Natrag   Forum.hr > Društvo > Pravo

Pravo Pravna pitanja. Podforumi: Nasljeđivanje, Prekršajno i kazneno pravo, Radno, socijalno i obiteljsko pravo, Nekretnine

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 14.09.2016., 23:52   #1861
Hvala vam
free-servus is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.09.2016., 08:38   #1862
Kad su promijenili za Albaniju? Super, nisam to znala.

Sent from my XT1068 using Tapatalk
Ruralna is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.09.2016., 14:36   #1863
https://www.gov.hr/moja-uprava/aktiv...skaznicom/1642
free-servus is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.09.2016., 14:57   #1864
Hvala za link.

Sent from my XT1068 using Tapatalk
Ruralna is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.09.2016., 10:57   #1865
Mogu li za izdavanje nove osobne iskaznice predati sliku koja je bila na staroj? Zadnji put prije 5 godina kad sam se slikao za osobnu dobio sam ih više komada i glupo ih je sad neiskoristiti, isti sam ostao po izgledu

Pitam jer mi je frend rekao da su njega odbili kad su vidjeli da daje opet istu sliku kao što ima na staroj, kao da zakonski slika mora biti nova. Mislim, znam da oni inače nikako ne mogu znati jel slika nova ili stara ali ako vide da je ista bila i prije pet godina - znat će.
soundvision is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.09.2016., 11:02   #1866
Quote:
soundvision kaže: Pogledaj post
Mogu li za izdavanje nove osobne iskaznice predati sliku koja je bila na staroj? Zadnji put prije 5 godina kad sam se slikao za osobnu dobio sam ih više komada i glupo ih je sad neiskoristiti, isti sam ostao po izgledu

Pitam jer mi je frend rekao da su njega odbili kad su vidjeli da daje opet istu sliku kao što ima na staroj, kao da zakonski slika mora biti nova. Mislim, znam da oni inače nikako ne mogu znati jel slika nova ili stara ali ako vide da je ista bila i prije pet godina - znat će.
Ja do sada uvijek tako radio i nije bilo problema, zadnji put za vozačku dao sliku staru tri godine i nije bilo nikakvih problema.

Poslano sa mog HM NOTE 1LTE koristeći Tapatalk
lipa007 is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.09.2016., 10:20   #1867
Eto upravo su me odj* zbog slike, kao i curu na šalteru do mene. Slika ne smije nikako biti ista kao ona na staroj osobnoj. Sve je napravila i taman ide ljepit sliku na onaj kartončić i ugleda istu sliku i na staroj osobnoj - i kaže da ona to ne smije primiti. Nice, sad moram još i na slikanje.
soundvision is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.09.2016., 11:11   #1868
Ionako imaju i sve tvoje slike skenirane u kompu pa opet lako vide kakva je slika.
Old 24.09.2016., 21:35   #1869
Jel zna netko tocnu info, da me nebi vratili na granici...
Znaci, zivim u Njemackoj, prije 2tj. sam se udala i predala zahtjev za izradu nove osobne. Nisam mogla cekati, nego sam se vratila u Njem. odmah isti dan. E, sad.. kad osobna bude gotova, jel smijem ja sa starom preci granicu ili sa putovnicom.. ili moram ici u ambasadu po putni list?

Sent from my Samsung Galaxy S5 using Tapatalk
Old 25.09.2016., 21:26   #1870
Bila sam u pp prijaviti nestanak. Zenica mi dala formular da ispunim, i uplatnicu da odem platit cca 80ak kn. Ja ju pitam sto sa NN, kaze ona meni da se vratim sa slikicom i uplatnicom...Hocu onda morati oglasavati u narodne novine ili ce ona meni samo napraviti novu ?Malo me zbunila, jel bio tko u zadnje vrijeme prijavljivati nestanak i izradivati novu(zbog finalne cijene me zanima)?
Old 26.09.2016., 07:57   #1871
Piše na deset mjesta na zadnjim stranicama da nema više prijavljivanja nestanka...

Sent from my SM-G930F using Tapatalk
tiluriumm is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.09.2016., 09:33   #1872
Quote:
La felicidad kaže: Pogledaj post
Jel zna netko tocnu info, da me nebi vratili na granici...
Znaci, zivim u Njemackoj, prije 2tj. sam se udala i predala zahtjev za izradu nove osobne. Nisam mogla cekati, nego sam se vratila u Njem. odmah isti dan. E, sad.. kad osobna bude gotova, jel smijem ja sa starom preci granicu ili sa putovnicom.. ili moram ici u ambasadu po putni list?
Ako si predala zahtjev za novu sa novim prezimenom možeš koristit i stare dokumente ali i dat zahtjev i za izradu nove putovnice i vozačke.
Old 15.10.2016., 10:13   #1873
Istekla mi je osobna prije par mjeseci. Jel zna netko hoću platiti kaznu sada kad je budem išla vaditi? Vidim da u zakonu piše da je kazna 500 kn ako seu roku od 15 dana ne ode vaditi nova.

Osobnu nisam koristila već duže vrijeme, nije mi trebala za ništa.
Odgovori s citatom
Old 15.10.2016., 13:42   #1874
U pravilu ne kažnjavaju ali ne znači i da ne mogu.

Prvo ćeš morat ponovo prijavit prebivalište.
Old 25.10.2016., 21:30   #1875
osobna iskaznica

Imam jedno pitanje, trebam moju osobnu iskaznicu produziti, tj. novu napraviti, zivim izvan Hrvatske.
Sada se bas nemogu jos odluciti, sta bi bilo bolje, koju adresu napisati, od doma, gdje sam bila do sad prijavljena, ili od tamo gdje zivim.
Dali onda ta osobna sa stranom adresom vrijedi u Hrvatskoj?
A u Europi? onda mi netreba putovnica?
Hvala na odgovoru,lijep pozdrav
Romana14 is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.10.2016., 21:10   #1876
Ako ne živiš tu može ti se oduzez prebivalište i osobna pagotovo ako znaju da te nema tu.S adresom vani osobna ti vrijedi svagdje kao i da je adresa u RH.Akonećeš ne moraš imat putovnicu.
Old 26.10.2016., 23:33   #1877
Sivkic@ A zasto bi mi prebivaliste oduzeli i osobnu?
Pa koliko ljudi zive na jednoj adresi, boraviste a prijavljeni su na prebivaliste isto.
Jel su je oduzeli i nasim gastarbeiterima koji su bili desetljecima u tudjini?
Jel to zakonski tako?
A sta mislis sa time: ako se zna da te nema....koga to mislis....pa sigurno ako se vani radi da onda nismo doma....nego vani zivimo.

Putovnicu imam, prije tri godine napravila/produzila, tak da jos dugo vrijedi.

Ako nemam osobnu na hrvatskoj adresi nego na njemackoj naprimjer, jel
mogu biti zakopana doma, bez hrvatske adrese?

Ili ima jos nesto/ sa stranom adresom/, gdje bi imala probleme?
lijep pozdrav
Romana14 is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.10.2016., 23:51   #1878
Možeši imat prebivalište a pošto si vani dužna si prijavit odlazak tj.da privremeno boraviš u inozemstvu.Ukoliko to ne napraviš ide brisanje (ako saznaju,a rade na tim stvarima).

Evo ti zakona
čl.3,5,8,9,12 http://www.zakon.hr/z/557/Zakon-o-prebivalištu

U nekim stvarima možeš bit zakopana.

Radiš i živiš vani,pa valjda i auto imaš stranih tablica,a nejga ne možeš vozit ako ne radiš i boraviš tamo.Pa nije teško dokučit i provjerit točno stanje prebivališta (ako nema prijave da si vani).
Old 26.10.2016., 23:58   #1879
Prijavila sam odlazak na privremeno,sve zakonski fino napravila, na nasem konzulatu sam to napravila.
Sta mislis.....u nekim stvarima mogu biti pokopana...pa mislila sam ako umrem, dali se mogu onda doma pokopati.....ako nemam vise prebivaliste doma?
Romana14 is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.10.2016., 00:15   #1880
Onda sve ok.

Možeš zašto ne,ako imaš mjesto.
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 09:48.