Pogledaj rezultate ankete: ljetni album tjedna je:
|
Antena - Camino del sol (1982)
|

|
4 |
40.00% |
Fuubutsushi - Natsukashii (懐かしい) (2021)
|

|
3 |
30.00% |
Grateful Dead - American Beauty (1970)
|

|
7 |
70.00% |
Deodato - First Cuckoo (1975)
|

|
6 |
60.00% |
Cannibal Corpse - Live Cannibalism (2000)
|

|
2 |
20.00% |
Ufomammut - Fenice (2022)
|

|
1 |
10.00% |
Sublime - Sublime (1996)
|

|
3 |
30.00% |
Himiko Kikuchi - Flying Beagle (1987)
|

|
4 |
40.00% |
Fleet Foxes - Shore (2020)
|

|
4 |
40.00% |
Kuzma & Shaka Zulu - The Best of Collection (2021)
|

|
6 |
60.00% |
|
|
15.06.2021., 18:44
|
|
.
Registracija: Jun 2009.
|
Quote:
DarkWanderer kaže:
|
Quote:
baribb kaže:
A album koji sam, pak, ja imao namjeru predložiti je jedan od najboljih konceptualnih albuma ikada, žešće pretenciozan Kaddish projekta Towering Inferno, ali ozbiljno sumnjam da ima puno potencijalnih slušatelja pompoznog industrial-classical crossover albuma na temu holokausta s naslovom koji znači "molitva".
|
dečki, a zašto ne bi pisali ovdje o tim albumima dok smo na ljetnoj pauzi (i dok vas diraju)?
napišite zašto bi ih trebalo poslušati...
a ima dovoljno mjesta i na gore navedenim temama koje je lijepo istaknuo majstor s mora:
preporuke albuma i glazbene osvrtnice

|
|
|
15.06.2021., 21:52
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2008.
|
Quote:
vanchaaa kaže:
a ne znam. meni to obično treba kad mi treba i poravnanje i unutarnji mir. tak da ne znam koje bi bile pripreme za to.  pitaj baribba ili weekend warriora rađe, čini mi se da oni bolje plivaju u tim vodama.
kaj se tiče ovog tvog kaj ti je preporučeno, i ja bi skočila kroz prozor, i ranije. 
|
Slušao jučer Enov On Land, i bome me smirilo.
|
|
|
11.08.2021., 14:21
|
|
Okajava grijehe
Registracija: Jan 2014.
|
Kae ovo umrlo, a?  A dobro, kužim jebiga...
|
|
|
11.08.2021., 19:24
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Grimble Gromble kaže:
Kae ovo umrlo, a?  A dobro, kužim jebiga...
|
Umrlo je sve kad je "Tjedan s glazbenim legendama" otišao kvragu ako ćemo pravo, tj. od onda ovaj podforum po meni nije više što je bio.
|
|
|
12.08.2021., 21:24
|
|
Uvijek u pravu
Registracija: Jul 2009.
|
Quote:
FassGoHard kaže:
Umrlo je sve kad je "Tjedan s glazbenim legendama" otišao kvragu ako ćemo pravo, tj. od onda ovaj podforum po meni nije više što je bio.
|
Malo kasnije, kad se na Glazbi pustila rasprava o četnicima i ustašama pa se naljutio onaj što ima Henryja Fondu na avataru. Stao mi mozak, s nešto.
Ono je baš bilo odurno čitati.
A ova tema nije umrla, animatori su trenutno na godišnjem i vraćaju se prvog ponedjeljka u rujnu. Moj prijedlog je spreman.
|
|
|
13.08.2021., 02:21
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2005.
|
Glazbeni dio foruma je, na zalost, već odavno preminuo.
Svi pokušaji ozivljavanja - ma koliko bili vrijedni paznje - nisu uspjeli.
Jos se sa sjetom prisjećam perioda od prije 10-tak godina kad nas se poprilično velik broj skupljao svaki tjedan u serijalu "Slusamo i Biramo....", gdje je Dile vrlo temeljito (uz malu pomoc nas ostalih) obradjivao period 80-tih.......tjedan po tjedan.......i zaista......ako se malo detaljnije pogledaju dotični materijali, dolazi se do zaključka da se stvarno ostalo relativno malo toga što nije pokriveno kroz sve te godine.....
|
|
|
13.08.2021., 11:08
|
|
luk neprijatelj
Registracija: Feb 2005.
|
Quote:
lemonzoo kaže:
Malo kasnije, kad se na Glazbi pustila rasprava o četnicima i ustašama pa se naljutio onaj što ima Henryja Fondu na avataru. Stao mi mozak, s nešto.
A ova tema nije umrla, animatori su trenutno na godišnjem i vraćaju se prvog ponedjeljka u rujnu. Moj prijedlog je spreman.
|
Tad je baš oživio. Istina, bilo je odurno. Ah, dobra stara vremena neuspješnog moderiranja. A mislim, ni dvoje angažiranih moderatora nije ga uspjelo pokrenuti, zašto bih išta sebi predbacivao.
|
13.08.2021., 12:12
|
|
Okajava grijehe
Registracija: Jan 2014.
|
Suburbian je forumaš koji je bio baš pitak za čitanje, istovremeno elokventan ali koncizan, ne ide previše u širinu, a opet je tako puno u tako malo teksta znao reći. S njegovim odlaskom je sasvim sigurno ovaj pdf izgubio na vrijednosti...
|
|
|
13.08.2021., 14:14
|
|
Suburban commando
Registracija: Jun 2016.
|
Quote:
lemonzoo kaže:
|
Too, čekam prvi tjedan nakon ljetne pauze k'o ozeb'o sunca. 
|
13.08.2021., 15:28
|
|
Član uprave
Registracija: Sep 2013.
|
Zapravo, prekasno se krenulo u razdvajanje roota i zabavne glazbe, kad je većina ekipe koja bi danas obitavala na rootu već otpirjala, tako da je i kolega prije nas naišao na pustoš. No, za razliku od nekih površnih provokacija kao baze za raspravu koja jedino i samo može otići ukrivo, mi smo se barem fokusirali na content glazbe. Danas je, ako ništa, barem malo življe čak i u doba moderatorske neaktivnosti nego u onim okolnostima koje su mi dane u nasljedstvo.
|
|
13.08.2021., 15:37
|
|
luk neprijatelj
|
"Malo življe" je subjektivni dojam. Nakon Albuma tjedna i albuma tjedna, praktički je posve mrtvo, osim nekog rijetkog i nasumičnog pijanog hica u gluho doba noći. Otprilike na razini Književnosti. Više događanja ima na Fotografiji koja je u odnosu na korona razdoblje na nekoj petini prometa (subjektivni dojam).
Ništa, smisliti igru u kojoj će se fass nadjebavati s, ne znam, andrologom i pet-šest ostalih će nabacivati upljuvke i sve će opet biti po starom, tamo gdje svi znaju tvoje ime. Šifjeli!
Edit: Ovo sam zaboravio prokomentirali. Okolnosti u kojima si dobio podforum su bile takve da si dobio potpuno restrukturiran podforum, gdje je glazbeni korov uništen i koji je preusmjeren prema albumima, što je, nakon tvog početnog neslaganja, postao zamašnjak događanja s Albumom tjedna.
Solo restrukturiranje je bilo nezahvalan posao, no u neskladu s količinom slobodnog vremena, pa sam relativno brzo odustao, nakon što sam uništio i trolerski korov.
Zadnje uređivanje late bloomer : 13.08.2021. at 16:14.
|
|
|
13.08.2021., 15:51
|
|
Suburban commando
Registracija: Jun 2016.
|
Treba biti fer i reći kako je tema krenula vrlo živo od prvog albuma tjedno, a do koškanja fašnika i andrije je došlo tek u zreloj fazi.
|
13.08.2021., 16:29
|
|
Član uprave
Registracija: Sep 2013.
|
Quote:
late bloomer kaže:
Solo restrukturiranje je bilo nezahvalan posao, no u neskladu s količinom slobodnog vremena, pa sam relativno brzo odustao, nakon što sam uništio i trolerski korov.
|
Nije tvoja krivica ako kažem da se s restrukturiranjem trebalo krenuti ranije. Ni prije ni poslije se mnogi koji su obitavali na pdf-u nisu vratili.
|
|
13.08.2021., 16:44
|
|
luk neprijatelj
|
To je započeto kad sam postao moderator. Definitivno prekrasno. Kao da se ide navodnjavati Sahara. Za to treba mnogo više resursa od moderatora-dva i desetak entuzijasta. Ne želim biti fatalist, nada i dalje tinja, ali...
|
14.08.2021., 15:40
|
|
.
Registracija: Jun 2009.
|
treba reći i da će se ova tema kad tad opet aktivirati, i da je ne valja podcjenjivati...
puky i ja možemo i dalje voditi tjedne na otprilike istoj razini kao i prije, od početka.
ali, kvaliteta sadržaja i rasprave ovisi zapravo o svima koji pišete upravo sad (jučer).
recimo, bloomeru, ja bih voljela češće čitati tebe, jer mi tvoji upisi uvijek imaju (s)misao i neku iskru... grimble gromble je isto falio neko dulje vrijeme... i za kolegu baribba smo se nadali da će se vratiti, pa to i uspjeli dočekati! nekako, ne možemo računati samo na fassa i na androloga, koji su zapravo uvijek tu, u taman pravim omjerima, da nas svakodnevno uveseljavaju. malo nas je, ali interes postoji, no nemojte samo čitati. pišite, kad već stignete. kako lemon veli, slušamo se najvjerojatnije opet najesen, a vidjet ćemo kako će nam biti.
krasna kvaliteta ove teme, za razliku od one diletove vremenske kapsule, jest ta što nije uvjetovana vremenom i (toliko) anketiranjem. svaki (odabrani i neodabrani) album možemo iznova podići i slušati, o njemu raspravljati, svađati se i miriti, kad god vi to želite. 
|
|
|
14.08.2021., 16:42
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
kvart99 kaže:
Glazbeni dio foruma je, na zalost, već odavno preminuo.
Svi pokušaji ozivljavanja - ma koliko bili vrijedni paznje - nisu uspjeli.
Jos se sa sjetom prisjećam perioda od prije 10-tak godina kad nas se poprilično velik broj skupljao svaki tjedan u serijalu "Slusamo i Biramo....", gdje je Dile vrlo temeljito (uz malu pomoc nas ostalih) obradjivao period 80-tih.......tjedan po tjedan.......i zaista......ako se malo detaljnije pogledaju dotični materijali, dolazi se do zaključka da se stvarno ostalo relativno malo toga što nije pokriveno kroz sve te godine.....
|
Kvart, ima jedna stvar koju te već nekoliko godina želim pitati, ali sam se bojao da ćeš se uvrijediti. Pitanje glasi - ima li išta što ti slušaš, a da je objavljeno prije 1980., a poslije 1989.?
Ili, ako ćemo gledati matematički (i točno, valja reći) - od 1981. do 1990.?
Quote:
Weekend Warrior kaže:
Treba biti fer i reći kako je tema krenula vrlo živo od prvog albuma tjedno, a do koškanja fašnika i andrije je došlo tek u zreloj fazi.
|
Ma to su izrazi naklonosti, ne koškanje. Vjetropirasta nadjebavanja dvojice hipersenzibilnih salonskih romantika čije je vrijeme prohujalo s vihorom.
Quote:
Grimble Gromble kaže:
Suburbian je forumaš koji je bio baš pitak za čitanje, istovremeno elokventan ali koncizan, ne ide previše u širinu, a opet je tako puno u tako malo teksta znao reći. S njegovim odlaskom je sasvim sigurno ovaj pdf izgubio na vrijednosti...
|
I old soula ne smijemo zaboraviti. Čovjek je, što god neki mislili o njemu, imao zapravo perfektan ukus i sluh za glazbu, lišen kritičarskog, kulturološkog i osobnog nasljeđa. I, što je još bitnije, sposobnost da to i dokaže. Teško je bilo njemu kontrirati kad je recimo tvrdio da su Smithsi i Smashing Pumpkinsi u biti teatralna kakofonija i da je većina glazbenika zapravo samo nakupina propalih literata, koja ne bi znala složiti 5 suvislih tonova da im pištolj držite na potiljku.
A Dile, gdje je on?
|
|
|
14.08.2021., 23:07
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2012.
|
pola energije utrošeno na žalopojke treba okrenuti u drugom pravcu i sve će to biti bolje. nema smisla plakati za prošlim vremenom 
|
15.08.2021., 00:33
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
lemonzoo kaže:
|
I ja s guśtom ćekam rujan mijesec. Dobar ti je ovaj dijećko, a gle śto sam ja otkrijo. Ne samo da je prava sisata pićka nego i pre ljepo pijeva.
Slavica
|
|
|
15.08.2021., 00:40
|
|
Uvijek u pravu
Registracija: Jul 2009.
|
Quote:
FassGoHard kaže:
I ja s guśtom ćekam rujan mijesec. Dobar ti je ovaj dijećko, a gle śto sam ja otkrijo. Ne samo da je prava sisata pićka nego i pre ljepo pijeva.
Slavica
|
Sviđa mi se kako je emancipirana i nije ju sramota priznati da je polovnjača.
|
|
|
15.08.2021., 00:50
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
lemonzoo kaže:
Sviđa mi se kako je emancipirana i nije ju sramota priznati da je polovnjača.
|
Definitivno na krajiškoj sceni buja rijeka novih kantautorica zainteresiranih kako za otkrivanje vlastite intime (Slavica), tako i za tradicionalno muške teme i zanimanja.
Dajana
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 20:42.
|
|
|
|