|
|
10.12.2021., 14:18
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2012.
|
Vjerojatno se u prva dva pokušaja nije uspio skroz očistiti i ispuniti kanal (ako na slici vidiš da ti je vrh korijena zuba malo zavinut onda je to gotovo sigurno). Mislim da je apikotomija riješenje za tvoj slučaj ako ti nije uništena kost iznad zuba.
|
|
|
05.01.2022., 14:38
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2007.
|
Pozdrav svima..
Lijecim sesticu,bila jucer na ciscenju i punjenju kanala.
Stavljena privremena plomba,a sljedeci tjedan se bude dovrsilo ako bude sve ok.
Ono sto me brine je dal je normalno,i koliko dugo da se osjeca grozan okus u ustima od tih dezinficijensa?
S nicim ne mogu isprati,zlo mi je vec od tog okusa,a i u izdahu se osjeti. Znaci vec drugi dan je tako
I jako me boli grlo i glava poslije toga,ne znam jel povezano s tim,ili se slucajno poklopilo.
Svako iskustvo je dobrodoslo,hvala
|
|
|
04.02.2022., 13:34
|
|
Kmet
Registracija: Nov 2007.
|
Dobar dan!
Prije 4-5 dana počeo sam osjećati bol u donjoj vilici nakon što bih jeo slatko. Prvo sam mislio da me boli šestica na kojoj je plomba a ne sedmica jer nema plombu a nisam vidio karijes na njoj, ali ispostavilo se da ipak ima.
Doktorica je rekla da treba endodoncija na sedmici. E sad mene zanima da li je endodonciju moguće pokušati izbjeći samo s liječenjem i plombom jer me zub ne boli sam od sebe (samo na slatko od prije možda nekih 5 dana i kad operem zub prođe) i od jučer, prekjučer i na hladno dobro zaboli ali bol nije dugotrajna (možda par minuta). Trenutno imam lijek u zubu. Slika ispod! Hvala!
Ne znam šta mi je stavila, osim da je stvar izuzetno gorka. Ili je to tzv. otrov i već je kasno.
https://ibb.co/5rcXkzf
|
|
|
28.02.2022., 09:24
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2013.
|
Ovako stavljen mi je u zub toxavit i privremena plomba. Nakon 2 dana neizdrzivo boli na pritisak i zagriz. Pijem 2 antibiotika. Od drugog se malo smirilo mrvicu manje boli na dodir ali sad boli sve prema uhu. Pulsirajuca bol. Zivac je izvaden. Upala korijena kazu proces na vrhu korijena. Sad ispod tog zuba pocinje mi se stvarat nesto valjda apsces. Pritisak u celjusti iako nisam skroz otekla. Kaze da je jedan kanal zacepljen i sad to komplicira stvar. Zub je trenutno otvoren. Da li ona uopce meni smije ok je da cisti s iglicama kanale ali misli stavit privremeni ispun moglo bi sve buknut kolko je pametno uopce ga zatvarat.. sta da radim dalje
|
|
|
03.03.2022., 13:30
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2018.
|
Dakle imam problem s gornjom šesticom lijevo, zub je zahtijevao endodonciju, moja zubarica mi je čistila kanale, nakon čega je rekla da dođem još jednom da ih ispuni i stavila je privremeni ispun na zub i dala mi medazol i klavocin.
U izolaciji sam i ne mogu do nje do sljedećega tjedna, ispun koji je stavila je ispao, iako pazim da hrana ne ulazi u zub, hrana naravno ulazi..iako ga probam iščačkati i oprati najbolje što mogu, iz zuba se širi teški smrad.
Zanima me hoće se nešto bizarno sad dogoditi budući da je zub otvoren i instrumentiran, a ja moram sačekati do sljedećeg tjedna?
|
10.05.2022., 01:08
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2020.
|
Može pitanje, moj stomatolog mi je rekao da moram vaditi živac na gornjoj petici jer me bolio i nakon popravka. Kada mi je otvorio zub gurnuo mi je iglu u korije bez anestezije, malo je reći da su mi suze tekle niz lice. Zatim mi je stavio lijek i rekao da dođem za nezz koliko dana da ga može ukloniti. Da li je to dopušteno tako raditi pacijentima jer mi nitko nikad to nije napravio a vadio sam već živce. Ne želim nikad tu bol opet osjetiti.
|
|
|
22.05.2022., 09:56
|
|
krim tim
Registracija: Jan 2019.
|
Da li za vrijeme endodontskog zahvata mora usisavač sline biti stalno u ustima?
išla sam na čišćenje, ispiranje i punjenje kanala od četvorke, usta su mi se stalno punila slinom, a dent, asistent bi tek povremeno došao i usisao slinu. I još jedno pitanje, da li je obavezno koristiti gumenu plahticu?
|
11.06.2022., 15:44
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2013.
|
Lijecena osmica (umnjak), izvaden zivac, ocisceni kanali, stavljena trajna p. prije mjesec dana.
Nista nije boljelo.
Od jucer bol na zagriz, ali bas zagriz. Znaci zub ne boli kad ga pritiscem prstom ni na jednoj strani, ali boli kad zagrizem (ne hranu) nego kad zatvorim usta pa napravim zubima zagriz.
Sto bi to moglo biti? Mislila sam prvo da je previsoka plomba pa zato boli, ali da je to u pitanju valjda bi boljelo od prvoga dana a ne sad nakon mjesec dana.
Hvala.
|
|
|
11.06.2022., 19:12
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2013.
|
Quote:
putovanježivota kaže:
Lijecena osmica (umnjak), izvaden zivac, ocisceni kanali, stavljena trajna p. prije mjesec dana.
Nista nije boljelo.
Od jucer bol na zagriz, ali bas zagriz. Znaci zub ne boli kad ga pritiscem prstom ni na jednoj strani, ali boli kad zagrizem (ne hranu) nego kad zatvorim usta pa napravim zubima zagriz.
Sto bi to moglo biti? Mislila sam prvo da je previsoka plomba pa zato boli, ali da je to u pitanju valjda bi boljelo od prvoga dana a ne sad nakon mjesec dana.
Hvala.
|
Da odgovorim sama sebi ako se netko nade u slicnoj situaciji.
Kontaktirala stomatologiju, kaze vjerojatno upala zubnog mesa i neka spricam anagal sprejem do ponedjeljka kad ce me pregledati.
Otisla u ljekarnu po sprej, naspricala dva puta do sad i 90% nelagode je prestalo.
Po potrebi cu naspricati jos koji put.
|
|
|
10.07.2022., 22:02
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2010.
|
Koliko otprilike treba vremena da antibiotik krene djelovati. Počeo sam piti klavocin u subotu ujutro a sad je nedjelja navečer i bolovi su i dalje prisutni... Pijem I neofen ali slabo utječe na bolove.
|
|
|
25.07.2022., 13:49
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2019.
|
Pozdrav, nakon koliko je vremena potrebno da se nakon revizije zuba povuće upala sa zubnog mesa? Prošlo je 10 dana a čini mi se da je isto, da se nije smanjila upala.
|
|
|
27.12.2022., 14:46
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2007.
|
problem s zubom
u petak mi je zubarica izvadila zivac iz gornjeg zuba i stavila ljek koji kao moram drzat 10 dana jer se zivac upalio.... međutim maloprije mi je ispao taj lijek ne boli nista a kod zubara idem tek u petak. naručen sam. ocu li imati problema bojim se da se nesto ne desi
hvala
|
|
|
30.01.2023., 07:44
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2005.
|
ispalo ti je samo punjenje koje pridržava lijek, lijek je i dalje u korijenu.
|
|
|
06.05.2023., 08:49
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2015.
|
Zub sedmica . Stomotalog kojem idem kaže da ga se ne isplati popravljati jer ima gangrenu . Da ga je najbolje izvaditi . Zub je ostao otvoren. Promijeniti zubara ili vaditi zub ? Veći je problem jer vec nedostaje petica i sestrica . Ovo bi sada bio 3 zub u nizu .
|
|
|
08.05.2023., 21:01
|
|
X-FILES
Registracija: Oct 2012.
|
Pa izvadi ga, to kad ima gangrenu bi trebalo ići kod specijalista endodoncije.
Otvaranje takvog zuba zahvaćenog gangrenom otpušta plinove truljenja koji su se s vremenom nakupljali unutar krune zuba.
Vadi se inficirano tkivo, dezinficira i čisti raznim tekućinama i nakon što se sve očisti i osuši, puni se prazan prostor.
Takav zub više nema živca, ali nije izvor daljnje infekcije i može ostati u funkciji, ali je upitno koliko će trajati.
Ponekad je gangrena, kao i karijes, previše napredovao, pa se takav zub vadi van, ako je stvarno zub za vađenje, ja se ne bi previše
mislio, izvadio bi i riješen problem. 
|
09.05.2023., 09:19
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2015.
|
Isti taj zubar je stavio plombu na taj zub prije 2-3 godine i sad najednom gangrena (vjerovatno njegova greška ) . Nema mi druge nego ići kod privatnika i platiti liječenje zuba
|
|
|
07.07.2023., 22:59
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2009.
|
Imam problem sa šesticom koja je godinama bila pod velikom plombom. Posjetila sam stomatologa koji je rekao da su loši kanali; malo ih je počistio i stavio lijek za umrtvljenje živca. Ništa naravno nije pomoglo pa sam ponovno otišla te mi je tom prilikom prepisao antibiotike. Imam dojam da ti kanali nisu baš učinkovito očišćeni jer ih nije čistio onoliko dugo koliko ih inače čisti.
Zanima me koliko je uopće pametno prepisivati antibiotike ? čitala sam da to više ne bi smjela biti praksa. Ne znam!
Nije mi iskreno puno bolje ni uz te smrdljive antibiotike. Ne znam je li smije takav zub uopće biti zatvoren? Nije stavljen lijek koji liječi zub već koji umrtvljuje živac. Ne znam zašto me boli ako je stavljane lijek za umrtvljenje živca?
I ono što me još brine je to da mi skoro kod svakog zahvata vadi živac van; točno da i moji zubi nisu kvalitetni ali ne znam koliko je dobro da zub bude bez živca.
Hvala!
|
|
|
17.07.2023., 15:31
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2021.
|
Donja trojka ili četvorka me boli na hladno i lagano boli cikeli vrijeme. Pocetkom lipnja je napravljen ortopan na kojemu se nije ništa vidjelo, a prije 2 tjedna sam bila na čišćenju kamenca i pjeskarenju.
Baš na tom djelu između trojke i četvorke je kao ostalo kamenca, to joj je valjda promaklo. Ali i onda je rekla da su zubi zdravi.
Trenutno je moja zubarka na godišnjem, je li moguće da mi je upaljen živac?
|
|
|
26.11.2023., 16:57
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2010.
|
Ja sam prije 2 mjeseca radio reviziju punjenja kanala petice jer mi se stvorila fistula i gnojna vrecica iznad zuba. Zubar mi je napravio reviziju, svako malo smo slikali i preporucio privremenu krunicu, te da se javim tek za 3-4 mjeseca da se vidi da li oporavak tece kako treba. Meni sada nema fistule, no i dalje imam zadebljanje tvrdo iznad petice.
Zanima me samo informacija da li je to normalno te da zbilja treba 4-6 mjeseci da se vidi neki oporavak? Ili se 2 mjeseca nakon revizije trebalo povuci to zadebljanje?
|
|
|
26.11.2023., 18:05
|
|
zahvalna
Registracija: Sep 2009.
|
Quote:
emanuelson1000 kaže:
Ja sam prije 2 mjeseca radio reviziju punjenja kanala petice jer mi se stvorila fistula i gnojna vrecica iznad zuba. Zubar mi je napravio reviziju, svako malo smo slikali i preporucio privremenu krunicu, te da se javim tek za 3-4 mjeseca da se vidi da li oporavak tece kako treba. Meni sada nema fistule, no i dalje imam zadebljanje tvrdo iznad petice.
Zanima me samo informacija da li je to normalno te da zbilja treba 4-6 mjeseci da se vidi neki oporavak? Ili se 2 mjeseca nakon revizije trebalo povuci to zadebljanje?
|
Tko ti je radio reviziju i koliko dugo je to trajalo, koliko dolazaka? Meni zubarka kaže da se za to ide na stomatološki, ali da i novim punjenjem opada uspješnost zahvata.
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 05:44.
|
|
|
|