Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Putovanja > Destinacije i putopisi

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 13.04.2023., 18:44   #161
Quote:
Lorraine kaže: Pogledaj post
Vrijedi sve kao i doma.
Info sa stranica Vlade UK:
"Mobile operators may choose to continue to offer surcharge-free roaming after the end of the transition period despite not being under a legal obligation to do so. This would be a commercial decision for each mobile operator."

Iz iskustva znam da nisu svi operateri zadržali ovo, ali većina zasad je. Vjerujem da je najbolje pročitati SMS koji ti dođe kad se spojiš na UK mrežu.
brch123 is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.04.2023., 18:55   #162
Telemach, T-mobile, A1 i bonbon UK vide kao EU. Kod kojeg operatera je drugačije?

Smatram da je pametnije provjeriti online prije putovanja kod operatera kojeg koristiš.
Lorraine is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.04.2023., 00:03   #163
Nije to vezano za operatera čiju karticu imaš nego na čiju si antenu spojen i da li je taj zadržao politiku da nema roaminga za EU priključke, na što ga ništa ne obvezuje nego je to poslovna odluka svakog UK operatera. Opet velim, većina ih se zasad drži toga, ali ne svi. Zato treba čitati SMS obavijest kod spajanja na operatera u UK, ja nisam pa sam si nabio trošak (sa HR A1 linijom).
brch123 is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.04.2023., 00:02   #164
Karte bookirane, idemo krajem lipnja

Sad tražimo smještaj, najradije bismo hotel s opcijom večere i da je u zoni podzemne. Muž bi radije da tamo možemo jesti jer klinci

Travelodge, Premier Inn, ima jos kojih preporuka?
Snow Fairy is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.05.2023., 07:44   #165
Leti se u London 24.6-29.6. , a putovnica istječe 15.7 dali je to ok ili se mora praviti nova?
vukovar91 is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.05.2023., 09:03   #166
Koliko čitam, bitno je da putovnica vrijedi cijelo vrijeme dok je osoba tamo, ništa drugo.

I idemo u London u istom terminu
Snow Fairy is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.05.2023., 13:32   #167
Quote:
Snow Fairy kaže: Pogledaj post
Koliko čitam, bitno je da putovnica vrijedi cijelo vrijeme dok je osoba tamo, ništa drugo.

I idemo u London u istom terminu
Puno hvala za infomaciju.
vukovar91 is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.05.2023., 07:40   #168
Važenje putovnice tipe 6 mjeseci je obično bitno samo za izdavanje viza jer one vrijede dulje vrijeme.
Za ulazak/izlazak iz zemlje je jedino bitno da je u tom trenu važeća putovnica.
Tamo te ionako nitko ne gleda osobno, ideš na automat gdje odskeniraš putovnicu i kamera uzme tvoju fotografiju i usporedi je s putovnicom. Jedino ako tamo nešto zapne ideš na pregled dokumenata kod službenika.
proab is offline  
Odgovori s citatom
Old 31.05.2023., 22:11   #169
London:

Ovaj grad postao je najskuplji u Europi, vlasnici restorana u očaju jer gube goste: ‘Vlada ništa ne razumije!‘
Za razliku od ostatka Europe, broj turista koji su ga lani posjetili za četvrtinu je manji nego godinu prije

https://www.jutarnji.hr/vijesti/svij...umije-15341551
Old 01.06.2023., 19:31   #170
Quote:
Zlikovsk kaže: Pogledaj post
Kak UK stoji s roamingom?

Treba nešto kupovati ili vrijedi sve, i internet i sve ili samo pozivi/poruke?

Thx

Meni (T com) sve ko i da sam doma. Preporuka - provjeri koje su mreže "partneri" tvoje HR mreže i ne bi trebalo biti nikakvih dodatnih troškova.
Old 03.06.2023., 17:13   #171
Quote:
manchild kaže: Pogledaj post
London:

Ovaj grad postao je najskuplji u Europi, vlasnici restorana u očaju jer gube goste: ‘Vlada ništa ne razumije!‘
Za razliku od ostatka Europe, broj turista koji su ga lani posjetili za četvrtinu je manji nego godinu prije

https://www.jutarnji.hr/vijesti/svij...umije-15341551
Prema pisanju britanskog Telegrafa, London je za turiste postao najskuplji europski grad u kojemu je za objed u malo boljem restoranu potrebno ostaviti oko 200 funti po osobi dok će takozvani tasting meni u lokalima s Michelinovom zvjezdicom goste "oštetiti" za 190 funti.

hahah, jeste, eto neću u London jer ne mogu više večerati u "malo boljim restoranima" (whatever that means) ili lokalima s Michelinovom zvjezdicom jer inače sam samo zbog toga išla tamo.
Stoji da je sve poskupilo, ali gdje se uhvatiše ovog niđeveznog argumenta.

Nego, šta vidjeti i gdje hodati po Londri, kad si već sve najbitnije vidio (peti put sad)?
Dajte neke prijedloge, može i jednodnevnih izleta van L.

Zadnje uređivanje me in honey : 03.06.2023. at 17:46.
me in honey is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.06.2023., 17:19   #172
Jel za UK treba putovnica ili moze i osobna?
charlizeos is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.06.2023., 17:30   #173
Treba putovnica.
zgdust is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.06.2023., 17:33   #174
Putovnica https://www.gov.uk/uk-border-control...ave-for-the-uk
https://mvep.gov.hr/informacije-za-g...44?country=142
Old 03.06.2023., 17:37   #175
Quote:
me in honey kaže: Pogledaj post
Nego, šta vidjeti i gdje hodati po Londri, kad si već sve najbitnije vidio (peti put sad)?
Ne znam gdje si sve hodala. I meni je bio peti-šesti put, a tek kod zadnja dva posjeta sam npr. skoknuo do Chelseajevog stadiona pa prošetao uz Temzu do parlamenta, odnosno uzeo bicikl pa se vozikao gradom (ako se bojiš prometnica, uvijek možeš po Hyde ili Regent's Parku). Pa onda imaš Hampstead Heath ili one ugodne kvartove oko Swiss Cottage, a neće ti biti mrsko ni ako šećeš već poznatim dijelovima.

Od jednodnevnih mi se jako svidio Canterbury.
zgdust is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.06.2023., 17:49   #176
Kad guglaš what to see in London, pa one liste, uglavnom sam sve to pokrila (osim tourist traps)
E moglo bi se bajkovima ovaj put . Kako u L funkcionira iznajmljivanje, cijene?
I nisam bila u Kew Gardens, vjerujem da treba otići?
Old 03.06.2023., 17:59   #177
Quote:
Kako u L funkcionira iznajmljivanje, cijene?
Ne znam napamet (guglaj), ali karticom platiš najam za određeni dan i onda ti je svaki bajk besplatan prvih pola sata. Dakle, samo vodiš računa da jednog vratiš pa uzmeš drugoga. Na aplikaciji piše gdje ima slobodnih docking stations.

Quote:
I nisam bila u Kew Gardens, vjerujem da treba otići?
Treba.
zgdust is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.06.2023., 22:28   #178
Quote:

Jesi se vozila brodićem po Regents kanalu?
https://www.londonwaterbus.com/
Fora je
Mis mo ove godine išli na jednodnevni u Cambridge i jako je lijepo.
Vozili smo se i žičarom preko Themze.

A netko je spominjao, ne znam je li ovdje ili na drugom forumu i izlet do one brane na Themzi, to nisam bila
Old 05.06.2023., 13:10   #179
Quote:
Cambridge,

Bili smo sad pred par dana. Popuno osvježenje.

Sveučilište sa najviše Nobelovim nagrada, Isaac Newton, mjesto gdje su otkriveni neutron, proton i elektron, opisana DNA, pa Turing... A i WC sa vodokotlićem je tamo izmišljen

Cca. sat vremena vlakom.
tripice is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.06.2023., 13:14   #180
Quote:
Snow Fairy kaže: Pogledaj post
Karte bookirane, idemo krajem lipnja

Sad tražimo smještaj, najradije bismo hotel s opcijom večere i da je u zoni podzemne. Muž bi radije da tamo možemo jesti jer klinci

Travelodge, Premier Inn, ima jos kojih preporuka?
Meni je, lokacijski, jako dobar Royal National na Russell Sq. blizu British Museuma.

Ništa spektakularno, a takva je i cijena. Doručak solidan, imaju opciju večere za grupe, a vjerujem da mogu i individulaci.

Ispred hotela staje bus koji vozi direktno na Greenwich, 3' hoda je stanica tube-a (Piccadilly Line), 15-20' hoda su King's Cross Station, Covent Garden, Soho, Oxford St.
tripice is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 15:14.