Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Gastronomija

Gastronomija Za kuhare i kuharice te one koji to žele postati
Podforumi: Eno i ino, Hrana i zdravlje, Kuhinja bez mesa

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 03.09.2016., 07:38   #1721
Quote:
Clandestine kaže: Pogledaj post
Stariji post,ali dopustite da repliciram.U HR dosta ugostitelja kao i u regionu ne priznaje ništa osim gratis nakon plaćanja računa.Zbog toga joj se ovo desilo.Gazda to uzme sebi.Ne odobravam to,ni reakciju konobara kao postavljača teme koji bi zbog toga najradije pružili slabiju uslugu,ali tako je to.Nažalost.
Gledam i čudim se.

Napojnicu isključivo dajem konobaru, a često puta tražim da mi dofuraju kuhara, ak nije gužva.

Jebemu, imam par frendova kuhara, nije red da sam konobari poberu lovu. A gazde, ko ih jebe, imaju dovoljno...
judolino is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.09.2016., 18:19   #1722
Quote:
judolino kaže: Pogledaj post
Gledam i čudim se.

Napojnicu isključivo dajem konobaru, a često puta tražim da mi dofuraju kuhara, ak nije gužva.

Jebemu, imam par frendova kuhara, nije red da sam konobari poberu lovu. A gazde, ko ih jebe, imaju dovoljno...
ja sam se začudio kako kuhari imaju niska primanja,ne znam iz prve ruke da li je to istina ali sam čuo horor priče
Clandestine is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.09.2016., 19:21   #1723
ovisi od restorana do restorana i najčešće sam rang istog ne garantira dobre plaće, recimo znam da u jednom restoranu koji je u top 5 hrvatske već par godina za redom kuhari imaju plaću ispod 4.5K
Levistej is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.09.2016., 21:38   #1724
Quote:
Levistej kaže: Pogledaj post
ovisi od restorana do restorana i najčešće sam rang istog ne garantira dobre plaće, recimo znam da u jednom restoranu koji je u top 5 hrvatske već par godina za redom kuhari imaju plaću ispod 4.5K
puno je takvih slučajeva , sa mizernim plačama u restoranima i hotelima ( i to ne u prčvarnicama nego ok hotelima i restoranima) .a još je više slučajeva da kuhar ne dobiva napojnica, da se ona ne dijeli nego da sve ostaje konobaru. Konkretno, za cijeli Varaždin, koliko znam u ni jednom restoranu se napojnica ne dijeli između konobara i kuhara . i ne, nema kuhar veću plaču od konobara... no da se ne ponavljam... al eto čuo sam na godišnjici mature da se moj kolega koji radi u jednom restoranu u Čakovcu uspio izboriti da se napojnica dijeli između konobara i kuhara . bar jedan takav restoran u sjeverozapadnoj Hrvatskoj konačno
ivica1983 is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.09.2016., 23:53   #1725
Pazi ovo:

http://www.slobodnadalmacija.hr/novo...ili-21000-kuna

LOL

Koji car, 3k ojra za takvo vino..

ios / tt
DeeJay Dee is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.09.2016., 23:57   #1726
jednom sam pio Stagnum i nije mi se baš svidio... nisam ni znao koliko vrijedi
Old 05.09.2016., 00:29   #1727
Vredi oko 220 kn bruto u maloprodajnim dućanima, redovna berba. Arhivske boce puno više, u restačima eto navodno i do soma+ eura...al ne i do 3 keke..

Da, i meni njegov najobičniji buteljirani plavac od 80 kn bolji od tog razvikanog i pomalo divljeg Stagnuma...al nije to tu poanta.

ios / tt
DeeJay Dee is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.09.2016., 09:27   #1728
Ovo s vinom je očiti bezobrazluk, no što je s couvertom od 140 kn po osobi?!
Old 05.09.2016., 09:37   #1729
Ugostitelji VS gosti - kako bi nam bilo bolje

A nezz više stvarno što reć, di je tome kraj i jel samo nebo granica za "mudrace" koji sve relativiziraju onom da svaka roba svog kupca ima ili svaka budala svoje veselje....zbilja van svake logike i zdrave pameti.

ios / tt
DeeJay Dee is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.09.2016., 10:13   #1730
A valjda se cijena određuje prema veličini jahte. Koliko vidim 68m je u pitanju. Dakle, cijena je onda (po shvaćanju vlasnika) i više nego korektna.
Odgovori s citatom
Old 05.09.2016., 10:29   #1731
jednom sam prošao kroz te Polače... dobro da nisam stao nešto pojesti
Old 05.09.2016., 12:27   #1732
Quote:
DeeJay Dee kaže: Pogledaj post
Vredi oko 220 kn bruto u maloprodajnim dućanima, redovna berba. Arhivske boce puno više, u restačima eto navodno i do soma+ eura...al ne i do 3 keke..

Da, i meni njegov najobičniji buteljirani plavac od 80 kn bolji od tog razvikanog i pomalo divljeg Stagnuma...al nije to tu poanta.

ios / tt
Možda se radilo u Magnum ili Double Magnum boci?
German is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.09.2016., 15:48   #1733
jok. neg navodno arhivska '93 o kojoj i sami vlasnici (miloš) kažu da može eto biti oko soma eura ili koju stotku više po restoranima, al ne 3, nikako.
pročitaj uostalom članak, sve razvidno i jasno.
DeeJay Dee is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.09.2016., 16:11   #1734
Zanimljiva je i slika

http://www.slobodnadalmacija.hr/Port...9/04/vin00.jpg

Na dnu ovog papira piše "ovo nije račun, služi samo za uvid u iznos za plaćanje"

Bojim se da ovo nikad nije ni prošlo kroz fiskalnu kasu.
Old 05.09.2016., 16:13   #1735
Quote:
DeeJay Dee kaže: Pogledaj post
jok. neg navodno arhivska '93 o kojoj i sami vlasnici (miloš) kažu da može eto biti oko soma eura ili koju stotku više po restoranima, al ne 3, nikako.
pročitaj uostalom članak, sve razvidno i jasno.
To se narodski zove cijena "po kaputu".. vidio jahtu kakva je pa udri... ok ako lik ima to u cjeniku s tom cijenom, i otvorio pred njima... upozorenje o ekstremu od cijene pod obavezno pa nek piju... cijene se slobodno formiraju...ali vidi lik jahtu, oke zatiltale euricima...kao nece ni skuzit . Ali predracun umjesto racuna je kriminal. Nije cijena katastrofa, nego varanje. Lako drzava provjeri JIR ukoliko je racun fiskaliziran. Ali po poreznom inspektoru, bitniji je visak od 6 kuna u blagajni .

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
Old 05.09.2016., 16:15   #1736
Ma kakvi, na pravom računu je sigurno neka smiješna svota u odnosu na ovaj "račun" a razliku gazda strpo sebi u džep.
Old 05.09.2016., 17:08   #1737
Pročitajte recenzije na Tripadvisoru, konoba se nalazi na zadnjem mjestu. Lik je teški prevarant.

Sent from my iPhone using Tapatalk
German is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.09.2016., 21:18   #1738
Sumnjam da su to kešom platili...
spic is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.09.2016., 23:26   #1739
a ja sumnjam da je taj Stagnum bio arhivski... jesu na kraju uopće dobili račun?
Old 05.09.2016., 23:45   #1740
a zašto se većina libite pročitati članak, nego tražite servirane gotove, izdvojene, pojedinačne informacije, fragmente priče?

sve vam piše.
DeeJay Dee is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 07:31.