Hrana i zdravlje Posebni režimi prehrane |
|
|
02.09.2024., 13:41
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2024.
|
33.dan, jutros minus 10. Osjetno manje sam gladna, imam puno više energije za sve i općenito se bolje osjećam. 
Uspjevam iskombinirati doručke na poslu, doma kuham duplo, ali za sad mi ništa nije problem 😊
Izvještaj gotov 😁
|
|
|
03.09.2024., 07:35
|
|
Shoeholic
Registracija: Sep 2011.
|
Quote:
Ime u izradi kaže:
33.dan, jutros minus 10. Osjetno manje sam gladna, imam puno više energije za sve i općenito se bolje osjećam. 
Uspjevam iskombinirati doručke na poslu, doma kuham duplo, ali za sad mi ništa nije problem 😊
Izvještaj gotov 😁
|

bravo!
|
18.09.2024., 12:38
|
|
Registrirani korisnik
|
Sutra mi je jubilarni 50.dan. Poprilično sam zadovoljna kako se "držim". U biti sam skroz zadovoljna, nisam griješila iako sam imala par dana kad sam pretjerala s nekakvim oraščićima u napadu gladi i žvakanja u kinu. Na minus 12 sam, nekako je to sad krenulo polako, ali evo ipak ide. Manje se krećem otkad radim, moram to nekako ubaciti. I dosadilo mi je meso. Imam osjećaj da mi se okus izvitoperio, sve mesnato mi djeluje sirovo i gadno. A nije. Jedu i drugi. 😆 Kamufliram zelenišom i povrćem i nadam se da je samo faza.
|
|
|
19.09.2024., 21:53
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2020.
|
Griješite ako spominjete napade i želje za nečim.
Ja sam u ketozi pola godine i nemam namjeru iz nje izlaziti.
Došao na savršenu kilažu.
Glukoza i inzulin na minimumu.
Reparirana jetra...krvna slika perfektna.
Pun energije... pucam od energije.
Sva koža obnovljena... glatka kao u jednogodišnjeg djeteta.
Suplementiram se ciljanim stvarima. Prvi i osnovni cilj svakog čovjeka treba biti zdrava jetra.
80% ljudi ima masnu jetru zbog glukoze koja je na max od jutra do ponoći, skupa sa inzulinom.
Ostavite se i fruktoze...uzimate li kao dječije radosti fruktozu, ništa niste postigli. Zbog nje inzulin luduje i dolazi do gladi, a nakon što uzmete što ste zaželjeli, mozak je dobio nagradu dopamina i kasnije traži još.
Ulazite u ciklus gdje se opet zavrtite u patnju i glad.
Ja o jelu ne mislim. Jedem između 17 i 21h.
Nikada gladan.
Unosite puno vlakana s kojima hranite dobre bakterije u mikrobiomu.
Kefir ne štedite.
Ja recimo svaki dan jušnu žlicu ulja divljeg lana zamutim u dvije žlice svježeg sira. (budwig).
Ugljikohidrati i fruktoza dovode do udara glukoze, koju inzulin treba spuštati. Zato u ketu oboje miruju bez šećera, fruktoznih sladila i ugljikohidrata.
Eto toliko... znam ljude koji ne izlaze iz keta.
Mentalno i fizički nove osobe. Ja osjećam strahovit mentalni napredak. Dobre misli, dobra volja, smirenost...uopće ne mislim o svakodnevnim problemčićima koji bi me prije izjedali.
Postite.
Post je konačni recept.
|
|
|
03.10.2024., 18:24
|
|
Okajava grijehe
Registracija: Sep 2024.
|
Quote:
Ime u izradi kaže:
Sutra mi je jubilarni 50.dan. Poprilično sam zadovoljna kako se "držim". U biti sam skroz zadovoljna, nisam griješila iako sam imala par dana kad sam pretjerala s nekakvim oraščićima u napadu gladi i žvakanja u kinu. Na minus 12 sam, nekako je to sad krenulo polako, ali evo ipak ide. Manje se krećem otkad radim, moram to nekako ubaciti. I dosadilo mi je meso. Imam osjećaj da mi se okus izvitoperio, sve mesnato mi djeluje sirovo i gadno. A nije. Jedu i drugi. 😆 Kamufliram zelenišom i povrćem i nadam se da je samo faza.
|
50-ti dan i 12 kg manje, bravo! Svaka ti cast!
Kako rješavaš pitanje zadaha?
Ja sam jednom uspjela smanjiti UH na minimum al kad su se potrošili iz organizma počele me mučiti velike glavobolje. Požalila sam se doktorici i ona mi je rekla da mozgu fale UH i da zato patim od glavobolje. Kad sam počela koristiti opet UH prestale i glavobolje. Doduše, nisam trebala navaliti ko nespašena 
|
|
|
03.10.2024., 18:29
|
|
Okajava grijehe
|
Ja bih se isto htjela od sutra ili prekosutra pridružiti, ali vidjet ću ako stignem u nabavku, a i drugi tjedna imam neku feštu u četvrtak, ne bih htjela bazditi na keto
Stvarno su primjeri koje ste iznijeli super. Više ste smršavili na ketu nego ja sa Saxendom 
|
|
|
03.10.2024., 18:35
|
|
Okajava grijehe
|
Quote:
Cactus Brenda kaže:
Je li vjerojatno da keto slabije funkcionira radi nedovoljnog unosa masnoće?
|
Staro je pitanje, ali odgovorila bih. Da, to sam shvatila iz iskustva. Samo sam mesinu jela, ali bilo zablokiralo, i netko mi je na forumu rekao ne uzimaš dovoljno masnoće. Dodaj masnoće i krenut će kile. I ja dodala majoneze i maslinovog ulja i krenulo (iako je to značilo više kalorija!). Ne pitaj kako, ne znam.
|
|
|
04.10.2024., 14:30
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Dijana2023 kaže:
50-ti dan i 12 kg manje, bravo! Svaka ti cast!
Kako rješavaš pitanje zadaha?
Ja sam jednom uspjela smanjiti UH na minimum al kad su se potrošili iz organizma počele me mučiti velike glavobolje. Požalila sam se doktorici i ona mi je rekla da mozgu fale UH i da zato patim od glavobolje. Kad sam počela koristiti opet UH prestale i glavobolje. Doduše, nisam trebala navaliti ko nespašena 
|
Zadah mi je čak ok, pijem stalno, ali se znojim nenormalno. Glavobolje strašne sam imala prvi tjedan, onda je prošlo, sad mi je stvarno sve ok. 😊
|
|
|
04.10.2024., 14:36
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Spinus kaže:
Griješite ako spominjete napade i želje za nečim.
Ja sam u ketozi pola godine i nemam namjeru iz nje izlaziti.
Došao na savršenu kilažu.
Glukoza i inzulin na minimumu.
Reparirana jetra...krvna slika perfektna.
Pun energije... pucam od energije.
Sva koža obnovljena... glatka kao u jednogodišnjeg djeteta.
Suplementiram se ciljanim stvarima. Prvi i osnovni cilj svakog čovjeka treba biti zdrava jetra.
80% ljudi ima masnu jetru zbog glukoze koja je na max od jutra do ponoći, skupa sa inzulinom.
Ostavite se i fruktoze...uzimate li kao dječije radosti fruktozu, ništa niste postigli. Zbog nje inzulin luduje i dolazi do gladi, a nakon što uzmete što ste zaželjeli, mozak je dobio nagradu dopamina i kasnije traži još.
Ulazite u ciklus gdje se opet zavrtite u patnju i glad.
Ja o jelu ne mislim. Jedem između 17 i 21h.
Nikada gladan.
Unosite puno vlakana s kojima hranite dobre bakterije u mikrobiomu.
Kefir ne štedite.
Ja recimo svaki dan jušnu žlicu ulja divljeg lana zamutim u dvije žlice svježeg sira. (budwig).
Ugljikohidrati i fruktoza dovode do udara glukoze, koju inzulin treba spuštati. Zato u ketu oboje miruju bez šećera, fruktoznih sladila i ugljikohidrata.
Eto toliko... znam ljude koji ne izlaze iz keta.
Mentalno i fizički nove osobe. Ja osjećam strahovit mentalni napredak. Dobre misli, dobra volja, smirenost...uopće ne mislim o svakodnevnim problemčićima koji bi me prije izjedali.
Postite.
Post je konačni recept.
|
Super, nadam se da ću i ja doći u tu fazu. A da imam napadaje, nemam često, ali nekad bih baš nešto. Ito nešto tipa lubenicu kad vidim da netko jede. Zanimljivo, ne vuče me čokolada npr. A što se tiče gladi, ne znam, nisam se reprogramirala još, tj. ja prije nisam bila gladna, jer sam stalno žvakala nešto, iako sam mislila da ne jedem puno. Sad se uhvatim kako nešto iza djece bacim ili maknem i kroz glavu mi prođe, prije 2 mjeseca vi ti ovo pojela, da se ne baci. Uz nešto u dućanu bi kupila čokoladicu, onako u hodu. Sad tek kužim koliko nepotrebnih stvari sam unosila
Tako, ja sam tek sad gladna. Što je super u mom slučaju.
|
|
|
04.10.2024., 22:02
|
|
Okajava grijehe
|
Ovo što sam gore pisala o glavoboljama je bilo nakon 1,5 mjeseci keta, ali kad sam baš bila u strogom ketu, tako da mislim da ne treba prejterivati u ekstremu. Kako sam žderala preko svake mjere nisam čak bila ni smršavila, nego samo dehidrirala. I tu je priča završila.
Evo danas, 2 lokarde, 2 manje šnicle, 1 kranjska (ok, znam da ne bih trebala), i na kraju sam pojela neki gotovi čušpajz od leće iz spara (2 porcije).
Prvi je dan pa ću sei dopustiti fazu prilagođavanja prvih tjedan dana, a i da me ne udari zadah i glavobolja jer imam tu neku feštu u četvrtak. Ovo je više kao neki LCHF ili štajaznam. Samo da izdržim tjedan dana bez junka i već sam na konjiću! ĐIHA! :-)
@Ime, to ti je super, više nisi Pero Ždero! Ne dešava se promjena preko noći! Kad ja dođem u fazu da ne ćapam čokoladice u trgovini, to će biti mrak! :-)
|
|
|
05.10.2024., 20:24
|
|
Okajava grijehe
|
Danas sam zglajzala skroz jer sam bila u gostima. Neće me to daleko dovesti, znam, ali eto.
Idemo sutra ispočetka.
Ima li tko još tu da bi krenuo?
|
|
|
05.10.2024., 20:31
|
|
Okajava grijehe
|
@Ime, kakav je rezultat, kako se osjećaš?
Imaš kakvu ideju za doručak na poslu? :-)
Jel još koristiš trakice? Jesi li primjetila da te nešto izbacuje? Mliječno?
|
|
|
06.10.2024., 10:35
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2020.
|
Lijepo vas je vidjeti da uspijevate i trudite se.
Ove slabosti koje vam se ponekad jave, znak su da još puno mislite tokom dana "kada sam jela, kada ću jesti". O tome se ne misli.
Probajte biti u režimu 8 sati jedem i 16 ne jedem. Ja sam 6/18. Ne mislim o jelu sve do 15h popodne.. jedem između 16 i 21.
Postigli ste veliku stvar za mikrobiom i crijeva koja jako cijene "odmor".
Doručak je stvar debate i razmišljanja. Cijeli nas život indoktriniraju da je ključan i zdrav.
Po meni.. nikako, već teret.
Jutarnjim podizanjem glukoze i inzulina, postigli ste to, da ćete u 10 biti gladni jer su isti spali i mozak traži dopaminsku nagradu koju je jutros primio.
Ja već jaaako dugo do 15-16h ne jedem ništa. Pun energije cijeli radni dan.
Vi što spominjete uredske poslove... pa jeste nabrojali koliko vam kolega jauče i kuka oko 11-12 nakon gableca/marende, kako bi platili za pola sata kauča.
Inzulin je na max u krvi. Sa jetrom je akcija rješavanja svih dignutih parametara u krvi.
Još najviše zijeva onaj što je pojeo bananu, a ne onaj sa filekima/tripicama. Fruktoza je pakao. Jedino je jetra može razgraditi.
Ja sam svoj posao završio i ostajem u nekoj vrsti prividnog keta. Pošto namirnice biram po krvnoj grupi.. meni paše laktoza i sve prerađevine.
Da, izgubit ćete "trakice" uz sireve, kefire i jogurte. Šećeri su prisutni.
Evo kako izgleda moj dan jučer i danas između 15-21h:
- losos pečen na papiru za pečenje uz maslinovo
- juha brokula / cvjetača (štapni mikser)
- pola litra kefira uz ubačene mljevene sjemenke lana (mljet ih sam u mlincu za kavu) i oljuštene sjemenke konoplje
- paketić borovnica (oni paketici po lidlu)
- sardine uz kelj pupčar
- posni svježi sir.. poprilične količine.. u njega izmiješam laneno ulje...sutradan orahovo ulje (malo skupo, imate u biobio)..borovnice možete ubacit i u to i u kefir sa lanom
- tikvice kuhane.. prelijem ih toćem koji sam napravio na maslinovom ulju od one vindon mljevene puretine (dinstajte puretinu uz malo pasate i kurkume)
- krastavci salatari.. na njih posni sir i maslinovo
- orada pečena na papiru za pečenje
- onih srdela uvijek imate po centrima..400g. jedite one srdele jer je srdela nutritivno blago. (naravno ne pržit u ulju..pećnica, samo ih umočit u maslinovo s peršinom i poredat na papir za pečenje. 170 pećnica, na 40 min. ne preko 170 jer maslinovo preko 180 gubi svojstva zbog izvrtanja ključnih molekula.
- pijem solgarove suplemente - cink, vitamin c 1000 dnevno, magnezij citrat x2, selen, D3, riblje ulje svako treći dan.
- preporuka za svakog.. suplementirajte se ključnim vitaminom D. 80% populacije ga ima ispod 40. jest da je sunčev vitamin, no ne apsorbiramo ga dovoljno. Neurološki i imunosno ključan.
|
|
|
09.10.2024., 20:57
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Dijana2023 kaže:
@Ime, kakav je rezultat, kako se osjećaš?
Imaš kakvu ideju za doručak na poslu? :-)
Jel još koristiš trakice? Jesi li primjetila da te nešto izbacuje? Mliječno?
|
Na minus 15 sam s tim da sam 4 dana na 16/8. Sva sam ponosna na sebe. Za doručak napravim nekakve pločice, kokosovo ulje, bademovo brašno, lan, psylium, sezam, suncokret, chia. To ispečem na tanko i imam za cijeli tjedan. Ako sam doma ujutro, ispečem jaja najčešće ili nekakav sir i salatu.
Koristim trakice svakih par dana, ispala sam samo jednom u ova skoro 3 mjeseca, mislim da sam pretjerala sa mliječnim taj dan. Inače sam stalno po trakicama u ketozi.
|
|
|
13.10.2024., 17:06
|
|
Okajava grijehe
|
Meni se čini da sam ja izgubljen slučaj kad je u pitanju prehrana. Imam sve moguće poremećaje i dismorfije koje postoje, ali eto, ne odustajem od pokušaja
Eno, pečem hrgu svinjetine u rolu i od sutra krećem ZA OZBILJNO. Iskustvo je pokazalo da ja prvih 5 dana mogu pojesti kamion mesine i jaja, ali onda nestane glad i dalje mogu normalno. Pretpostavljam da tad nastupi ketoza.
Ja sam opsjednuta hranom.
Na moru mi se pokazalo da je 8/16 savršeno za organizam. Bila sam otpustila brdo vode iz organizma, ali nisam dehidrirala. U tih 8 sati bih pojela 2 normalna obroka i osjećala sam se bolje nego ikad. Jela sam sve, uključujući i kolač svaki dan, jer je tako bilo u aranžmanu, nakon ručka.
Drobim bezveze, samo da dignem temu. Salo mi se gomila samo na trbuhu i to sad već postaje nakaradno. U očaju sam, ali od očajavanja nema koristi, pa ću stisnuti zube i probati ispočetka.
Ne da mi se ići po te trakice, ali možda bi bile dobre za motivaciju u početku. Jel ih koristite ujutro ili navečer?
|
|
|
14.10.2024., 21:15
|
|
Okajava grijehe
|
Danas sam jela mesinu i kuhano povrće, mahune, brokule i cvjetače. Zamrznuto, ali na kraju nije bilo loše.
Zeznula sam stvar na večer s jednim jogurtom, ima mliječnog šećera, mogla sam to i preskočiti, ali eto, nisam.
Osjećam da imam više energije nego inače kad se natrpam ugljikohidratima.
Pojela sam količinski previše, ali odlučila sam si popuštati tjedna dana, samo da se adaptiram, a onda smanjivati količine. Nema idealnog.
Počinjem osjećati neku nervozu, ali ne znam jel mi od stresa na poslu ili ima veze s time što nisam pojela ništa slatko.
|
|
|
15.10.2024., 08:36
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Dijana2023 kaže:
Danas sam jela mesinu i kuhano povrće, mahune, brokule i cvjetače. Zamrznuto, ali na kraju nije bilo loše.
Zeznula sam stvar na večer s jednim jogurtom, ima mliječnog šećera, mogla sam to i preskočiti, ali eto, nisam.
Osjećam da imam više energije nego inače kad se natrpam ugljikohidratima.
Pojela sam količinski previše, ali odlučila sam si popuštati tjedna dana, samo da se adaptiram, a onda smanjivati količine. Nema idealnog.
Počinjem osjećati neku nervozu, ali ne znam jel mi od stresa na poslu ili ima veze s time što nisam pojela ništa slatko.
|
Ja sam u fazi da stagniram s težinom, ono što je dobro što su mi ljudi počeli govoriti da sam smršavila pa me to drži. Uvela sam 16/8 u nadi da će me malo pokrenuti opet. Morala bih se malo i aktivirati s vježbom, za sad samo šetam. Nadam se da će vaga opet krenuti. 😁
|
|
|
15.10.2024., 17:53
|
|
Okajava grijehe
|
Super si ti, vjeruj mi!
Da je meni tvoj rezultat, bila bih zadovoljna.
Kažu da tijelo stane na kilaži na kojoj je bilo najduže u životu. I to je fakat istina, bar u mom slučaju. I kod svake dijete tako, nebitno s koje kilaže krenem. I svaki put zeznem, jer odustanem.
Zato strpi se, sigurno će krenuti! A i tijelu treba da se malo uravnoteži! NEMOJ odustati, jer će pomak sigurno doći! A ako odustaneš, zeznut ćeš i što si postigla!
Meni je danas 2. dan, osjećam dosta veliku glad, ali za koju mislm da je isključivo psihološka - kad si počnem nešto uskraćivati onda bih baš jela. I dalje se držim mesine i povrća, ali opet imam izlet prema jogurtu i 4 mandarine, a pritom me jogurt više brine. Mandarine imaju vrlo nizak glikemijski indeks, pa to kao da i nisam pojela. Mlijeko u kavi mi je veliki feler, ali dajem si 5-7 dana da se stabiliziram.
Nemam pojma što ću sutra jesti, samo da prespavam do sutra. Pokušat ću pobrsititi neku gotovou salatu, kao najmanje loše rješenje iz dućana. Možda s tunjevinom ili malo sira ili šta već naleti. Meni su čak i ukusne, a koštaju oko 3 eura.
Samo da izguram do vikenda!
|
|
|
15.10.2024., 18:19
|
|
Okajava grijehe
|
Daj mi reci jesi li ti stvarno bila tako perfekcionistički pri toj keto dijeti i kako si izdržala?
2 obroka ili više? jesi se bazirala na povrću ili na mesini?
nikakve salame, kobase i slično pretpostavljam?
ja sam baš nervozna, dali nadam se da će proći.
|
|
|
15.10.2024., 18:27
|
|
alkohol i blud
Registracija: May 2008.
|
Quote:
Dijana2023 kaže:
Meni je danas 2. dan, osjećam dosta veliku glad, ali za koju mislm da je isključivo psihološka - kad si počnem nešto uskraćivati onda bih baš jela. I dalje se držim mesine i povrća, ali opet imam izlet prema jogurtu i 4 mandarine, a pritom me jogurt više brine. Mandarine imaju vrlo nizak glikemijski indeks, pa to kao da i nisam pojela. Mlijeko u kavi mi je veliki feler, ali dajem si 5-7 dana da se stabiliziram.
|
mlijeko u kavi u manjim kolicinama nije neki problem, mandarine su problem
ako se ne mislis drzati pravila ili ako ih uopce ne znas, bezveze se mucis 
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 01:13.
|
|
|
|