Audio i video tehnika HiFi, TV, HD, satelitska, kamere i ostala potrošačka elektronika
Podforum: Sam svoj elektroničar |
|
|
31.08.2024., 20:39
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2008.
|
Slušao sam MBL, Axxess i Jeff Rowland. Nije suza krenula ali su vi zvučali odlično, JR mi je zvučao najbolje.
|
|
|
31.08.2024., 20:47
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2022.
|
Ok, JR Continuum košta 11k eura, jesi ga usporedio sa nekom AB klasom tipa onaj Accuphase ili Luxman što sam napisao ili Passom ?
|
|
|
31.08.2024., 21:20
|
|
Registrirani korisnik
|
Nisam, i ono su odlična pojačala ...
|
|
|
31.08.2024., 21:45
|
|
Registrirani korisnik
|
Posudi od Bože neku dobru D klasu pa ćemo isprobat
|
|
|
31.08.2024., 22:11
|
|
Eci, peci, pec....
Registracija: Dec 2007.
|
Quote:
spacelab4 kaže:
Kada smo već kod D klase, puno proizvođača radi u D klasi, MBL, TAD, Technics, Bel Canto, Axxess, Aavik, Jeff Rowland, i dr... Onaj tko ih nije slušao reći će da ne valjaju
Jel i ovaj TAD u klasi D ne valja ?
TAD EVOLUTION POWER AMPLIFIER TAD-M1000TX
https://www.technicalaudiodevices.com/m1000tx/
|
Pa nemreš ni ti reć da valjaju kad nisi većinu od toga slušao.
Ako si slušao daj nam napiši recenziju o tom Tad pojačalu, s čime si ga usporedio i dali je bio bolji od Pass-a u a klasi ili nekog cijevnog pojačalo koje košta toliko, npr AR ili Ayon...ili kvalitetnom AB klasom...
Lako je pisat napamet...
|
01.09.2024., 06:00
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2007.
|
To TAD pojačalo po dimenzijama i težini baš i ne izgleda kao neka tipična D klasa.
Kako oni kažu "analogno" napajanje (linearno valjda, sa dva toroida i 33.000 uF elektrolita) sigurno dosta doprinosu zvuku istoga.
A i full balansirani ustroj isto.
Bilo bi to zanimljivo usporediti sa kvalitetnom AB ili A klasom približne cijene.
Nadam se daljnjem razvoju D klase, a da ne bude skuplja od uređaja AB klase koji vrlo dobro zvuče.
Za dostići A klasu će biti malo teži zadatak.
|
|
|
01.09.2024., 08:20
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
tuvok kaže:
Pa nemreš ni ti reć da valjaju kad nisi većinu od toga slušao.
Ako si slušao daj nam napiši recenziju o tom Tad pojačalu, s čime si ga usporedio i dali je bio bolji od Pass-a u a klasi ili nekog cijevnog pojačalo koje košta toliko, npr AR ili Ayon...ili kvalitetnom AB klasom...
Lako je pisat napamet...
|
Kako ti možeš tvrditi da niti jedno pojačalo D klase ne valja a nisi slušao ?
Koja si ti pojačala uspoređivao s D klasom, napiši recenziju.
|
|
|
01.09.2024., 09:27
|
|
Svoj
Registracija: May 2023.
|
Quote:
olif kaže:
Nadam se daljnjem razvoju D klase, a da ne bude skuplja od uređaja AB klase koji vrlo dobro zvuče.
|
Većina se nadala tome, ali na žalost svekolike audiofilske populacije, događa se ona stara i provjerena izreka: "Sjaši Kurta, da uzjaši Murta".
Ne sumnjam da će je razvijati, ali uvijek se sjetim pojačala 47Labs, njegovog kreatora i njegove još legendarnije izjave.
Naime, u nekom interviewu koji je davao, postavljeno mu je pitanje:
-Gospodine Kimura, zašto cijena od 1800 USD za pojačalo čiji dijelovi koštaju jedva 100 USD?
-Zato jer svira u klasi pojačala od 3000 USD, pa smatram da je cijena povoljna.
Fakat...uspoređivao sam ovo maleno čudo sa Audio Research izlazom, i malo govance je bilo zvučno jaaako blizu.
|
01.09.2024., 10:47
|
|
Registrirani korisnik
|
I jedno i drugo je razvikano da ne velim šta, ovi sektaši što kupuju te kockice oa misle da su pametniji od ostalih ili ovi što misle da su kupili zadnje pojačalo u životu kad kupe AR,
Kupiš neki prosječan uređaj i lampice za bor staviš oko njega, bit će još i ljepši od AR a svirat će isto
|
|
|
01.09.2024., 12:59
|
|
Hilarity ensues.
Registracija: Nov 2010.
|
Quote:
Sveti Ilija kaže:
Na slici mu je zadnja nogica u zraku, možda nisu imali sve 4 iste dužine
|
Nisam ni neki elektronicar, ali ne kuzim sto ce im toroidni transformator kad im je SMPS zapravo radi pojacanje. Znaci imaju analogno napajanje a digitalno pojacalo.
Ocito neka nova generacija japanskih klinaca pokusava drugim putevima od svojih staraca.
|
|
|
01.09.2024., 13:24
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2008.
|
|
|
|
01.09.2024., 14:49
|
|
common sense
Registracija: Feb 2010.
|
Quote:
Alex34 kaže:
'Pa, svasta'....ono, generaliziranje po klasama?
Toliko teksta, a nista 'pametno' napisano...
Sto se tice 'dobrih' ampova, neki od 'najboljih' uopce, imaju prilcino ogranicen izbor zvucnika s kojima sviraju najbolje...
|
ako je D klasa sklona izobličenjima i noizu u visokima, bome je to generaliziranje. lupi klasa u svoj plafon, koji mu je nametnula silicij tranzistorska tehnika
a što se tiče ovog zadnjeg, bojim se da ste ti i neki pajdaši zabrazdili u neki audiofilski ćorsokak, gdje sve što se traži je neka 'magična sinergijska kemija' zvuka, i to po nekom subjektivnom audiofilskom vlastitu pojmu što je to dobar audiofilski zvuk. a gdje je apsolutna kvaliteta komponente sekundarna. jer, ampovi koji s ograničenim brojem zvučnika sviraju najbolje, zamisli...nisu najbolji ampovi
tvoja kvalifikacija najboljeg je 'ono što ja kažem da je najbolje, jer sam čuo magičnu sinergiju toga u tom i tom sustavu'  e, baš si ti mjerilo svemira
|
01.09.2024., 14:54
|
|
common sense
Registracija: Feb 2010.
|
Quote:
spacelab4 kaže:
Slušao sam MBL, Axxess i Jeff Rowland. Nije suza krenula ali su vi zvučali odlično, JR mi je zvučao najbolje.
|
jesi li ih slušao u istom prostoru i ostatku sustava, ili skroz u raznim pričama?
|
01.09.2024., 15:38
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
konjokradica kaže:
|
Naim je smijurija i ono pokjačalo što sam ti neki dan postao kad si me pitao za best buy Sherwood Ax7 zvuči bolje od biko kojeg naima. Čovjek koji je zastupnik naima nema naima doma nego starog Sansuia 
|
|
|
01.09.2024., 15:38
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2022.
|
sve najbolje izmišljeno i napravljeno je 70tih, nakon toga nista se revolucionarno nije dogodilo, d klasa je popularna iz razloga sto zivimo u vremenu kada se prodaje sranje fino upakirano, kvaliteta nije bitna, bitno je sta youtuberi kazu.
|
|
|
01.09.2024., 16:20
|
|
Registrirani korisnik
|
Danas sam dogovorio kupnju jednog lijepog uređaja.
Kenwood L01a, odmah ide na refresh, kaže mi susjed da bi taj možda mogao biti najvrhunskiji od cijele serije supreme 600, 907, L02 i LA1
D klasa je postojala i u 70-tima
http://www.thevintageknob.org/sony-TA-N88B.html
Ovog ako nađem povoljno bi i ja udomio.
|
|
|
01.09.2024., 18:34
|
|
Registrirani korisnik
|
Odlicno, rijedak uredjaj. Tesko da ista moze nadmasiti Supreme 600, to je cudesna naprava, prepuna lijepog zvuka i snage. Ali tad je Kenwood radio cuda pa je sve moguce.
|
|
|
01.09.2024., 21:22
|
|
Registrirani korisnik
|
Imam i Supreme 600 i 907. Čekaju refresh.
|
|
|
02.09.2024., 09:00
|
|
Registrirani korisnik
|
600 refresh s kvalitetnim dijelovima i imaš amp od kojeg iskreno ne postoji bolji, doslovce. IMHO. Vecina ljubitelj danas nema pojma koliko su to kvalitetni uredjaji, nije bilo sparanja 
|
|
|
02.09.2024., 10:08
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2015.
|
Quote:
friendship kaže:
ako je D klasa sklona izobličenjima i noizu u visokima, bome je to generaliziranje. lupi klasa u svoj plafon, koji mu je nametnula silicij tranzistorska tehnika
a što se tiče ovog zadnjeg, bojim se da ste ti i neki pajdaši zabrazdili u neki audiofilski ćorsokak, gdje sve što se traži je neka 'magična sinergijska kemija' zvuka, i to po nekom subjektivnom audiofilskom vlastitu pojmu što je to dobar audiofilski zvuk. a gdje je apsolutna kvaliteta komponente sekundarna
ampovi koji s ograničenim brojem zvučnika sviraju najbolje, zamisli...nisu najbolji ampovi
tvoja kvalifikacija najboljeg je 'ono što ja kažem da je najbolje, jer sam čuo magičnu sinergiju toga u tom i tom sustavu'  e, baš si ti mjerilo svemira
|
Zed, ukljuci barerm malo zdravu logiku...umjesto sto pises nepotrebne 'traktate'
Znaci, Set pojacala, ogranicen broj i izbor zvucnika...otl pojacala, ogranicen broj i izbor zvucnika...omni direkcionalni zvucnici....ogranicen izbor pojacala....mnogi planari....ogranicen izbor pojacala...itd, itd..
Znaci, koliko god to tebi bilo strano, jednostavno je tako, u hi fi kontekstu...'ne ide sve na sve'. Niti svako pojacalo na svaki zvucnik, niti svaku komponentu mozes spojiti ne neku drugu bez promisljanja, radilo se o amp, preampu ili izvoru...ukljucujuci i kabele
Sto se tice d klase, gugl je jor frend....agd, atmasphere, bruno putzey...malo prolistaj,procitaj, pa se vrati
Zed,
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 20:07.
|
|
|
|