Natrag   Forum.hr > Društvo > Alternativa

Alternativa Noetički pristup stvarnosti.
Podforumi: Astrologija, Na rubu znanosti, Magija i mistika, Alternativno liječenje

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 13.10.2014., 13:24   #1741
Quote:
dorothyzg kaže: Pogledaj post
Draga Katarina,molim te tumačenje sna. Sanjala sam ga 10.10. u 09:45.
San se odvija u Rijeci (inače sam iz Zg), saznajem tamo da sam trudna, nekih mjesec, dva. Govorim prijateljici da sam trudna. Cijela sam u panici, uzbuđenju, trudna sam, otac djeteta još ne zna. U idućoj sceni stojim na nekoj benzinskoj na nekakvom raskršću, auti prolaze. Naglasak je na tome da sam trudna i ja tamo stojim, trebam reći ocu djeteta tu vijest...
Otac djeteta nije moj sadašnji dečko, nego druga osoba i ja to svakako u snu znam.
U stvarnosti moja veza s dečkom je klimava, a otac djeteta je osoba koja zaista postoji.
Molim te tumačenje. Imam osjećaj da ovaj san jako puno toga govori s obzirom na moje sadašnje stanje, vezu....
Hvala.

Mislim da se u tebi već začela ideja kako ovo što imaš nije ni konačan, ni jedini izbor. Nisi baš sigurna kojim putem krenuti, na raskršću si, dvojiš, ali jedno je sigurno: veza u kojoj jesi nije stabilna i više ne računaš s njom. Gotovo panično pokušavaš naći nešto drugo, a nesvjesno već i jesi u nekom drugom filmu.
katarina7 is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.10.2014., 13:29   #1742
Quote:
josip-presvetli kaže: Pogledaj post
Dali je otac djeteta zaposlena ili nezaposlena osoba ? Ima li osiguranu egzistenciju ?

Ili je dali je otac djeteta u vezi ili braku ili je slobodan ?
Zamimljivo pitanje..
Otac je zaposlen ali nema osiguranu egzistenciju za ono bas cijeli zivot; razveden je.
dorothyzg is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.10.2014., 13:30   #1743
Quote:
Bijeli badem kaže: Pogledaj post
Pozdrav,
molila bih ako bi mi netko rastumačio san koji sam noćas sanjala.
Ne znam koliko je bitno za san, ali dečko me ostavio prije cca 2 tjedna.

Uglavnom u snu vidim vjenčanicu koja mi se ne sviđa i kao da mi je malo tijesna. Nekako shvaćam da se radi o mom vjenčanju, no mladoženju ne poznajem. Kasnije kroz san shvaćam da je brak dogovoren i da mi je muža odabrao tetak kojeg vidim da leži na plaži (inače nisam prebliska s njim).

Eto, molim vas ako bi mi netko rastumačio, bila bih vam jako zahvalna.
San te upozorava da ne uletiš u vezu samo zato da bi u njoj bila. Dopusti vremenu da odradi svoje, da odboluješ pa spremna uđeš u nešto novo. Možda se pomalo i bojiš upletanja sa strane i eventualnih pritisaka.
katarina7 is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.10.2014., 13:43   #1744
Quote:
Imago99 kaže: Pogledaj post
Evo jednog friškog od jutros.

Šetamo neka moja prijateljica (koju u stvarnom životu ne znam, ali u snu smo si frendice), neki mali dječak i ja. Odjednom vidimo kočije koje su pune hrane u kesama za smeće. To neka kraljica baca svu hranu. Ja se mislim koja glupača jel mogla nahranit sirotinju s ovim. Budući da smo vidjeli da je kraljica otišla u kočiji, mi se prikradamo i ulazimo u njen dvorac.
A dvorac u snu stoji na mjestu na kojem u stvarnosti inače stoji mjesna crkva
Ulazimo nas troje u dvorac. Prvo krećemo niz skale, kao u donje prostorije. Ali ne možemo jer je dole sve puno govnaste vode, da prostite na izrazu. Ništa, vraćamo se gore i nastavljamo razgledavat. Dvorac je toliko prljav i šporak, uopće ne sliči na dvorac u kjem živi jedna kraljica. Imam dojam da su zidovi premazan fekalijama, ali čudom ništa ne smrdi (blaženi snovi ). Meni uopće nije ugodno šnjofkat po tuđoj kući, ali hajd pratim tu svoju prijteljicu i držim cijelo vrijeme tog dječaka za ruku (koji je njen sin čini mi se).

Osude na račun kraljičine prljavštine lete sa svih strana. U jednom trenu ja primam informaciju od dječaka da negdje u dvorcu piše NE SUDI, JER ĆE TI BITI SUĐENO. U tom trenu ja počinjem nagovarati tu svoju prijateljicu da idemo van, ali ona neće. Dječak i ja je ostavljamo i trčimo vani, ali tik pred izlaz, upada netko u sobu i budi me.

Katarina moooolim te
Opterećena si mnogim crnim mislima, strahovima i naslagama loših iskustava. Taj talog se nagomilao i čuči neosviješteno kvareći ono dobro što bi mogla učiniti; kraljica baca hranu koja je nagomilana u vrećama za smeće.
Dakle, kraljica si ti. San te upozorava da ne iskorištavaš svoje potencijale, da ono čime bi mogla "nahraniti sirotinju", dakle, ono što bi kao kvalitetna osoba mogla pružiti drugima, ne daješ nikomu, puštaš da to propadne.
Dvorac je (samo)obmana. Kritike dolaze u stvari od tebe, ti sama polako uviđaš da se valja osloboditi smeća koje čine negativna iskustva, neki krivi potezi, osjećaji krivnje - da, možda upravo i najviše to, osjećaji krivnje, i da trebaš "hranu" koje imaš u izobilju, darovati potrebitima.
katarina7 is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.10.2014., 14:14   #1745
Quote:
katarina7 kaže: Pogledaj post
Opterećena si mnogim crnim mislima, strahovima i naslagama loših iskustava. Taj talog se nagomilao i čuči neosviješteno kvareći ono dobro što bi mogla učiniti; kraljica baca hranu koja je nagomilana u vrećama za smeće.
Dakle, kraljica si ti. San te upozorava da ne iskorištavaš svoje potencijale, da ono čime bi mogla "nahraniti sirotinju", dakle, ono što bi kao kvalitetna osoba mogla pružiti drugima, ne daješ nikomu, puštaš da to propadne.
Dvorac je (samo)obmana. Kritike dolaze u stvari od tebe, ti sama polako uviđaš da se valja osloboditi smeća koje čine negativna iskustva, neki krivi potezi, osjećaji krivnje - da, možda upravo i najviše to, osjećaji krivnje, i da trebaš "hranu" koje imaš u izobilju, darovati potrebitima.
.. dobro .. .. ali ..
.. i dvorac je ona .. i ta druga žena .. pogotovo mali ..
.. suština je .. počinje uviđati da je .. biti kraljica priličan kurac .. .. ali nikakve revolucije dalje .. .. san govori to .. kao crtani prije dnevnika .. biti takva kraljica je kurac ..
.. i kočije su važne .. vjerujem .. .. odnose .. odvezuju .. rasturaju nešto i nekog .. svijetom .. .. i vreće smeća .. jer se baca .. i jer vezuju na prljavo ..
.. druga žena je ona koja hoće sve vidjeti .. kao žene .. i kojoj ne nedostaje kritike .. kao ni prvoj ..
.. najviše nade polažem na malog .. jer je najpametniji .. jer jebiga .. neke su situacije takve .. i ne treba sad tu dramatizirati ..
.. a mali je dobar i zato što ga ne ispušta iz ruku ..
.. šta san govori .. ? .. .. ništa ..
.. neke se stvari osvještavaju .. i možda nisu lične .. možda su svjetske .. a lične samo onoliko koliko čovjek spada u svijet ..
.. treba li išta žuriti .. ? .. .. ništa ..

.. dvorac ima jasno dva nivoa .. .. to nešto jasno znači ..
.. podrum je prljav .. .. i to nešto znači .. .. ali ne znam što ..
.. naša veza na zemlju .. materjalno .. je nečista i sjebana .. veza čovječanstva .. .. sad .. je li to to .. ne znam ..

.. dvorac je na mjestu crkve ..
.. jebiga .. mislim da bi veza mogla biti .. oblik .. dojam .. prizor .. ulaz vrata .. veliko .. koje se može zamisliti kao dvorac ..
.. možda i boje unutra .. .. ako bac na smeđe .. baca na govna .. .. ali ako baca na sivo .. nisam siguran ..
.. a jebiga .. možda crkva i nije slučajno povezana .. jer su i crkve .. pomalo .. skrenule ..
alim is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.10.2014., 14:41   #1746
Quote:
San te upozorava da ne uletiš u vezu samo zato da bi u njoj bila. Dopusti vremenu da odradi svoje, da odboluješ pa spremna uđeš u nešto novo. Možda se pomalo i bojiš upletanja sa strane i eventualnih pritisaka.
Hvala na odgovoru.
Bijeli badem is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.10.2014., 18:04   #1747
Quote:
Imago99 kaže: Pogledaj post
Evo jednog friškog od jutros.

Šetamo neka moja prijateljica (koju u stvarnom životu ne znam, ali u snu smo si frendice), neki mali dječak i ja. Odjednom vidimo kočije koje su pune hrane u kesama za smeće. To neka kraljica baca svu hranu. Ja se mislim koja glupača jel mogla nahranit sirotinju s ovim. Budući da smo vidjeli da je kraljica otišla u kočiji, mi se prikradamo i ulazimo u njen dvorac.
A dvorac u snu stoji na mjestu na kojem u stvarnosti inače stoji mjesna crkva
Ulazimo nas troje u dvorac. Prvo krećemo niz skale, kao u donje prostorije. Ali ne možemo jer je dole sve puno govnaste vode, da prostite na izrazu. Ništa, vraćamo se gore i nastavljamo razgledavat. Dvorac je toliko prljav i šporak, uopće ne sliči na dvorac u kjem živi jedna kraljica. Imam dojam da su zidovi premazan fekalijama, ali čudom ništa ne smrdi (blaženi snovi ). Meni uopće nije ugodno šnjofkat po tuđoj kući, ali hajd pratim tu svoju prijteljicu i držim cijelo vrijeme tog dječaka za ruku (koji je njen sin čini mi se).

Osude na račun kraljičine prljavštine lete sa svih strana. U jednom trenu ja primam informaciju od dječaka da negdje u dvorcu piše NE SUDI, JER ĆE TI BITI SUĐENO. U tom trenu ja počinjem nagovarati tu svoju prijateljicu da idemo van, ali ona neće. Dječak i ja je ostavljamo i trčimo vani, ali tik pred izlaz, upada netko u sobu i budi me.

Katarina moooolim te
Nepoznati dječak znači dobro poslovanje.
Kočije znače isto, možda čak vezano i posao pri vlasti.
Ući u palaču znači dobiti novac i blagoslov, pogotovo ako je od cigle, ako je od kamena, zarada ali moral će se pokvariti.
Ići dolje znači izgubiti dostojanstvo.
Mutna voda znači nemoralni novac.
Ići gore znači dobiti dostojanstvo. "U snu ova situacija vjerovatno predstavlja priliku za nemoralnu zaradu."
Izmet znači novac, životinjski dobar, ljudski nemoralan.
Gull is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.10.2014., 18:53   #1748
Quote:
alim kaže: Pogledaj post
.. dobro .. .. ali ..
.. i dvorac je ona .. i ta druga žena .. pogotovo mali ..
.. suština je .. počinje uviđati da je .. biti kraljica priličan kurac .. .. ali nikakve revolucije dalje .. .. san govori to .. kao crtani prije dnevnika .. biti takva kraljica je kurac ..
.. i kočije su važne .. vjerujem .. .. odnose .. odvezuju .. rasturaju nešto i nekog .. svijetom .. .. i vreće smeća .. jer se baca .. i jer vezuju na prljavo ..
.. druga žena je ona koja hoće sve vidjeti .. kao žene .. i kojoj ne nedostaje kritike .. kao ni prvoj ..
.. najviše nade polažem na malog .. jer je najpametniji .. jer jebiga .. neke su situacije takve .. i ne treba sad tu dramatizirati ..
.. a mali je dobar i zato što ga ne ispušta iz ruku ..
.. šta san govori .. ? .. .. ništa ..
.. neke se stvari osvještavaju .. i možda nisu lične .. možda su svjetske .. a lične samo onoliko koliko čovjek spada u svijet ..
.. treba li išta žuriti .. ? .. .. ništa ..

.. dvorac ima jasno dva nivoa .. .. to nešto jasno znači ..
.. podrum je prljav .. .. i to nešto znači .. .. ali ne znam što ..
.. naša veza na zemlju .. materjalno .. je nečista i sjebana .. veza čovječanstva .. .. sad .. je li to to .. ne znam ..

.. dvorac je na mjestu crkve ..
.. jebiga .. mislim da bi veza mogla biti .. oblik .. dojam .. prizor .. ulaz vrata .. veliko .. koje se može zamisliti kao dvorac ..
.. možda i boje unutra .. .. ako bac na smeđe .. baca na govna .. .. ali ako baca na sivo .. nisam siguran ..
.. a jebiga .. možda crkva i nije slučajno povezana .. jer su i crkve .. pomalo .. skrenule ..
Može biti povezano mjesto gdje je dvorac s osjećajem krivnje koju, možda, nameću ograničenja povezana s vjerom: a to su stroga moralna pravila s kojima baš i ne živimo.
Podrum je podsvijest, spuštati se u podrum znači otkrivati ono što nismo osvijestili, ali to ne znači da to neosviješteno ne obitava u nama. U stvari, baš to traži izraz i izlaz u snovima u obliku simbola.
katarina7 is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.10.2014., 19:00   #1749
Quote:
Gull kaže: Pogledaj post
Ući u palaču znači dobiti novac i blagoslov, pogotovo ako je od cigle, ako je od kamena, zarada ali moral će se pokvariti.
Ići gore znači dobiti dostojanstvo. "U snu ova situacija vjerovatno predstavlja priliku za nemoralnu zaradu."
.. a jebote .. ti mi izgledaš kao službeni astrolog zagrebačke burze ..
alim is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.10.2014., 20:29   #1750
Quote:
Zamimljivo pitanje..
Otac je zaposlen ali nema osiguranu egzistenciju za ono bas cijeli zivot; razveden je.
Što znači osigurana egzistencija za cjeli život?

Ajmo jedno hipotetski pitanje

Da si s njim u vezi. Bi li otac djeteta predstavljao tebi financijski teret ili ti njemu?
josip-presvetli is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.10.2014., 20:45   #1751
Quote:
josip-presvetli kaže: Pogledaj post
Što znači osigurana egzistencija za cjeli život?

Ajmo jedno hipotetski pitanje

Da si s njim u vezi. Bi li otac djeteta predstavljao tebi financijski teret ili ti njemu?
Ne znam, bili bismo podjednaki.
Možda bih ja njemu bila teret jer u ovom trenutku on više zarađuje od mene.
dorothyzg is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.10.2014., 20:56   #1752
Quote:
Ne znam, bili bismo podjednaki.
Možda bih ja njemu bila teret jer u ovom trenutku on više zarađuje od mene.
A tvoj muž. Zarađuje li on više od oca djeteta?

Koliko bi izgubila rastavom?
josip-presvetli is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.10.2014., 22:12   #1753
Quote:
Malo je reći da si u sadašnjoj vezi nezadovoljna. San te upozorava: svadba se događa neplanirano, a sve u vezi s njom nije na mjestu: lijepi prsten bivšega partnera zamjenjuješ nezgrapnim komadom metala, ružnim i odbojnim, svatovi su potpuno nezainteresirani za događaj koji su kao došli proslaviti, partner te vodi kao lutku na plesnom podiju, nema tvojih najbližih, a fotke su mutne - samo su dobre one na kojima si sama. Dobro razmisli o tome što ti san poručuje (pazi, nije to ništa izvan tebe, sve ti to znaš, samo nisi dovoljno osvijestila). Konačno, sve komentiraš s bivšim, a rastanak od sadašnjeg je sasvim izvjestan. Iskreno, nema tu čak ni puno metaforike, sve ti je rečeno.
Da, doista ni nema previše metafore, sve je neko preneseno značenje kojeg sam ja itekako svjesna. Hvala Katarina
Megich is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.10.2014., 22:42   #1754
Quote:
Gull kaže: Pogledaj post
E, pa sad ga ti sastavi priču od ovih rasutih elemenata.
katarina7 is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.10.2014., 00:17   #1755
zaposlila sam se na novom radnom mjestu u ugostiteljstvu prije tjedan dana. bila sam malo zadovoljna pa malo nisam, dosta je stresno ali sta se moze,mora se raditi. Danas sam ostala nesto duze i umorna zaspala popodne. sanjala sam :

na radnom sam mjestu. nacula sam da imamo miševe u lokalu. jedan gost me pozvao da dođem i rekao mi da je vidio miševe i pričao nešto u smislu što je to što se to dogada? ja sam mu pocela nešto objašnjavati ,opravdavati situaciju ali sam pricala dosta glasno... zatim se iza mene stvorio šef koji me primio za rame i rekao mi da se stišam u smislu da ne čuju ostali. nakon toga dolazi malo čudniji dio. u lokalu je stajala velika niska škrinja. na njoj su bile male čupave mačke ali kakve ne postoje u stvarnosti znači doslovno veličina šljive i nekako čudne su bile ko iz crtića. bilo ih je 4. tri smeđe i jedna crna. bilo mi je receno nesto u smislu da uklonim te mačke. ja sam ove tri smeđe spojila jednu uz drugu i tako spojene pomaknula sa strane a crna je ostala zasebno. ja sam ju valjda morala ubiti ili nešto nisam sigurna znam samo da sam rekla da ne mogu ja to i otisla sam u drugi kraj lokala. Zatim je dosla jedna radnica skojom inače radim dosla je do te male crne cupave mačke i lupila ju snažno dlanom doslovno ko kada ubijaš komarca. ja sam se jako rastuzila jer je mačka ostala spljoštena mrtva i krvava razmisljala sam u sebi kako bi bolje bilo da sam ja ostala stom mackom da nebi bila mrtva uglavnom uzas bas sve nekako cudno ali ostavilo je neki depresivni dojam na mene.
molim vas da netko ovo protumači
pralinica is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.10.2014., 00:23   #1756
Quote:
pralinica kaže: Pogledaj post
zaposlila sam se na novom radnom mjestu u ugostiteljstvu prije tjedan dana. bila sam malo zadovoljna pa malo nisam, dosta je stresno ali sta se moze,mora se raditi. Danas sam ostala nesto duze i umorna zaspala popodne. sanjala sam :

na radnom sam mjestu. nacula sam da imamo miševe u lokalu. jedan gost me pozvao da dođem i rekao mi da je vidio miševe i pričao nešto u smislu što je to što se to dogada? ja sam mu pocela nešto objašnjavati ,opravdavati situaciju ali sam pricala dosta glasno... zatim se iza mene stvorio šef koji me primio za rame i rekao mi da se stišam u smislu da ne čuju ostali. nakon toga dolazi malo čudniji dio. u lokalu je stajala velika niska škrinja. na njoj su bile male čupave mačke ali kakve ne postoje u stvarnosti znači doslovno veličina šljive i nekako čudne su bile ko iz crtića. bilo ih je 4. tri smeđe i jedna crna. bilo mi je receno nesto u smislu da uklonim te mačke. ja sam ove tri smeđe spojila jednu uz drugu i tako spojene pomaknula sa strane a crna je ostala zasebno. ja sam ju valjda morala ubiti ili nešto nisam sigurna znam samo da sam rekla da ne mogu ja to i otisla sam u drugi kraj lokala. Zatim je dosla jedna radnica skojom inače radim dosla je do te male crne cupave mačke i lupila ju snažno dlanom doslovno ko kada ubijaš komarca. ja sam se jako rastuzila jer je mačka ostala spljoštena mrtva i krvava razmisljala sam u sebi kako bi bolje bilo da sam ja ostala stom mackom da nebi bila mrtva uglavnom uzas bas sve nekako cudno ali ostavilo je neki depresivni dojam na mene.
molim vas da netko ovo protumači
Možda ti je i ovaj prediktivan, ili govori o nečemu što se trenutno dešava:
na poslu imaš neku štetu (miševi) ili će doći do neke štete koju ćeš uočiti ali će to ostali nastojati da zamaskiraju. Šteta, ili neki propusti koji vode do štete;
istovremeno postoje četiri rešenja za taj propust/problem koji dovode do štete, s tim što se ne mogu odmah primeniti (mačke su premale da bi ulovile miševe, trebaju porasti).
problem je i to što niko ta četiri rešenja ne vidi kao rešenja, dakle, kao da su svi slepi kod očiju - s tim što ti to prosto ne vidiš kao rešenje (ili nećeš to videti kao rešenje, ukoliko je san prediktivan), a ostali ne samo da to ne vide kao potencijalno rešenje, nego čak uništavaju i te malene šanse da se stvar spasi.
Dalaj Sanja is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.10.2014., 00:29   #1757
Quote:
Dalaj Sanja kaže: Pogledaj post
Možda ti je i ovaj prediktivan, ili govori o nečemu što se trenutno dešava:
na poslu imaš neku štetu (miševi) ili će doći do neke štete koju ćeš uočiti ali će to ostali nastojati da zamaskiraju. Šteta, ili neki propusti koji vode do štete;
istovremeno postoje četiri rešenja za taj propust/problem koji dovode do štete, s tim što se ne mogu odmah primeniti (mačke su premale da bi ulovile miševe, trebaju porasti).
problem je i to što niko ta četiri rešenja ne vidi kao rešenja, dakle, kao da su svi slepi kod očiju - s tim što ti to prosto ne vidiš kao rešenje (ili nećeš to videti kao rešenje, ukoliko je san prediktivan), a ostali ne samo da to ne vide kao potencijalno rešenje, nego čak uništavaju i te malene šanse da se stvar spasi.
joj sad si me skroz zbunila znaci nema nikakvog rjesenja za tu stetu tj ni ja ni nitko nece vidjeti to rjesenje
pralinica is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.10.2014., 00:39   #1758
Quote:
landon kaže: Pogledaj post
budeš sve saznala za dva tjedna . šalim se. smrt u snovima uglavnom označava tranzicijsku fazu ili prelaz u novo stanje ali pitanje je čega? razmisli što se trenutno dešava u tvom životu na razini emocija ili osobnog života.

glasovi u snu su rijetkost pa ipak ne uzimaj ništa od toga preozbiljno. snovi se ne bave zastrašivanjem sanjača ali ovakva poruka, ako dolazi iz podsvijesti, će te sigurno natjerati da obratiš pažnju na nešto bitno.
Hej Landon!

ja sam ona kaj je trebala "umrijeti" za dva tjedna, a prije skoro dva mjeseca. al evo samo da ti javim (nisam se sjetila prije javiti) da sam ziva.
Gaviota is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.10.2014., 00:52   #1759
Quote:
joj sad si me skroz zbunila znaci nema nikakvog rjesenja za tu stetu tj ni ja ni nitko nece vidjeti to rjesenje
Možda ćeš videti, jer ti san ukazuje na to da je to nešto na šta sad uopšte ne gledaš kao na rešenje.

Obrati pažnju na to čega se to na poslu nastoje rešiti, a tebi je žao - e, to je potencijalno rešenje.
Dalaj Sanja is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.10.2014., 00:52   #1760
Quote:
zapravo hocu rec misliš li da cu ja napraviti neku štetu,nešto krivo ili će se općenito desiti nekakva šteta
pralinica is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 19:16.