Banke, osiguranja, krediti Ja ne radim za novac. Ja radim za kamatu. |
|
|
19.05.2015., 12:39
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2012.
|
Da li je neko tužio za kamate, a da ima kredit u Erste banci? S kojim odvjetnikom - područje Rijeke?
|
|
|
19.05.2015., 12:45
|
|
Precjednik vijeca
Registracija: Jul 2009.
|
Quote:
Deere kaže:
I još da zakon vrijedi retroaktivno, pa da se odmah ubaci klauzula o tome kako kredite nije uopće potrebno vraćati, ako ne želiš. I da obavezno dužnicima vrate onaj otplaćeni dio kredita, ukamaćen sa maksimalnom zateznom kamatom. I da su ti kao odštetu za duševne boli - dužni ponovno dati novi, sada bespovratni kredit, u istom iznosu. Oni sa minusima po tekućim računima trebaju dobiti isti tretman (to je samo da povećaš broj zainteresiranih i da referendum komotnije prođe, nas ionako ništa ne košta). Ubaci nekako u to i nas poljoprivrednike, da se baza zainteresiranih još malo proširi (posebno se spomeni kredita za 'proljetnu sjetvu').
Sve to ubaci kao referendumsko pitanje - vjerujem da bi to relativno glatko prošlo.
|
Ja bih jos ubacio da se ne mora placati struju... Pa znatel vi kolka je meni rata!
|
19.05.2015., 12:59
|
|
⸮
Registracija: Mar 2007.
|
Quote:
Firmin kaže:
Već sam ti rekao da mi stan košta skoro kao i kad sam kupovao. Svaki slučaj zasebno. Ali ti to ne čitaš. Čitaš kako i što ti paše. I to radiš jako dugo i revno.
|
Ako vjeruješ da ti stan vrijedi kao i 2007-8., onda se i po tom pitanju samozavaravaš.
Quote:
Moja greška? Da moja greška što živim u banana državi gdje se banke slobodno iživljavaju sa lihvarskim kreditima i gdje su samo one zaštićene od tečaja i kretanja na tržištu.
|
Ili u banana državi u kojoj jedan klaun poput Milanovića proizvoljno određuje tečaj u korist dužnika, što će za koju godinu plaćati građani koji s vama i vašim kreditima i stanovima veze nemaju.
Što je njihova greška?
|
|
|
19.05.2015., 13:21
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2005.
|
dobio sam poziv za Prekršajni sud sljedeći tjedan - što mislite hoće li se nešto promijeniti u ponašanju banaka s obzirom na prekršajne prijave sada nakon presude Vrhovnog suda?
|
|
|
19.05.2015., 13:23
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Oct 2008.
|
Quote:
passat96 kaže:
dobio sam poziv za Prekršajni sud sljedeći tjedan - što mislite hoće li se nešto promijeniti u ponašanju banaka s obzirom na prekršajne prijave sada nakon presude Vrhovnog suda?
|
Hoce ako bude puno prijava
|
|
|
19.05.2015., 13:24
|
|
U samoizolaciji
|
Quote:
ninoras kaže:
Tumačenje mojeg odvjetnika je da na protuzakonitu kamatu ne ide zastara.
|
Mojeg isto
|
|
|
19.05.2015., 13:26
|
|
U samoizolaciji
|
Quote:
JPK kaže:
Ako vjeruješ da ti stan vrijedi kao i 2007-8., onda se i po tom pitanju samozavaravas
|
Moj vrijedi više....provjereno
Tako da ne generaliziraj
|
|
|
19.05.2015., 14:36
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Jan 2015.
|
Quote:
JPK kaže:
Ako vjeruješ da ti stan vrijedi kao i 2007-8., onda se i
|
Ne. u kvartu u kojem sam kupio je cijena nekih cca 100 eura manja po kvadratu od one koju sam JA DAO. Prije gradnje. Provjereno. A nevjerojatno je da ti ovako lupetaš nemajuć pojma o konkretnom slučaju. Ti se samo bijedno naslađuješ jer te to bolesno uzbuđuje.
|
|
|
19.05.2015., 15:18
|
|
I like my truck
Registracija: Jul 2010.
|
Quote:
passat96 kaže:
|
Možda - ako zaista budu morali početi plaćati te kazne, a ako se nekako izvuku od toga - onda će se samo lagano nasmijati.
|
|
19.05.2015., 15:29
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2014.
|
Quote:
ninoras kaže:
Tumačenje mojeg odvjetnika je da na protuzakonitu kamatu ne ide zastara.
|
vjerovatno je i u pravu.....ali ide na potraživanje,na osnovu te protuzakonite kamate.....moje mišljenje... 
|
|
|
19.05.2015., 16:11
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Jan 2015.
|
I tako, EU parlament će raspravljati o nama:
LINK
|
|
|
19.05.2015., 16:40
|
|
U samoizolaciji
|
Quote:
Deere kaže:
Možda - ako zaista budu morali početi plaćati te kazne, a ako se nekako izvuku od toga - onda će se samo lagano nasmijati.
|
Točno,a ako se ne izvuku iz toga i budu morali plaćati kazne tada ćemo se mi smijati gromoglasno
|
|
|
19.05.2015., 16:44
|
|
U samoizolaciji
|
a neće se izvući jer krše zakon za koji je propisana kazna
|
|
|
19.05.2015., 17:12
|
|
Memento vivere
Registracija: Jul 2006.
|
Kao što moj odvjetnik kaže, presuda VTS-a je nasilna i izmanipulirana.
Samo da ostane zabilježeno tko je nasiljem započeo.
|
|
|
19.05.2015., 18:01
|
|
U samoizolaciji
|
Misliš VS-a ?
|
|
|
19.05.2015., 18:20
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2009.
|
Quote:
Firmin kaže:
I tako, EU parlament će raspravljati o nama:
LINK
|
I treba, bravo za inicijatora. Ajde tko će to pratiti nek napiše koju rijeć o tome, baš me zanima kako će teći rasprava.
I inaće netko je dao link na presudu u dijelu za VK, a sud nije niti primirisao niti raspravljao o tome, a već se puno pisalo ovdje o tome, VK je iskorištena na način na koji nije zamišljena a vi pišite što želite. EXTRA DOBIT je ostvarena i to nitko razuman ne može pobiti. Barem u dijelu kamate jer nije ista kamata od recimo 120 franka po 4,5kn ili po 6,3kn. Da ne pričamo dalje o uvečanim glavnicama na temelju NEZAKONITO uvečane kamate. Al o svemu tome su već napisane stranice i stranice teksta.
Par pitanja za vas koji tužite, na koji način su vam sudski vjestaci izračunali kolko ste preplatili?
Dal se uzima u obzir da se i glavnica mora smanjiti zbog toga? Jer kad je manja kamata veči je i udio otplate glavnice u anuitetu.
Ili im je to sve prekomplicirano, ili im morate objašnjavati ili nešto treće?
Prema vašim izračunima dal to štima ili ne?
Ima netko iz Varaždina da je tužio PBZ?
|
|
|
19.05.2015., 20:34
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Jan 2008.
|
Quote:
MAJAKIV kaže:
Da li je neko tužio za kamate, a da ima kredit u Erste banci? S kojim odvjetnikom - područje Rijeke?
|
Imaš info u inbox-u.
|
|
|
19.05.2015., 20:39
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2008.
|
copy paste Krešimir Bajamić
FRANKERI,
evo bocnuli smo bankare i oni nude slijedeće SAMO ZA SOCIJALNO NAJUGROŽENIJE:
MODEL 1
A) MANJI IZNOS RATE - individualno će ih se zvati na razgovor i dogovor
B) OTPIS DIJELA DUGA - individualno će se zvati na razgovor i dogovor
C) USTUPANJE STANA BANCI - državam otkupljuje stan, vi plaćate ratu najma i više niste ništa dužni banci...
MODEL 2
VLASNICI VELIKIH NEKRETNINA - da im se zamjeni za manju nekretninu, pogotovo oni samci koji žive u većim stanovima
ONI KOJI IMAJU VIŠE NEKRETNINA - NEMA DOGOVORA S NJIMA
Znači, biti će model da li ćete ići u tužbu ili ćete ići u dogovor s njima.
Napominjem, ovo nije konačno model i to smo sad upravo saznali preko Nove tv.
Detalji će izaći do kraja tjedna.
|
|
|
19.05.2015., 21:37
|
|
U samoizolaciji
|
"1. Kao prvu mjeru, potrebno je aktom vlasti naložiti odmah optuženim bankama da u svim kreditima, osim u CHF stambenim kreditima, sve povećane kamate retroaktivno od dana važenja pravomoćne presude vrate na početne iznose.
2. Potrebno je po hitnom postupku izmjenama Zakona o potrošačkom kreditiranju odrediti metodologiju za određivanje fiksnoga dijela kamate u kreditima u kojima to nije ugovoreno i to na način da se od ugovorene redovne kamate oduzme početna ugovorna vrijednost CHF Libora odnosno Euribora odnosno početna vrijednost prosječne oročene kamate za kunske kredite i da tako dobiveni iznos bude fiksni dio kamate, s primjenom od 1.1.2014. kada je Zakonom o potrošačkom kreditiranju naloženo bankama da odrede parametre u kamati, ali nije određeno na koji način.
3. Potrebno je istim zakonom po hitnom postupku odrediti da kamatna stopa za sve valute koje su aprecirale više od 30%, ne smije biti viša od prosječne ponderirane kamatne stope uz koju su krediti u odnosnoj valuti odobravani, umanjene za 80%, (0,92% za CHF) .
4. Potrebno je hitno uvesti porez od 2% na aktivu banaka svih valuta osim kunskih i euro aktiva te omogućiti dužnicima povrat poreza iz sredstava generiranih takvim namjenskim porezom, a ostatak zadržati u proračunu RH.
U međuvremenu dužnici u svim kreditima bez ugovorenih fiksnih dijelova kamate trebali bi podići tužbe na prekršajnim sudovima u skladu sa člankom 26. stavkom 1. podstavkom 28. Zakona o potrošačkom kreditiranju, da bi kažnjavanjem banaka napunili državni proračun i financijskim pritiskom usmjerili banke prema rješenju dužničke krize.
Navedenim mjerama vlast može, u skladu s Ustavom i ovlastima, djelovati proaktivno na poslovne banke da same ponude rješenje prihvatljive konverzije kojim bi se franak u potpunosti izbacio iz sustava. A sve to bez sjedanja za stol sa poslovnim subjektima za koje je utvrđeno da ne poštuju zakone Republike Hrvatske.
Takve mjere zasigurno bi vratile i potrošnju u dobar dio srednjeg sloja stanovništva, smanjile bi i državni deficit te je potrebno samo da netko u našoj državi sagleda situaciju i shvati da je problem rješiv i da se banke jednostavno moraju odreći svojih ekstra profita.
Svakako je bitna i poruka koja je već treći put potvrđena kroz sudbenu vlast – da je HNB propuštanjem djelovanja zapravo pokazao da je sustav centralne banke paradoksalno postavljen i da je potrebno zaštitu potrošača izdvojiti u zasebna tijela te da se takvom tijelu omogući institucionalna snaga koja može odrediti granice centralnoj banci radi zaštite slabije strane. Na taj način bi mogli djelovati i preventivno u budućnosti, budući da je sve to de facto rezultat nečinjenja HNB-a.
Loptica je prebačena na vlast, koja se više ne može izmotavati čekanjem na odluku Vrhovnoga suda."
|
|
|
19.05.2015., 22:31
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2012.
|
xstorm molim te (ukoliko nije problem) da ubuduće kad nešto prenosiš navedeš izvor tj. tko je i gdje što izjavio. Ovako je teško shvatiti o čemu se zapravo radi. Koga zanima, izvor je sljedeći:
http://www.index.hr/mobile/clanak.as...esti&id=819965
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 02:09.
|
|
|
|