|
|
13.04.2023., 18:44
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2008.
|
Quote:
Lorraine kaže:
Vrijedi sve kao i doma.
|
Info sa stranica Vlade UK:
"Mobile operators may choose to continue to offer surcharge-free roaming after the end of the transition period despite not being under a legal obligation to do so. This would be a commercial decision for each mobile operator."
Iz iskustva znam da nisu svi operateri zadržali ovo, ali većina zasad je. Vjerujem da je najbolje pročitati SMS koji ti dođe kad se spojiš na UK mrežu.
|
|
|
13.04.2023., 18:55
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2009.
|
Telemach, T-mobile, A1 i bonbon UK vide kao EU. Kod kojeg operatera je drugačije?
Smatram da je pametnije provjeriti online prije putovanja kod operatera kojeg koristiš.
|
|
|
14.04.2023., 00:03
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2008.
|
Nije to vezano za operatera čiju karticu imaš nego na čiju si antenu spojen i da li je taj zadržao politiku da nema roaminga za EU priključke, na što ga ništa ne obvezuje nego je to poslovna odluka svakog UK operatera. Opet velim, većina ih se zasad drži toga, ali ne svi. Zato treba čitati SMS obavijest kod spajanja na operatera u UK, ja nisam pa sam si nabio trošak (sa HR A1 linijom).
|
|
|
21.04.2023., 00:02
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2012.
|
Karte bookirane, idemo krajem lipnja
Sad tražimo smještaj, najradije bismo hotel s opcijom večere i da je u zoni podzemne. Muž bi radije da tamo možemo jesti jer klinci
Travelodge, Premier Inn, ima jos kojih preporuka?
|
|
|
05.05.2023., 07:44
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2008.
|
Leti se u London 24.6-29.6. , a putovnica istječe 15.7 dali je to ok ili se mora praviti nova?
|
|
|
05.05.2023., 09:03
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2012.
|
Koliko čitam, bitno je da putovnica vrijedi cijelo vrijeme dok je osoba tamo, ništa drugo.
I idemo u London u istom terminu 
|
|
|
05.05.2023., 13:32
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2008.
|
Quote:
Snow Fairy kaže:
Koliko čitam, bitno je da putovnica vrijedi cijelo vrijeme dok je osoba tamo, ništa drugo.
I idemo u London u istom terminu 
|
Puno hvala za infomaciju.
|
|
|
09.05.2023., 07:40
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2006.
|
Važenje putovnice tipe 6 mjeseci je obično bitno samo za izdavanje viza jer one vrijede dulje vrijeme.
Za ulazak/izlazak iz zemlje je jedino bitno da je u tom trenu važeća putovnica.
Tamo te ionako nitko ne gleda osobno, ideš na automat gdje odskeniraš putovnicu i kamera uzme tvoju fotografiju i usporedi je s putovnicom. Jedino ako tamo nešto zapne ideš na pregled dokumenata kod službenika.
|
|
|
31.05.2023., 22:11
|
|
Species 5618
Registracija: Nov 2009.
|
London:
Ovaj grad postao je najskuplji u Europi, vlasnici restorana u očaju jer gube goste: ‘Vlada ništa ne razumije!‘
Za razliku od ostatka Europe, broj turista koji su ga lani posjetili za četvrtinu je manji nego godinu prije
https://www.jutarnji.hr/vijesti/svij...umije-15341551
|
01.06.2023., 19:31
|
|
this charming man...
Registracija: Dec 2002.
|
Quote:
Zlikovsk kaže:
Kak UK stoji s roamingom?
Treba nešto kupovati ili vrijedi sve, i internet i sve ili samo pozivi/poruke?
Thx
|
Meni (T com) sve ko i da sam doma. Preporuka - provjeri koje su mreže "partneri" tvoje HR mreže i ne bi trebalo biti nikakvih dodatnih troškova.
|
03.06.2023., 17:13
|
|
pretty in black
Registracija: Jun 2005.
|
Quote:
manchild kaže:
London:
Ovaj grad postao je najskuplji u Europi, vlasnici restorana u očaju jer gube goste: ‘Vlada ništa ne razumije!‘
Za razliku od ostatka Europe, broj turista koji su ga lani posjetili za četvrtinu je manji nego godinu prije
https://www.jutarnji.hr/vijesti/svij...umije-15341551
|
Prema pisanju britanskog Telegrafa, London je za turiste postao najskuplji europski grad u kojemu je za objed u malo boljem restoranu potrebno ostaviti oko 200 funti po osobi dok će takozvani tasting meni u lokalima s Michelinovom zvjezdicom goste "oštetiti" za 190 funti.
hahah, jeste, eto neću u London jer ne mogu više večerati u "malo boljim restoranima" (whatever that means) ili lokalima s Michelinovom zvjezdicom  jer inače sam samo zbog toga išla tamo.
Stoji da je sve poskupilo, ali gdje se uhvatiše ovog niđeveznog argumenta.
Nego, šta vidjeti i gdje hodati po Londri, kad si već sve najbitnije vidio (peti put sad)?
Dajte neke prijedloge, može i jednodnevnih izleta van L.
Zadnje uređivanje me in honey : 03.06.2023. at 17:46.
|
|
|
03.06.2023., 17:19
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2008.
|
Jel za UK treba putovnica ili moze i osobna?
|
|
|
03.06.2023., 17:30
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2007.
|
Treba putovnica.
|
|
|
03.06.2023., 17:33
|
|
pretty in black
|
|
03.06.2023., 17:37
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
me in honey kaže:
Nego, šta vidjeti i gdje hodati po Londri, kad si već sve najbitnije vidio (peti put sad)?
|
Ne znam gdje si sve hodala. I meni je bio peti-šesti put, a tek kod zadnja dva posjeta sam npr. skoknuo do Chelseajevog stadiona pa prošetao uz Temzu do parlamenta, odnosno uzeo bicikl pa se vozikao gradom (ako se bojiš prometnica, uvijek možeš po Hyde ili Regent's Parku). Pa onda imaš Hampstead Heath ili one ugodne kvartove oko Swiss Cottage, a neće ti biti mrsko ni ako šećeš već poznatim dijelovima.
Od jednodnevnih mi se jako svidio Canterbury.
|
|
|
03.06.2023., 17:49
|
|
pretty in black
|
Kad guglaš what to see in London, pa one liste, uglavnom sam sve to pokrila (osim tourist traps)
E moglo bi se bajkovima ovaj put  . Kako u L funkcionira iznajmljivanje, cijene?
I nisam bila u Kew Gardens, vjerujem da treba otići?
|
03.06.2023., 17:59
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
me in honey kaže:
Kako u L funkcionira iznajmljivanje, cijene?
|
Ne znam napamet (guglaj), ali karticom platiš najam za određeni dan i onda ti je svaki bajk besplatan prvih pola sata. Dakle, samo vodiš računa da jednog vratiš pa uzmeš drugoga. Na aplikaciji piše gdje ima slobodnih docking stations.
Quote:
me in honey kaže:
I nisam bila u Kew Gardens, vjerujem da treba otići?
|
Treba.
|
|
|
04.06.2023., 22:28
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2008.
|
Quote:
me in honey kaže:
|
Jesi se vozila brodićem po Regents kanalu?
https://www.londonwaterbus.com/
Fora je 
Mis mo ove godine išli na jednodnevni u Cambridge i jako je lijepo.
Vozili smo se i žičarom preko Themze.
A netko je spominjao, ne znam je li ovdje ili na drugom forumu i izlet do one brane na Themzi, to nisam bila
|
05.06.2023., 13:10
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2011.
|
Quote:
me in honey kaže:
|
Cambridge,
Bili smo sad pred par dana. Popuno osvježenje.
Sveučilište sa najviše Nobelovim nagrada, Isaac Newton, mjesto gdje su otkriveni neutron, proton i elektron, opisana DNA, pa Turing... A i WC sa vodokotlićem je tamo izmišljen
Cca. sat vremena vlakom.
|
|
|
05.06.2023., 13:14
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2011.
|
Quote:
Snow Fairy kaže:
Karte bookirane, idemo krajem lipnja
Sad tražimo smještaj, najradije bismo hotel s opcijom večere i da je u zoni podzemne. Muž bi radije da tamo možemo jesti jer klinci
Travelodge, Premier Inn, ima jos kojih preporuka?
|
Meni je, lokacijski, jako dobar Royal National na Russell Sq. blizu British Museuma.
Ništa spektakularno, a takva je i cijena. Doručak solidan, imaju opciju večere za grupe, a vjerujem da mogu i individulaci.
Ispred hotela staje bus koji vozi direktno na Greenwich, 3' hoda je stanica tube-a (Piccadilly Line), 15-20' hoda su King's Cross Station, Covent Garden, Soho, Oxford St.
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 15:14.
|
|
|
|