Natrag   Forum.hr > Društvo > Gospodarstvo > Kriptovalute

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 23.06.2023., 21:25   #1741
Quote:
banarama kaže: Pogledaj post
Btc 31k

..kako se zvao onaj forumas sto vidi po grafu da idemo na 10k i nize?

Zaboravio sam ga vec..nije on nista predvidio on samo gleda graf.

Dajte me podsjetite..
Jaci su ovi koji su zazivali flippening, a eth sa 74 na 61

Sent from my SM-S908U1 using Tapatalk
Old 23.06.2023., 22:07   #1742
Meni je ovo neki mini hajp. Ne smatram ovo početkom nekog bulla.
Poslije 2018. nakon dna je narastao 350% pa pao 50% pa narastao 65% pa pao 65% pa je tek onda krenuo bull. Za sad je tek na prvom nivou rasta od 100%. Poslije 2014. isto bilo skakanja: 90% gore, 30% dollje, 45% gore, 50% dolje pa bull.
Izgleda da mora prvo išamarat da bi krenuo u bull. Ne predviđam ništa, samo gledam podatke.
Old 23.06.2023., 22:09   #1743
Quote:
pobosutljanin kaže: Pogledaj post
Poslije 2018. nakon dna je narastao 350% pa pao 50% pa narastao 65% pa pao 65% pa je tek onda krenuo bull. Za sad je tek na prvom nivou rasta od 100%. Poslije 2014. isto bilo skakanja: 90% gore, 30% dollje, 45% gore, 50% dolje pa bull.
Izgleda da mora prvo išamarat da bi krenuo u bull. Ne predviđam ništa, samo gledam podatke.
ako ne proglase recesiju, onda je otprilike to,to..idemo prema gore...ako proglase krajem godine onda ce biti veselo..lagano 30-40% u ponor
maraschino199 is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.06.2023., 22:19   #1744
I might be crazy ali sasvim je moguće novi lowovi sa switchom ovdje negdje. Trigger bi bio odbijenica Blackrocka sa cijenom ravno u zemlju za btc i oblivion za altove.
PAMP iznad 32k i priznajem da je ovaj scenario još jedna crackpot teorija
JesusReborn is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.06.2023., 22:19   #1745
Quote:
Ako gledaš povijesne podatke, onda bi trebao vidit da je očekivani bull market udaljen cca 10-11 mjeseci. Bar se takav vremenski perido odigrao u prethodna 2 ciklusa, dakle pričamo o rasponu unatrag 10 god cca.
Naravno to šta je nešto bilo 2 puta do sada, ne znači da će dogoditi i 3. niti se za to treba hvatat, čisto komentiram jer san više lagano lud od "bull priče" čim btc skoči 10% i bude zelenilo na grafu 3 dana Bull nije par postotaka gore, bull je period tržišta gdje duži period rastemo kontinuirano, dakle niti je bull bio prije 3 mjeseca, niti je danas
MEP is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.06.2023., 01:29   #1746
Not me, ali da budem "vražji advokat".

Ako netko gleda graf i donosi odluke samo na npr. bazi likvidnosti, nije mu smiješno reći da bi se prije bull run-a mogao desiti neki flash crash koji bi išao pokupiti likvidnost sve do 12k, a pošto bi to bio long squeeze, lančana reakcija bi mogla otjerati cijenu i niže, realno do 9k koji je dobro iztrejdan.
Kad bi se ta hipotetska situacija desila, desila bi se vjerojatno u vrijeme kada je najveći market zatvoren ili kad bi došla neka velika negativna vijest, no već bi nakon dan dva cijena bila nazad od kud je krenula, gdje god to bilo.

Isto tako možeš smisliti neki scenarij za neke druge taktike trgovanja.

Ono što trejderi često zaborave je da te cijena nekada ostavi i više ti nikada, ali doslovce nikada ne da ulazak na nekom nivou. Nevezano uz likvidnost, suportove, resistance, fair value gap-ove, breaker blokove i što sve ne.

I zato je jako nezahvalno prognozirati: "tu će, sad će, tamo će". Pametan trader gleda scenarije na svim timeframe-ovima i u oba smjera i radi planove za što god od toga da se desi.
stjepan21 is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.06.2023., 01:52   #1747
Quote:
maraschino199 kaže: Pogledaj post
ako ne proglase recesiju, onda je otprilike to,to..idemo prema gore...ako proglase krajem godine onda ce biti veselo..lagano 30-40% u ponor
U spomenuta dva razdoblja nisi imao recesiju osim crnog labuda u 2020 (ko da je bilo jučer), tako da ne treba recesija za ponore.
Old 24.06.2023., 01:59   #1748
pa bitcoin je dijete recesije, može samo prema gore
whiteDuck is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.06.2023., 05:35   #1749
Quote:
MEP kaže: Pogledaj post
Ako gledaš povijesne podatke, onda bi trebao vidit da je očekivani bull market udaljen cca 10-11 mjeseci. Bar se takav vremenski perido odigrao u prethodna 2 ciklusa, dakle pričamo o rasponu unatrag 10 god cca.
Naravno to šta je nešto bilo 2 puta do sada, ne znači da će dogoditi i 3. niti se za to treba hvatat, čisto komentiram jer san više lagano lud od "bull priče" čim btc skoči 10% i bude zelenilo na grafu 3 dana Bull nije par postotaka gore, bull je period tržišta gdje duži period rastemo kontinuirano, dakle niti je bull bio prije 3 mjeseca, niti je danas
Pa i ovaj OceanGate je dvaput zaronio i vratio se...kada cemo konacno reci da nitko nema pojma o cijeni i sto ce se dogoditi s njom...obicno kockanje

Sent from my SM-S908U1 using Tapatalk
Old 24.06.2023., 09:21   #1750
Quote:
whiteDuck kaže: Pogledaj post
pa bitcoin je dijete recesije, može samo prema gore
Svako dijete jednom odraste, a bitcoin trenutno puca pubertet i adolescencija i ne zna što bi.
Old 24.06.2023., 14:55   #1751
Quote:
stjepan21 kaže: Pogledaj post
Not me, ali da budem "vražji advokat".

Ako netko gleda graf i donosi odluke samo na npr. bazi likvidnosti, nije mu smiješno reći da bi se prije bull run-a mogao desiti neki flash crash koji bi išao pokupiti likvidnost sve do 12k, a pošto bi to bio long squeeze, lančana reakcija bi mogla otjerati cijenu i niže, realno do 9k koji je dobro iztrejdan.
Kad bi se ta hipotetska situacija desila, desila bi se vjerojatno u vrijeme kada je najveći market zatvoren ili kad bi došla neka velika negativna vijest, no već bi nakon dan dva cijena bila nazad od kud je krenula, gdje god to bilo.

Isto tako možeš smisliti neki scenarij za neke druge taktike trgovanja.

Ono što trejderi često zaborave je da te cijena nekada ostavi i više ti nikada, ali doslovce nikada ne da ulazak na nekom nivou. Nevezano uz likvidnost, suportove, resistance, fair value gap-ove, breaker blokove i što sve ne.

I zato je jako nezahvalno prognozirati: "tu će, sad će, tamo će". Pametan trader gleda scenarije na svim timeframe-ovima i u oba smjera i radi planove za što god od toga da se desi.
FOMO ne funkcionira u tradeanju. Mislim, zna biti vrlo skupo .. Long or short I dont give a sh*t ja samo pokušavam hvatati poteze
JesusReborn is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.06.2023., 13:59   #1752
Quote:
testing kaže: Pogledaj post
Pa i ovaj OceanGate je dvaput zaronio i vratio se...kada cemo konacno reci da nitko nema pojma o cijeni i sto ce se dogoditi s njom...obicno kockanje
Ti imaš veliki problem ako misliš da nekakav kvalitetan analitičar, trejder ili bilo kakav amater-fanatik koji prati kriptotržište 24/7 ima tu moć da "zna gdje će cijena". Nitko ne zna gdje će cijena, a najbolji analitičari uglavnom pričaju o tome da će "ako se dogodi ovo otići prema tom range", a "ako se dogodi ovo, otići prema tom range". Onda neznalice to posprdno i veliki stručnjaci prokomentiraju sa "jesi pametan, rekao si da može i gore i dolje"

A konkretna priča je započela sa pričom o prethodnim kripto ciklusima koji su se do sada odvijali na način da bi nakon halvinga nastupio bull market te je logično zapitati se, hoće li se to dogoditi i ovaj put?
Odgovor na to pitanje nitko ne zna. I nitko neće ni pokušati to predvidjeti, bar nitko ko drži do sebe i svojih analiza, već će samo reći da je taj trend aktualan i validan. I dok god ne bude poništen (ovaj ili idući ciklus ili onaj iza) nije ga loše popratit...
MEP is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.06.2023., 18:22   #1753
da li je BTC na 12mjesecu high-u?
Il gatto nero is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.06.2023., 11:12   #1754
Je....i malo mu je falilo da probije i 13.
stjepan21 is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.06.2023., 12:51   #1755
Jedan moj dobar frend će na moru instalirati solarnu farmu od 20kw, a obzirom da njemu povremeno treba do maks 5kw dao sam mu ideju da za razliku rudari btc. Sad se ful zagrijao pa me zanima da li znate nekog provjerenog koji bi mogao to sve odraditi i postaviti. Vidim da ima dosta rabljenih npr Antminera S19 po 2000$ (novi cca 10000$) a njemu bi trebalo cca 5 komada sa tim da se može prvo postaviti jedan, da vidi kako to sve funkcionira i onda nakon toga još 4, pošto im je prosječna potrošnja oko 3kw/h.

Ako sam dobro izračunao jedan S19 bi prosječno trebao izrudariti cca 0,0002 BTC dnevno po trenutnim parametrima i ako bi mogao nabaviti rabljene uređaje po cca 2000Eur, uloženo bi trebao vratiti unutar godinu dana.
onlajn7 is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.06.2023., 14:40   #1756
samo nemoj nista unaprijed uplacivati...kad lik dodje s antminerima, instalira, pokrene, zaradi koji satoshi, onda mu platis...
Old 27.06.2023., 14:55   #1757
Quote:
onlajn7 kaže: Pogledaj post
Jedan moj dobar frend će na moru instalirati solarnu farmu od 20kw, a obzirom da njemu povremeno treba do maks 5kw dao sam mu ideju da za razliku rudari btc. Sad se ful zagrijao pa me zanima da li znate nekog provjerenog koji bi mogao to sve odraditi i postaviti. Vidim da ima dosta rabljenih npr Antminera S19 po 2000$ (novi cca 10000$) a njemu bi trebalo cca 5 komada sa tim da se može prvo postaviti jedan, da vidi kako to sve funkcionira i onda nakon toga još 4, pošto im je prosječna potrošnja oko 3kw/h.

Ako sam dobro izračunao jedan S19 bi prosječno trebao izrudariti cca 0,0002 BTC dnevno po trenutnim parametrima i ako bi mogao nabaviti rabljene uređaje po cca 2000Eur, uloženo bi trebao vratiti unutar godinu dana.
Nekako sam s(k)eptičan.
Na koji miner točno misliš? Koje su mu specifikacije? Kako si došao do računice?
Onoliko koliko bi izrudario u 24h na konstantnu struju, kod solara podijeli sa 4 i dobit ćeš neki godišnji prosjek.
Difficulty stalno raste, a i halving će za manje od godinu dana, tako da sadašnju računicu ne možeš primijeniti baš u budućnosti.
Old 27.06.2023., 15:19   #1758
Quote:
Nekako sam s(k)eptičan.
Na koji miner točno misliš? Koje su mu specifikacije? Kako si došao do računice?
Onoliko koliko bi izrudario u 24h na konstantnu struju, kod solara podijeli sa 4 i dobit ćeš neki godišnji prosjek.
Difficulty stalno raste, a i halving će za manje od godinu dana, tako da sadašnju računicu ne možeš primijeniti baš u budućnosti.
Antminer S19 od 95TH/s. Danas sa njim možeš dnevno navodno izrudariti 0,0002BTC i tako sam došao do okvirne računice. Naravno, pošto je solar treba to podijeliti barem sa 2 ako ne i više. Ima dosta velike baterije (zaboravio kapacitet) ali mislim da bi dva-tri S19 bez brige mogao tjerati 24h/dnevno barem pola godine. Obzirom da mu nije sila za lovu, ako rudari samo za penziju, mislim da mu je dugoročno to najbolja investicija.
onlajn7 is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.06.2023., 15:52   #1759
Koje si još investicije razmatrao?

https://twitter.com/voltino_cro
Karlo Veliki is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.06.2023., 16:10   #1760
Quote:
Karlo Veliki kaže: Pogledaj post
Koje si još investicije razmatrao?
vjerojatno sve ostale gdje ovisi o nekom drugom...
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 03:15.