Natrag   Forum.hr > Društvo > Lijepa naša > Zagreb

Zagreb Dan i noć u metropoli

Zatvorena tema

Tematski alati Opcije prikaza
Old 19.02.2022., 22:17   #1801
Vidjet ćemo.
Old 20.02.2022., 15:21   #1802
Quote:
Gingerina kaže: Pogledaj post
Ali ja ih želim donirati Udruzi za oboljele od leukemije iz Čakovca.

.
Jedan cep jedan gram.
1000 cepova 1.5 kn
Jebena ti je donacija, uplati im 15 kuna, jednostavnije nego skupiti 10000 cepova.
Poladva is offline  
Old 20.02.2022., 16:33   #1803
Quote:
Krkimir kaže: Pogledaj post
@gingerina: koji je plan kako provjeriti da li se razvrstava smece?
hoce li smetlari kad dodju po vrece mijesanog otpada odmah trgati vrece i gledati, ili ce se vrece obiljeziti da se zna otkud dolaze i otvarati na Jakusevcu?
Moš mislit. Pa ko bi normalan kopao po tuđem smeću, koji bi to i koliki dodatak u kolektivnom ugovoru trebao biti? Moguće bolesti, infekcije
Quote:
Poladva kaže: Pogledaj post
Jedan cep jedan gram.
1000 cepova 1.5 kn
Jebena ti je donacija, uplati im 15 kuna, jednostavnije nego skupiti 10000 cepova.
Baš. Ta udruga bi se baš pomogla od donacije za 1000 čepova.

Poslano sa mog JNY-LX1 koristeći Tapatalk
-skyfall- is offline  
Old 20.02.2022., 17:50   #1804
Pogledajte njihovu Fb stranicu.

Znači čepove da bacam, a njima uplatim 15 kn iako oni skupljaju i prodaju čepove. Ma bravo.
Old 20.02.2022., 17:56   #1805
Quote:
Ja ih počinjem skupljati. Već sam skupila 1

Ne moraš slati poštom, Opal je rekla da ih se može predati u Konzum u Zagorskoj 27.

Edit: Može se predati u svako reciklažno dvorište, sad saznala.
Zagorska mi je baš usput.
Da hodam sat vremena do najbližeg dvorišta, da odnesem par čepova, imo nema baš smisla.
Iako, bilo bi korisno za zdravlje.
Ako je to nešto humanitarno, trebalo bi se skupljati na svakom ćošku, dućanu, trafiki, bircu, pizzeriji...
Old 20.02.2022., 18:00   #1806
Da, bilo bi dobro.
Old 20.02.2022., 18:06   #1807
za 1000 cepova dobijes isto kao i za 3 flase?
Old 20.02.2022., 18:07   #1808
Ide po kilaži.
Old 20.02.2022., 18:16   #1809
Quote:
Pogledajte njihovu Fb stranicu.

Znači čepove da bacam, a njima uplatim 15 kn iako oni skupljaju i prodaju čepove. Ma bravo.
Da ponovimo gradivo...
100 cepova, 15 lipa
1000 cepova 1.5 kuna
10000 cepova 15 kuna
Nastavi niz
Skupi 10000 cepova i posalji im postom ili sjedni u auto i odnesi im a mozda i oni navrate iz cakovca.
Ma bravo
Poladva is offline  
Old 20.02.2022., 18:19   #1810
ma ako im stvarno hoces pomoci onda im doniraj novce, odi u postu i uplati im 50-100 kuna umjesto da se maltretiras s cepovima
Old 20.02.2022., 18:20   #1811
A kakvo je to maltretiranje s čepovima?

Izmiče vam smisao da je ovo akcija ne samo humanitarna nego i ekološka.
Old 20.02.2022., 18:30   #1812
a ono, ako hoces pomoci onda napravi nesto zaozbiljno... ovo je na nivou djece u drugom razredu osnovne skole da skupis 1000 cepova treba ti najmanje 2,3 godine
doniraj im 50 kuna i ucinit ces vise nego da si cijeli zivot skupljala cepove
Old 20.02.2022., 19:24   #1813
Vrlo jednostavno - umjesto da bacam čepove u žutu vreću, spremat ću ih u kutiju, kao i masa drugih ljudi.
Old 20.02.2022., 19:26   #1814
Quote:
Poladva kaže: Pogledaj post
Skupi 10000 cepova i posalji im postom ili sjedni u auto i odnesi im a mozda i oni navrate iz cakovca.
Ma bravo
Da, navraćaju redovito do sabirnog mjesta, a to je svako reciklažno dvorište u Zagrebu.

Ako jedna osoba baci plastičnu slamku u rijeku, to nije tako strašno, a ako ih baci milijun, bome jest. A ovo vrijedi i za čepove samo u pozitivnom smislu.
Old 20.02.2022., 19:46   #1815
a sto mislis da ovi iz Cakovca rade s tim cepovima, i da to nebi zavrsilo na istom mjestu da si cepove ostavila na flasi?
daj ponekad ukljuci mozak
Old 20.02.2022., 19:48   #1816
Čuj, ako nisi u stanju uključiti mozak, onda se barem informiraj.
Received Infraction
Old 20.02.2022., 19:55   #1817
bitno da ti glumis moralnu vertikalu jer svakih 5 godina istovaris hrpu cepova od kojih oni iz Cakovca dobiju jednu i pol kunu... velikodusno im doniras manje od pola kune godisnje
Old 20.02.2022., 20:26   #1818
Quote:
klingonac_worf kaže: Pogledaj post
i onda shvatis da komunalac nema ovlasti legitimirati te i sve isto
pa ja bih da sam u gradu angažirao i policajca u pratnji, ako može i u civilu. Plaća će se isplatiti u 1 danu u svakom kvartu. Dobar dan dobar dan, evo 500 kn kazna

Netko iz naše zgrade je bacio smeće u drugi kontejner od druge zgrade. I netko je iz te druge zgrade izvadio to i ispred našeg ulaza to istresao. Normalno, nije pokupio tko je to napravio... Gle, tu mu lupiš 500-1000 kn kaznu, pa ajmo opet i opet i opet. Pa ako treba i 10 x
Ne može se svakoga kazniti (niti u prometu sa svim kamerama), ali kada vidiš da je netko platio 30-50 k kn kaznu, ili da ne plati pa ajmo ovrhe i ovrhe, pa neki će ipak razmisliti. Neki neće, plaćati će bez beda ali takvih nema gro...

Nažalost, od 100 edukacija nema ništa. Da, treba u 2-3 mjeseca kampanja - tv spot prije dnevnika, letak u kaslić, web stranica sa kratkim pregledom. I nemaš kaj onda više još educirati, opominjati bla bla bla... Ako imaš 30 g i nisi shvatio da trebaš papir u papir, onda ćeš nakon 500 kn kazne to naučiti.
Pawrent is offline  
Old 20.02.2022., 21:52   #1819
Quote:
Da, točno.

Danas sam takvima nalijepila još 2 edukativne poruke na spremnike za plastiku+metal i za papir.

Socijalni eksperiment: hoće se neki posramiti, ipak?!

A možda i podcjenjujemo razinu idiotizma
apropo edukacije...

i ja se trudim, makar moji dragi susjedi iz ulice, koji svoja govna bacaju u naše kante - ne bi baš moj trudi pohvalili jer se iako posramljeni i uhvaćeni u svojoj laži i dalje riječkaju sa mnom i ljute se (iako naočigled shvaćaju da su u krivu).
smiješno mi je promatrati kako me ignoriraju kad me sretnu u ulici, prave se da me ne vide, naočigled se srame...

evo friški primjer od jučer - upozorila sam lika koji je s vrećicom smeća došao sa dna ulice i predamnom, koja sam izašla iz zgrade, zavitlao je u našu kantu. na sva moja pitanja je zamuckivao i nemušto se branio te nije znao, te nije on, te mu je gazda rekao da tu baca, "ne zna" gdje stoje kante njegove zgrade itd. na kraju sam ga samo zamolila da to više ne radi i rekao je da neće.

jučer ujutro, ljubičasta vrećica smeća u ruci, dolazi do naših kanti, pogledao je (ali ne očito dobro) vrebam li odkud i kad je vidio da je zrak čist - zavitlao je u našu kantu.

time ti zapravo dajem i odgovor - takva gamad i stoka neće ništa naučiti. i dalje će uz hrpu obavijesti, upozorenja, zabrana tu svoju slamu od mozga koristiti za nešto drugo. takvi nikada neće razviti osjećaj za zajedničku dobrobit.
Old 20.02.2022., 22:01   #1820
To je neki kafić, ili što?
ruka-slave is offline  
Zatvorena tema

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 01:38.