Trudnice Za trudnice i sve one koji se tako osjećaju |
|
|
22.08.2024., 14:15
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2024.
|
Betty
Sutra ću otići privatno još jednom izvaditi urinokulturu.
Obrišem se, dajem srednji mlaz. Zvala sam i doktora opće prakse, i on se čudi, ali on nemoze ništa, kao da odem na ginekologiju u bolnicu. Ali probat ću sutra privatno pa ću vidjet..
Imam bakteriju a bez simptoma. Da nisam na početku trudnoće dala urin nebi ni znala za to.
|
|
|
22.08.2024., 14:17
|
|
Registrirani korisnik
|
cady sve zavisi sto te zanima, na neki nacin, neki se parovi odmah odluce na nipt jer znaju da ne zele zadrzati trudnocu u slucaju veceg problema, a nekima to nije bitno i recimo idu tek na nipt ako kombinirani dode losiji pa da znaju na cemu su kako bi se moglo pomoc bebi nakon poroda ako ima potrebe i ipak zadrze trudnocu. U svakom slucaju, to je osobna odluka i nije nijedno ni drugo obvezno raditi. Mi smo recimo ova druga skupina roditelja i nisam ni u jednoj od 3 trudnoca radila nipt nego kombinirani koji su bili dobri, jos mi je sad dok sam najstarija i 'najbolji' rezultat unatoc dobi. Naravno, to ne znaci da se i dalje ne moze beba roditi s anomalijom, ali smo mi na to spremni. Glavna razlika između tih pretraga je tocnost i pouzdanost nalaza.
|
|
|
22.08.2024., 14:36
|
|
Registrirani korisnik
|
Što se tiče nipt testa i kombinirani. Za kombinirani me niko još nije slao, iako sam sad 18+5. A Nipt mi je ipak bio malo poskup, a svakako smo muž i ja spremni voljet i odgajati to dijete, ako i ne bude zdravo dijete, a i ja nezelim cijelu trudnoću se misliti i brinuti ako mi test pokaže negativno.
Tako da nismo nijedan napravili.
|
|
|
22.08.2024., 14:40
|
|
Dende.
Registracija: Aug 2023.
|
Kombinirani ti je sad ionako prekasno, radi se 10-14 tt. Ima triple test koji je 15-18 tt.
|
|
|
22.08.2024., 17:15
|
|
U zvjezdanoj prašini.
Registracija: Mar 2024.
|
Cady, ja sam isto dvojila i nisam bila sigurna, nakon malo istraživanja sam zaključila da mi je kombinirani skroz nepotreban i radili smo samo NIPT. Mislim da je bolji, pouzdaniji i nosi više sigurnosti, ako je to moguće tako reći.
|
|
|
22.08.2024., 17:18
|
|
Registrirani korisnik
|
Ja sam si danas uzela Espumisan, nadam se da će mi pomoći za nadutost i pritisak u želucu. Jel netko pio u trudnoći?
Baš sam si smiješna bila, gegam se u apoteku, šepam jer me uhvatio grč prošlu noć i sad me boli list, sva sam se zaflekala od ručka, hlače su mi uhvaćene gumicom za kosu jer ih ne mogu zakopčati i idem po lijekove za prditi... u što sam se to pretvorila. ![](http://emoji.tapatalk-cdn.com/emoji16.png)
|
|
|
22.08.2024., 18:07
|
|
Registrirani korisnik
|
mamita ![rofl](images/smilies/rofl.gif) mogu si zamislit tu scenu haha! Ja ti pijem Espumisan tu i tamo i Rennie tablete za zgaravicu svaku vecer, mozda cca 1 dan u tjednu nemam potrebu, iako mi je trbuh i beba nisko, ipak je ta probava vjecno problem u trudnoci. Meni vjerojatno i zeljezo smeta posto imam zatvor od njega pa dodatno otezava osjecaj u zelucu. Espumisan mi pomaze kad mi se pije gazirano i recimo kad jedem neku salatu koja mi je fina, tipa meni malo smetaju svjezi krastavci, a obozavam ih onako s vrhnjem napravit pa si ih priustim i uz Espumisan kuglice me ne smeta toliko. Tak da pomazu, a dobre su i njihove kapi za bebe za grceve, ne apsorbiraju se nista nego samo vece kolicine plinova stvore manje mjehurice i lakse to onda izađe, sto bebe puno manje smeta.
|
|
|
22.08.2024., 20:43
|
|
Dende.
|
Popodne sam ubila oko. Sanjala sam da sam se probudila, oko mene lokva vode, pa sam sjela u auto i odvezla se u Petrovu. Tamo su rekli da idem u boks roditi, na 11 cm sam vec, beba ce ispasti van jer je mala. Imala je pola kile i kosu do guzice. Ono, kao prava beba je bila, samo mala kao neka debela barbika. Nisam imala ime, a curica je bila, pa sam rekla da nek se zove Barbara.
Neka grozna sestra mi je tamo stiskala sise da krene mlijeko, pa sam ju tukla po rukama, onda je rekla da ce mi dati nesto za spavanje.
Probudim se (bas ono, zapravo), gledam gdje je beba, dobru minutu sam bila u panici jer nije bilo ni trbuha ni bebe ni niceg, a meni konacno mlijeko krenulo. Toliko sam se ufilmala u snu da se to sve stvarno dogadja da mi je kolostrum krenuo.
Ovo mi je jedan od bizarnijih trudnickih snova, a bilo ih je falabogu.
|
|
|
22.08.2024., 22:34
|
|
Registrirani korisnik
|
barbika ajme koji san/nocna mora! ![:eek:](images/smilies/shocked1.gif) bome nisam cula za nista cudnije, nadam se da ces po noci bar normalno spavat bez takvih snova.
Drzite fige sutra da ne cekam satima pregled, idem odmah ujutro pa cemo vidjet kak to sad ide.
|
|
|
23.08.2024., 07:59
|
|
Life Lover
Registracija: Oct 2007.
|
betty držimo fige, javi kako prošlo!
|
|
|
23.08.2024., 08:16
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2014.
|
Sretno, Betty. ![mig](images/smilies/mig.gif)
Javi se čim zgotoviš.
Dende, majke ti mile, koje ludilo. ![:eek:](images/smilies/shocked1.gif)
Skupila sam i ja kolekciju ludih snova, ali ovo je level iznad. ![grli](images/smilies/grli.gif)
Barbara je lijepo ime.
|
23.08.2024., 11:45
|
|
Registrirani korisnik
|
Odradila pregled, vrlo kratki uzv da se vidi plodna voda i mjerila je protok kroz pupkovinu, nije bilo procjene tezine tj mjerenja bebe, beba ful nisko, prst sam otvorena i kontrola za 2 tj. Iduci put bude kao detaljan uzv i ctg. Ako ga docekam ![:D](images/smilies/mrgreen1.gif) jos cca 12 dana nek izdrzi pa da prodemo tih 37tj. Makar, za trecu trudnocu je to ok nalaz, a za mene najbolji dosad u sve tri trudnoce haha, po proslim iskustvima je ovo i kao 'zatvoreno'
Jedino sto me djelomicno brine sto me unabas dosta smetati zadnje vrijeme kad imam kontrakcije, bas mislim da su sve jace postepeno. Najgore mi je kad me usred noci probudi pa odmah pomislim jel krenulo ![facepalm](images/smilies/facepalm.gif)
|
|
|
23.08.2024., 13:35
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2022.
|
Betty drzim fige da jos ta 2 tjedna izgurate
Ja isto bila na pregledu sve super, cerviks 40mm, zatvorena, plodna vida okej...u pon dolazi nalaz brisa ureoplasme pa se nadam da je rijeseno to..bitno je da se ne otvaram i nemam simptoma sad mi je lakse
Beba 980g rekla je da ce biti mala beba..
Ispitivala sam ju svasta i u svemu tome zab ju pitat jel i dalje curica jer mi je rekla pod upitnikom cura a ovaj na 4d rekao 2 puta curica..bas cu ju pitat na iducem pregledu da potvrdi hh
Ugl olaksanje mi ne sad nakon svega da se sve dobro razvija ![:)](images/smilies/smile1.gif)
|
|
|
23.08.2024., 13:46
|
|
Registrirani korisnik
|
Lejdi super za cerviks i sve drugo i da bakterija nije nis poremetila ![cheer](images/smilies/cheer.gif) vjerojatno je curica, meni nije dvaput ni govorila od onog 16tj kad je vidjela, al kao su ti 2 dr to rekli, tesko da su fulali. U kojem si sad tjednu?
Mene malo muci sad sto je radila uzv, a nije mjerila bebu, mislim, to je njima max 5min posla dodatno, a zadnje sam kod svoje bila prije skoro 4tj, voljela bi znat dal je presla cca 2.5kg ili ne... Mislim, sta je tu je, nije da ja mogu na to jos dodatno utjecati, al bi me smirilo da znam da raste u svom ritmu. Frendica je tjedan od mene manje trudna, kad je moja beba bila 1.7kg, njen ne bio 2.5. ![zubo](images/smilies/zubo.gif)
|
|
|
23.08.2024., 13:51
|
|
Dende.
|
Nemojte se puno kilazom opterecivati. Meni su citavu kilu fulavali u TA ta zadnja 3 tjedna.
Super za preglede ![cheer](images/smilies/cheer.gif)
|
|
|
23.08.2024., 14:01
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2022.
|
Hvala Betty ma i ja mislim da svakak imamo ime i sve..samo mi cudno da nije nikad sluzbeno rekla vec samo tak pod upitnikom jednom i to je to pa eto cisto da potvrdi...
28 tjedan sam sad, ne migu vjerovati da ulazim u zadnje tromjesjecje 🫠
Slažem se za Zlom Barbikom nemoj se opterecivati, mojoj kolegici isto dan pred porod fulali kilu i nesto
|
|
|
23.08.2024., 14:30
|
|
Registrirani korisnik
|
Ja nisam jos izabrala robicu za izlazak iz bolnice, tj imam dvije kombinacije, a sad kakvo ce bit vrijeme ovisi koju bi. Jel ima koja mama s ljetnom bebom pa da kazete kako ste vi to izabrale? Nekak mi se cini pretoplo da bude bas i dugi rukav i sve, jaje isto dosta grije, neovisno o tome sto nemaju termo regulaciju bas... Radije pokrijem tetrom ako treba.
|
|
|
23.08.2024., 14:53
|
|
Dende.
|
Za 2 tjedna ti se vrijeme promijeni ono, za 10-15 stupnjeva potencijalno. Imaj obje spremne, cak i spakirane, ionako ne zauzima puno mjesta ta bebeca odjeca.
Ja cekam spol, nadam se vidjeti u cetvrtak da se konacno mogu raskalasiti i cijele komplikacije potrositi na slatke stvari ![zubo](images/smilies/zubo.gif)
|
|
|
23.08.2024., 15:11
|
|
Sarcastic Fantastic
Registracija: Jan 2011.
|
Joj i mi jedva čekamo pokupovati sve te medene stvari. Doduše, razočarana sam ponudom za dečke u odnosu na ono što se nudi za curice. Jedino što nas sprečava u tome da se raspištoljimo sa shoppingom je što nemamo pojma koliko čega bismo trebali kupiti.
Ima li netko ovdje možda popis što bi bilo dobro kupiti za tipa prva 3 mjeseca, prije svega što se tiče robice, a onda i ostalog? Bebač je zimski, termin je sredinom veljače.
|
|
|
23.08.2024., 15:37
|
|
U zvjezdanoj prašini.
|
Barbika, ovaj san ![koka](images/smilies/koka.gif)
Mene isto baš peru ludilo snovi, i inače sam tip koji instantno prorađuje stvari i imam vividne lude snove, ali ovo unatrag zadnjih tjedan dana - koma. Toliko me smori da čekam noć kada se ujutro neću sjećati sna, a nikako da se dogodi
Mi (čitaj ja ![zubo](images/smilies/zubo.gif) ) smo požurili i kupili kolica ![raspa](images/smilies/raspa.gif) Naletili smo na dobru cijenu modela koji nam se svidio i iako je rano na kraju ih uzeli, pa neka čekaju. Baš me vesele kada prođem kraj njih ![cerek](images/smilies/biggrinlove.gif)
Carla, Baby Center i C&A imaju medene stvari i za dečkiće. Ja se nadam da ću izdržati do 12. mjeseca bez kupovine ![raspa](images/smilies/raspa.gif)
|
|
|
![Odgovor](images/buttons/reply.gif) |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 03:07.
|
|
|
|