Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Automobili

Automobili Život na kotačima
Podforumi: Nautika, Motori i skuteri, Autoplin

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 19.05.2024., 12:45   #1881
Nitko iz tvog lica ne može doći do tvog imena i prezimena, ali te oni koji te poznaju mogu prepoznati. Isto vrijedi i za tablice.

Međutim, tvornička kamera koja snima na način da u bufferu drži zadnjih 30 sekundi i da u slučaju nesreće to snimi u trajnu memoriju i nastavi snimati do potpunog zaustavljanja vozila + neko vrijeme bi zaobišla GDPR prepreke koje ima stalno snimanje jer snima samo onda kad postoji legitimni interes.
MrBlc is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.06.2024., 10:09   #1882
Quote:
domy_os kaže: Pogledaj post
Vidim da ima konvertera koji primaju veći opseg napona kao ovaj tako da je to bolji izbor.

https://www.aliexpress.com/item/1005005783756218.html

Predzadnja stavka je ono što trebam - Dual Female...

Kupio sam na kraju ovaj sa slike, čekao malo hladniji dan i bacio se na posao.

Prvotno je kabel išao kroz desni A stup, iza pretinca za rukavice, ispod obloge centralnog grebena kod suvozačevih nogu i onda s vanjske strane u utičnicu za upaljač.

Sad sam ga proveo kroz lijevi A stup, u kutiji za osigurače našao relej koji isključuje utičnicu za upaljač i odmah na njega spojio konverter. Ostalo mi preko metar kabela viška, nisam htio rezati jer je originalni, nego zamotao u kolut i bacio ga u neku rupu.

U drugi konektor je spojen GPS tracker, njegov kabel je bilo dosta jednostavnije provesti. Ima svoju backup bateriju i uredno se puni u vožnji.

Konačno nemam više kabela oko šajbe i konzole, vidi se samo tih 10-15 cm do kamere iza retrovizora, i ne strši mi punjač kod pretinca za kavu. U odmorištu za ruke imam još jednu 12 V utičnicu, tu mi je punjač za laptop i mobitel, a pošto ga rijetko koristim, ne smeta tu i tamo otvoriti pretinac i spojiti mobitel ili laptop.
domy_os is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.06.2024., 23:21   #1883
Kako to da ove "alternativne" ajmo reć, kineske, marke izvjegavaju OBD priključak za trajni napon? Kod Garmina je standard, a 70mai i ostali daju najčešće gole žice. Jel moguće da je taj konektor toliko skup? 70mai je to imao u ponudi, ali sad ne nalazim u shopu.
Fitz is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.06.2024., 14:05   #1884
Pa nije ni jeftin, oko 50 USD koliko vidim...

https://www.ebay.com/itm/304657672734

Drugi mogući problem je što se u mnogim autima OBD nalazi ili iza nekog poklopca ili dole kod koljena pa smeta.
domy_os is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.06.2024., 17:47   #1885
Ma kakva kamera na OBD.....
Samo fali da se sjebe neki napon i ode prema kompjuteru.

Kupiš kod nas utičnicu i mirna Hercegovina
https://www.conrad.hr/hr/p/dvostruka...l?refresh=true
I wonder is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.06.2024., 19:04   #1886
Quote:
I wonder kaže: Pogledaj post
Ma kakva kamera na OBD.....
Samo fali da se sjebe neki napon i ode prema kompjuteru.

Kupiš kod nas utičnicu i mirna Hercegovina
https://www.conrad.hr/hr/p/dvostruka...l?refresh=true
jebemti sve, sa ovim se moram složiti sa tobom, lakše je dodati USB utičnice nego se igrati sa OBD utičnicom.
Old 30.06.2024., 20:04   #1887
Lakše je čeprkati po osiguračima i ugrađivati sumnjive kineske adaptere za osigurače nego spojiti konektor u konektor?

Zar nema OBD stalni plus s akumulatora? Tako i tako mu treba samo + i GND, vjerujem da ni jedan drugi pin nije u uporabi pa teško da može skurit komp. Cijena od 50€ je vjerojatno zato što je to "Garmin".

Uglavnom čini se da je mana kod tog priključka što kamera mora detektirati kad motor radi, a kad ne, dok kod klasičnog spoja jedan + ide na stalni, jedan + ide na "kontakt". Koliko sam vidio, lik je na Dusteru spojio trajni na trubu, a "kontakt" na podizače stakla.

Vjerojatno je zato povoljnije rješenje koje nije Garmin i spoj u kutiju osigurača. :/
Fitz is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.07.2024., 09:43   #1888
Možda nije lakše, ali je zgodnije jer između OBD-a i utičnice za upaljač nema nikakve razlike, i jedno i drugo strši gdje ne treba.

Što danas nije iz Kine? Pogledaš cijenu, reviewe, sam testiraš prije ugradnje i ako si baš paničar, staviš termoosigurač niske temp na sam adapter i cijevni od 2-3 A ili koliko već može povući adapter.

OBD ima direktan napon s akumulatora, zato OBD konektor odnosno oprema mora obavezno imati osigurač manje struje, tipa 4-6 A. Ne znam kako u tom slučaju radi parking mode? Preko GPS-a detektira dulje stajanje ili kako? Jer ja nemam parking mode pa OBD nije opcija.
domy_os is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.07.2024., 12:08   #1889
"upaljac" je pristupacniji zato i daju najvise tu opciju
sa osiguracima je lakse jer su osiguraci pristupacniji a vjerovatno i ciljaju na starija auta koja nemaju obd znaci nekad 90-e i ranije jer ce neko i na oldtajmera staviti kameru i sl tako da je veci raspon automobila sa osiguracima nego sa obd-om

a sto se tice problema
nema problema jer ovi obd konektori koriste samo 3 zice bukvalno + - i gnd tako da nema nikakve veze sa kompijuterom i nema sta sjebati kad nema ni doticaja s tim
respo is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.07.2024., 19:50   #1890
evo namjeravam za drugi auto uzeti Viofo A119 mini 2, na starom autu stari Viofo još uvijek dela pa da nastavim tradiciju
frenchkey is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.07.2024., 22:52   #1891
Quote:
frenchkey kaže: Pogledaj post
evo namjeravam za drugi auto uzeti Viofo A119 mini 2, na starom autu stari Viofo još uvijek dela pa da nastavim tradiciju
Par eura više košta garmin mini 2.
Imam ju na autu 3 g.
A da neznam da ju imam.
Dosad mi nije trebala kao svijedok ali mi je par puta dobro došla da saznam regu i kojo auto.
Dalje nebi o tom.
Meni je bitno da ako me netko ugrozi da saznam tko je,gdje živi..
Brljator is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.07.2024., 16:15   #1892
Da i nju sam razmatrao i iz istih razloga bi ju stavio kao i ti.
frenchkey is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.07.2024., 21:17   #1893
Quote:
Ja planiram kupit jos jednu koju bi stavio u kamion.
Austrija je zabranjena ali Njemacka nije.
Nikad neznas a ona je dobar svijedok.
Sviđa mi se njezima mala dimenzija moš ju sakrit i tako imam bar 10 boxsova za cestarine.
Brljator is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.07.2024., 10:05   #1894
Viofo ima Sony Exmor 2 (naglasak na 2) senzor a i dosta je jeftinija kad dodam hare wire kit, 64 gb karticu i polarizacijski filter
frenchkey is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.07.2024., 10:54   #1895
Quote:
Brljator kaže: Pogledaj post
Par eura više košta garmin mini 2.
Imam ju na autu 3 g.
A da neznam da ju imam.
Dosad mi nije trebala kao svijedok ali mi je par puta dobro došla da saznam regu i kojo auto.
Dalje nebi o tom.
Meni je bitno da ako me netko ugrozi da saznam tko je,gdje živi..
Quote:
Quote:
Ja planiram kupit jos jednu koju bi stavio u kamion.
Austrija je zabranjena ali Njemacka nije.
Nikad neznas a ona je dobar svijedok.
Sviđa mi se njezima mala dimenzija moš ju sakrit i tako imam bar 10 boxsova za cestarine.
Ja godinama koristim navigaciju koja snima, nije upadljiva a navodno je i u Austriju dozvoljena, rezolucija je takva da se samo snima reg.plocice ispred....

https://youtube.com/shorts/g-HE9N-6i...oZQjxxUqJ6IU1E

Reagira na bocne linije i razmak, i sto vocaci kamiona vole javi kada se kolona pokrene

https://youtube.com/shorts/S3TQjyyb7...NAHrrTSVa-efYl

Nije nesto ali moze proci, ako se strese zapamti ili ako ti zelis....

https://youtu.be/cbO0kW4lG0U?si=T1YplP7QxMEku-s4
Svicar is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.07.2024., 23:16   #1896
Quote:
Svicar kaže: Pogledaj post
Ja godinama koristim navigaciju koja snima, nije upadljiva a navodno je i u Austriju dozvoljena, rezolucija je takva da se samo snima reg.plocice ispred....

https://youtube.com/shorts/g-HE9N-6i...oZQjxxUqJ6IU1E

Reagira na bocne linije i razmak, i sto vocaci kamiona vole javi kada se kolona pokrene

https://youtube.com/shorts/S3TQjyyb7...NAHrrTSVa-efYl

Nije nesto ali moze proci, ako se strese zapamti ili ako ti zelis....

https://youtu.be/cbO0kW4lG0U?si=T1YplP7QxMEku-s4
Hehe ovaj abštandt je zakon inace bi ginuli ko zecevi u lovu.
Jedino da u koloni stojis pogledas mob a ovibispred odu 200 m
Brljator is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.07.2024., 23:44   #1897
Quote:
Hehe ovaj abštandt je zakon inace bi ginuli ko zecevi u lovu.
Jedino da u koloni stojis pogledas mob a ovibispred odu 200 m
Cim se odmaknu tuli, ako pojacas radi super, onih 2 sekunde racuna za rastojanje i pazi na vozne trake….kupio sam i jednu rezervnu,
Svicar is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.07.2024., 12:33   #1898
Pozdrav, upit nije baš za kameru na vjetrobranu ali je vezano uz aute, imam lika u zgradi koji mi pravi štetu (nekada davno snimljen kako mi trga brisač) i mislim da se opet probudio , pa bi nabavio nekakvu kameru koja bi mi snimala aute sa balkona pa me zanima najjeftinija varijanta kamere koja može snimati sliku po sliku (2-3 sekunde bi bilo optimalno) , da je na bateriju i da ima karticu koju mogu pregledati na laptopu. Snima se cca sa 15 m udaljenosti i ne treba biti neka super razlučivost.
Odgovori s citatom
Old 11.07.2024., 12:48   #1899
@artur - tebi treba kamera za video nadzor, a za njih imas zasebnu temu
soprano23 is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.07.2024., 12:52   #1900
tnx, nisam ni razmišljao u tom smjeru,
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 02:42.