|
|
19.01.2019., 11:44
|
|
dijametralno suprotna
Registracija: Dec 2008.
|
Quote:
FatGlow kaže:
A ja sam danas bila u ljekarni u Šestinama i magistra mi je rekla da se cijena razlikuje od ljekarne do ljekarne jer svaka ima svoju recepturu.
Dakle onaj serum iz Ozaljske nije isti sastavom kao ovaj u Šestinama.
|
pa to se i meni cini.
sastave ne znam, ali uvijek je nekakvo drugacije pakiranje u pitanju, a i cijene su razlicite.
dakle, nema nezadovoljnih tim c vitamin serumom?
to je jos mozda zadnja stvar kojoj bi dala sansu, iako mi je okoloocna bas bila uzas. 
|
19.01.2019., 13:20
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2016.
|
Quote:
frupy kaže:
pa to se i meni cini.
sastave ne znam, ali uvijek je nekakvo drugacije pakiranje u pitanju, a i cijene su razlicite.
dakle, nema nezadovoljnih tim c vitamin serumom?
to je jos mozda zadnja stvar kojoj bi dala sansu, iako mi je okoloocna bas bila uzas. 
|
Ne znam za sastav, ali ambalaža i sve mi je izgledalo identično.
Ja sam zadovoljna s tim serumom - omekša kožu i brzo se upije, ali da ima neki predobar efekt - nema zasad. Ok je serum, ja stavim prvo Melano, pa ovaj serum. (iako ja ni s Melanom nisam primjetila učinak na izbjeljivanje flekica,sjaj itd.)
|
|
|
19.01.2019., 13:25
|
|
dijametralno suprotna
|
Quote:
Parlas kaže:
Ne znam za sastav, ali ambalaža i sve mi je izgledalo identično.
Ja sam zadovoljna s tim serumom - omekša kožu i brzo se upije, ali da ima neki predobar efekt - nema zasad. Ok je serum, ja stavim prvo Melano, pa ovaj serum. (iako ja ni s Melanom nisam primjetila učinak na izbjeljivanje flekica,sjaj itd.)
|
kakva je tekstura u usporedbi s melanom?
|
19.01.2019., 13:51
|
|
registrirana korisnica
Registracija: Feb 2011.
|
GLJZG je bjelkast, neproziran, više kao neka emulzija, isto se razmaže, ima diskretan citrusni miris, ali ima jednu dozu što njeguje, ono baš omekša kožu.
Melano C - znaš,
ako je meni dehidrirano suhoj bolji lakši GLJZG C serum - tebi dijametralno suprotnoj će biti bolji Melano C.
On je rjeđi, proziran, meni od njega koža bude zategnuta, onako čak malo tvrda, čvršća. To nije onaj lifting efekt kojeg sam imala kod syn-ake, ovo je kao da netko nategne najlon.
Ja još uvijek imam prvi Melano C, taj je val nepotrošiv, dok mi se ovaj domaći puno brže troši. I njegova ambalaža mi je - bolja.
Naime,
palo mi je na pamet pitati da li bi se moglo uz prethodni dogovor donijeti svoju ambalažu pa da oni napune samo serumom. Meni je čisto blesavo baciti ovu bočicu i kupiti drugu. Čemu biti pomalo bahat?
Mislim da znam odgovor, ne, ali me to baš zanima.
|
19.01.2019., 14:04
|
|
registrirana korisnica
|
Ne znam gdje da još pitam,
ima li neka od vas problema s keratozama? Ja imam neke ljuskice, išla sam i kod dermatologa radi toga pa znam.
Ne znam sa čim da ih skinem, osim sa Vital + GLY serumom s glikolnom kiselinom, skidala sam keratolikom za kurje oči, to mi je ipak previše, izgori mi okolna koža.
Znači, pilinzi su mi za to slabi, prošlu nedjelju sam stavila masku s glikolnom, sad je to bolje, ali se opet pojave puno brže.
I sad mislim taj GLY serum stavljati samo na to ciljano. On smije na čitavo lice, već sam ja njega prije koristila, samo se s pipetom lakše nacilja. Tako barem mislim.
Mislim da ću do dermatologa opet radi toga, samo čim prođe ova navala gripe, moram putovati oko 50 km do OS.
|
19.01.2019., 14:04
|
|
dijametralno suprotna
|
Quote:
wendy01 kaže:
GLJZG je bjelkast, neproziran, više kao neka emulzija, isto se razmaže, ima diskretan citrusni miris, ali ima jednu dozu što njeguje, ono baš omekša kožu.
Melano C - znaš,
ako je meni dehidrirano suhoj bolji lakši GLJZG C serum - tebi dijametralno suprotnoj će biti bolji Melano C.
On je rjeđi, proziran, meni od njega koža bude zategnuta, onako čak malo tvrda, čvršća. To nije onaj lifting efekt kojeg sam imala kod syn-ake, ovo je kao da netko nategne najlon.
|
moram priznati da nije ni meni feeling nakon stavljanja melana najfenomenalniji na svijetu.
istrpim tih 20 min, ali mi je koza neugodno zategnuta.
no efekt nakon toga mi je mrak, postao mi je odavno moj HG, zato ga "trpim" i to skoro svakodnevno. 
u kojem koraku stavljas taj GLJZ serum?
cekas prije/poslije?
a sto se ambalaze tice, pa iskoristi bocicu za nesto drugo? 
|
19.01.2019., 14:14
|
|
registrirana korisnica
|
Quote:
frupy kaže:
moram priznati da nije ni meni feeling nakon stavljanja melana najfenomenalniji na svijetu.
istrpim tih 20 min, ali mi je koza neugodno zategnuta.
no efekt nakon toga mi je mrak, postao mi je odavno moj HG, zato ga "trpim" i to skoro svakodnevno. 
u kojem koraku stavljas taj GLJZ serum?
cekas prije/poslije?
a sto se ambalaze tice, pa iskoristi bocicu za nesto drugo? 
|
Stavljala sam ga u prvom ili drugom koraku, ovisno da li sam taj dan bila puno vani pa me ispirilo i onda je išao japanski Medicated - ili je ugodno i tad stavim ovaj domaći C serum. On mi je blag i zato ga volim, osvježi me a opet ne previše. Znaš da je ne podnosim žešću kozmetiku.
Meni je japanski Medicated HG, on ima ekstrakt sladića, licorice i jedne aminokiseline koja se koristi u medicini za stezanje krvnih žila, kod operacija, tako gugl kaže - no on mi tako divno umiri mi lice, ma milina. Njega uvijek ili gotovo uvijek stavljam prvog ...
ma hebu me keratoze, imam još nešto što možda je a možda i nije keratoza, možda je čak i psorijaza,
bila sam danas u našoj ljekarni, nisam se usudila uzeti još nešto dok se ne čujem barem sa svojom liječnicom
|
19.01.2019., 14:46
|
|
dijametralno suprotna
|
Quote:
wendy01 kaže:
Stavljala sam ga u prvom ili drugom koraku, ovisno da li sam taj dan bila puno vani pa me ispirilo i onda je išao japanski Medicated - ili je ugodno i tad stavim ovaj domaći C serum. On mi je blag i zato ga volim, osvježi me a opet ne previše. Znaš da je ne podnosim žešću kozmetiku.
|
cek, al stavis nesto poslije tog c seruma?
nastavis normalno kao i kod melana?
|
19.01.2019., 16:00
|
|
registrirana korisnica
|
Da, jedno 2-3 stvari koje inače koristim.
Melano kad koristim, prvo stavim njegov toner, pa njega pa 20 min.
Vidi se razlika, ipak...
Samo, meni je to malo prejako zato rjeđe stavljam.
Ovaj je više za svakodnevnu upotrebu.
|
19.01.2019., 16:05
|
|
dijametralno suprotna
|
a nis, vidjet cu..
znaci raspon cijena je izmeju 70 i 100 kn? 
ili da jednostavno odem u ozaljsku pa sto kosta da kosta... 
|
19.01.2019., 16:45
|
|
registrirana korisnica
|
Quote:
frupy kaže:
a nis, vidjet cu..
znaci raspon cijena je izmeju 70 i 100 kn? 
ili da jednostavno odem u ozaljsku pa sto kosta da kosta... 
|
Imam slike, poslat ću ti na Viber, ne znam uploadati preko Tapatalka.
|
19.01.2019., 16:48
|
|
dijametralno suprotna
|
Quote:
wendy01 kaže:
Imam slike, poslat ću ti na Viber, ne znam uploadati preko Tapatalka.
|
ma ne moras, fala, skuzila sam otprilike kako funkcionira.
skocim bez beda do ozaljske ako su tamo provjereno najbolje kreme, a sudeci po recenzijama ovdje -jesu.
|
01.02.2019., 09:34
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2011.
|
Evo mojih two cents o njihovim proizvodima. Koristim ih već par mjeseci, nemam nekih većih problema sa kožom, neosjetljiva, mješovita ka masnoj, godina 35+, u biti sam tražila hidrataciju i anti-age. Kupujem u Sigetu, u onoj ljekarni kraj Doma Zdravlja. Njihov serum sa vitaminom C mi je fenomenalan, HG proizvod  ! Ocjena 5/5! Mislim da sam platila oko 70 kuna, sastavi im nisu napisani, meni to nije problem, upitam koji je sastav i tete magistre mi pročitaju (hint: pitajte mlađe tete  ) Pitala sam, svaka ljekarna ima svoje recepte, zato su im drugačije cijene i ambalaže.
Koristim još gel protiv podočnjaka, ubijedila sam se da mi smanji vrećice  kremu protiv bora oko očiju, kremu sa hijaluronom i ružom i maslac za atopijski dermatitis (nemam AD nego izrazito suhu kožu tijela, za razliku od lica i ovaj mi se pokazao super). Ja sam zadovoljna nabrojanim proizvodima, za super cijenu dobijem nešto što mi se zasad pokazalo kvalitetnim.
Eh da, mami sam kupila njihovu noćnu kolagensku kremu, koja ima prekrasan miris i konzistenciju, al je meni nažalost premasna, čak i kao noćna krema. Zanima me još njihov hijaluronski serum, pa ako je tko probao, recenziju molim 
|
|
|
01.02.2019., 16:51
|
|
dijametralno suprotna
|
dakle, malo sam si dala truda u obilasku ljekarni i ipak jos nisam svratila u ozaljsku.
serumi po onim apotekama u kojima sam bila su totalno drugacijih naziva i sastava:
1. postoji nekakav "anti age serum protiv bora" na kojem nisu navedeni sastojci, kremaste je strukture, bjelkaste boje i magistra mi je rekla da u njemu NEMA vitamina c.
2. onda "regenerativni serum" iste teksture i boje, ali za jako suhu i osjetljivu kozu i bez vitamina c, nisam ni pitala sastav jer nemam suhu kozu 
3. "hijaluronski anti age serum s vitaminom c i q10" - narancaste boje, miris po naranci, nisam ga uzela jer me ista takva okoloocna brutalno isusila, a sastav im je skoro identican.
4. "anti age uljni serum" - u tamnoj bocici s pipetom, to nisam ni uzimala u obzir jer mi ulja ne pasu.
i nakon 10-tak apoteka NIGDJE nisam vidjela the serum kojeg imaju u ozaljskoj  
dakle, ovih dana ipak idem ravno tamo, dosta je bilo setanja. 
|
01.02.2019., 20:01
|
|
aka mišek
Registracija: Jan 2008.
|
Quote:
titanica85 kaže:
Evo mojih two cents o njihovim proizvodima. Koristim ih već par mjeseci, nemam nekih većih problema sa kožom, neosjetljiva, mješovita ka masnoj, godina 35+, u biti sam tražila hidrataciju i anti-age. Kupujem u Sigetu, u onoj ljekarni kraj Doma Zdravlja. Njihov serum sa vitaminom C mi je fenomenalan, HG proizvod  ! Ocjena 5/5! Mislim da sam platila oko 70 kuna, sastavi im nisu napisani, meni to nije problem, upitam koji je sastav i tete magistre mi pročitaju (hint: pitajte mlađe tete  ) Pitala sam, svaka ljekarna ima svoje recepte, zato su im drugačije cijene i ambalaže.
Koristim još gel protiv podočnjaka, ubijedila sam se da mi smanji vrećice  kremu protiv bora oko očiju, kremu sa hijaluronom i ružom i maslac za atopijski dermatitis (nemam AD nego izrazito suhu kožu tijela, za razliku od lica i ovaj mi se pokazao super). Ja sam zadovoljna nabrojanim proizvodima, za super cijenu dobijem nešto što mi se zasad pokazalo kvalitetnim.
Eh da, mami sam kupila njihovu noćnu kolagensku kremu, koja ima prekrasan miris i konzistenciju, al je meni nažalost premasna, čak i kao noćna krema. Zanima me još njihov hijaluronski serum, pa ako je tko probao, recenziju molim 
|
Yesss!! Hvala ti na ovome!! Ja inace kupujem u sigetu i sad kad znam da tamo imaju taj vit c moram otici po njega.
Inace i meni je super krema sa hijaluronom i ruzom, vise mi jeza topliji period pa je trenutno nemam, ali sam potrosila vec 3 teglice.
Mozes mi jos samo reci kad u rutini stavljas vit c?
Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|
|
01.02.2019., 22:42
|
|
:)
Registracija: May 2011.
|
Quote:
wendy01 kaže:
Ne znam gdje da još pitam,
ima li neka od vas problema s keratozama? Ja imam neke ljuskice, išla sam i kod dermatologa radi toga pa znam.
Ne znam sa čim da ih skinem, osim sa Vital + GLY serumom s glikolnom kiselinom, skidala sam keratolikom za kurje oči, to mi je ipak previše, izgori mi okolna koža.
Znači, pilinzi su mi za to slabi, prošlu nedjelju sam stavila masku s glikolnom, sad je to bolje, ali se opet pojave puno brže.
I sad mislim taj GLY serum stavljati samo na to ciljano. On smije na čitavo lice, već sam ja njega prije koristila, samo se s pipetom lakše nacilja. Tako barem mislim.
Mislim da ću do dermatologa opet radi toga, samo čim prođe ova navala gripe, moram putovati oko 50 km do OS.
|
Pa šta ti je dermatolog rekao za keratoze?
To ljudi i skidaju kod dermatologa, ne znam kako se točno zove metoda kojom skidaju, ali ugl. dermatolog ti to može maknuti.
Koje su ti veličine te keratoze?
|
|
|
02.02.2019., 11:04
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
mali miš kaže:
Mozes mi jos samo reci kad u rutini stavljas vit c?
|
Ujutro, nakon umivanja stavim neku esenciju ili tonik sa aha/bha kiselinama, pa serum sa vitaminom C pa gel protiv podočnjaka pa krema za lice. Znam da se treba koristiti samo jednom na dan, eventualno čak i svaki 2.dan, ali meni je toliko dobar da ga stavljam i navečer  U istoj rutini, samo onda zamijenim gel protiv podočnjaka sa kremom protiv bora oko očiju. S tim da naglašavam da sam ja potpuno neosjetljiva, mene to niš ne pecka, crveni, izbacuje, kao što netko zna reagirat na vitamin C
|
|
|
02.02.2019., 11:25
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2013.
|
Quote:
titanica85 kaže:
Ujutro, nakon umivanja stavim neku esenciju ili tonik sa aha/bha kiselinama, pa serum sa vitaminom C pa gel protiv podočnjaka pa krema za lice. Znam da se treba koristiti samo jednom na dan, eventualno čak i svaki 2.dan, ali meni je toliko dobar da ga stavljam i navečer  U istoj rutini, samo onda zamijenim gel protiv podočnjaka sa kremom protiv bora oko očiju. S tim da naglašavam da sam ja potpuno neosjetljiva, mene to niš ne pecka, crveni, izbacuje, kao što netko zna reagirat na vitamin C
|
Ne ide li c vitamin prije bha/aha?
Poslano sa mog GT-N8020 koristeći Tapatalk
|
|
|
02.02.2019., 11:56
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
XenaRatnica kaže:
Ne ide li c vitamin prije bha/aha?
|
Ne znam, koliko sam shvatila u principu da, obrnuta abeceda  Sad trenutačno koristim ovo :
https://www.mojaljekarna.hr/hiperpig...t-essence.html
i čini mi se da mi ljepše sjedne ako esenciju stavim prvu, a serum drugi 
Jel to baš jako bitno, moram mijenjat, ili je proizvoljno?
|
|
|
02.02.2019., 13:55
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2013.
|
Quote:
titanica85 kaže:
Ne znam, koliko sam shvatila u principu da, obrnuta abeceda  Sad trenutačno koristim ovo :
https://www.mojaljekarna.hr/hiperpig...t-essence.html
i čini mi se da mi ljepše sjedne ako esenciju stavim prvu, a serum drugi
Jel to baš jako bitno, moram mijenjat, ili je proizvoljno?
|
A gle, ja ti tu bas nisam doma pa ne znam sto bi ti rekla, netko drugi ce bolje znat.
Ja recimo ne bih ujutro stavljala nista s kiselinama zbog sunca, a opet c vitamin pomaze kozi da se stiti od istog, tako da nisam pametna....
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 18:30.
|
|
|
|