Psihologija Vodič kroz um i ponašanje za entuzijaste. Podforum: Psihokauč |
|
|
21.12.2011., 11:36
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2010.
|
Da li netko ima iskustva sa dr. Sivić? Ima ordinaciju u Martićevoj.
Preporučila mi ju je moja doktorica opće medicine, one su si nekakve super frendice i privatno, pa ju je nahvalila.
Zanima da li je netko bio kod nje,kako radi,kakav ima odnos prema pacijentu jer nije baš jeftina. 
Može tu ili na pm. 
|
|
|
21.12.2011., 14:51
|
|
?
Registracija: Oct 2006.
|
Koliko je to ne bas jeftina?
|
|
|
27.12.2011., 03:04
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2011.
|
Može li mi netko preporučiti nekog (ženskog), privatnog stručnjaka za opsesivno-kompulzivni poremećaj i poremećaje u prehrani? Navedeno dvoje često se javlja zajedno, pa vjerujem da ovdje postoji netko sa sličnom pozadinom, da ne tražim na blef.
Po mogućnosti cijena sata do 200 kn, Zagreb. Hvala.
|
|
|
27.12.2011., 08:46
|
|
?
|
Buduci da cijene idu od 200kn nadalje, tesko je traziti do te cijene... ali za takve probleme je dobro traziti bihevioralno-kognitivne terapeute...
|
|
|
27.12.2011., 10:51
|
|
Registrirani korisnik
|
Da, to zaboravih pitati - psihijatar ili psihoterapeut? poznata mi je temeljna razlika, kao i razgraničenje od psihologije, no doista ne znam što bi u konkretnom primjeru imalo više smisla. Možda je najbitnije da dotična osoba ima puno iskustva sa sličnim problemima.
200 kn sam i mislila izdvojiti, ali iznad 250 baš i ne bih mogla.
Hvala 
|
|
|
27.12.2011., 12:04
|
|
?
|
Pretpostavljam da mislis psiholog ili psihijatar, jer oboje moraju bit psihoterpaeuti ako se bave time...
Ako malo proucis thread unatrag, vidjet ces da je najbitnije da ti odogvara kao osoba... problemi koje si navela se najcesce i najuspjesnije rjesavaju BKT pristupom, a to ces puno cesce naci kod psihologa... koji ce te, ako bude potrebe za lijekovima, uputiti na psihijatra... kao i sto ce te psihijatar, ako je portebe za psiho obradom, uputiti na psihologa...
Savjetujem ti da pogledas thread unatrag ili proguglas malo po netu... prof. Nada Anić je iz ZG i vrsni strucnjak u BKT... znam da su ljudi koji su isli kod nje bili odusevljeni... ako nista drugo, moci ce te bar uputiti na neku drugu...
Na osnovu malo informacija tesko je dati savjet da li ti treba odmah psihijatar, pa je ovo sto sam napisao generalni odgovor na tu temu.... 
|
|
|
27.12.2011., 12:14
|
|
Registrirani korisnik
|
Puno ti hvala :*
Tako je, psiholog-psihijatar, lapsus. Radi se o recidivu anoreksije koju sam vukla godinama, generalnoj anksioznosti, sklonosti krajnostima i kompulzivnom ponašanju, mazohizmu, svašta nešto
Dosad nisam potražila stručnu pomoć jer "normalno funkcioniram u društvu", no vidim što radim sama sebi.
Još jednom zahvaljujem na savjetu, ta odskočna daska mi je bila potrebna - KBT.
Zadnje uređivanje almost22 : 27.12.2011. at 12:21.
|
|
|
28.12.2011., 08:52
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2010.
|
Quote:
Sacreus kaže:
Koliko je to ne bas jeftina?
|
Pa zvala sam na telefon da se raspitam i sestra mi je rekla 400,00 za 45 min.
|
|
|
28.12.2011., 14:40
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2010.
|
Nemojte krivo shvatiti, ali 400 kn za 45 min terapije je jedna od NIZIH cijena kod privatnika.
|
|
|
28.12.2011., 15:53
|
|
Ljenivka
Registracija: Apr 2004.
|
Quote:
contrary kaže:
Nemojte krivo shvatiti, ali 400 kn za 45 min terapije je jedna od NIZIH cijena kod privatnika.
|
Nije, ima i jeftinijih od 200 pa nadalje. I to za 45 minuta.
|
28.12.2011., 22:08
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2010.
|
Da, psihologa; ali tesko psihijatra.
|
|
|
29.12.2011., 13:41
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2011.
|
Sacreus., dali znas dali se psihijatrica Dadić Hero ( Rijeka ) bavi psihoterapijom?
|
|
|
29.12.2011., 13:57
|
|
?
|
Da, bavi se
|
|
|
29.12.2011., 16:09
|
|
Ljenivka
Registracija: Apr 2004.
|
Quote:
contrary kaže:
Da, psihologa; ali tesko psihijatra.
|
I psihijatra
|
04.01.2012., 17:04
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2011.
|
Može li preporuka za psihijatra (privatnika) u Splitu? 
|
|
|
06.01.2012., 15:16
|
|
...
Registracija: Sep 2008.
|
Živko Malnar.
Radi u kriznom centru na Rebru.
Ne znam kojom rječju bih ga opisala osim - predivan.
Znam da se takvi izrazi ne koriste za stručne osobe, ali on je i kao čovjek i kao liječnik fenomenalan.
Prvo što me je kod njega oduševilo jest afirmacija i poštivanje pacijentovih stavova.
Prije samog liječenja je upitao:"Kakvi su vaši stavovi prema medikamentima?"
Onda kaže kako koji lijek djeluje i nije fanatičan u svemu tome nego odmah u startu kaže:"Ukoliko neće biti učinka mijenjat ćemo terapiju."
Ne nastupa na način da docira i zbilja sluša kad mu čovjek govori.
Također je odlično što sve objašnjava...nije to samo sirova terapija već baš sve lijepo objasni...što eventualno leži u pozadini svega, koji su simptomi toga i toga, zašto ovako, zašto onako...pa onda ispriča i razne zanimljivosti.
Njegov je govor tako umirujuć da djeluje na pacijenta stabilizirajuće.
Od same njegove priče si kasnije čovjek u glavi lakše neke stvari racionalizira.
On djeluje tako da pacijent stvarno želi sudjelovati u terapiji što je jako bitno za daljnje liječenje. 
|
06.01.2012., 20:42
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2009.
|
Quote:
Death-of-Art kaže:
Živko Malnar.
Ne znam kojom rječju bih ga opisala osim - predivan.
Znam da se takvi izrazi ne koriste za stručne osobe, ali on je i kao čovjek i kao liječnik fenomenalan.
Prvo što me je kod njega oduševilo jest afirmacija i poštivanje pacijentovih stavova.
Prije samog liječenja je upitao:"Kakvi su vaši stavovi prema medikamentima?"
Onda kaže kako koji lijek djeluje i nije fanatičan u svemu tome nego odmah u startu kaže:"Ukoliko neće biti učinka mijenjat ćemo terapiju."
Ne nastupa na način da docira i zbilja sluša kad mu čovjek govori.
Također je odlično što sve objašnjava...nije to samo sirova terapija već baš sve lijepo objasni...što eventualno leži u pozadini svega, koji su simptomi toga i toga, zašto ovako, zašto onako...pa onda ispriča i razne zanimljivosti.
Njegov je govor tako umirujuć da djeluje na pacijenta stabilizirajuće.
Od same njegove priče si kasnije čovjek u glavi lakše neke stvari racionalizira.
On djeluje tako da pacijent stvarno želi sudjelovati u terapiji što je jako bitno za daljnje liječenje. 
|
Kako se dođe do njega, preko uputnice, plaća li se to štogod? I što je točno on psiholog ili psihijatar? Sorry na glupim pitanjima al nemam pojma baš o ovome, a trebao bih s nekim kvalitetnim popričati, doduše ne toliko zbog sebe.
|
07.01.2012., 13:24
|
|
never back down
Registracija: Sep 2009.
|
Quote:
Broxigar kaže:
Kako se dođe do njega, preko uputnice, plaća li se to štogod? I što je točno on psiholog ili psihijatar? Sorry na glupim pitanjima al nemam pojma baš o ovome, a trebao bih s nekim kvalitetnim popričati, doduše ne toliko zbog sebe.
|
Dr. Malnar je psihijatar, radi u Centru za krizna stanja, KBC Rebro (zelena zgrada), na uputnicu.
|
07.01.2012., 13:44
|
|
astronaut
Registracija: Dec 2009.
|
Quote:
Death-of-Art kaže:
|
Koliko vidim po postovima forumaša, iskustva s ekipom koja radi na Kriznima su jako pozitvna. 
(I ja se pridružujem.)
|
|
|
08.01.2012., 14:47
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2008.
|
Da se nadovežem na ekipu u Kriznom centru na Rebru;
Berislav Tentor
Totalno normalan,smiren,dostupan.
Meni je odlično 'sjeo'.
Inače da nqpomenem da sam prije njega naljetala na totalne frikove i čudake od psihijatara(a bome i naplaćala se privatnika ;-)
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 21:07.
|
|
|
|