|
|
12.09.2023., 20:39
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2007.
|
Quote:
Alpagueur kaže:
3P? Nešto drugo?
|
Da. Inzulinska rezistencija itd. Kako god nešto ne štima.
|
|
|
12.09.2023., 21:09
|
|
Mercenaire marginal
Registracija: Sep 2008.
|
Imaš i poliuriju, i polidipsiju, i polifagiju? Baš sve to? Onda imaš dijabetes, ne treba ti više nikakva dodatna obrada, već terapija. Vrli jednostavno.
|
20.09.2023., 15:02
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2016.
|
Dragi ljudi, možda sam na krivom mjestu, ako jesam, pliz recite gdje da pitam.
Jel netko od vas pacijent dr. Mirjane Kardum Pejić iz KB Dubrava?
Ukoliko da, ima li netko njen mail, koristi li ga?
Hvala puno!
|
|
|
14.11.2023., 09:51
|
|
to sam samo ja...
Registracija: Dec 2006.
|
kakva su iskustva s lijekom Vilspox?
to mi je prvi lijek za povišen šećer, pijem ga danas 5. dan. jutarnji šećer mi je još uvijek visok, npr. jutros 8.7. ne znam koji je mahanizam lijeka, treba li mu neko vrijeme da 'uhvati' ili bi trebao smanjiti šećer odmah nakon prve primjene.
druga stvar koja mi je u ovom trenu daleko gora je mučnina. vidjela sam da su sve vrste gastro problema među čestim nuspojavama, ali mene je mučnina dva dana izbacila iz stroja. nema povraćanja, stolica je uredna, ali mučnina jedva podnošljiva. blagi gastritis, također, ali mučnina je veći problem.
je li netko imao slična iskustva? nakon koliko ta mučnina prođe? kod mene je tako da se mislim jutros ne uzeti lijek
doktoricu sam zvala, ona kaže ako nema alergijskih reakcija i teških nuspojava da nastavim piti jer će proći kroz neko vrijeme 
|
|
|
14.11.2023., 10:32
|
|
NLO
Registracija: Oct 2012.
|
Quote:
inra kaže:
kakva su iskustva s lijekom Vilspox?
to mi je prvi lijek za povišen šećer, pijem ga danas 5. dan. jutarnji šećer mi je još uvijek visok, npr. jutros 8.7. ne znam koji je mahanizam lijeka, treba li mu neko vrijeme da 'uhvati' ili bi trebao smanjiti šećer odmah nakon prve primjene.
druga stvar koja mi je u ovom trenu daleko gora je mučnina. vidjela sam da su sve vrste gastro problema među čestim nuspojavama, ali mene je mučnina dva dana izbacila iz stroja. nema povraćanja, stolica je uredna, ali mučnina jedva podnošljiva. blagi gastritis, također, ali mučnina je veći problem.
je li netko imao slična iskustva? nakon koliko ta mučnina prođe? kod mene je tako da se mislim jutros ne uzeti lijek
doktoricu sam zvala, ona kaže ako nema alergijskih reakcija i teških nuspojava da nastavim piti jer će proći kroz neko vrijeme 
|
Traži drugi lijek (ili promijeni doktora). Ja sam promijenio dvije terapije (tablete, zaboravio sam nazive ali nije Vilspox) i obije su mi izazivale probavne smetnje. Kako mi je odmah u startu propisala i bazni inzulin u maloj dozi, tablete smo izbacili i pojačali inzulin i od onda nemam problema, a kontrola šećra izvrsna. Naravno, pazim i na prehranu.
|
|
|
14.11.2023., 20:35
|
|
to sam samo ja...
Registracija: Dec 2006.
|
vilspox mi je propisala obiteljska liječnica jer kaže ne može me ostaviti tako dugo bez terapije (u siječnju idem prvi put kod dijabetologa). tromjesečni je 6.8, a jutarnji ide do 10.
znači danas je peti dan vilspoxa i užasne probavne smetnje imam. još bih to nekako i pregrmila da mi je šećer ok. jučer ujutro 9.2, jutros 8.7  pretila sam, ali od kad pijem terapiju nemam apetita jer me mučnina ubija. čaj, malo dvopeka, kokošja juha, a danas čak i malo mesa iz juhe. eh da, i jabuke jer mi ublaže mučninu.
danas je malo lakše, ali sam iscrpljena. dat ću šansu još dan dva i ako se ne smiri i šećer ne krene prema dolje tražit ću nešto drugo.
Poslano sa mog SM-G998B koristeći Tapatalk
|
|
|
18.11.2023., 15:43
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2006.
|
Nikako se ne mogu pomiriti sa dijagnozom dijabetes tip 2, strašno sam uznemirena. Da li netko ima slične tegobe i kako se nositi s tom dijagnozom. Imam 60 godina, pijem jednu tabletu od 100 mg maysiglu na dan i navečer si dajem 6 jedinica sporodjelujučeg inzulina tresiba. Ujutro mi bude šećer od 6,2 do 7,7. Sve zavisi kada navečer jedem. Pazim na prehranu, izbacila sam brašno, šećer, jedem uglavnom pileća bijelo meso, kupus, brokulu, tikvice, karfiol, svježi posni sir, graham pecivo...
Trudim se da dnevno prijeđem barem 5 km i uz sve to samo mi je jednom u posljednja dva mjeseca šećer bio 5,1 i to ne ujutro prije jela, nego poslije jedne šetnje.
Strašno sam uplašena,bojim se posljedica dijabetesa 2
|
|
|
18.11.2023., 16:10
|
|
Okajava grijehe
Registracija: Nov 2023.
|
A gle, kako je tako je, iako te razumijem. Probaj to prihvatiti da bi si organizirala život i kretanje najbolje što možeš. Da se s time živjetik a život je dar, iskoristi to što je ostalo, umjesto da sama sebe ždereš s emotivnim otporom. Sretno!
|
|
|
18.11.2023., 17:04
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2006.
|
Hvala na podršci, stvarno mi je potrebna. Da li ti možda boluješ od dijabetesa tip 2 i kako se s tim nosiš. I da li možda znaš ova količina lijekova što pijem - da li je prejaka
|
|
|
28.12.2023., 16:27
|
|
zemniče, čuješ poj?
Registracija: Jan 2020.
|
imam diabetes tip 2 na inzulinu. do sada sam koristio accu check pereforma, a danas su mi dali novi aparat accu check instant. maoprije izmjerio sa instantom - 8,2 šećer, a odmah zatim iz iste ruke sa pereformom - 10 šećer. to je značajna razlika zar ne? imam još nešto trakica pereforme pa ću slijedećih dana mjerit i jedno i drugo i napisat ću vam ovdje. šta vi mislite o tome?
|
|
|
28.12.2023., 17:49
|
|
zemniče, čuješ poj?
Registracija: Jan 2020.
|
Quote:
Renata kaže:
Nikako se ne mogu pomiriti sa dijagnozom dijabetes tip 2, strašno sam uznemirena. Da li netko ima slične tegobe i kako se nositi s tom dijagnozom. Imam 60 godina, pijem jednu tabletu od 100 mg maysiglu na dan i navečer si dajem 6 jedinica sporodjelujučeg inzulina tresiba. Ujutro mi bude šećer od 6,2 do 7,7. Sve zavisi kada navečer jedem. Pazim na prehranu, izbacila sam brašno, šećer, jedem uglavnom pileća bijelo meso, kupus, brokulu, tikvice, karfiol, svježi posni sir, graham pecivo...
Trudim se da dnevno prijeđem barem 5 km i uz sve to samo mi je jednom u posljednja dva mjeseca šećer bio 5,1 i to ne ujutro prije jela, nego poslije jedne šetnje.
Strašno sam uplašena,bojim se posljedica dijabetesa 2
|
nemam sada vremena opisivat sve svoje probleme sa dijabetesom ali gledam ove tvoje, gledam ovu tvoju prehranu, 5 km kretanja i izmjerene secere - meni se to cini odlicno, ne trebas bit zabrinuta živjet ces 100 godina 
|
|
|
28.12.2023., 22:27
|
|
NLO
|
Quote:
domash kaže:
imam diabetes tip 2 na inzulinu. do sada sam koristio accu check pereforma, a danas su mi dali novi aparat accu check instant. maoprije izmjerio sa instantom - 8,2 šećer, a odmah zatim iz iste ruke sa pereformom - 10 šećer. to je značajna razlika zar ne? imam još nešto trakica pereforme pa ću slijedećih dana mjerit i jedno i drugo i napisat ću vam ovdje. šta vi mislite o tome?
|
Moj kolega kaže da mu je šećer puno bolji od kada je promijenio aparat 
Mislim da u kompletu s aparatom ide i jedna mala bočica koja je za provjeru uređaja. Provjeri u uputama.
Idu li iste trakice u oba uređaja? Ako nisu iste, provjeri na pakiranju od trakica koje su im normalne vrijednosti. Na mojima primjerice piše da je šećer normalan do 7.7mmol/l, a visok tek od 13,4 (ne znam što bi onda bile vrijednosti između, niti visok niti normalan)
Ti aparati očito služe više za orijentaciju nego za egzaktno mjerenje.
|
|
|
29.12.2023., 02:35
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2018.
|
Carnivore diet
Carnivore dieta jedete bilo koju vrstu mesa i jaja.Ako procitate komentatre ispod klipova svi govore jednu te istu stvar koliko im je pomoglo.Imate na stotine komentara koji govore da su izlijecili dijabets.Ako ne znate engleski odete na setings pa language odaberete nas jezikkliknete desni klik na misu i prevesce vam sve na nas jezik.Za sve one koji misle da "znaju" bolje od drugih neka objasne zar na hiljade onih sto pisu pozitivne komentare ispod ovih klipova lazu ili su poludili.
Carnivore diet
https://www.youtube.com/results?sear...et&sp=CAM%253D
|
|
|
29.12.2023., 14:07
|
|
NLO
|
Zanimljivo. Jedem meso i jaja od kada znam za sebe, i obolio sam.
Nemaju svi iste uzroke oboljenja. Nije isto jel imaš dijebetes zbog pretilosti ili ti je gušterača iscrpljena iz nekih drugih razloga
Sent from my SM-S911B using Tapatalk
|
|
|
29.12.2023., 18:08
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
NewOrder kaže:
Zanimljivo. Jedem meso i jaja od kada znam za sebe, i obolio sam.
Nemaju svi iste uzroke oboljenja. Nije isto jel imaš dijebetes zbog pretilosti ili ti je gušterača iscrpljena iz nekih drugih razloga
|
Treba jesti SAMO meso i jaja.
|
|
|
29.12.2023., 21:42
|
|
NLO
|
Quote:
Gorica kaže:
Treba jesti SAMO meso i jaja.
|
budalaštine bez granica
|
|
|
29.12.2023., 22:12
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
NewOrder kaže:
budalaštine bez granica
|
Svi ovi sto pisu da im je pomoglo su budale.
|
|
|
30.12.2023., 09:25
|
|
NLO
|
Quote:
Gorica kaže:
Svi ovi sto pisu da im je pomoglo su budale.
|
U globalnim razmjerima, ovo je mali broj. Ima ih i koji vjeruju da se korona liječi sa izbjelivačem, vitaminom c i sl. Činjenica je da je dijabetes neizlječiv, možeš mu samo umanjiti simptome. Ova dijeta vjerojatno djeluje na taj način, a isto bi postigao i sa veganstvom/vegetarijanstvom. Ali organizmu trebaju i vlakna i ostale tvari, viramini i menerali, pa si rade štetu na drugim poljima.
Ja ću ipak više vjerovati školovanom doktoru endokrinologu nego nekom nepoznatom youtuberu kojem je argument broj komentara i lajkova (koji btw mogu biti i botovi), a njima neka je sa srećom.
|
|
|
30.12.2023., 12:42
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
NewOrder kaže:
U globalnim razmjerima, ovo je mali broj. Ima ih i koji vjeruju da se korona liječi sa izbjelivačem, vitaminom c i sl. Činjenica je da je dijabetes neizlječiv, možeš mu samo umanjiti simptome. Ova dijeta vjerojatno djeluje na taj način, a isto bi postigao i sa veganstvom/vegetarijanstvom. Ali organizmu trebaju i vlakna i ostale tvari, viramini i menerali, pa si rade štetu na drugim poljima.
Ja ću ipak više vjerovati školovanom doktoru endokrinologu nego nekom nepoznatom youtuberu kojem je argument broj komentara i lajkova (koji btw mogu biti i botovi), a njima neka je sa srećom.
|
Ima na stotine klipova i jos vise komentara.Sretno. 
|
|
|
31.12.2023., 05:39
|
|
Grička vještica
Registracija: Feb 2012.
|
Može neki mod ovog lika prebacit na alternativu umjesto da po svakoj temi gnoji jedno te isto - reklamu opskurnog žderača mesa.
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 12:40.
|
|
|
|