Natrag   Forum.hr > Društvo > Politika > Politička scena

Politička scena Stranke i osobe na političkoj sceni RH

Zatvorena tema

Tematski alati Opcije prikaza
Old 06.01.2015., 19:35   #1741
Quote:
djevojka Lili kaže: Pogledaj post
Nisam baš sigurna da se ovoliko brinu o svim manjinama jednako.
Ako aludiraš na hrvatsku manjinu u Srbiji, najbolji način brige za njih je brinuti se za srpsku manjinu u Hrvatskoj.

Razbijanje ćiriličnih ploča u Vukovaru npr. je jako dobar način brige u Hravtima, njihom jeziku i pismu u Srbiji.

Zato me zanimalo koju je poruku poslala kandidatkinja za predsjednicu srpskoj manjini u Hrvatskoj. To što je išla u Suboticu slikati se sa tamošnjim Hrvatima je ništa u odnosu na diplomatski odjeb proslave pravoslavnog Božića u Zagrebu.
komutator is offline  
Old 06.01.2015., 19:36   #1742
Quote:
komutator kaže: Pogledaj post
Ako aludiraš na hrvatsku manjinu u Srbiji, najbolji način da s ebrineš za njih je da se brines za srpsku manjinu u Hrvatskoj.

Razbijanje ćiriličnih ploča u Vukovaru npr. je jako dobar način brige u Hravtima, njihom jeziku I pismu u Srbiji:

Zato me zanimalo koju je poruku poslala kandidatkinja za predsjednicu srpskoj manjini u Hrvatskoj. To što je išla u Suboticu slikati se sa tamošnjim Hrvatima je ništa u odnosu na diplomatski odjeb proslave pravoslavnog Božića u Zagrebu.
A ne, ne, ne. Pa ima Hrvatska još manjina osim srpske, pa ih se ne publicira ovako javno niti imaju prilike dobiti ovoliko medijskog prostora i pažnje političkih lidera izuzev u nekakvim marginalnim emisijama.

Inače, ne znam zašto podmećeš i lažeš. Gospođa Kolinda je zajedno s Tomislavom Karamarkom uputila osobnu čestitku i poslala svog predstavnika. Pošto nije na vlasti, ne vidim zašto bi trebala dolaziti. Jesu li došli Dragutin Lesar ili Mirela Holy? Zamjeraš li im?
Jel Milorad Pupovac bio u Katedrali 24.12?

Kad već uspoređujemo, mogao bi i ti iz prve ruke nama prenijeti kako to izgleda u Vojvodini povodom katoličkog Božića?
Šalje li Toma uopće predstavnika ili makar koje slovce? Kako to ide kod vas?
djevojka Lili is offline  
Old 06.01.2015., 19:36   #1743
Quote:
malčica kaže: Pogledaj post
Izdvajam:

Kao feministica staroga kova teško mogu shvatiti mlađe feministkinje koje su odustale od načela sestrinske solidarnosti i javno – zbog uskih stranačkih interesa ili predrasuda – potporu iskazuju muškarcu dr. Ivi Josipoviću ne shvaćajući kako bi važnu ulogu za poboljšanje rodne ravnopravnosti imala sama činjenica da na čelu države imamo ženu.

Gospođa je supruga Slavena Letice ili?
Zar je to bino? Bitan je dobar tekst.
Tebi se taj tekst ne sviđa, ali, Bože moj. Nismo svi isti.
Katsumoto K is offline  
Old 06.01.2015., 19:37   #1744
gledate li vi ovaj dnevnik nove tv?

pa ovi besramno pljuvaju po kolindi da se to više ne može gledati.

po milijunti put su se u ovoj predsjedničkoj kampanji pokazali gori i pristraniji od htv-a. oni na htv-u su za njih primjer objektivnosti.

katastrofa su. katastrofa.
kotulica is offline  
Old 06.01.2015., 19:39   #1745
Quote:
blue bird kaže: Pogledaj post

(a porijeklom iz Livna ili Duvna, ne znam točno)

Štemer s Trnja (second generation).
Ziggy Pop is offline  
Old 06.01.2015., 19:40   #1746
Ne znam što ste prije pisali o Anti Gotovini i kavi na koju je pozvana Kitarovićka....

Ukoliko se A.Gotovina ne ogradi od njena nastupa, u tom slučaju sve njegove riječi da se ne miješa u politiku i da nikom ne daje podršku, ne vrijede pišljiva boba.

Da ne kažem da je obmanjivao. Eto, drugačije ne mogu shvatit ovu situaciju.

Što ne kaže jasno koga podržava, svašta
Old 06.01.2015., 19:40   #1747
Quote:
kotulica kaže: Pogledaj post

po milijunti put su se u ovoj predsjedničkoj kampanji pokazali gori i pristraniji od htv-a. oni na htv-u su za njih primjer objektivnosti.

Upravo zato reagiram jer gledam tzv. jedini hrvatski dnevnik kako mu vole tepati na nekim podforumima, a Ivanu Petrović se čak proziva nacionalisticom, pa rekoh ako je ovo jedini hrvatski dnevnik, kakvi li su ostali

Besramni su. Ovo je prestrašno u što se pretvorila novinarska struka u razdoblju od 10 godina. Uistinu su pustili svoje pipke posvuda. Nasušno je potrebna promijena vlasti i temeljito čišćenje uhljeba.
djevojka Lili is offline  
Old 06.01.2015., 19:42   #1748
Quote:
malčica kaže: Pogledaj post
Ne znam što ste prije pisali o Anti Gotovini i kavi na koju je pozvana Kitarovićka....

Ukoliko se A.Gotovina ne ogradi od njena nastupa, u tom slučaju sve njegove riječi da se ne miješa u politiku i da nikom ne daje podršku, ne vrijede pišljiva boba.

Da ne kažem da je obmanjivao. Eto, drugačije ne mogu shvatit ovu situaciju.

Što ne kaže jasno koga podržava, svašta
ima gotovina prijatelja i osoba od koristi i u sdp-u.

zato.

on je sad biznismen.

ide on na objede i s milanovićem.

ovako ispada da se ne svrstava na niti jednu stranu nego da je sve čisto onako privatno, kao što bi i druge primio.
kotulica is offline  
Old 06.01.2015., 19:42   #1749
Quote:
Katsumoto K kaže: Pogledaj post
Uvaženi forumaš Komutator vjerojatno će zaključiti kako svatko svome ide.
Ne, zaključit će da se uvažena kandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović, koja je više od pola svog radnog vijeka provela na diplomatskim dužnostima, u USA, Kanadi, Bruxellesu I diplomatskim plaćenim školovanjima nije nimalo izdigla iznad prizemne političke retorike naše baruštine.

Da je radi svoje osobne ambicije spremna na sve, pa makar to značilo koristiti i takvu retoriku da bi dobila poneki glas od onih kojima je mržnja glavni motiv djelovanja.

U vrijeme kad joj prestaje dolaziti plaća iz NATO, sasvim solidna zamjena je plaća predsjednice Hrvatske, I to je, po mom skromnom mišljenju glavni motiv za uvaženu gospodju Grabar Kitarović. To, I bezbroj novih prilika za smješkanje I slikanje.

Sve one lijepe izjave u ljubavi prema domovini su za naivne.

P.S. Bilo je izvan konteksta, I nije na ovom mjestu za komentirati, ali kad se govori o tajnosti plaća na zapadu, ako radiš u privatnoj kompaniji, naravno da je plaća tajna I nepristojno je pitati za nju. Ako plaću I druga primanja dobivaš iz javnih sredstava, osnovno je pravilo da je to javni podatak dostupan zainteresiranoj javnosti. Tako da Kolindina plaća u NATO je javni podatak, do kojeg bilo koji novinar može doći na legalan način.
komutator is offline  
Old 06.01.2015., 19:43   #1750
Quote:
Katsumoto K kaže: Pogledaj post
Zar je to bino? Bitan je dobar tekst.
Tebi se taj tekst ne sviđa, ali, Bože moj. Nismo svi isti.
Naravno da mi se ne sviđa.

Gospođa svodi žensku populaciju na kokoške , a odlična joj je distinkcija feministica starog kova, koje nikad ne bi glasale za muškarca, nasuprot onim mlađima.

I to joj je najjači argument za Kitarovićku
Old 06.01.2015., 19:44   #1751
Quote:
Ako aludiraš na hrvatsku manjinu u Srbiji, najbolji način brige za njih je brinuti se za srpsku manjinu u Hrvatskoj.

Razbijanje ćiriličnih ploča u Vukovaru npr. je jako dobar način brige u Hravtima, njihom jeziku i pismu u Srbiji.

Ma zamisli, a zasto mi Grabar-Kitarovic morala ici na tu proslavu?
Mora li onda otici i kod budista i svih ostalih vjerskih zajednica?
Sadokann is offline  
Old 06.01.2015., 19:45   #1752
Quote:

Koje infantilne podvale. Dobro, zar nemaju tamo odakle se javljate barem malo inteligentnijih osoba?

No evo, odgovori ti meni:

Zašto su Josipović i Milanović odbili doći na obljetnicu obilježavanja "Krvavog Uskrsa" na Plitvicama?

Želiš li doista reći, i dalje tvrditi kako svak' svome ide?
Katsumoto K is offline  
Old 06.01.2015., 19:45   #1753
Quote:

Milanoviću problem doći u katoličku Crkvu, katolički svećenici su mu militanti, ali cijela delegacija nema problem s pravoslavnim i onda se buni kada mu tepaju da je premijer nenarodne vlasti?
Gle, ovo ti nije istina. Ateist je, ali prisustvuje svim npr. Božićnim misama.
Zato po njemu pljuju oni kojima je problem što je ateist, ali ipak ide.
Naime, nikad dobro.

Ja ja ne mogu vjetovat da ga opet branim
ViktorViktorija is offline  
Old 06.01.2015., 19:46   #1754
Mediji su se otvoreno svrstali na Josipovicevu stranu, kao i na referendumu, na stranu "Protiv".
Sadokann is offline  
Old 06.01.2015., 19:49   #1755
Quote:

Može kratki info, što je bilo u dnevniku?
iprodano is offline  
Old 06.01.2015., 19:49   #1756
Quote:
A gle, u izborno vrijeme svatko pošalje poruku svojim biračima.

Ivo I Milanović su dolaskom poslali poruku svojim.

Karamarko I Kolinda su poslali poruku nedolaskom isto svojim biračima.

Niti osudjujem niti ne osudjujem, samo komentiram, zanimalo me koju su poruku poslali Kolinda I Tomo svojim biračima u vezi pravoslavnog Božića.

Šteta da je sa stranica HDZ nestala povijest stranke izmedju 2000. i 2011. godine, da se vidi onaj poznati Sanaderov "Hristos se rodi" u vrijeme kad su mu trebali glasovi pravoslavnih vjernika.
Nešto si pobrkao.
I to hebeno.
Sanaderov prvi Hristos se rodi je bio 2004. odmah po pobjedi na parlamentarnim izborima par mjeseci ranije
Pravoslavni vjernici su u minimalnom postotku glasali ili će glasati za HDZ.

Najviše postotke Ivo Josipović je ostvario u srpskim selima istočne Slavonije koja su istina imala malu izlaznost.

Ovog puta si u pravu, ljevica na vlasti je išla kod svojih birača, a HDZ nema tamo osim protokolarne prisutnosti što tražiti.
Josipović se ukazao nakon tri godine svađe s Miloradom
Samwell Tarly is offline  
Old 06.01.2015., 19:50   #1757
Quote:
ima gotovina prijatelja i osoba od koristi i u sdp-u.

zato.

on je sad biznismen.

ide on na objede i s milanovićem.

ovako ispada da se ne svrstava na niti jednu stranu nego da je sve čisto onako privatno, kao što bi i druge primio.
Znam za ono iznad, a boldano: ne, ne ispada nesvrstan, potpuno je jasno da, ukoliko se ne ogradi, a mislim da neće, da se svrstao na stranu KGK.

Evo sad sam ju gledala kako se cereka na tv na pitanje kako ju je nazvao, prijateljicom il predsjednicom, ona jasno govori da ima njegovu podršku, on ne demantira, čemu onda lažno nesvrstavanje, ne kužim, nema potrebe.
Old 06.01.2015., 19:51   #1758
Quote:
Upravo zato reagiram jer gledam tzv. jedini hrvatski dnevnik kako mu vole tepati na nekim podforumima, a Ivanu Petrović se čak proziva nacionalisticom, pa rekoh ako je ovo jedini hrvatski dnevnik, kakvi li su ostali

Besramni su. Ovo je prestrašno u što se pretvorila novinarska struka u razdoblju od 10 godina. Uistinu su pustili svoje pipke posvuda. Nasušno je potrebna promijena vlasti i temeljito čišćenje uhljeba.
ovi na novoj tv se čak sprdaju.

ali doslovno.

ja sam ovaj njihov prilog doživjela kao sprdnju na račun kolinde.

to čak nema obilježja nekog novinarstva.

ono, dno dna.
kotulica is offline  
Old 06.01.2015., 19:52   #1759
Quote:
Ne, zaključit će da se uvažena kandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović, koja je više od pola svog radnog vijeka provela na diplomatskim dužnostima, u USA, Kanadi, Bruxellesu I diplomatskim plaćenim školovanjima nije nimalo izdigla iznad prizemne političke retorike naše baruštine.

Da je radi svoje osobne ambicije spremna na sve, pa makar to značilo koristiti i takvu retoriku da bi dobila poneki glas od onih kojima je mržnja glavni motiv djelovanja.

U vrijeme kad joj prestaje dolaziti plaća iz NATO, sasvim solidna zamjena je plaća predsjednice Hrvatske, I to je, po mom skromnom mišljenju glavni motiv za uvaženu gospodju Grabar Kitarović. To, I bezbroj novih prilika za smješkanje I slikanje.

Sve one lijepe izjave u ljubavi prema domovini su za naivne.

P.S. Bilo je izvan konteksta, I nije na ovom mjestu za komentirati, ali kad se govori o tajnosti plaća na zapadu, ako radiš u privatnoj kompaniji, naravno da je plaća tajna I nepristojno je pitati za nju. Ako plaću I druga primanja dobivaš iz javnih sredstava, osnovno je pravilo da je to javni podatak dostupan zainteresiranoj javnosti. Tako da Kolindina plaća u NATO je javni podatak, do kojeg bilo koji novinar može doći na legalan način.

Zanimljivo, još kad bi nam rekao koliko je ono dana radnog staža imao aktualni premijer prije nego što je upao u fotelju, te gdje se školovao i pripremao za političku karijeru(i pod čijim pokroviteljstvom) dok mu je država bila u ratu, pa te možda i shvatimo ozbiljno. Do tada ostaješ disciplinirani stranački Stormtrooper, lišen sposobnosti kritičkog promišljanja.
Ziggy Pop is offline  
Old 06.01.2015., 19:52   #1760
Quote:
Tako da Kolindina plaća u NATO je javni podatak, do kojeg bilo koji novinar može doći na legalan način.
Ne, nije! Lijepo je rekla da nije posto je tako definiramo ugovorom o radu koji je potpisala sa poslodavcem.

Ako je onda ne znam zasto niti jedan novinar nije bio u stanju do tog podatka doci.
Tirao is offline  
Zatvorena tema

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 11:23.