Natrag   Forum.hr > Društvo > Gospodarstvo > Banke, osiguranja, krediti

Banke, osiguranja, krediti Ja ne radim za novac. Ja radim za kamatu.

Zatvorena tema

Tematski alati Opcije prikaza
Old 19.05.2015., 12:39   #18121
Da li je neko tužio za kamate, a da ima kredit u Erste banci? S kojim odvjetnikom - područje Rijeke?
MAJAKIV is offline  
Old 19.05.2015., 12:45   #18122
Quote:
Deere kaže: Pogledaj post
I još da zakon vrijedi retroaktivno, pa da se odmah ubaci klauzula o tome kako kredite nije uopće potrebno vraćati, ako ne želiš. I da obavezno dužnicima vrate onaj otplaćeni dio kredita, ukamaćen sa maksimalnom zateznom kamatom. I da su ti kao odštetu za duševne boli - dužni ponovno dati novi, sada bespovratni kredit, u istom iznosu. Oni sa minusima po tekućim računima trebaju dobiti isti tretman (to je samo da povećaš broj zainteresiranih i da referendum komotnije prođe, nas ionako ništa ne košta). Ubaci nekako u to i nas poljoprivrednike, da se baza zainteresiranih još malo proširi (posebno se spomeni kredita za 'proljetnu sjetvu').
Sve to ubaci kao referendumsko pitanje - vjerujem da bi to relativno glatko prošlo.
Ja bih jos ubacio da se ne mora placati struju... Pa znatel vi kolka je meni rata!
Old 19.05.2015., 12:59   #18123
Quote:
Firmin kaže: Pogledaj post
Već sam ti rekao da mi stan košta skoro kao i kad sam kupovao. Svaki slučaj zasebno. Ali ti to ne čitaš. Čitaš kako i što ti paše. I to radiš jako dugo i revno.
Ako vjeruješ da ti stan vrijedi kao i 2007-8., onda se i po tom pitanju samozavaravaš.

Quote:
Moja greška? Da moja greška što živim u banana državi gdje se banke slobodno iživljavaju sa lihvarskim kreditima i gdje su samo one zaštićene od tečaja i kretanja na tržištu.
Ili u banana državi u kojoj jedan klaun poput Milanovića proizvoljno određuje tečaj u korist dužnika, što će za koju godinu plaćati građani koji s vama i vašim kreditima i stanovima veze nemaju.
Što je njihova greška?
JPK is offline  
Old 19.05.2015., 13:21   #18124
dobio sam poziv za Prekršajni sud sljedeći tjedan - što mislite hoće li se nešto promijeniti u ponašanju banaka s obzirom na prekršajne prijave sada nakon presude Vrhovnog suda?
passat96 is offline  
Old 19.05.2015., 13:23   #18125
Quote:
passat96 kaže: Pogledaj post
dobio sam poziv za Prekršajni sud sljedeći tjedan - što mislite hoće li se nešto promijeniti u ponašanju banaka s obzirom na prekršajne prijave sada nakon presude Vrhovnog suda?
Hoce ako bude puno prijava
xstrom is offline  
Old 19.05.2015., 13:24   #18126
Quote:
ninoras kaže: Pogledaj post
Tumačenje mojeg odvjetnika je da na protuzakonitu kamatu ne ide zastara.
Mojeg isto
xstrom is offline  
Old 19.05.2015., 13:26   #18127
Quote:
JPK kaže: Pogledaj post
Ako vjeruješ da ti stan vrijedi kao i 2007-8., onda se i po tom pitanju samozavaravas
Moj vrijedi više....provjereno
Tako da ne generaliziraj
xstrom is offline  
Old 19.05.2015., 14:36   #18128
Quote:
JPK kaže: Pogledaj post
Ako vjeruješ da ti stan vrijedi kao i 2007-8., onda se i
Ne. u kvartu u kojem sam kupio je cijena nekih cca 100 eura manja po kvadratu od one koju sam JA DAO. Prije gradnje. Provjereno. A nevjerojatno je da ti ovako lupetaš nemajuć pojma o konkretnom slučaju. Ti se samo bijedno naslađuješ jer te to bolesno uzbuđuje.
Firmin is offline  
Old 19.05.2015., 15:18   #18129
Quote:
passat96 kaže: Pogledaj post
Možda - ako zaista budu morali početi plaćati te kazne, a ako se nekako izvuku od toga - onda će se samo lagano nasmijati.
Old 19.05.2015., 15:29   #18130
Quote:
ninoras kaže: Pogledaj post
Tumačenje mojeg odvjetnika je da na protuzakonitu kamatu ne ide zastara.
vjerovatno je i u pravu.....ali ide na potraživanje,na osnovu te protuzakonite kamate.....moje mišljenje...
kenedy-srijemsk is offline  
Old 19.05.2015., 16:11   #18131
I tako, EU parlament će raspravljati o nama:

LINK
Firmin is offline  
Old 19.05.2015., 16:40   #18132
Quote:
Deere kaže: Pogledaj post
Možda - ako zaista budu morali početi plaćati te kazne, a ako se nekako izvuku od toga - onda će se samo lagano nasmijati.
Točno,a ako se ne izvuku iz toga i budu morali plaćati kazne tada ćemo se mi smijati gromoglasno
xstrom is offline  
Old 19.05.2015., 16:44   #18133
a neće se izvući jer krše zakon za koji je propisana kazna
xstrom is offline  
Old 19.05.2015., 17:12   #18134
Kao što moj odvjetnik kaže, presuda VTS-a je nasilna i izmanipulirana.

Samo da ostane zabilježeno tko je nasiljem započeo.
ninoras is offline  
Old 19.05.2015., 18:01   #18135
Misliš VS-a ?
xstrom is offline  
Old 19.05.2015., 18:20   #18136
Quote:
Firmin kaže: Pogledaj post
I tako, EU parlament će raspravljati o nama:

LINK
I treba, bravo za inicijatora. Ajde tko će to pratiti nek napiše koju rijeć o tome, baš me zanima kako će teći rasprava.

I inaće netko je dao link na presudu u dijelu za VK, a sud nije niti primirisao niti raspravljao o tome, a već se puno pisalo ovdje o tome, VK je iskorištena na način na koji nije zamišljena a vi pišite što želite. EXTRA DOBIT je ostvarena i to nitko razuman ne može pobiti. Barem u dijelu kamate jer nije ista kamata od recimo 120 franka po 4,5kn ili po 6,3kn. Da ne pričamo dalje o uvečanim glavnicama na temelju NEZAKONITO uvečane kamate. Al o svemu tome su već napisane stranice i stranice teksta.
Par pitanja za vas koji tužite, na koji način su vam sudski vjestaci izračunali kolko ste preplatili?
Dal se uzima u obzir da se i glavnica mora smanjiti zbog toga? Jer kad je manja kamata veči je i udio otplate glavnice u anuitetu.
Ili im je to sve prekomplicirano, ili im morate objašnjavati ili nešto treće?
Prema vašim izračunima dal to štima ili ne?
Ima netko iz Varaždina da je tužio PBZ?
Dex11 is offline  
Old 19.05.2015., 20:34   #18137
Quote:
MAJAKIV kaže: Pogledaj post
Da li je neko tužio za kamate, a da ima kredit u Erste banci? S kojim odvjetnikom - područje Rijeke?
Imaš info u inbox-u.
registriran_clan is offline  
Old 19.05.2015., 20:39   #18138
copy paste Krešimir Bajamić

FRANKERI,
evo bocnuli smo bankare i oni nude slijedeće SAMO ZA SOCIJALNO NAJUGROŽENIJE:

MODEL 1
A) MANJI IZNOS RATE - individualno će ih se zvati na razgovor i dogovor
B) OTPIS DIJELA DUGA - individualno će se zvati na razgovor i dogovor
C) USTUPANJE STANA BANCI - državam otkupljuje stan, vi plaćate ratu najma i više niste ništa dužni banci...

MODEL 2
VLASNICI VELIKIH NEKRETNINA - da im se zamjeni za manju nekretninu, pogotovo oni samci koji žive u većim stanovima

ONI KOJI IMAJU VIŠE NEKRETNINA - NEMA DOGOVORA S NJIMA

Znači, biti će model da li ćete ići u tužbu ili ćete ići u dogovor s njima.
Napominjem, ovo nije konačno model i to smo sad upravo saznali preko Nove tv.
Detalji će izaći do kraja tjedna.
rale2505 is offline  
Old 19.05.2015., 21:37   #18139
"1. Kao prvu mjeru, potrebno je aktom vlasti naložiti odmah optuženim bankama da u svim kreditima, osim u CHF stambenim kreditima, sve povećane kamate retroaktivno od dana važenja pravomoćne presude vrate na početne iznose.
2. Potrebno je po hitnom postupku izmjenama Zakona o potrošačkom kreditiranju odrediti metodologiju za određivanje fiksnoga dijela kamate u kreditima u kojima to nije ugovoreno i to na način da se od ugovorene redovne kamate oduzme početna ugovorna vrijednost CHF Libora odnosno Euribora odnosno početna vrijednost prosječne oročene kamate za kunske kredite i da tako dobiveni iznos bude fiksni dio kamate, s primjenom od 1.1.2014. kada je Zakonom o potrošačkom kreditiranju naloženo bankama da odrede parametre u kamati, ali nije određeno na koji način.
3. Potrebno je istim zakonom po hitnom postupku odrediti da kamatna stopa za sve valute koje su aprecirale više od 30%, ne smije biti viša od prosječne ponderirane kamatne stope uz koju su krediti u odnosnoj valuti odobravani, umanjene za 80%, (0,92% za CHF) .
4. Potrebno je hitno uvesti porez od 2% na aktivu banaka svih valuta osim kunskih i euro aktiva te omogućiti dužnicima povrat poreza iz sredstava generiranih takvim namjenskim porezom, a ostatak zadržati u proračunu RH.
U međuvremenu dužnici u svim kreditima bez ugovorenih fiksnih dijelova kamate trebali bi podići tužbe na prekršajnim sudovima u skladu sa člankom 26. stavkom 1. podstavkom 28. Zakona o potrošačkom kreditiranju, da bi kažnjavanjem banaka napunili državni proračun i financijskim pritiskom usmjerili banke prema rješenju dužničke krize.
Navedenim mjerama vlast može, u skladu s Ustavom i ovlastima, djelovati proaktivno na poslovne banke da same ponude rješenje prihvatljive konverzije kojim bi se franak u potpunosti izbacio iz sustava. A sve to bez sjedanja za stol sa poslovnim subjektima za koje je utvrđeno da ne poštuju zakone Republike Hrvatske.
Takve mjere zasigurno bi vratile i potrošnju u dobar dio srednjeg sloja stanovništva, smanjile bi i državni deficit te je potrebno samo da netko u našoj državi sagleda situaciju i shvati da je problem rješiv i da se banke jednostavno moraju odreći svojih ekstra profita.
Svakako je bitna i poruka koja je već treći put potvrđena kroz sudbenu vlast – da je HNB propuštanjem djelovanja zapravo pokazao da je sustav centralne banke paradoksalno postavljen i da je potrebno zaštitu potrošača izdvojiti u zasebna tijela te da se takvom tijelu omogući institucionalna snaga koja može odrediti granice centralnoj banci radi zaštite slabije strane. Na taj način bi mogli djelovati i preventivno u budućnosti, budući da je sve to de facto rezultat nečinjenja HNB-a.
Loptica je prebačena na vlast, koja se više ne može izmotavati čekanjem na odluku Vrhovnoga suda."
xstrom is offline  
Old 19.05.2015., 22:31   #18140
xstorm molim te (ukoliko nije problem) da ubuduće kad nešto prenosiš navedeš izvor tj. tko je i gdje što izjavio. Ovako je teško shvatiti o čemu se zapravo radi. Koga zanima, izvor je sljedeći:
http://www.index.hr/mobile/clanak.as...esti&id=819965
greb4tor is offline  
Zatvorena tema

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 02:09.