|
|
01.11.2021., 10:18
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2015.
|
sve mi je jasno, i cijene materijala su otisle gore tako da je normalno da je sve otislo u nebo.
mene je struja u tom stanu ispala 2k€ ako se dobro sjecam., sad bi ispala pitaj boga koliko, s obzirom da je bilo stemanja i stemanja.
opet kazem, ima racunice u starogradnji + renovacija. ali bi se trebalo puno toga posloziti da to ispadne kako treba. kupit stan i trazit majstore i cekat na renovaciju pola godine, godinu je pakal.
Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|
|
01.11.2021., 13:08
|
|
Okajava grijehe
Registracija: Nov 2018.
|
Quote:
The Red Viper kaže:
Svakako kad staviš sve na papir, više se isplati uzet stan u Starigradnji na OK poziciji po cca 2500 eura/m2 i ulozit još 700 eura.
Kako sam napisao ne gledam za sebe ovaj stan od cca 40 m2, ali glavni razlog zašto se gleda novogradnja je taj proces renovacije.
Iz moje perspektive, 2018 sam prošao taj proces, ostario barem 5 godina, djelomično osjedio, pocupao pola kose, imao problema i sa izvođačima (potira ih usrid renovacije I tražio nove) i sa susjedima.
Tako nešto ne preporučujem neprijatelju a kamoli bližnjem koji kupuje stan od 40 m2
Sent from my Redmi Note 8T using Tapatalk
|
Da, slažem se u potpunosti, s tim da nisam potjerao izvođače jer nisam imao volje raspravljat tko je kome koliko dužan, a traženje novih koji će ispravljat greške mi je u startu izgledalo kao potencijalni zajeb koji će koštat i sijedih i novca. Tako da sam na kraju platio nešto manje, ali dobio fuš (iako bi recimo prošlo za najam, bilo kratkoročni ili dugoročni, jer oni ne gledaju to što je pločica milimetar dva lijevo ili desno). Struju nisam ni namjeravao mijenjat, ali onda "šteta ti je ne promijenit, to ti dođe 10 tisuća kuna", u praksi dođe 4x više jer 10.000 kuna platiš ruke ako plaćaš na crno nekom tko preko dana radi stalni posao, a popodne ili vikendom svrati do tebe, cijeli potrošni materijal plaćaš dodatno, naravno, u mom slučaju je to ispalo dodatnih 18.000 kuna (stavio sam vimar, ali onaj osnovni bijeli), uz to je bilo još i građevinskih radova zbog štemanja. Rezultat je isto osrednji, dio onog što je dogovoreno (utičnica) nije postavljen, dio utičnica nije radio, pa se opet štemali i bušili, prespajali.
I overall ono što dobiješ nije na nekom nivou, susjeda iznad čujem kad prdne, a prdi non-stop, da ne spominjem kad šeta u klompama u 3-4h ujutro, cijela zgrada izgleda kao da živimo u staljingradu '71, parkinga čak i ima, ali ne kao u novogradnji da liftom ideš iz garaže, nije te briga za kišu, vjetar,..
Jedno vrijeme je čak i novogradnja bila povoljna u odnosu na starogradnju, 2000 vs 3000, sad ora proda novogradnju na gripama za 4200 prije početka gradnje, rijetkost je kad nešto što se gradi u gradu uopće dođe do oglasa.
|
|
|
01.11.2021., 13:48
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2015.
|
Pa upravo to. Treba imati živaca i energije za renovaciju.
Znam kad sam konačno izgubio živce i raskrstija sa dotadašnjim izvođačima, reka sam ženi da dizem ruke od svega i da me zaboli.
Sve je bilo na pola (struja,voda,zidovi).
Tada je trebalo zazidati jedan komad zida da bi se moglo ići dalje.
Ja sam otišao na poslovni put, reka ženi da radi šta hoće. Ona je preko oglasa našla nekog zidara koji nas je realno spasija. Preporucija je I strujica i vodoinstalatera koji su bili top ljudi i jedini su se usudili nastavit započeto. I to po normalnim cijenama tako da me nije ispalo nešto extra skuplje od zacrtanog.
Realno, ima stvari koje su sfusarene, ali toga san vidja I u malo ozbiljnijim kombinacijama "ključ u ruke" tako da me to ne brine. A i nisan picajzla.
Sve u svemu, neznam dali bi se u skoro vrijeme odlučio opet tako nešto prolazit.
Ništa, čekamo priliku za novogradnju, makar u kastelima kod pruge, jer to je izgleda jedino di će cijena bit prihvatljiva
|
|
|
01.11.2021., 15:48
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2009.
|
Novogradnje upitne kvalitetne kao sto su na zalost vecina zgrada na tim losim lokacijama su jako losa investicija. Izolacija je vecinom losa, cujes sujede gore, dole, livo i desno. A platis m2 po 3000 €, te posli i da hoces ne mozes prodat ni iznajmit.
Dobra lokacija uvik drzi cijenu.
|
|
|
05.11.2021., 13:57
|
|
nepopravljivi pesimist
Registracija: Jul 2011.
|
danas na gradilištu Jukića ( kraj citya ), policija, i parilo mi se neka inspekcija ( svita u odjelima ), vidim da se nešto zakuhalo , jer bome ih je bilo dosta...
|
05.11.2021., 18:08
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2018.
|
Quote:
DUJE3 kaže:
danas na gradilištu Jukića ( kraj citya ), policija, i parilo mi se neka inspekcija ( svita u odjelima ), vidim da se nešto zakuhalo , jer bome ih je bilo dosta...
|
Eto ode i Jukić u ćorku
Haha zezam se, imam dojavu da su danas inspektori išli kažnjavat građevinske firme radi blata koje im kamioni ostave po cestama
Cili Solin su obišli ,svako gradilište a nitko nema bazen za gume jbg
|
|
|
05.11.2021., 19:04
|
|
nepopravljivi pesimist
Registracija: Jul 2011.
|
Quote:
mario0503 kaže:
Eto ode i Jukić u ćorku ��
Haha zezam se, imam dojavu da su danas inspektori išli kažnjavat građevinske firme radi blata koje im kamioni ostave po cestama
Cili Solin su obišli ,svako gradilište a nitko nema bazen za gume jbg
|
Hebote zato su i blokirali ulaz za onu uzbrdicu.
To su ih vjerovatno ovi iz city špijali 
|
07.11.2021., 00:02
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2018.
|
Quote:
DUJE3 kaže:
Hebote zato su i blokirali ulaz za onu uzbrdicu.
To su ih vjerovatno ovi iz city špijali 
|
Možda i jesu
Čovik nam oće navrime završit zgrade i ovi mu nedaju radi malo blata po cesti.
A pola Splita u blatu kad kisa padne, lokva na lokvi ,triba ti kaić za po gradu ,šahte propadaju ilegalni deponiji 50 m juznije, al triba izać kaznit ove šta bar nešto rade ...
|
|
|
07.11.2021., 23:28
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2019.
|
Quote:
labello red kaže:
Zgrada je klasična romićevska, kič i neukus. S onim zlatom i mramorom izgleda ka grobnica. Lokacija 0, bar meni, velika zgrada s puno stanova ka i sve njegove. Trenutno san podstanar u jednoj njegovoj novogradnji, zvučna izolacija katastrofa, čujen ovoga ispod kako gleda televiziju svaku večer. Parket je isto šupalj nekako, ako malo jače ugaziš odzvanja brutalno. Još kad imaš idiote poviše sebe koji bate 24/7 po tom parketu, imaš osjećaj da ti mađarska laka konjica galopira nad glavom. Lift ne radi bar dva tri puta misečno i tako to. Na sastanku stanara san izrazija sućut ljudima koji su kupili stan tu, baš su se lipo zajebali...
Sent from my VTR-L29 using Tapatalk
|
Koja je to zgrada, koliko čujem novije zgrade su izrazito dobra gradnja, u jednoj sam usput i bia.
|
|
|
07.11.2021., 23:34
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
The Red Viper kaže:
Pa upravo to. Treba imati živaca i energije za renovaciju.
Znam kad sam konačno izgubio živce i raskrstija sa dotadašnjim izvođačima, reka sam ženi da dizem ruke od svega i da me zaboli.
Sve je bilo na pola (struja,voda,zidovi).
Tada je trebalo zazidati jedan komad zida da bi se moglo ići dalje.
Ja sam otišao na poslovni put, reka ženi da radi šta hoće. Ona je preko oglasa našla nekog zidara koji nas je realno spasija. Preporucija je I strujica i vodoinstalatera koji su bili top ljudi i jedini su se usudili nastavit započeto. I to po normalnim cijenama tako da me nije ispalo nešto extra skuplje od zacrtanog.
Realno, ima stvari koje su sfusarene, ali toga san vidja I u malo ozbiljnijim kombinacijama "ključ u ruke" tako da me to ne brine. A i nisan picajzla.
Sve u svemu, neznam dali bi se u skoro vrijeme odlučio opet tako nešto prolazit.
Ništa, čekamo priliku za novogradnju, makar u kastelima kod pruge, jer to je izgleda jedino di će cijena bit prihvatljiva
|
Najgori učenici u školi, upitajte se bili sa takvima ikad otišli na kavu, to su majstori, hrpa totalnih debila, većina. To je doslovno pakal. Pokušaj većinu sam napravit, a ono baš šta nemožeš ih zovi na način da ih cilo vrime nadgledaš, ali doslovno.
|
|
|
07.11.2021., 23:38
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Mo_1984 kaže:
Jeli tko ovdje kaparisao stan u Cesarici, zgradi koja se gradi kod Mall-a u Dragovodama? Kako vam se cini zgrada, lokacija i tako to…
|
Romić je objektivno kvalitetna gradnja. I ta zgrada na Dragovodama je kvalitetna gradnja. Šta se tiče lokacije meni osobno je loša. Najgore lokacije su mi definitivno kila, sirobuja, barutana, mejaši, dragovode, visoka - grozno sve skupa.
Inače, pisa sam tu o inflaciji i strukturi cijena otkada već. Neovisno o koroni koja je kad je krenula povećala ponudu nekretnina i dalo se tih 7-8 miseci nać povoljnije stan, sada je inflacija krenila jače + sve prije šta sam pisa i imamo eksploziju cijena. Situacija je gora nego ikad. Teški nestvarni balon. Do kada će njemački porezni obveznici gledat kako im se topi štednja zbog ekonomskih davljenika ko to može znat. Neovisno o koroni, a pisa sam o tome, opće stanje razmišljanja mi se čini ka i 2008.
nema poreza na nekretnine
inflacija
kamate 0
Apn
politički namješten paušalni porez na rentu apartmana
Imamo sve zajedno recept za balončinu nikad veću. Teško je išta prognozirat.
|
|
|
09.11.2021., 14:37
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2008.
|
|
|
|
11.11.2021., 18:30
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2008.
|
|
|
|
22.11.2021., 22:34
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2006.
|
|
|
|
22.11.2021., 22:37
|
|
noćni tić
Registracija: Apr 2010.
|
Divim se ljudima koji su kupili ili kupuju stanove na toj lokaciji.
Doslovno ti je ispred nosa najprometnija dionica u gradu.
|
|
|
23.11.2021., 04:40
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2011.
|
Majko mila, bas smo u subotu bili u splitu i komentirali tu cesaricu. S jedne strane petlja a s druge favele... Teski luksuz
|
|
|
23.11.2021., 05:56
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2009.
|
A šta se imaš čuditi, vidiš da ni link na stranicu ne znaju postaviti ;-)
Poslano sa mog POCO F2 Pro koristeći Tapatalk
|
|
|
23.11.2021., 14:33
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
alabrale kaže:
|
Lokacija je bezvezna, baš to, okružena sa brzim cestama i favelom, ali gradnja jest kvalitetna.
|
|
|
23.11.2021., 15:08
|
|
Okajava grijehe
Registracija: Nov 2018.
|
Prodat će se bez problema.
|
|
|
23.11.2021., 19:00
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2021.
|
Koji su to stanovi po 2.200 eur u toj zgradi?? Tako barem pise u oglasu..
Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 07:06.
|
|
|
|