan is online now  
Odgovori s citatom
Old 30.04.2022., 19:13   #1690
Quote:
Donata kaže: Pogledaj post
trebbiano kao vino možeš pronaći s oznakama kontroliranog geografskog porijekla i neke boce idu i do cijene od 40 euro. Otprilike kao i kada u HR ideš kupiti kvalitetnu graševinu i za nju moraš odvojiti ipak značajniju cifru nego kada kupuješ 5 litara demižonku ili 3 litre karton.
Nisam nikada kupovala, samo ti želim reći da možeš ostati ili pozitivno iznenađen jer ti se vino dopada i jednako tako možeš ostati razočaran jer nije u rangu onog vina koje se inače prodaje pod tim imenom u bocama od 750 ml i recimo bio proizvodnje.
Nije li bolje rješenje najprije kupiti jednu bocu trebbiano d'abruzzo i vidjeti dopada li ti se ta vrsta vina, pa tek onda kupiti tu bocu od 5 l, sve kako znaš da neće biti u rangu s vinom flaširanim u 750 ml? Ako se ne varam eurospin i u HR ima solidan izbor talijanskih vina po poprilično povoljnim cijenama.
Zahvaljujem na volji 😉 Ali kad za sebe uzimam, imam podosta poznanika vinara iz Kutjevačkog kraja... A ovo sam mislio kad su neka događanja/slavlja, jer skontah da bi trebalo biti lagano i pitko vino...
doncarlos is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.05.2022., 10:49   #1691
Je probao tko maslinovo ulje Podere del Conte ? Valja li ? Vidim da je to po izboru kupaca proizvod godine uz pasiranu rajčicu.
Roon is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.05.2022., 12:10   #1692
Quote:
Roon kaže: Pogledaj post
Je probao tko maslinovo ulje Podere del Conte ? Valja li ? Vidim da je to po izboru kupaca proizvod godine uz pasiranu rajčicu.
https://www.forum.hr/showpost.php?p=9...postcount=3139
Old 01.05.2022., 12:29   #1693
Hvala ti !
Roon is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.05.2022., 13:27   #1694
Zanimljivo je da je to proizvod 2022.e godine. Kako su oni to proglasili nakon 4 mjeseca, samo oni znaju.

Živcira me što kod njih ne možeš provjeriti cijenu, nema skener kao kaufland ili plodine. A nema ni barcodea da možeš sa sigurnošću potvrditi da je to taj proizvod. Tj imaju one crte na cijeni na polici ali ne i brojke. Jbg ja ne znam čitati taj barkode.
farfan is online now  
Odgovori s citatom
Old 01.05.2022., 16:00   #1695
kako mislis da ne mozes provjeriti jel to taj proizvod? sve ima etiketu a iza deklaraciju na hrvatskom
Old 01.05.2022., 16:33   #1696
Quote:
kako mislis da ne mozes provjeriti jel to taj proizvod? sve ima etiketu a iza deklaraciju na hrvatskom
Kakvu etiketu? Na samom proizvodu i deklarciji su napisane cijene?
Mislim da si pomiješao nešto.
Hiawatha87 is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.05.2022., 16:39   #1697
ne razumijem
Old 01.05.2022., 18:19   #1698
Quote:
ne razumijem
Krkimire, skoncentriraj se.

Dakle, odeš u trgovinu do police s npr. tjesteninom. Vidiš 56 vrsta tjestenine i na policama, ispod ili iznad njih, imaš istaknute cijene. Tako poželiš kupiti recimo špagete koji su na akciji za 5,99 kn. Međutim, primijetiš da nisu svi proizvodi složeni tako da znaš na koji se odnosi koja cijena, da za neke nije istaknuta cijena, a uz cijenu stoji samo naziv "špageti Ita 500 g" ili tako nešto. U tom slučaju problem možeš riješiti na 2 načina:
1. korištenjem ručnog skenera, što ja ne radim ili
2. uspoređivanjem broja na bar codeu na samom proizvodu i onog na polici uz cijenu
Ne idem u Eurospin, ali iz gornjeg posta proizlazi da tamo nemaju te skenere i da na polici nije istaknut broj bar codea. Ne znam kako tu etikete i deklaracije mogu pomoći.
Hiawatha87 is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.05.2022., 08:40   #1699
Quote:
Hiawatha87 kaže: Pogledaj post
Krkimire, skoncentriraj se.

Dakle, odeš u trgovinu do police s npr. tjesteninom. Vidiš 56 vrsta tjestenine i na policama, ispod ili iznad njih, imaš istaknute cijene. Tako poželiš kupiti recimo špagete koji su na akciji za 5,99 kn. Međutim, primijetiš da nisu svi proizvodi složeni tako da znaš na koji se odnosi koja cijena, da za neke nije istaknuta cijena, a uz cijenu stoji samo naziv "špageti Ita 500 g" ili tako nešto. U tom slučaju problem možeš riješiti na 2 načina:
1. korištenjem ručnog skenera, što ja ne radim ili
2. uspoređivanjem broja na bar codeu na samom proizvodu i onog na polici uz cijenu
Ne idem u Eurospin, ali iz gornjeg posta proizlazi da tamo nemaju te skenere i da na polici nije istaknut broj bar codea. Ne znam kako tu etikete i deklaracije mogu pomoći.
Ako je sve uredno složeno kako piše na akciji, i ispod proizvoda se nalazi točna cijena, onda niti nema potrebe za skenerima.
Neuredan dućan je više problem poslovođe u dućanu, nego cijelog lanca, rekla bih.
champagne is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.05.2022., 13:26   #1700
bome ne sjecam se kad sam zadnji put vidio neki artikl na polici a da ispod nije pisala cijena a opet, valjda znas po sto ides u trgovinu pa neces uzeti random tjesteninu nego La Molisana/Tre mulini/De cecco ?
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 20:21.