Natrag   Forum.hr > Društvo > Gospodarstvo

Gospodarstvo Novac, profit, blagostanje. Kako doći do toga?
Podforumi: Kriptovalute, Dionice, Ostali oblici investiranja, Banke, osiguranja, krediti, Poduzetništvo, računovodstvo i porezi

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 11.06.2024., 09:09   #161
Pricas o Zadru?
To je jedino novo od jučer...
Teeja is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.06.2024., 09:55   #162
Ima već tjedan dana
MaliOdKupine is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.07.2024., 23:24   #163
Ljudi, vi koji ste uhvatili APN subvenciju prosle godine. Dali vam je dosla porezna u svrhu placanja poreza na nekretninu. Koliko dugo se to ceka?

Hvala
Old 06.07.2024., 10:03   #164
MOže se čekati jako dugo, imaš već postova o tome.
Ja sam slala zahtjev u poreznu da mi obračunaju da se toga riješim. Očekivala sam (točno) da ćemo imati problema jer su oni htjeli viš enaplatiti nego sam ja bila spreman platiti
Pa sam pisala žalbu.
Uglavnom, htjela sam to skinuti s vrata.
Nisu se mogli dovoljno načuditi da netko traži da mu se ranije obračuna porez

E, da, i bilo kad nakon obračunavanja možeš očekivati usklađivanje cijene pa da ti dođe da doplatiš. Ili čak 6 godina. Piše, kažem, ranije negdje na temi.
Old 06.07.2024., 18:29   #165
Ok
Hvala
Old 20.08.2024., 21:23   #166
Pitanje za produljenje subvencije zbog rođenja djeteta, koliko sam skužio ispuni se onaj njihov zahtjev i priloži rodni list djeteta, da li taj rodni list treba original ili može kopija?
blacky7 is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.08.2024., 21:57   #167
Skini rodni list s eGradjani i nemas brige.
Old 21.08.2024., 09:52   #168
Treba ti rodni list i potvrda prebivalista djeteta i s time se javis svojoj banki di je uzet APN. Dalje oni rijesavaju svu papirologiju. Dobijes kasnije ugovore koje moras solemnizirat (kad apn vrati papire - cca mjesec dana a ponekad i dulje).

Sent from my SM-S911B using Tapatalk
dostami is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.09.2024., 07:47   #169
Pitanje, imam ponudu kupnje djela zemlje koja je pod apn zajedno pod kućom znači nekih 900 m2, kako to prodati prije isteka subvencije koja mi traje još 2,5 godine.
Tj ako ke to ikako moguće.

Poslano sa mog SM-A346B koristeći Tapatalk
domazek is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.09.2024., 13:01   #170
Da ti banka makne hipoteka s komada zemlje (ovdje vec pretpostavljam da je to parcelizirano inace prvo to moras) moras isplatiti cijeli kredit tako da dignes novi (jasno bez apn-a) na drugom komadu i jos dodas neku hipoteku ako vrijednost nije dosta a vjerojatno nije.

E sad da bi mogao isplatiti kredit bez vracanja kompletne subvencije mora proci 5 godina + 2 godine (naci 7 sve skupa) u slucaju da nisi produzivao s djecom. Ako si produzio dodaje se gore na to jos i koliko si produzio s djecom. To je po pravilima apna. E sad dal se ti hoces kockat i vidjet dal ce te oni sjetit se trazit da vratis svu subvenciju ili ne... Na tebi je. Uglavnom po slovu pravila apn-a, nikako sada.

dostami is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.09.2024., 13:34   #171
Ne, ne želim se kockat, ali dali se ikako može uredit da se to prebaci tek kad mi izađe subvencija, tj sad potpišem ugovor sa strankom a tek za 2,5 godine pređe na njega.
A koliko sam skužio moram još odvojit parcelu od svog djela da prodam.

Poslano sa mog SM-A346B koristeći Tapatalk
domazek is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.09.2024., 22:01   #172
Ha mislim, to je pitanje za kupca dal zeli kupiti parcelu sa hipotekom tvog kredita i imat ju dok ti ne isplatis kredit za n godina. Ja kao kupac nebi nikad takav rizik uzeo.

dostami is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.09.2024., 12:30   #173
Pozdrav, vidim da je netko spominjao dodatnu subvenciju za rođenje djeteteta. Ima li kakva tolerancija ako prođe rok od 5 godina subvencije? Mi smo taman skoro 2 mjeseca preko 5 god ako sve dobro prođe pa da li ima smisla uopće ju tražiti?
sprajt88 is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.09.2024., 13:08   #174
Ima nekih novosti o apn ili je gotovo?
Razmišljam o kupnji ili čak i gradnji kuće ako mogu dobiti subvenciju.
blackdragons is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.10.2024., 07:53   #175
Quote:
blackdragons kaže: Pogledaj post
Ima nekih novosti o apn ili je gotovo?
Razmišljam o kupnji ili čak i gradnji kuće ako mogu dobiti subvenciju.
Posto smo u nekoj problematici za subvenciju zbog djeteta, navodno da ce u 2025. ici izmjene zakona vezano za apn te ce se kasnije opet pokrenuti natjecaji.

Ali to je sve uzeto iz novinskih clanaka...
mk156 is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.12.2024., 14:54   #176
Pozdrav, može mi netko reći kako se gleda uplata veće dijela novca kako bi se smanjio kredit ili potpuno zatvorio kod kredita s APN-om? Naime za 6 mjeseci će biti ravno 5 godina što znači da prestaje subvencija, ali ima onaj neki uvjet da još 2 godine se nekretnina ne može iznajmljivati prodavati i sl, to ni ne planiramo ali me zanima jel ja moram čekati još te dvije godine za uplatu veće kolićine novaca da si smanjim glavnicu ili mogu to odmah napraviti?
blacky7 is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.12.2024., 19:47   #177
Provjeri s bankom no koliko se sjecam uvijet je samo da jos te 2 godine nemozes kompletno isplatiti kredit. Prema tome nebi bilo nikakve prepreke za to sve dok iznos dopusta jos 2 godine placanja.

dostami is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.05.2025., 20:19   #178
Ima neko da je tražil dodatnu subvencijh za dijete nakon isteka roka od 5 godina ?
Kao npr. covid i MPO

Poslano sa mog SM-S921B koristeći Tapatalk
Cwet21 is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.05.2025., 21:37   #179
Quote:
Cwet21 kaže: Pogledaj post
Ima neko da je tražil dodatnu subvencijh za dijete nakon isteka roka od 5 godina ?
Kao npr. covid i MPO

Poslano sa mog SM-S921B koristeći Tapatalk
Koliko je meni poznato čim prođe rok od 5 godina možeš zaboraviti na dodatnu subvenciju...
blacky7 is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 16:19.