|
|
23.03.2024., 21:27
|
|
HOKI65
Registracija: Sep 2008.
|
Quote:
mish17 kaže:
Pozdrav,
Procitala sam desetak stranica i shvatila da mi nije bas nesto pomoglo.
Moja majka, zena vec u godinama, vozi Daciu Sandero. Puno ludjaka se vozi ludo po cestama, i izrazila je zelju za kamerom.
Imate kakvu preporuku za prednju i straznju kameru?
Gledala sam 70mai ali stvarno ne znam kaj da uzmem. U principu cijena nije problem, ali ne treba biti nikakva hi-tech. Cim jednostavnija, tim bolje.
Prvo sam mislila baterijske koje mogu non-stop snimati, jer su joj pred godinu dana odrezali katalizator (?) ispod auta dok je bio na parkingu u gradu.
No, vidim da baterijske nisu okej, pogotovo jer ona ostavlja auto na suncanom parkingu cijeli dan.
Nijedna od nas nije znalac za aute, tak da sva ta napajanja bude nam netko trebal valjda spojiti. Ak ima kakav dobar youtube video, moguce da mogu to i ja sloziti.
Ako imate kakvu preporuku, dobro bi doslo!
Bilo bi super ako se moze naruciti iz HR ili Europe, da ne placamo carinu, jer ne zelim financirati nase uhljebe
Zahvaljujem
|
I sam sam u potrazi za takvom napravicom. Gledam uzeti Garmin mini 2. Nema bateriju nego se spaja na akumulator auta preko OBD konektora. Nažalost Garmin taj konektor, kao i leću protiv zrcaljenja masno naplaćuje. Naknadno je moguća nadogradnja sustava i nabavka druge kamere koju je moguće postaviti da nadgleda stražnji dio vozila i uparivanje obije preko WI-FI sustava. Ali ta druga mora biti bar Garmin 47 ili jača. Ima dosta videa na netu pa pogledajte.
|
|
|
24.03.2024., 09:58
|
|
(m)ucho
Registracija: Feb 2011.
|
70mai ima mogucnost odabira europskog (poljska) skladista ako se narucuje preko njihove sluzbene na aliexu pa dostava traje tjedan dana… M300 moze imati parking mode pa snimati stalno, jedino treba malo znanja za spojiti u kutiju s osiguracima i kupiti posebni kabel s elektronikom, po defultu dolazi s usb kablom i prikljuckom za upaljac i to je dovoljno za snimanje u voznji…
|
|
20.04.2024., 17:40
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2006.
|
LAMAX T10 4K GPS kamera
Da li netko koristi LAMAX T10 4K GPS kameru?
|
04.05.2024., 20:34
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2010.
|
Tko u Zg ugradjuje malo kvalitetnije kamere, FHD/4k i dobrim kutem snimanja, da detektira pokret, night mode, snima na mikroSD (256GB ili vise) i, po mogucnosti, salje slike/video na mobitel/cloud i da se mozes spojit na kameru kad hoces da vidis sto se desava oko auta (naravno, u vidnom polju kamere)? Ako uopce ppstoji tako nesto kod nas.
Ne bi kopao po autu sam niti zelim da se vide kablovi. Ni da se kamera vidi "s kilometra" (da bude sto diskretnija)
Mozda neka s ugradjenom solidnom baterijom (da moze snimati pola sata, sat ukupno, kad auto stoji na parkingu pa da se pali i snima samo kad detektira pokret) tako da ne trebaju kablovi...
To bi mi, zapravo, bilo najkorisnije kod kamere..
|
|
|
04.05.2024., 22:42
|
|
(m)ucho
|
Lako za ugradnju…
Blackvue DR770X-2CH LTE
THINKWARE DASH CAM T700 LTE
Nextbase smart
Vantrue S1 Pro 4G LTE
Hikvision AE-DI5042-G4
|
|
04.05.2024., 22:59
|
|
Registrirani korisnik
|
Nije bas da sad mogu ugradjivat ista zato mi je bitno da netko ugradjuje ili da ima bateriju koja bi omogucila snimanje pola sata, sad (na SD karticu) nakon sto detektor pokreta otkrije kretanje pored auta.
Ostale funkcije (snimanje na cloud/slanje na mobitel) su plus, ali mi je najvaznije da ima senzor pokreta koji ce pokrenut snimanje (npr. sljedecih 5 minuta i prekinut ako opet neka kretnja ne trigerira snimanje) i da ima dobru bateriju ili da netko ugradjuje. Ok, bitno je i da ima FHD ili vise (da se ipak moze dobro razaznat sto se desava ispred auta) i da snimke nocu budu upotrebljive..
Ove navedene su dobre iako nisu bas male. I ne mogu ih sam (bar ne sada) ugraditi...
I jos mi je bitno da se mogu lako skinut (za putovanje kroz npr. Austriju jer je tamo zabranjeno koristit takve kamere).
|
|
|
05.05.2024., 01:17
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2004.
|
Quote:
genius_one kaže:
Nije bas da sad mogu ugradjivat ista zato mi je bitno da netko ugradjuje ili da ima bateriju koja bi omogucila snimanje pola sata, sad (na SD karticu) nakon sto detektor pokreta otkrije kretanje pored auta.
Ostale funkcije (snimanje na cloud/slanje na mobitel) su plus, ali mi je najvaznije da ima senzor pokreta koji ce pokrenut snimanje (npr. sljedecih 5 minuta i prekinut ako opet neka kretnja ne trigerira snimanje) i da ima dobru bateriju ili da netko ugradjuje. Ok, bitno je i da ima FHD ili vise (da se ipak moze dobro razaznat sto se desava ispred auta) i da snimke nocu budu upotrebljive..
Ove navedene su dobre iako nisu bas male. I ne mogu ih sam (bar ne sada) ugraditi...
I jos mi je bitno da se mogu lako skinut (za putovanje kroz npr. Austriju jer je tamo zabranjeno koristit takve kamere).
|
večina kamera sa K4 fokusima koje imaju svoji hardwer za instalaciju imaju tu funkciju, tko nnetreba taj dio ne uzima ožičenja napajanja od kamere več samo osnovu za rad.
|
05.05.2024., 08:31
|
|
Registrirani korisnik
|
Znam, ali je pitanje koliko im traje baterija. Ne znaci mi puno ako kamera nece funkcionirati vec navecer (ako je stavim popodne).
Znaci, ne treba stalno snimat vec samo kad detektira pokret (i u tom slucaju nek snima 5 min).
|
|
|
05.05.2024., 11:02
|
|
(m)ucho
|
5-15min ovisno o modelu… Ako ima nocno IR snimanje jos i manje… Za parking mode mora ozicenje do osiguraca… Stvar je sto su kamere ispod stakla i po ljetu su tu viskoke temp koje bi skurile svaku bateriju… Uzmes najmanju kameru koja ima ono kaj hoces i spojis ju na neki veci powerbank i jednom mjesecno ga napunis ili izgubis 30min da jednom prepeljas instalaciju dok osiguraca i to je to… Ja bi to napravil za cevape i mrzlu pivu…
|
|
05.05.2024., 13:43
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
genius_one kaže:
Znam, ali je pitanje koliko im traje baterija. Ne znaci mi puno ako kamera nece funkcionirati vec navecer (ako je stavim popodne).
Znaci, ne treba stalno snimat vec samo kad detektira pokret (i u tom slucaju nek snima 5 min).
|
netraje puno, baterija je tu samo da se video koji je započet snimi do kraja i uredno zatvori da ne dođe do loše datoteke, baterija nije uopče tu za funkciju parking več da se kamera sigurno zatvori otvori. ja imam 70mai kameru sa baterijom i ako traje par minuta od isključivanja struje je super, kamera je na autu več dvije godine i još za sada nije mi trebala njezina snimka.
|
05.05.2024., 14:52
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
semperfidelis67 kaže:
5-15min ovisno o modelu… Ako ima nocno IR snimanje jos i manje… Za parking mode mora ozicenje do osiguraca… Stvar je sto su kamere ispod stakla i po ljetu su tu viskoke temp koje bi skurile svaku bateriju… Uzmes najmanju kameru koja ima ono kaj hoces i spojis ju na neki veci powerbank i jednom mjesecno ga napunis ili izgubis 30min da jednom prepeljas instalaciju dok osiguraca i to je to… Ja bi to napravil za cevape i mrzlu pivu…
|
Visoke temperature me ne brinu (ako se kamera moze skinut bez problema). Treba mi za (uglavnom) snimanje dok je auto parkiran (u hladu i nocu).
Sto se tice toga da dovedem instalacike do osiguraca, to bi trazilo malo "gimnastike" koju ne mogu odradit, bar ne da se to kvalitetno odradi (bez da poslije imam cvrcke, lupkanja ili da se vide zice).
Quote:
mrcina 22222 kaže:
netraje puno, baterija je tu samo da se video koji je započet snimi do kraja i uredno zatvori da ne dođe do loše datoteke, baterija nije uopče tu za funkciju parking več da se kamera sigurno zatvori otvori. ja imam 70mai kameru sa baterijom i ako traje par minuta od isključivanja struje je super, kamera je na autu več dvije godine i još za sada nije mi trebala njezina snimka.
|
Znaci, te na baterije (uglavnom pise da imaju kondenzator, a to je za k...) nisu ok. Nis, moram jos potrazit, da vidim sto se nudi (mozda neka spy kamera s solidnom baterijom).
|
|
|
05.05.2024., 22:56
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
genius_one kaže:
Visoke temperature me ne brinu (ako se kamera moze skinut bez problema). Treba mi za (uglavnom) snimanje dok je auto parkiran (u hladu i nocu).
Sto se tice toga da dovedem instalacike do osiguraca, to bi trazilo malo "gimnastike" koju ne mogu odradit, bar ne da se to kvalitetno odradi (bez da poslije imam cvrcke, lupkanja ili da se vide zice).
Znaci, te na baterije (uglavnom pise da imaju kondenzator, a to je za k...) nisu ok. Nis, moram jos potrazit, da vidim sto se nudi (mozda neka spy kamera s solidnom baterijom).
|
baterije ti zgore po ljeti tj. izgube mogučnost skladištenja kapaciteta, one nadoknade napon ali kad krene opterečenje baterije ne zdrže dugo jer je kapacitet mali.
|
06.05.2024., 11:44
|
|
Registrirani korisnik
|
Ma, ne brine me to. Auto je u debelom hladu (usred ljeta u njemu nije vise od 25, 26C). A ako se kamera moze skinut (to je jedan od uvjeta), nece biti problema ni na moru ili negdje gdje bas necu moci parkirat u hladu.
Sve vise razmisljam o spycam varijanti. Samo sto ne znam koliko realno moze trajat baterija ako u specifikacijama pise tjedan dana ili vise (lako moguce da to nece biti ni jedan dan)
|
|
|
06.05.2024., 16:16
|
|
Registrirani korisnik
|
Sve sam blize tome da kupim neku dobru (sto manju, odvojivu) kameru za sajbu i spojim je na uticnicu za upaljac (koliko vidim, funkcionira i kad se auto ugasi i zakljuca, kod bivseg auta nije funkcionirala). Nekako cu vec provest kabel da se bas ne vide zice.
Koju bi preporucili, a da ima dobar senzor pokreta (da ne snima non stop nego tek kad je trigerira nekakva kretnja u vidnom polju)? Mozda da uzmem i 4g (5g) wifi router koji radi na 12V pa da kameru spojim na wifi.
Jedino je pitanje koliko brzo bi to iscijedilo akumulator. Teoretski, trebalo bi trajat doslovno tjednima (bez nadopunjavanja u voznji) zbog velikog kapaciteta akumulatora (u odnosu na, npr baterije mobitela), ali pitanje je koliko danasnji auti trose i kad miruju (za svoje potrebe, npr. alarm i sl)..
Kakve su Navitel kamere?
|
|
|
06.05.2024., 17:49
|
|
(m)ucho
|
Radije onda powerbank… Cim kljuc napusti auto, 12V uticnica vise ne daje struju… Da ne bi ispraznile aku, svaka kamera koja ima parking mod ima kabel za spajanje na osigurace i obavezno elektroniku koja se brine da ako napon akua previse padne, da iskljuci kameru da vise ne vuce struju…
70mai ima svoj wifi na koji se spajas mobom ako hoces pristupiti kameri i nisam siguran je li to moguce spojiti na neki trajni wifi pa pristupati tome kak ti se sprdne.
Tebi treba kamera sa 4G povezivosti, cijene od 260 do 600€, pa da je to onda ono kaj to hoces….
A mozes uzeti xiaomi c300/400, mobilni wifi router, jaci powerbank i to je onda to… Kamera se okrece 360, ima senzor pokreta i sljedjenje kretanja, IR snimanje i udaljeni pristup i kontrolu…
Ili pricekati nasljednika od 70mai X200 sa 4G povezivosti, ali MORAS speljati posebni kabel i elektroniku do kutije s upaljacima jer samo tak radi parking mod…
|
|
06.05.2024., 19:34
|
|
Registrirani korisnik
|
Mislim da 12V uticnica (za upaljac) radi i kad se auto zakljuca...
4g kamera bi bila idealna.. al ok bi bilo da mogu svaki dan, dva pogledat da li je nesto snimljeno na SD karticu (kad dodjem u auto pa preko wifija se spojim na kameru)
|
|
|
06.05.2024., 19:40
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2012.
|
Tebi znaci uopce ne treba kamera nego da snima auto na jednom mjestu dok je parkiran? Vjerojatno imas problema sa susjedima. Mislim da je idealno negdje oko auta postavit lovacku kameru, ima sve sto trebas, snima iskljucivo pokret, ima dobru bateriju, moze se dobro sakrit, pristupis joj preko wifi da skines snimke i slike, milina.
Poslano sa mog M2010J19CG koristeći Tapatalk
|
|
|
06.05.2024., 20:16
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2004.
|
Quote:
jerx1 kaže:
Tebi znaci uopce ne treba kamera nego da snima auto na jednom mjestu dok je parkiran? Vjerojatno imas problema sa susjedima. Mislim da je idealno negdje oko auta postavit lovacku kameru, ima sve sto trebas, snima iskljucivo pokret, ima dobru bateriju, moze se dobro sakrit, pristupis joj preko wifi da skines snimke i slike, milina.
|
Koliko kosta takva kamera koja salje snimke…
|
|
|
06.05.2024., 20:36
|
|
(m)ucho
|
Quote:
jerx1 kaže:
|
Ali vecini dashcamova pristupas preko kamerinog wifi-ja… On bi da mu kamera sama salje, znaci jedino 4G kamera sa SIM karticom… On bi parking mod preko upaljaca, a ne preko posebnog kabla…
On bi vrhunski video nadzor koji salje sve sam, napaja se bezicno, ne vidi se i moze se lako maknuti…
@Svicar Na onom mojem popisu par postova gore cijene su od 280 pa do 600€, ali mislim da se jos naknadno mora placati pristup serveru ako kamera dolazi sa simicom, a ako ne, mjesecno placas nekom telekomu podatkovni promet…
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 05:41.
|
|
|
|