Natrag   Forum.hr > Društvo > Usamljena srca

Usamljena srca Lonely Hearts Club Band
Podforumi: Druženje forumaša

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 10.01.2025., 12:58   #161
Quote:
QuercusRobur kaže: Pogledaj post
Pa da vidiš kakvih sve razmišljanja i ljudi ima.
To i meni. Nigdje drugdje nemam priliku sresti toliko različitosti.
mantisa is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.01.2025., 13:02   #162
Quote:
mantisa kaže: Pogledaj post
To i meni. Nigdje drugdje nemam priliku sresti toliko različitosti.
Podsjetilo me to kak mi je rođakinja doktorica pričala o svom kolegi - oduvijek izvrstan, išao u elitnu gimnaziju (u zemlji gdje je gimnazija osmogodišnja, dakle od 11. godine), cijeli život među intelektualcima u nekakvom balonu, da bi s 40 skužio da se niti zna razgovarat s većinom ljudi, niti uopće zna i razumije kako prosječni ljudi žive i razmišljaju niti čim se bave.

Meni su balončići ok, dapače poželjni (treba čovjek većinu vremena provodit u okružju kojem može govorit "da", da parafraziram Nietzschea), ali veliki baloni su mi mrski .
QuercusRobur is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.01.2025., 13:20   #163
Što se tiče mentalnog zdravlja, istina je i da hrana koju jedemo može pomoći u tome kako se nosimo sa stresom.
miss.silence is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.01.2025., 13:42   #164
Quote:
miss.silence kaže: Pogledaj post
Što se tiče mentalnog zdravlja, istina je i da hrana koju jedemo može pomoći u tome kako se nosimo sa stresom.
navodno i fizicka sprema, ali ona je u korelaciji s onime sto jedemo

to tek moram iz prve ruke otkrit Nadam se u skoroj buducnosti

znaci bit fit i pazit na hranu, i, da dodam nesto na sto ce većina popizdit ić ranije spavat, odnsno, odrediti s ivrijeme kada se ide na počnak, i svaki dan u isto vrijeme ic lec. I to prije pola noci. I spavati u mrklom mraku. Tko želi znati vise, to se zove higijena sna.

e da, i u isto vrijeme jesti. Kada se jedno vrijeme jede sve obroke u točno određeno vrijeme, nećemo uopće biti gladni u danu, pa makar se odlučili na 2 veca i jedan manji obrok.

kada se tijelo tao nauci da ce dobit hranu u tocno odredjeno vrijeme, nakon nekog vremena počnemo osjećat glat pola sata prije tocnog vrmenea obroka. zabavno, zar ne?
buje3000 is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.01.2025., 13:53   #165
Quote:
Pa sve donekle pomaže ili odmaže. Nije baš ona "u zdravom tijelu, zdrav duh" s Marsa pala, koliko god mogli diskutirat o detaljima.
QuercusRobur is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.01.2025., 14:04   #166
Quote:
Louise Hay kaže: Pogledaj post
Brinemo li dovoljno o svom zdravlju? Ako ne, zašto ne?
Da li je problem zanemarivanja zdravlja izražen u HR te koje su moguće posljedice takvog ponašanja?
Slobodno podijelite svoja iskustva i rješenja koja ste primijenili kako bi poboljšali svoje zdravlje.

*postovi izdvojeni sa druge teme
Draga autorice
Mislim da sam prezivjela bolest jer sam oduvjek brinula o svom zdravlju.
Bila sam svjesna sta mi se desava - ali sam mislila da nemam puno izbora- nego raditi po dva tri posla misleci da ce me takav zivot i rad dovesti do zeljenog rezultata.
Korak po korak sam se vracala u normalu.
U pitanju su bile godine a ne mjeseci.

Od mene toliko zasada.
EmiliaK
EmiliaK is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.01.2025., 14:13   #167
Quote:
po meni za stres najbolje - fizička aktivnost primarno, uz ostalo naravno
fizička aktivnost (trčanje, hodanje, vedžbanje i sl.) oslobadja dobre hormone (dopamin, endorfine) koji nas čine srećnim pa se bolje osećamo i tako ublažavamo ili čak prevladavamo stres
uz naravno zdravu ishranu i druge aktivnosti

dosta ljudi hvata prečicu, pod stresom koristi hranu bogatu ugljikohidratima koja donosi brzi skok dobrog hormona dopamina i osećamo se brzo bolje
ali se tako ljudi navuku na slatko i posledice budu gojaznost i ostalo, udje se u začarani krug

malo o uticaju šećera (UH) na dopamin

https://researchforyou.co.uk/mac-new...mental-health/
Broo is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.01.2025., 10:20   #168
Quote:
Plava Gruda kaže: Pogledaj post
To da zanemarivanje sebe i brige o sebi dovodi do slabija zdravlja nije novost. Pretpostavljam ikome, a osobno mi se čini da svako moje rješenje kako da budem zdravstveno bolje završi nekim novim zdravstvenim problemom.

Prvo sam u potpunosti zanemarivala zdravlje tako da sam vodila svoju i tuđu brigu, forsirala se i stresirala preko svake granice da se izvučem iz rupe u koju me bivši suprug ugurao (ok, na neki način sam i sama za to zaslužna jer sam mu dopustila i tada nisam znala bolje) i završilo je s nizom svakakvih zdravstvenih problema od kojih je po meni najgori bio od stresa izazvano tikanje očiju i probadajuće glavobolje koje bi došle u sekundi i u takvom intenzitetu da doslovno bi se stigla samo primit za glavu i skljokat na pod te izgubila vid na par sekundi, iznutra bih vrištala za pomoć ali nisam mogla reći ništa, nit sam se mogla pomaknut uz zaglušujuću zvonjavu u ušima. Kroz par sekundi pa do par min koliko bi to znalo trajat, kako bi dolazila sebi shvatila bih da sam napravila scenu, bila sva uplakana, puna sline ... onako baš neodoljiva. I što je duže trajalo to sam više nakon događaja izgledala kao da me netko pretukao.
Srećom nije me nikad uhvatilo za volanom, no jedno vrijeme me baš bilo strah sjest u auto.
Nakon te jedne glavobolje završila sam u bolnici, dobro su me uplašili i odlučila sam usporit i počela eliminirat stvari iz života.
Ljude, situacije, poslove....
Prestala i gledat tv na kraju ( to je moram priznat jako puno pomoglo).
Sad sam skoro kao Pale sam na svijetu, usamljena no mentalno zdravija.

No kako sam otklanjala probleme tako su valjda posljedice od prijašnje nebrige isplivale. Jedna po jedna. Netko će reći da dođu i s godinama, no ne mogu se otet dojmu da nisam živjela život kako jesam da bi to bilo tako.
U sklopu svega pred dvije godine zbog želje da poradim na tom fizičkom zdravlju otišla u teretanu i baš se sredila.
Kad te sreća neće, onda te neće.
Otišla u teretanu a iz nje izašla tako da su me iznjeli, pa direktno na hitnu i na operaciju, pa rijetka bolest uz grešku liječnika i još uvijek se oporavljam.
A život ne staje i opet tjera na riskiranje zdravlja jer jebiga, mora se jesti i plaćat račune.
To ne pita jel možeš ili ne možeš, nit jel je zdravstveno dobro i poželjno.
A 'bem ti život, baš te gadno strefilo
Pazi na sebe i ne daj se
Stela is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.01.2025., 12:45   #169
Činjenično stanje: kutija i pol', dvije crvenog Marlbora na dan, pivkan, litra i voda te šećer na kraju - dva prsta domaće rakije
Posljedice: spržena jetra, rak pluća, moždani udar, ...
Rješenje: metar i pol', dva štrika i drvena greda ili možda radije upaljeni tutač u zatvorenoj garaži s bloketom na gasu

I tako, dok dur-dur!
Valjda nisam jedini ovdje kojeg zaboli pipi za zdravlje?
IDGAF gang, unite!
Odgovori s citatom
Old 14.01.2025., 16:27   #170
Quote:
Louise Hay kaže: Pogledaj post
Brinemo li dovoljno o svom zdravlju? Ako ne, zašto ne?
Da li je problem zanemarivanja zdravlja izražen u HR te koje su moguće posljedice takvog ponašanja?
Slobodno podijelite svoja iskustva i rješenja koja ste primijenili kako bi poboljšali svoje zdravlje.

*postovi izdvojeni sa druge teme
Najdeblja smo nacija u Europi, vele naslovi...

Već to govori koliko brinemo...

Uostalom i na one preventivne preglede za koje dođe poziv u kaslić, džabe, se slabo odazivamo...
Old 14.01.2025., 16:34   #171
Quote:
SubSV kaže: Pogledaj post
Najdeblja smo nacija u Europi, vele naslovi...

Već to govori koliko brinemo...

Uostalom i na one preventivne preglede za koje dođe poziv u kaslić, džabe, se slabo odazivamo...
pa kak smo najdeblja nacija u Europi, kada kod dodjem u dućan s robom, sve neki mići brojevi za muske, S, M i L prevladava, a XL i XXL jedva da nadjem

trebali bi malo vise trgovine gledati na statistiku, i da je vise XL i XXL robe u butiku
buje3000 is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.01.2025., 16:51   #172
Možda zato što su xxxxl rasprodani?

Nekad je bilo di god pogledam guzice i sise, danas gdje god pogledam trbusi.
Odgovori s citatom
Old 14.01.2025., 16:55   #173
Quote:
Lord Byron kaže: Pogledaj post

ja pogledam u zrcalo, i vidim i guzice i sise

i trbuh. jedan
buje3000 is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.01.2025., 17:31   #174
Quote:
buje3000 kaže: Pogledaj post

i trbuh. jedan

A daj, Buje
Odgovori s citatom
Old 14.01.2025., 17:46   #175
moram se malo sprdat na svoj račun kad nitko neće

sve je krenulo nizbrdo, kada su mi crkle 3 vage u mjesec dana

da, 3

tada sam imao sportskih 103 kg na 180 i to je za mene cca idealna tezina. 98-103 idealna.

prvo crkla moja, još iz Jugoslavije je trjaala. Nista, odem do šoping centra, uzmem digitalnu.

onda za tjedan dana crkla od staraca, isto trajala iz Jugoslavije do sad.

nakon 3 tjedna rada, crkla i novo digitalno sranje

Tj nisam siguran jel baš ona crkla, ili baterije

ali sam bil skrt dat na baterije vise nego za vagu

danas sam nabavio baterije, napokon sam ih našao, pa da vidim koliko sam se "usro" s bivanjem bez vage vidim ja da jesam solidno, po broju hlača u koje ne stanem

imam 3 zaključka

1. zaključak je da su stare stvari trajale
2. zaključak je da sam se udebljal
3. zaključak, ne smijem vise biti bez vage
buje3000 is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.01.2025., 17:52   #176
Ma jos su ti dobro i trajale te YU vage. Sve je bilo kvalitetno iako je izgledalo koma. Sjećam se naše, jel postoji marka Iskra? Fen i vaga bili su krem boje i čini mi se Iskra Moguće je da sam to izmislila ili sanjala
Odgovori s citatom
Old 14.01.2025., 18:05   #177
Quote:
Dreamless. kaže: Pogledaj post
Ma jos su ti dobro i trajale te YU vage. Sve je bilo kvalitetno iako je izgledalo koma. Sjećam se naše, jel postoji marka Iskra? Fen i vaga bili su krem boje i čini mi se Iskra Moguće je da sam to izmislila ili sanjala
nisi. Ta krem iskra ili gorenje je i bila moja

Nabavio sam mlinac za kavu iz te ere prosle godine. Još radi

pukla me zelja eksperimentiranjem

prije tog, sam si nabavil novu Bosch, mislim si, ako je bosch, valja

ne valja

ali ovaj stariji od mene itekako valja.

Bila je super ušćuvana, nigdje ruzine, ostrice dobre, divota.

zaključak: Pretpotopno - radi super

nema mi bolje kave nego svjeze samljene.

Kava moze i zamjenit obrok. Ali neki manji, kao sto je marenda. Recimo da napravimo tzv bulletproof cofee.
u crnu kavu bez sećera ubacit komadić maslaca, idealno Ghee maslac da već ne bacamo sranje u sebe, to sve u blender zblendat, i dobijemo tekućinu krem smeđe boje, koja je meni, iznenadjujuće fina
buje3000 is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.01.2025., 18:46   #178
Quote:
nisi. Ta krem iskra ili gorenje je i bila moja

Nabavio sam mlinac za kavu iz te ere prosle godine. Još radi

pukla me zelja eksperimentiranjem

prije tog, sam si nabavil novu Bosch, mislim si, ako je bosch, valja

ne valja

ali ovaj stariji od mene itekako valja.

Bila je super ušćuvana, nigdje ruzine, ostrice dobre, divota.

zaključak: Pretpotopno - radi super

nema mi bolje kave nego svjeze samljene.

Kava moze i zamjenit obrok. Ali neki manji, kao sto je marenda. Recimo da napravimo tzv bulletproof cofee.
u crnu kavu bez sećera ubacit komadić maslaca, idealno Ghee maslac da već ne bacamo sranje u sebe, to sve u blender zblendat, i dobijemo tekućinu krem smeđe boje, koja je meni, iznenadjujuće fina
Imamo i taj mlinac za kavu, plastični krem sa tamnosmeđim okvirom Još je živ, i melje ne samo kavu, nego i šećer. Đizs..

A tu kavu sam probala, umjesto doručka, ali bilo mi je od nje loše i cijelo jutro sam osjećala tu mast u grlu Ja sam stavila kokosovo ulje umjesto maslaca ili masla.
Odgovori s citatom
Old 14.01.2025., 21:33   #179
Quote:
Dreamless. kaže: Pogledaj post

Imamo i taj mlinac za kavu, plastični krem sa tamnosmeđim okvirom Još je živ, i melje ne samo kavu, nego i šećer. Đizs..

A tu kavu sam probala, umjesto doručka, ali bilo mi je od nje loše i cijelo jutro sam osjećala tu mast u grlu Ja sam stavila kokosovo ulje umjesto maslaca ili masla.
e zajeb. treba maslac
buje3000 is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.01.2025., 23:33   #180
Quote:
Lord Byron kaže: Pogledaj post

Quote:

i trbuh. jedan
I tebi .
QuercusRobur is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 23:02.