Dionice Ne zaboravi na stop-loss |
|
|
03.02.2024., 11:53
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2008.
|
Pitanje, nakon što se na trading 212 iskoristi uplata od 2000 eura, naplaćuje se naknada od 0,7% za daljnje uplate (preko kartice). Za transfere preko banke nema provizije od strane trading 212, ali banka će sigurno nešto uzet.
Zna itko iz iskustva što je povoljnije? Inače sam u ZABI
|
|
|
03.02.2024., 12:21
|
|
Moderator
Registracija: May 2010.
|
Ja prebacujem preko Revoluta i besplatno je. Banka će ti naplatiti samo 30 eurocenti ako ideš s računa svoje banke na račun T212. Svakako je povoljnije tako nego sa karticom za 0.7% ako uplaćuješ nešto više para.
|
|
|
03.02.2024., 17:22
|
|
Registrirani korisnik
|
Ako je tako onda je to odlično, budem već idući tjedan isprobao tako preko bankovnog računa
Hvala na odgovoru 
|
|
|
10.02.2024., 08:14
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2014.
|
Quote:
Pistons4ever kaže:
Ako je tako onda je to odlično, budem već idući tjedan isprobao tako preko bankovnog računa
Hvala na odgovoru 
|
Jesi prebacio sa internet bankarstva ili?
Kolika je bila naknada?
Ja sam sada prebacio par tisuca preko revoluta, ali u par navrata i rekli su mi da ako nastavim mogli suspendirati moj acc.
Prije sam revolut koristio valjda samo za male transakcije pa im sada cudno bilo, ne znam sto da radim, a zelim jos novca ubaciti u trading?
|
|
|
10.02.2024., 16:28
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
mmaki kaže:
Kolika je bila naknada?
Ja sam sada prebacio par tisuca preko revoluta, ali u par navrata i rekli su mi da ako nastavim mogli suspendirati moj acc.
Prije sam revolut koristio valjda samo za male transakcije pa im sada cudno bilo, ne znam sto da radim, a zelim jos novca ubaciti u trading?
|
Jesam, početkom tjedna, 0,30 eura, kako je i kolega toni_os naveo. Doduše čekaš par sati da sjedne, ali ništa strašno. Bitno je do 13h dati nalog da novci isti dan sjednu.
Mala napomena: odmah čim sam dao nalog, zvali su iz ZABE da potvrde i telefosnki transakciju, valjda je to uobičajeno 
|
|
|
11.02.2024., 09:40
|
|
Okajava grijehe
Registracija: Feb 2024.
|
Quote:
mmaki kaže:
Kolika je bila naknada?
|
Otvorite CFD račun na Trading212 i tamo uplaćujete karticom bez ikakvih naknada i novac sjeda momentalno.
I onda samo prebacite s CFD računa na invest račun.
Nema potrebe da plaćate 0,30eura naknade i cekate nekoliko sati iki dana da novac sjedne.
|
|
|
11.02.2024., 14:47
|
|
Okajava grijehe
Registracija: Nov 2018.
|
Quote:
Snowstock kaže:
Otvorite CFD račun na Trading212 i tamo uplaćujete karticom bez ikakvih naknada i novac sjeda momentalno.
I onda samo prebacite s CFD računa na invest račun.
Nema potrebe da plaćate 0,30eura naknade i cekate nekoliko sati iki dana da novac sjedne.
|
To je protivno uvjetima poslovanja i t212 navodi da će ugasiti račun ako primijeti da se događa učestalo.
|
|
|
11.02.2024., 16:48
|
|
Okajava grijehe
|
Quote:
Frank Knight kaže:
To je protivno uvjetima poslovanja i t212 navodi da će ugasiti račun ako primijeti da se događa učestalo.
|
Ja sam napravio to nekoliko puta. Zasad me nisu kažnjavali.
Inače, nisam dugo tamo, ali malo previše se petljaju u tu neku autonomiju odluka i nedefiniranim pravilima prijete zatvoriti račun za svakakve stvari.
Ako im to ne odgovara, neka uvedu onda točno koliko puta možeš to napraviti, a za svaki naredni pokušaj neka uvedu naknadu. Tako rade ozbiljni brokeri.
Pametnije bi im bilo da porade na aplikaciji koja je katastrofalno spora kao da radi na procesoru iz 1995 godine.
Druga stvar koja mi se ne svidja, hocu neki dan otvoriti nalog, a oni šalju obavijest da samo 95% sredstava mogu koristiti za otvaranje naloga, dok 5 % mora biti na računu. Radi se o invest računu.
Hvala ti sto si me upozorio da umanjim to prebacivanje s cfd na invest i obrnuto.
Npr. Ako ti ugase račun, zatvore pozicije i vrate ti novac s tvojih računa?
|
|
|
11.02.2024., 17:04
|
|
Okajava grijehe
|
Da.
Meni je aplikacija brza, jedino nema sve kao neke druge, ali overall ok.
Za CFD se može i pretpostaviti, čemu naplata 0,7% na polog putem kartice na invest račun, ako svak može doplatiti cfd račun bez naknade i prebaciti novac.
|
|
|
11.02.2024., 17:13
|
|
Okajava grijehe
|
Trguješ na mobitelu?
Meni su ostale aplikacije ok, ali ova mi je baš ono prespora toliko da bi pomislio da se radi o nekom laznjaku da ne znam za njih. Ne znam zbog čega je to i kako ju ubrzati.
Čitao sam da neki pišu da oni ne zaradjuju na invest računu, ali to nije istina, oni prilikom kupnje dionice zarade na spreadu između kupovne i prodajne cijene.
Okvirno za spreadove za njemačke dionice na nalog od 5 000 eura zarade izmedju 1 i 2 eura otprilike.
|
|
|
12.02.2024., 00:36
|
|
Okajava grijehe
|
Quote:
Snowstock kaže:
Trguješ na mobitelu?
Meni su ostale aplikacije ok, ali ova mi je baš ono prespora toliko da bi pomislio da se radi o nekom laznjaku da ne znam za njih. Ne znam zbog čega je to i kako ju ubrzati.
Čitao sam da neki pišu da oni ne zaradjuju na invest računu, ali to nije istina, oni prilikom kupnje dionice zarade na spreadu između kupovne i prodajne cijene.
Okvirno za spreadove za njemačke dionice na nalog od 5 000 eura zarade izmedju 1 i 2 eura otprilike.
|
Nekad na mob, nekad na pc, iako sad kad si spomenuo išao sam ući u web sučelje i zaista mi se čini da duže ulazi. Možda je subjektivno. Ali ne trgujem često, pa možda i ne idem za tim. Za spread sam išao pogledat par puta, teško je reći, jednom sam testirao usporedno s IBKR i bolje mi je zatvorio T212 neko IBKR, iako je bila razlika bila beznačajna tj. govorimo o 0,02%, 1eur na 5000. Makar vjerujem da ugrabe koji cent tu i tamo tj. zatvore otc kako im odgovara.
|
|
|
12.02.2024., 11:09
|
|
Okajava grijehe
|
Ma u redu je da ugrabe jer su to naknade mizerne u odnosu na zse.
Nego samo sam komentirao da neki pišu da im invest nije za zaradu, a skupi se tu pristojan novac.
|
|
|
14.02.2024., 23:01
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2020.
|
Mjesečno uplaćujem sa PBZ-a direktno na račune od IB i T212, oba imaju račun u JPM Germany, jedina naknada je 0.3€. Bitno je samo da se radi o EU transferu.
Može se i uplatit na Revoult pa s Revoluta brokeru da se i tih 0.3€ izbjegne, osobno mi je draže da uplate/isplate idu direktno.
|
|
|
15.02.2024., 00:00
|
|
Okajava grijehe
|
Da, jedino ako kupuješ dionice na US burzi plaćaš promjenu eur-usd 0,15% kod t212 (eur na usd, pa opet usd na eur, znači 0,30%) ili 2usd ibkr tj. fx fee u % kod ibkr je simboličan, ali min. 2usd. Primijetio sam da IBKR ne naplaćuje fx fee kad npr. napraviš withdraw 1000eur, a na računu nemaš keša u eur već usd, ali mislim da se time krše pravila tj. trebao bi prebaciti iz $ u €.
|
|
|
04.04.2024., 15:41
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2011.
|
Imam dva racuna, jedan na IB, drugi na IG, trgujem sa commodities ali je problem kod IG-a veliki dnevni trosak drzanja. Kod IB-a nema toga ali s obzirom da moram trgovati zadnjim fut onda mi brzo istice expiry date (a trebao bi drzati duze). Kakva je situacija kod npr eTora, zna li netko, kakvi su troskovi?
PS. kakav je t212 i gdje je smjesten (u kojoj je valuti racun, zemlja)? Da li ima kamate na novce na racunu kao kod npr IB-a?
|
|
|
05.04.2024., 00:14
|
|
You shall not pass
Registracija: Jan 2010.
|
Quote:
Abu ali kaže:
PS. kakav je t212 i gdje je smjesten (u kojoj je valuti racun, zemlja)? Da li ima kamate na novce na racunu kao kod npr IB-a?
|
Mislim da Latvija (osim ako nisi u UK, onda si tamo).
Imaš kamate, ovisno o valuti (uveli su multivalutne račune). Mislim da je na EUR 4.2% kamata.
|
|
|
05.04.2024., 13:11
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2009.
|
Koji je najjeftiniji, odnosno najbolji domaći broker, tipa od ovih vodećih banaka? U smislu pogotovo pohrane vrijednosnih papira. Htio bih otvoriti račun kao sekundardni i za mogućnost trgovanja na ZSE, pa me zanimaju mišljenja.
|
|
|
08.04.2024., 14:23
|
|
Brigadni general
Registracija: Jan 2022.
|
Postoje brokeri kao brokeri.
Erste je najpovoljnija od banaka, i to ako imaš Gold Plus račun; s tim da i dalje jest skuplja od brokera.
|
|
|
02.05.2024., 10:10
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2010.
|
Pozdrav, nisam bio aktivan sa dionicama nekih 10ak godina...sada bi se opet malo aktivirao.
To znači da bih :
1) kupio "sutra" 2 HR dionice za male novce tipa 10k eur i držao ih 5g i bio pasivan skroz
2) eventualno uložio par k eur u neke startupe van hr ali možda samo budem odhandlao 1)
Kojeg brokera preporučate a da je best-buy u smislu naknada i sl.?
Može na PM, hvala...
|
|
|
06.05.2024., 13:26
|
|
You shall not pass
Registracija: Jan 2010.
|
Quote:
maslac3 kaže:
Pozdrav, nisam bio aktivan sa dionicama nekih 10ak godina...sada bi se opet malo aktivirao.
To znači da bih :
1) kupio "sutra" 2 HR dionice za male novce tipa 10k eur i držao ih 5g i bio pasivan skroz
2) eventualno uložio par k eur u neke startupe van hr ali možda samo budem odhandlao 1)
Kojeg brokera preporučate a da je best-buy u smislu naknada i sl.?
Može na PM, hvala...
|
Ako želiš HR dionice, onda trebaš neke od naših brokera.
Ako želiš strane dionice ili ETF-ove onda International Brokers ili neke od njihovih partnera. Osobno imam T212 i jako sam zadovoljan, koristim samo za investiranje, ne trading.
Investiranje u startupe s par k eura mislim da nećeš naći ni u HR, a kamoli vani. Par k eur je jedna mjesečna inženjerska plaća.
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 13:21.
|
|
|
|