Natrag   Forum.hr > Društvo > Dijaspora > Emigracija

Emigracija Za sve emigrante i one koji to žele postati

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 10.12.2013., 18:59   #1821
Quote:
zeitgeist_man kaže: Pogledaj post
koji su kvartovi oko Stockholma kaj se tice najma stana onak malo kulturniji za zivot (citaj: da nisu getoizirani i to..)? sve dolazi u obzir, Täby, Huddinge, Botkyrka, Nacka..uglavnom sve di ima javni prijevoz (preferirajuci zeljeznicu)? e da, i cuo sam da Rinkeby i Skärholmen treba izbjegavat bas zbog dosta kriminala, geta i to..pa da provjerim ovim putem jel to istina?
Pitao sam jednu frendicu (Svedjanku) i ona preporuca kvart Solna.
Sandiran is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.12.2013., 20:51   #1822
Quote:
sunny55 kaže: Pogledaj post
ako si student u svedsoj nemas pravo na taj SFI, nego na privatne kurseve svedskog npr, folkuniversitet i to jako puno kosta cirka 4000 kr za 12 tjedana ili vise.
hm, pa ovo bas i nije tocno, ili u najbolju ruku djelomicno.
Ja evo vec mjesec dana pohadjam SFI. Upao sam sa ostalim stranim studentima u "akademsku" grupu.
Ispunio prijavu, dobio obavijest kroz nekoliko dana i poceli. Kljucna stvar je bila imat personnummer.
Hecky3 is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.12.2013., 06:38   #1823
Quote:
koji su kvartovi oko Stockholma kaj se tice najma stana onak malo kulturniji za zivot (citaj: da nisu getoizirani i to..)? sve dolazi u obzir, Täby, Huddinge, Botkyrka, Nacka..uglavnom sve di ima javni prijevoz (preferirajuci zeljeznicu)? e da, i cuo sam da Rinkeby i Skärholmen treba izbjegavat bas zbog dosta kriminala, geta i to..pa da provjerim ovim putem jel to istina?
Botkyrka je kommun gdje uglavnom zive stranci, slicno kao Rinkeby i Skärholmen. Nacka ne zvuci lose, ali nema podzemne zeljeznice. Solna koja ti je predlozena je mozda najbolji izbor, blizu grada, a imas i podzemnu i pendeltåg. Sretno s trazenjem stana
Gortyna is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.12.2013., 17:34   #1824
Nacka je super ako ti je posao/fax/kajgod blizu. Ali je problem ako ovisiš o javnom prijevozu jer uglavnom se oslanjaš na bus, eventualno vlak ako ti je blizu. Inače je fin kvart, dosta zelen, miran, veliki par s jedne strane, more i jezera s druge

Dobar je i Lidingö, jedino kaj isto ovisiš i busu jer trenutno tramvaj ne vozi.

Ja sam trenutno u Solni kod Arene i meni je super. Vlak mi je blizu, bus u ulici, autom mi treba 10min do centra, vlakom 20min, blizu je autocesta tako da si svugdje začas. U blizini je i Hagaparken tak da ima i dosta prirode
Comus is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.12.2013., 19:13   #1825
Zeitgaist prvo napiši gdje radiš, jer kvartovi koje si naveo su poprilično udaljeni. I uz željeznicu, jebada je ako putuješ svaki dan sat vremena u jednom smjeru.
Old 12.12.2013., 21:59   #1826
sjedište firme je u Järfälli, ali posao će bit na području cijelog Stkhm. međutim išao sam neki dan vlakom od centra do Upplands Väsby, oko pola sata, nije to uopce tak strasno, mogao bih i tamo bit (ili u nekom slično udaljenom naselju) ako je ok kvart i ako je cijena kvadrata recimo upola jeftinija od one na Solni. pa i ovdje u Hr putujem iz 35km udaljenog Vrbovca u ZG, vremenski 35-40min. možda da naglasim da mi je niža cijena kvadrata važnija od udaljenosti od centra. ajd hvala svima!
zeitgeist_man is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.12.2013., 22:45   #1827
Quote:
sjedište firme je u Järfälli, ali posao će bit na području cijelog Stkhm. međutim išao sam neki dan vlakom od centra do Upplands Väsby, oko pola sata, nije to uopce tak strasno, mogao bih i tamo bit (ili u nekom slično udaljenom naselju) ako je ok kvart i ako je cijena kvadrata recimo upola jeftinija od one na Solni. pa i ovdje u Hr putujem iz 35km udaljenog Vrbovca u ZG, vremenski 35-40min. možda da naglasim da mi je niža cijena kvadrata važnija od udaljenosti od centra. ajd hvala svima!
A ti kupuješ stan?
Pogledaj si malo na Hemnetu da dobiješ sliku koliko kvadrat košta po kvartovima. Imaš opet podjele po kvartovima koji dio je "dobar" a koji nije. Vidiš to i po cijeni.
Meni osobno je jug puno lijepši i finiji. Baš se vidi da je bio stambeni dio a sjever je nekako kao sklepan.
Ne bi baš rekla da ti je cijena upola jeftinija. Možda kod loših kvartova. Iznenadio bi se koliko koštaju stanovi van grada.
Old 13.12.2013., 08:58   #1828
ma jok, ne kupujem! mislim na najam, mozda sam se krivo izrazio 'cijena po kvadratu'
zeitgeist_man is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.12.2013., 10:59   #1829
Pogledaj cijene na blocket.se i bostaddirekt.com pa vidi kaj se nudi, ali iskreno sumnjam da ćeš negdje naći baš u pola cijene stanova u Solni
Comus is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.12.2013., 16:51   #1830
Quote:
ma jok, ne kupujem! mislim na najam, mozda sam se krivo izrazio 'cijena po kvadratu'
A sori vidim da si gore napisao. Gledaj kaj se nudi a posto ti nije bed putovati pogledaj si jakobsberg, sollentunu? To je na sjeveru. Taby i danderyd bas ne znam ali rekla bi da nije jeftino.
Meni je jug grada jako lijep pa si isto to gledaj, tipa Farsta?
Old 18.12.2013., 10:46   #1831
Jel netko zna koliko dugo Posten čuva pakete kod sebe prije nego ih vrati pošiljatelju, u slučaju da ih ne podignete?
Comus is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.12.2013., 18:44   #1832
Quote:
Comus kaže: Pogledaj post
Jel netko zna koliko dugo Posten čuva pakete kod sebe prije nego ih vrati pošiljatelju, u slučaju da ih ne podignete?
Ja sam baš neki dan pokupila paket. Mislim da je pisalo 15 dana
Old 26.12.2013., 18:09   #1833
Malmo

Pozdrav ima li neko mjesto u Malmo di se skupljaju Hrvati?
dalmacija77 is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.12.2013., 18:59   #1834
Sandiran, moram ti se zahvalit za lexikon i općenito onu stranicu sprakradet.se. Odlična je za jezik, zanimljivi su tekstovi, a i leksikon je zbilja dobar, puno primjera...
I naravno Gortyni za uvijek spremne odgovore...
Odgovori s citatom
Old 26.12.2013., 21:16   #1835
Ja bih tako otisao u Svedsku da radim jedno godinu dana ali samo da naucim svedski posle bih se vratio... jesam fakultetski obrazovan ali filozofija to nikom ne treba. Ali bih isao da radim bilo sta samo da naucim jezik
Old 27.12.2013., 04:07   #1836
To vec mjesecima pricas da bi isao negdje, dobro je tebi I doma, s obzirom da jos uvijek pises tu imas I za jest I pit, ljudi kad MORAJU ic van onda ne pisu mjesecima na FHR-u da bi isli, samo odu pa sta bude
ivan_p is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.01.2014., 02:19   #1837
Srdačan pozdrav svima

Već više sati čitam forum i dosta stvari sam saznao o Švedskoj i eventualnom odlasku. Više-manje mi je jasno pa bih molio za odgovor ukoliko neko zna. Radi se o mome radnom iskustvu koje je pomalo specifično. Osnovno zanimanje zadnjih osam godina mi je reciklaza i reparacija laserskih tonera i održavanje štampača. Imam svoju firmu koju planiram da zatvaram, takva je situacija. Da li znate kakvo je stanje u Švedskoj po tom pitanju? Da li se kojim slučajem može naći takav posao? Takodje sam i ronioc, Dive master po Padi asocijaciji, i to bi moglo biti zanimljivo. Hvala unapred
diver971 is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.01.2014., 03:30   #1838
Quote:
diver971 kaže: Pogledaj post
Već više sati čitam forum i dosta stvari sam saznao o Švedskoj i eventualnom odlasku. Više-manje mi je jasno pa bih molio za odgovor ukoliko neko zna. Radi se o mome radnom iskustvu koje je pomalo specifično. Osnovno zanimanje zadnjih osam godina mi je reciklaza i reparacija laserskih tonera i održavanje štampača. Imam svoju firmu koju planiram da zatvaram, takva je situacija. Da li znate kakvo je stanje u Švedskoj po tom pitanju? Da li se kojim slučajem može naći takav posao? Takodje sam i ronioc, Dive master po Padi asocijaciji, i to bi moglo biti zanimljivo. Hvala unapred
Sve vezano uz recikliranje je ovdje dobrodoslo. Sretno s potragom oglasa za posao.
Hecky3 is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.01.2014., 11:55   #1839
Kad narucim novi toner posalju mi i plasticnu kovertu u kojoj im saljem stari. To je sve sto znam o reciklazi toga. A kad mi neki stroj prestane raditi ne popravljam ga, kupim novi jer je to jeftinije. To je sve sto znam o ovoj temi
Gortyna is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.01.2014., 21:25   #1840
Quote:
Gortyna kaže: Pogledaj post
Kad narucim novi toner posalju mi i plasticnu kovertu u kojoj im saljem stari. To je sve sto znam o reciklazi toga. A kad mi neki stroj prestane raditi ne popravljam ga, kupim novi jer je to jeftinije. To je sve sto znam o ovoj temi
vjerovatno ne misli popravljat printere od 20 €...
monfalcone is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 05:04.