|
|
01.06.2016., 20:59
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2008.
|
Quote:
Papi Batina kaže:
Protiv Hrvatske i za Jugoslaviju. Kao uvijek kad se prosvjeduje kad je HDZ na vlasti.
|
Ma kakva crna Jugostosta...
Eto ja bio u Puli i prosvjedovao sam da nam se vrati Serenissima Repubblica di Venezia.
A zar nije to... mislim u Puli ... bilo za Venciju i ono sto dodje okolo nje?
|
|
|
01.06.2016., 21:02
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2007.
|
Jedan Hrvat je diplomirao matematiku na PMF. Otisao u SAD prije 20-ak godina, doktorirao itd, sad je sveuc prof matematike na sveucilistu. Pricao je on (privatno ga znam) kako Ameri uopce ne zele uciti tehnicke i prirodne znanosti, sve ih je manje. Na njegovom faxu medju sveuc profama uopce nema rodjenih Amera. A i sve manje studenata Amera. Vise je ovih koji su dosli u SAD studirati. Slicna prica je i po njem.fakultetima..
|
|
|
01.06.2016., 21:02
|
|
15/JG52 forever
Registracija: Mar 2004.
|
Quote:
walkman800 kaže:
Već je prije navedeno da na Trgu stane max. 48 000 ljudi i to tako da su jedan do drugog toliko stisnuti da ne mogu disat.
U ovoj snimci nađe se pokoji kvadrat lufta na Trgu, a prosvjednici imaju dovoljno mjesta oko svoje osi da rade vježbe istezanja.
|
To je snimka pred početak okupljanja, kasnije nisu tramvaji prometovali. Evo ti jedna kasnija
|
01.06.2016., 21:04
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2011.
|
Quote:
kvasteriks kaže:
Kada govorimo o MTI-u i Caltechu govorimo o fakultetima koji vrlo rado primaju naj nadarenije i inteligentnije iz cijeloga svijeta. Onda ta pametna dječica ostaju u SAD-u, te nastavljaju raditi u Apple-u, Google-u i MS-u. Nije do kurikuluma, do inteligencije je. Nema u SAD-u dovoljno toliko nadarene djece da se ti fakulteti popune, makar je to nacija od preko 300m ljudi.
|
Poanta je da je glupo suditi o nekome koliko će uspješan i vrijedan za zajednicu biti po tome kako izgleda, kako se odijeva, što sluša i kakvu ideologiju zastupa. Ja bih u Hrvatskoj radije imao 5 "ovaca" poput ove u tvom potpisu nego 5000 "vukova" poput ovog u tvom avataru.
|
01.06.2016., 21:06
|
|
Orao
Registracija: Feb 2004.
|
Quote:
walkman800 kaže:
Već je prije navedeno da na Trgu stane max. 48 000 ljudi i to tako da su jedan do drugog toliko stisnuti da ne mogu disat.
|
Ne, 4 osobe na m2 stojećki nije "da ne mogu disati". Nešto si zabrijao kao prvo
Kao drugo gužva je bila cijelim Trgom da se jedva moglo prolaziti
A kao treće, potraži si onaj T-portal link gdje su računali površinu, pa vidi koliko je još prostora u svim onim prilazima koji su odrezani iz te računice
Quote:
Roy kaže:
|
Linkao sam panoramsku snimku (ne fotku, baš snimku) na prošloj stranici ove teme, ako je ovo što ti navodiš uzrok neinformiranosti koga zanima neka si pogleda.
-Stipe
|
|
|
01.06.2016., 21:07
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2004.
|
Sve u svemu, prosvijed uspio, a i osobno sam bio malo skeptičan...
Čestitke sudionicima i organizatorima, konačno malo ponosa na Hrvatsku i zagrepčane... nakon toliko okupljanja kojekakvih....
konačno i čestiti građani da se pokažu da ih ima
Bravo!
|
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2006.
|
Quote:
swap kaže:
|
Vratila sam se s Trga i ovo je moja procjena
prosla sam cijeli pravac Ilica Jurisiceva i nazad na Ilicu
na pravcu Ilica pa do nekih tribina zapadno od Mandusevca je bio covjek na covjeku, tj maksimalni broj ljudi
Istocno od tih tribina na Trgu i na prilazima Praska, Ilica i Gajeva bilo je jako puno ljudi, ali se moglo otezano kretati.
Dakle ajmo zakljuciti: ako je 1989. na koncertu Prljavog kazalista bilo XXX ljudi, ovo je u najmanju ruku 2/3 od tog broja. Isto mislim i za doceke Janici pa Gotovini pa rukometasima.
Ja ne znam koji je to broj bio na tim skupovima, ali sigurno je da je gustoca na 2/3 Trga bila vise nego maksimalna.
Ono sto je stvaralo privid manje guzve iz zraka je da je puno ljudi bilo sa malom djecom, dosta kolica s djecom, dosta penzonera koji su u usporedbi sa mladim frajerima , bili ko liliputanci.
Eto to je moja subjektivni dojam s mjesta zbivanja.
Inace govor ko govori, manje vise dosadni, ali su svi sa Trga otisli zadovoljni, ma sto rekao MUP ili drugi komentatori. Pozitivna atmosfera.
Parola koju sam zapamtila
"zele djecu nauciti sto trebate misliti,
a kurikulum zeli da djeca uce kako misliti" :klap::klap:
EDIT: vidim da ste rekli da Trg ima kapacitet 48.000 ljudi, a kako to onda da se za koncert Prljavaca i doceke politicarima i sportasima spominjala brojka preko 100.000?
http://www.monitor.hr/vijesti/bandic...ne-igre/40881/
|
|
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2007.
|
Quote:
kvasteriks kaže:
Kada govorimo o MTI-u i Caltechu govorimo o fakultetima koji vrlo rado primaju naj nadarenije i inteligentnije iz cijeloga svijeta. Onda ta pametna dječica ostaju u SAD-u, te nastavljaju raditi u Apple-u, Google-u i MS-u. Nije do kurikuluma, do inteligencije je. Nema u SAD-u dovoljno toliko nadarene djece da se ti fakulteti popune, makar je to nacija od preko 300m ljudi.
|
A stvar je i u tome sto sa stečenim znanjem...
Džabe ti diploma i znanje u Hrvatskoj ako nakon toga kuhaš kave u nekoj firmi za 2600 kn.
Svi naši stručnjaci se jako dobro probijaju vani. Dakle možda i nije samo do školstva.
|
|
|
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Mar 2016.
|
Quote:
lišina od špadi kaže:
Vidim, gadi ti se jako rulja.
Što misliš, naprimjer, o dočeku generala ili općenito o Domovinskom (ustani dok čitaš) ratu? O dočeku, recimo, pape? O onome što se naziva 'navijačima'?
|
Da je rulja cijelog svijeta manje podložna manipulacijama, nit bi imali ratova nit generala. A broj licimjernih vjernika bi bio daleko manji.
Ne gadi mi se rulja, jer me je rulja iznjedrila, dio sam nje. Ali to ne znači da je ne trebam oštro kritizirati.
|
|
|
01.06.2016., 21:10
|
|
Jednoborg
Registracija: Oct 2006.
|
Quote:
nasmijanonebo kaže:
Jedan Hrvat je diplomirao matematiku na PMF. Otisao u SAD prije 20-ak godina, doktorirao itd, sad je sveuc prof matematike na sveucilistu. Pricao je on (privatno ga znam) kako Ameri uopce ne zele uciti tehnicke i prirodne znanosti, sve ih je manje. Na njegovom faxu medju sveuc profama uopce nema rodjenih Amera. A i sve manje studenata Amera. Vise je ovih koji su dosli u SAD studirati. Slicna prica je i po njem.fakultetima..
|
Je, cuh i ja. Sami kossoki na dokorskim studijima fizike.
No to je u neku ruku ocekivano, kad se drustvo dize iz siromastva, nema socialne sigurnosti i visoko je kompetitivno u fokusu su zanimanja koja privredjuju. Istovremeno kako se ekonomija dize pocne se traziti vise socialne sigurnosti pa vremenom druge stvari dolaze u fokus.
|
|
|
01.06.2016., 21:14
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2009.
|
Quote:
Savjetnik u GNK kaže:
Da je rulja cijelog svijeta manje podložna manipulacijama, nit bi imali ratova nit generala. A broj licimjernih vjernika bi bio daleko manji.
Ne gadi mi se rulja, jer me je rulja iznjedrila, dio sam nje. Ali to ne znači da je ne trebam oštro kritizirati.
|
Hm, čim su svetinje u igri, odjednom ti se rulja ne gadi i ne daješ izravan odgovor.
|
|
|
01.06.2016., 21:15
|
|
Neregistrirani korisnik
Registracija: Sep 2009.
|
Quote:
Zajedničar kaže:
Gradivo koje se uči u školama nije preteško i učenici nisu preopterećeni, to je mit. Većina učenika uči minimalno (u prosjeku dan prije ispita) i većina ima 5 ili 4 u osnovnim školama, a u srednjim školama 5, 4 ili 3 s prosjekom jako blizu 4. Oni koji nemaju takve ocjene, nemaju ih zato što uopće ne uče ni taj jedan dan, a ne zato što je gradivo teško. Svaka reforma koja ide linijom olakšavanja gradiva je pogrešna i uzrokovat će samo novu poplavu odlikaša kojih već ima previše.
|
Ti pojma nemaš što se danas uči. Ja imam djecu u školi i gledam to svaki dan. Sad pred kraj godine najstariji samo buba činjenice jer gotovo isključivo to ispituju. Na ljeto se vise neće sjećati 90% što mora znati za završni test. Šteta vremena koje je mogao potrošiti na neki projekt koji bi mu koristio za čitav život.
Moramo se odmaći od sustava koji se bazira gotovo samo na pamćenju činjenica i algoritama za rješavanje problema i napraviti bilo što drugo ako taj sustav omogućuje da kroz nastavu pojedinih predmeta kod djece razvijamo potrebne vještine i kompetencije. Evo banalan primjer toga pristupa; google maps bi se trebao po meni obraditi u nastavi zemljopisa i iskoristiti za nešto pametno što djeca moraju znati, znači da se istovremeno nauče one neke najbitnije činjenice za temu koja se obrađuje i steknu znanja i vještine koja se koriste u svakodnevnom životu. Kasnije možemo doći i do ideala matematike i fizike gdje svi zadaci s riječima služe i da se nešto nauči pored njih samih pa tko to usput upamti - super. Recimo, ako je Prvi čovjek na Mjesecu, Neil Armstrong, 21.7.1969. Težio 130N, kolika je njegova masa ako se zna da je....
|
|
|
01.06.2016., 21:15
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Mar 2016.
|
Quote:
kvasteriks kaže:
|
Michio Kaku se slaže.
|
|
|
01.06.2016., 21:17
|
|
Registrirani korisnik
|
Pošto zbog posla kontaktiram ljude iz cijelog svijeta mogu vam reći da će kurikulum uništiti i ono malo obrazovanja što je ostalo.
Mislim, kakve su to pomodne new age pizdarije od ideja?!? Razvijanje "kreativnosti", djeca moraju imati izbor, nastava mora biti zabavna, svi moraju razmišljati a ne i konkretno zaključiti itd itd....
Takvo obrazovanje proizvest će gomilu nesposobnih idiota koji će kroz život ići stalno nešto "promišljajući", konkretnog ništa neće znati a pitanje je kakvim poslom će se prehranjivati. Kopiramo obrazovne sustave zapadno europskih zemalja a činjenica je da zapadna Europa više nema stručnjaka i zato uvozi radnu snagu. Uvozi naše doktore, naše inženjere i naše majstore jer i oni imaju sve manje! A sad kreteni pokušavaju preslikati taj bullshit od modela obrazovanja i kod nas.
Dotle, kinezi i ostali azijati grabe naprijed u trokoracima, kinezi i indijci su još 80-tih bili hrpa polupismenih seljaka i zadrtih komunista. A gdje su sad? Trenutno indijska sonda kruži oko Marsa a kineski rover vozi se Mjesecom! To nisu postigli davanjem djeci da biraju da li će se baviti istraživanjem post rock pravaca u glazbi ili čitanjem stripova o Zagoru jer eto imaju pravo na izbor. To su postigli drilanjem prirodoslovnim predmetima, strogim pravilima i jakom selekcijom i dijeljenjem odličnih od prosječnih!
Danas obrazovani kinez stručan u matematici, fizici ili inženjerskim znanjima ima bolju plaću, više zna i bolje živi nego prosječan hrvat i to su činjenice.
Prvi i osnovni uvjet za dobro obrazovanje je unificirana evaluacija znanja!
Unificirana srednjoškolska matura je jedini i najkorisniji potez u zadnjih 50 godina u našem obrazovanju!
Isto treba napraviti i sa osnovnom školom, uvesti unificiranu malu maturu koja bi konačno stala na kraj milionima "odlikaša" i napravila pravu selekciju a ne da netko iz neke lijeve osnovne škole gdje je imao sve 5 upiše top srednju školu i eliminira iz sustava obrazovanja nekog lumena koji je pohađao jako dobru osnovnu školu i eto slučaja imao 4 iz glazbenog jer ne zna pjevati.
To je poanta svega! Eliminirati utjecaj roditelja na učitelje, veze i potkupljivanja kod ocjenjivanja i obrazovanje će biti opet dobro.
Sustav je dobar i treba samo malo dorade, smanjti teror gradiva iz povijesti, zemljopisa a manje bitnim predmetima tipa glazbeni, likovni, vjeronauk smanjiti satnicu ili stopiti u jedan predmet (glazbeni i likovni recimo u jedan predmet).
Ići u preokretanje cijelog sustava bez analize onoga što zapravo ne valja u starom je suludo i opasno!
A glavni problem starog sustava je ocijenjivanje koje mora biti neovisno o profesoru, roditelju i lokaciji škole!
|
|
|
01.06.2016., 21:21
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
bijeli prah kaže:
ovdje nije pari primjedbi, ovdje se radi o pun kurac primjedbi....al to je nebitno....
|
Ma naravno da je bitno...
Ali treba znati velicinu kujca da bi se moglo definirati koliko je to pun kujac... kako ti kazes.
Jer "pun kujac" moze biti i mnogo i malo...
Izrazavaj se jasnije.
|
|
|
01.06.2016., 21:21
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2008.
|
Kazu treba reforma, skolstvo nam je uzasno ovo ono...a kad tamo evo jucer se ucenici MIOC-a vratili sa svjetskog prvenstva u informatici i osvojili zlatnu medalju! Ne samo to, nego ne pamtim bilo koju godinu a da na Dnevniku nije bila vijest o tome kako su se nasi ucenici vratili sa svjetskog natjecanja sa nekom od medalja. I tako vec godinama, iz godine u godinu, nasi ucenici su medju najboljima u svijetu u informatici, matematici, fizici...i kako sad to da nase skolstvo ne valja? A ucenici nam redovito budu medju najboljima na svijetu u natjecanjima prirodoslovnih predmeta.
|
|
|
01.06.2016., 21:22
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
swap kaže:
Vratila sam se s Trga i ovo je moja procjena
prosla sam cijeli pravac Ilica Jurisiceva i nazad na Ilicu
na pravcu Ilica pa do nekih tribina zapadno od Mandusevca je bio covjek na covjeku, tj maksimalni broj ljudi
Istocno od tih tribina na Trgu i na prilazima Praska, Ilica i Gajeva bilo je jako puno ljudi, ali se moglo otezano kretati.
Dakle ajmo zakljuciti: ako je 1989. na koncertu Prljavog kazalista bilo XXX ljudi, ovo je u najmanju ruku 2/3 od tog broja. Isto mislim i za doceke Janici pa Gotovini pa rukometasima.
Ja ne znam koji je to broj bio na tim skupovima, ali sigurno je da je gustoca na 2/3 Trga bila vise nego maksimalna.
Ono sto je stvaralo privid manje guzve iz zraka je da je puno ljudi bilo sa malom djecom, dosta kolica s djecom, dosta penzonera koji su u usporedbi sa mladim frajerima , bili ko liliputanci.
Eto to je moja subjektivni dojam s mjesta zbivanja.
Inace govor ko govori, manje vise dosadni, ali su svi sa Trga otisli zadovoljni, ma sto rekao MUP ili drugi komentatori. Pozitivna atmosfera.
Parola koju sam zapamtila
"zele djecu nauciti sto trebate misliti,
a kurikulum zeli da djeca uce kako misliti" :klap::klap:
EDIT: vidim da ste rekli da Trg ima kapacitet 48.000 ljudi, a kako to onda da se za koncert Prljavaca i doceke politicarima i sportasima spominjala brojka preko 100.000?
http://www.monitor.hr/vijesti/bandic...ne-igre/40881/
|
Na Gotovini ni igla nije mogla pasti na pod. Ni na Prljavcima. Bila na oba dogadjaja. A danas po fotkama se vidi da bi itekako pala igla na pod.
|
|
|
01.06.2016., 21:24
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Beljki kaže:
Je, cuh i ja. Sami kossoki na dokorskim studijima fizike.
No to je u neku ruku ocekivano, kad se drustvo dize iz siromastva, nema socialne sigurnosti i visoko je kompetitivno u fokusu su zanimanja koja privredjuju. Istovremeno kako se ekonomija dize pocne se traziti vise socialne sigurnosti pa vremenom druge stvari dolaze u fokus.
|
Ne, nego je sad Amerima i Nijemcima tesko to studirati.
I oni se zale da im je kurikulum los ...vidi kerefekov zadnji post prije mog
|
|
|
01.06.2016., 21:24
|
|
Orao
Registracija: Feb 2004.
|
Quote:
nasmijanonebo kaže:
Na Gotovini ni igla nije mogla pasti na pod. Ni na Prljavcima. Bila na oba dogadjaja. A danas po fotkama se vidi da bi itekako pala igla na pod.
|
I pogodila u tom padu neko dijete u oko
-Stipe
|
|
|
01.06.2016., 21:26
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2008.
|
Quote:
Kerefek76 kaže:
Pošto zbog posla kontaktiram ljude iz cijelog svijeta mogu vam reći da će kurikulum uništiti i ono malo obrazovanja što je ostalo.
Mislim, kakve su to pomodne new age pizdarije od ideja?!? Razvijanje "kreativnosti", djeca moraju imati izbor, nastava mora biti zabavna, svi moraju razmišljati a ne i konkretno zaključiti itd itd....
Takvo obrazovanje proizvest će gomilu nesposobnih idiota koji će kroz život ići stalno nešto "promišljajući", konkretnog ništa neće znati a pitanje je kakvim poslom će se prehranjivati. Kopiramo obrazovne sustave zapadno europskih zemalja a činjenica je da zapadna Europa više nema stručnjaka i zato uvozi radnu snagu. Uvozi naše doktore, naše inženjere i naše majstore jer i oni imaju sve manje! A sad kreteni pokušavaju preslikati taj bullshit od modela obrazovanja i kod nas.
Dotle, kinezi i ostali azijati grabe naprijed u trokoracima, kinezi i indijci su još 80-tih bili hrpa polupismenih seljaka i zadrtih komunista. A gdje su sad? Trenutno indijska sonda kruži oko Marsa a kineski rover vozi se Mjesecom! To nisu postigli davanjem djeci da biraju da li će se baviti istraživanjem post rock pravaca u glazbi ili čitanjem stripova o Zagoru jer eto imaju pravo na izbor. To su postigli drilanjem prirodoslovnim predmetima, strogim pravilima i jakom selekcijom i dijeljenjem odličnih od prosječnih!
Danas obrazovani kinez stručan u matematici, fizici ili inženjerskim znanjima ima bolju plaću, više zna i bolje živi nego prosječan hrvat i to su činjenice.
Prvi i osnovni uvjet za dobro obrazovanje je unificirana evaluacija znanja!
Unificirana srednjoškolska matura je jedini i najkorisniji potez u zadnjih 50 godina u našem obrazovanju!
Isto treba napraviti i sa osnovnom školom, uvesti unificiranu malu maturu koja bi konačno stala na kraj milionima "odlikaša" i napravila pravu selekciju a ne da netko iz neke lijeve osnovne škole gdje je imao sve 5 upiše top srednju školu i eliminira iz sustava obrazovanja nekog lumena koji je pohađao jako dobru osnovnu školu i eto slučaja imao 4 iz glazbenog jer ne zna pjevati.
To je poanta svega! Eliminirati utjecaj roditelja na učitelje, veze i potkupljivanja kod ocjenjivanja i obrazovanje će biti opet dobro.
Sustav je dobar i treba samo malo dorade, smanjti teror gradiva iz povijesti, zemljopisa a manje bitnim predmetima tipa glazbeni, likovni, vjeronauk smanjiti satnicu ili stopiti u jedan predmet (glazbeni i likovni recimo u jedan predmet).
Ići u preokretanje cijelog sustava bez analize onoga što zapravo ne valja u starom je suludo i opasno!
A glavni problem starog sustava je ocijenjivanje koje mora biti neovisno o profesoru, roditelju i lokaciji škole!
|
Slazem se s ovim. Samo da dodam da je na tu reforumu vec doslo nekoliko stotina ozbiljnih primjedbi, citav niz akademika je iznio svoje primjedbe, jedna od njih je da se gradivo ne smanjuje, kako se to namjeravalo, vec da ce ga biti jos i vise. Sve mi se cini da je ova reforma napravljena potpuno diletantski i amaterski, samo zato da se napravi, samo zato sto je netko rekao da trebamo reformu, i onda su ovi nabrzinu istli nesto sklepati. Imam osjecaj da ce i ovo, kao i sve drugo u ovoj drzavi, biti napravljeno lose, amaterski i da ce se pokazati kao potpuni promasaj. Mislim, kakva je to reforma na kojoj su toboze radili nekakvi strucnjaci, a onda dodje vise stotina primjedbi...ocito nesto ne stima ili u reformi ili u "strucnjacima".
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 13:54.
|
|
|
|