Natrag   Forum.hr > Društvo > Gospodarstvo

Gospodarstvo Novac, profit, blagostanje. Kako doći do toga?
Podforumi: Kriptovalute, Dionice, Ostali oblici investiranja, Banke, osiguranja, krediti, Poduzetništvo, računovodstvo i porezi

Zatvorena tema

Tematski alati Opcije prikaza
Old 01.07.2008., 21:03   #1881
pitanjce

evo otvorio sam devizni račun u pbz-u, dobio karticu i popunio podatke s nje na paypal.com.
mogu li sad slobodno ić na ebay bidati za ono što hoću kupiti ili? jer stavio sam na karticu nekih cca 30 eura a balance na accountu paypal-a mi piše 0.00 $. ima li to opće nekakve veze i treba li pričekati dok se ne obradi sve pa tek onda preći na peglanje računa?
hvala na odgovoru
M.aster is offline  
Old 01.07.2008., 21:44   #1882
i još...

piše mi u mailu od paypala da mi treba neki kod od 4 znamenke. znam gdje to treba unijeti, ali ne znam gdje da ga nađem. u mailu što su mi poslali piše:

If you access your card statement online, you will see the number within 2-3 business days. If you don't have online access to your statement, please wait for your printed statement to arrive by mail.

gdje mogu pristupit tom card statementu online? alternativa (čekanje poštom) mi ne paše, nemam ni strpljenja toliko čekati, a iskreno ono što bih trebao kupiti na eBayu mi treba da dođe u zagreb tamo negdje do 13.7. jer 15.7. idem doma a ne želim da mi to dolazi na kućnu adresu.

p.s. pošiljka neće doći na onu adresu koju sam napisao nego ću morat ići u neku od Pošta u zagrebu to podignuti zar ne?
M.aster is offline  
Old 01.07.2008., 22:06   #1883
Quote:
manaus kaže: Pogledaj post
to mi je jako zanimljivo jer Splitska banka tvrdi skroz nesto drugo:

evo ja sam vec napravija nekoliko kupovina, jucer stigla prva posiljka

tako da provjereno radi visa electron od splitske banke
Tutty is offline  
Old 01.07.2008., 23:42   #1884
Quote:
M.aster kaže: Pogledaj post
evo otvorio sam devizni račun u pbz-u, dobio karticu i popunio podatke s nje na paypal.com.
mogu li sad slobodno ić na ebay bidati za ono što hoću kupiti ili? jer stavio sam na karticu nekih cca 30 eura a balance na accountu paypal-a mi piše 0.00 $. ima li to opće nekakve veze i treba li pričekati dok se ne obradi sve pa tek onda preći na peglanje računa?
hvala na odgovoru

jesi nabaco pitanja...
Kad se kartica registrira na paypal mozes s njom kupovati do mislim 100tinjak usd (za iznos nisam siguran tj ne sjecam se vise).
Do bi ju normalno mogao koristiti moras ju verificirati. To se napravi preko paypalove stranice. Verifikacija je takva da ti naplate na tu karticu odredjeni iznos a ti u opisu plaćanja moras pogledati i zapisati jedan broj koji onda upises u paypal i time verificiras karticu jednom i zauvijek.
Taj broj mozes dobiti u banci ili ako imas pristup bilo kojem obliku pbzovog internet bankarstva ga mozes vidjeti tamo.

Kad ce posiljka doci ovisi o nacinu slanja, zemlji iz koje se salje, ali i o zadrzavanju na carini itd. (cca od tjedan (desetak) do mjesec dana )
PomahnitaliTapir is offline  
Old 02.07.2008., 11:42   #1885
Vidim da se mucite sa karticama,NAJ NAJ bolja sema je , slusaj sad , otvoriti ziro racun u erste banci, traziti viza karticu za isti ,te uplatiti lovu na racun .
To je to , za karticu ti ne trerba niti prosijek place niti bilo sta drugo samo otvoris ziro racun u erste i trosis lovu kaja ti je na racunu , pay pal ju uvijek prihvaca i ne radi nikakve probleme , kao sa nekim drugim karticama, PROVIJERENO
Old 02.07.2008., 16:55   #1886
Quote:
Tutty kaže: Pogledaj post
tako da provjereno radi visa electron od splitske banke
Super.
Lavice, stavi to na prvu stranicu u onaj post.
mokry is offline  
Old 02.07.2008., 22:16   #1887
Quote:
piše mi u mailu od paypala da mi treba neki kod od 4 znamenke. znam gdje to treba unijeti, ali ne znam gdje da ga nađem. u mailu što su mi poslali piše:

If you access your card statement online, you will see the number within 2-3 business days. If you don't have online access to your statement, please wait for your printed statement to arrive by mail.

gdje mogu pristupit tom card statementu online? alternativa (čekanje poštom) mi ne paše, nemam ni strpljenja toliko čekati, a iskreno ono što bih trebao kupiti na eBayu mi treba da dođe u zagreb tamo negdje do 13.7. jer 15.7. idem doma a ne želim da mi to dolazi na kućnu adresu.

p.s. pošiljka neće doći na onu adresu koju sam napisao nego ću morat ići u neku od Pošta u zagrebu to podignuti zar ne?
to ako koristis net banking .....onda pogledas preko neta racun i vidis taj kod......taj kod je za dizanje limita na kartici.....
web zarada is offline  
Old 03.07.2008., 15:17   #1888
pitanjce br. 2

ja sam onaj m.aster, samo sam zaboravio lozinku pa sam stvorio novi profil. uglavnom, našao sam na netu taj kod, utipkao ga i verificirao račun. sad mi veli "add funds", i da pripazim jer da te novce što stavim ne mogu podignuti. trebam li otići na ebay i posebno izračunati koliko mi u dollarima tj. eurima košta roba skupa sa shippingom ili nekako mogu povezati pay pal sa računom u pbz-u pa da onda on sam uzme koliko bude trebalo?
m..aster is offline  
Old 03.07.2008., 16:27   #1889
Koristim visa Electron od Erste banke.sve što kupujem na e-bayu transferira se preko pay pala. Pay pal samo uzima određeni iznos vrijednosti robe sa kartice. Pay pal je povezan sa karticnim racunom i sve se automatski obracunava i poštarina, osiguranje pošiljke(ako treba), nema nikakvog dodatnog povezivanja....
Jedino moram imati 100 kn na racunu + vrijednost paketa da bi mi kupovina uspješno završila, za kupovinu preko interneta u hrv. treba biti min40 kn na racunu + cijena robe koja se kupuje......
Pozdrav!
khodalic is offline  
Old 03.07.2008., 17:01   #1890
ali...

a nije problem što mi piše na paypal-u da mi je balance 0 $?
i kad se idem registrirati na eBayu da uopće mogu bidati traži mi broj kartice i onaj CVV kod. A rekli su u paypal-u da su oni tu upravo da ne moram okolo ostavljati te brojeve?
m..aster is offline  
Old 03.07.2008., 18:26   #1891
Quote:
m..aster kaže: Pogledaj post
a nije problem što mi piše na paypal-u da mi je balance 0 $?
i kad se idem registrirati na eBayu da uopće mogu bidati traži mi broj kartice i onaj CVV kod. A rekli su u paypal-u da su oni tu upravo da ne moram okolo ostavljati te brojeve?
na paypalu ti skoro uvijek i bude balance 0- kad nesto placas paypal skida s kartice
Vise se ni ne sjecam, ali mislim da ne moras dati ebayu podatke kod registracije, ili ako moras onda je to verifikacija.
U ebayu dodaj svoj paypal account tako da preko ebaya mozes direkt placati paypalom.
Old 03.07.2008., 23:56   #1892
opet m.aster tj. m..aster

ok. i za kraj, htio bih kupiti jedan proizvod koji stoji 6.95$ i to je kao uobičajena cijena što mi je čudno jer na pravim stranicama za prodaju tih proizvoda to isto stoji oko 24$, a na eBay expressu sam našao to isto ali za cca 14 $ (konačna cijena bez bidanja) pa me zanima jel niska cijena uobičajena praksa ili mi frajer gura neku second hand robu. btw kupujem naočale da ne bi tko pomislio da je nešto čudno

i sad zaista za kraj: evo upravo je ponoć i kod njih je sad mislim independence day (4.7.) pa onda vikend znači tri dana bez shippinga, 7.7. je ponedjeljak. a ja putujem doma 15.7. znači pametnije bi bilo da ne ostavljam kao shipping adresu onu zagrebačku nego domaću? nisam uspio pronaći brzinu slanja i cijenu, možda ima nešto poput onoga na amazonu, tamo je opcija da stigne roba kroz 2-3 dana (avionom mislim, skuplje naravno). može li me tko uputiti linkom na popis cijena za takvu uslugu ako postoji i na eBayu? hvala unaprijed
M.aster is offline  
Old 04.07.2008., 07:22   #1893
može biti toliko jeftinija,ali isto tako može biti i fake roba, nedavno je vitone (one torbice neznam kako se piše buju me žene ispravile ) tužio ebay za višemiljunske štete
ja sam kupio četvero sunčanih naočala i ispali su orginali za nekih 350 kuna (neke marke su bili to po curinoj želji tak da neznak koje točno )
za ekspresno slanje to ti je ponuđeno dolje kad staviš shiping (malo njih ima taj overnight za hrv. ) ili kontaktiraj prodavača da li bi ti poslao to tako (samo ti to dosta povisuje cijenu )
Old 04.07.2008., 08:25   #1894
Quote:
mokry kaže: Pogledaj post
Super.
Lavice, stavi to na prvu stranicu u onaj post.
samo provjeravam da li sam dobro shvatila

Visa electron - vezana uz tekući račun Splitske banke
Old 04.07.2008., 10:25   #1895
Quote:
ok. i za kraj, htio bih kupiti jedan proizvod koji stoji 6.95$ i to je kao uobičajena cijena što mi je čudno jer na pravim stranicama za prodaju tih proizvoda to isto stoji oko 24$, a na eBay expressu sam našao to isto ali za cca 14 $ (konačna cijena bez bidanja) pa me zanima jel niska cijena uobičajena praksa ili mi frajer gura neku second hand robu. btw kupujem naočale da ne bi tko pomislio da je nešto čudno

i sad zaista za kraj: evo upravo je ponoć i kod njih je sad mislim independence day (4.7.) pa onda vikend znači tri dana bez shippinga, 7.7. je ponedjeljak. a ja putujem doma 15.7. znači pametnije bi bilo da ne ostavljam kao shipping adresu onu zagrebačku nego domaću? nisam uspio pronaći brzinu slanja i cijenu, možda ima nešto poput onoga na amazonu, tamo je opcija da stigne roba kroz 2-3 dana (avionom mislim, skuplje naravno). može li me tko uputiti linkom na popis cijena za takvu uslugu ako postoji i na eBayu? hvala unaprijed
mozes naci pravih stvari debelo ispod cijene kao i dosta fejkova, procitaj sto pise, usporedi oznake i opis, procitaj feedback detaljno (indikativniji moze biti jedan koji kaze da je fake nego 100 koji tvrde da je ok)
Postarina ako nije navedena pitaj prodavaca (provjeri da li uopće šalje u hr).
Okvirno mozes pogledati na www.usps.com ali imaj na umu da ce ti neki naplatiti jos par usd na to za handling itd... (a neki ce pokusati i zaraditi na postarini sto je protivno pravilima ebaya)
Osim ako neces masno platiti postarinu za tjedan dan sanse da ti stigne su skoro nikakve stoga stavi adresu na kojoj ces biti poslije 15.7
Old 04.07.2008., 11:14   #1896
Quote:
Lavica02 kaže: Pogledaj post
samo provjeravam da li sam dobro shvatila

Visa electron - vezana uz tekući račun Splitske banke
Da.

@Killerdog: Louis Vuitton.
mokry is offline  
Old 04.07.2008., 11:39   #1897
dodano
Old 05.07.2008., 13:13   #1898
Katafakinstrofa
Otvorio prije 2 tjedna devizni u ersteu i odmah polozio 100eura.
Danas podigao visu electron i idem probat verifikaciju na moneybookers (failed) paypal (failed) direktno uplatit u kladu (denied)

U cemu je problem?

EDIT: evo saznao sam da treba proć dan dva da kartica bude aktivna
Old 06.07.2008., 18:00   #1899
Isto imam Visa electron Deviznu karticu, koja je debitna i Pay Pal mi šljaka bez beda
khodalic is offline  
Old 11.07.2008., 15:47   #1900
Pitanja oko paypal

Danas sam se registrirao i sve mi je proslo ok...Sad da bi imao novac na paypalu moram potvrditi neki 4-cifreni kod koji nisam dobio na mail..Koliko sam razumio posalju ti ga nakon nekoliko dana,pa dali to stigne i koliko mu treba? Kad potvrdim i pocnem kupovati,dali PAYPAL uzima kao proviziju sto koristim njihovu uslugu jdan dio novca s moje kartice..Npr ako kupim proizvod koji kosta 30 eura,dali paypal sebi uzme npr 1 euro..Ima li takvih gluposti isl jer nebih da mi skida novac a da neznam gdje je otisao i ko je skinuo..Ako moze neka neko kaze jos nesto vazno sto bi trebao znati o pay pal..

hvala
Brk@ is offline  
Received Warning
Zatvorena tema

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 06:48.