Natrag   Forum.hr > Razno > Mali oglasi

Mali oglasi Kupujem, prodajem, mijenjam, poklanjam...

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 19.05.2011., 17:53   #1901
Quote:
dr.whoo kaže: Pogledaj post
Ja stvarno više neznam tko je tu lud.... Ja sam slala nešto paketno, platila sam 20kn da se osobi dostavi do vrata, sad neznam dali je ta osoba platila još dodatnih 5kn jer nisam pitala, ali ja sam primila paket na kojem je pisalo 18kn (znači trebala sam dobiti obavijest da je paket stigao i otići po njega u poštu), ali ne! paket je došao kombićem i poštar je tražio 5kn!
Još jedna stvar... Ako je paket vrijednosti 100kn, pt=18kn (ako primatelj dođe sam po njega u poštu), a vrijedosti 150kn, pt= 22.50kn, kakva je to logika???
prije je bilo na osnovnu cijenu paketa 10kn+3% od iznosa! Sad je 18kn+3% iznosa! Halo??

Užas živi, ali zaista.... Otkad je novi cjenik, jednom sam poslala paketno jer mi je bilo kritično slati nešto vrijednosti 300kn, a ako pošaljem preporučeno i izgube, neću dobiti ni trećinu iznosa.... Pa i teže jeftine stvari mi se više isplati slati preporučeno..

i p.s. 11.5. sam slala tri preporučene pošiljke i nikakav mi crveni križ nije naplaćen...

a kad sam već bijesna pa pišem, još jedna stvar što se "vrećica" u kojima neki od nas šalju.... Glupača u Branimirovoj mi nije htjela uzeti pošiljku koja je bila super zapakirana, samo je bila u sivoj asosovoj "vrećici". Kao šta je ovo, nemože se pošiljka slati u vrećici???! Došlo mi je da ju lupim koliko sam bijesna bila! Kao prvo, ta "vrećica" je bolja od bilo kakve je*** kuverte koja će se raspast čim ju primiš u ruke, a 5kn za mjehurastu nemislim dati! Kao drugo, uvijek šaljem dobro upakirano, osigurano od kiše i svih nepogodnih uvjeta u kojima se nalazi hp, i uglavnom šaljem iz svoje kvartovske pošte (ali eto, ova mi je tad bila usput pa rekoh da i brže stigne ako pošaljem iz baze hp-a) i u mojoj pošti mi uvijek sve primi, i uvijek sve dođe do primatelja, a za razliku što sam par puta slala iz branimirove, tamo mi se desilo da nije sve stiglo do odredišta.. Zato što tamo rade takve kravarke koje se nađu soliti pamet tamo gdje to nebi trebale raditi! Bijesna sam pa mi nemojte zamjeriti na kojekakvim uvredama.. Inače sam mirno i staloženo dijete.
mogu vam samo reći da su se cijene mijenjale iz razloga nekih čudnih...

a što se tiče recimo tkz. crvenog križa možda su u toj pošti potrošili dobijenu količinu pa je samim tim i akcija tamo završila
neznam zašto jednostavno ne pitate tete na šalteru kako zašto ste mi toliko i toliko naplatili sigurno bi vam rado objasnile
lega_iz_osijeka is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.05.2011., 19:12   #1902
Ali nije mi jasan izračun cijene ako je vrijednost paketa 100kn i 150kn..
Po starom bi bila cijena za vrijednost 100kn pt =13kn a za 150kn pt=14.50kn (okvirno, par lipa gore dolje)
Ali nemože se raditi takva razlika po novom cjeniku, ako je 3% od označenog iznosa iznad 100kn, onda je 3%, i tih 3% mora ić na fiksnu osnovnu cijenu paketa, u ovom novom slučaju na 15kn, a ne na 18kn! Jer 15kn+3% od 100kn=18kn paket koji pokriva vrijednost 100kn, a 15kn+3% od 150kn=19.50kn, a ne 22.50kn kako se računa Ak ste me skužili, jel
dr.whoo is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.05.2011., 21:18   #1903
hmm kužim ali možda nije više 3 %
Odgovori s citatom
Old 20.05.2011., 20:28   #1904
Ajde evo malo pomoći kolegi iz osijeka. Morate znati da u cijeni paketa od 18 kn već postoji osiguranje paketa od 100 kn. Znači svako daljnje povečanje vrijednosti,npr. na 150 kn vuče sa sobom onih 18 kn +3 posto od vrijednosti tj. u ovom slučaju 4,5 kn, tada iznosi paket 22.50. jel kužite tu našu poštansku spiku? Žao mi je kad čujem kako su neki nezadovoljni poštanskim službenicima. Vjerujte svi se stvarno trudimo,a ako vam nećemo uzeti neki paket omotan u najlon,to je najprije radi vas i radi sigurnosti vaše pošiljke.
ava617 is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.05.2011., 07:26   #1905
Ja sam par puta slala u svojoj pošti i bilo je baš prema cjeniku HP-a.
Par puta u Branimirovoj i tamo sam uredno morala još nadoplatiti na moje čuđenje.

Zanima me jel se može dobiti račun kao potvrda o slanju za obične pošiljke? Nikad nisam tak dobila račun,pa pitam
bond007 is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.05.2011., 11:28   #1906
Quote:
ava617 kaže: Pogledaj post
Ajde evo malo pomoći kolegi iz osijeka. Morate znati da u cijeni paketa od 18 kn već postoji osiguranje paketa od 100 kn. Znači svako daljnje povečanje vrijednosti,npr. na 150 kn vuče sa sobom onih 18 kn +3 posto od vrijednosti tj. u ovom slučaju 4,5 kn, tada iznosi paket 22.50. jel kužite tu našu poštansku spiku? Žao mi je kad čujem kako su neki nezadovoljni poštanskim službenicima. Vjerujte svi se stvarno trudimo,a ako vam nećemo uzeti neki paket omotan u najlon,to je najprije radi vas i radi sigurnosti vaše pošiljke.
OK, ali cijena od 18 kuna pokriva vrijednost paketa do 100 kuna.
Ako je paket vrijednosti 101 kunu, ona je 100 pokriveno, a 1 još trebamo osigurati, 3% od 1kn je 3 lp, pa je ptt 18,03.
Paket vrijednosti 102 kn treba nadoplatiti 6 lp...
itd.
Paket vrijednosti 150 kn treba nadoplatiti onda 1,50 kn, pa je ptt 19,50.

Međutim, očito je u pošti logika drugačija, kako kaže dr.whoo (jer ja osobno nikad nisam slala paket iznad 100kn vrijednosti, pa ne bih znala), tj. iznad 100 kuna ti ne računaju da si tih 3% za iznos do 100kn već platio cijenom od 18kn, već nadodaju 3% na cijeli iznos što nema baš nikakvog smisla..

Znači, paket vrijednosti 101 kn, trebamo nadoplatiti 3,03 kn, umjesto samo 0,03 kn. itd.

Crveni Mjesec is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.05.2011., 13:29   #1907
Quote:
bond007 kaže: Pogledaj post
Ja sam par puta slala u svojoj pošti i bilo je baš prema cjeniku HP-a.
Par puta u Branimirovoj i tamo sam uredno morala još nadoplatiti na moje čuđenje.

Zanima me jel se može dobiti račun kao potvrda o slanju za obične pošiljke? Nikad nisam tak dobila račun,pa pitam
račun uvijek trebate i dobitikao i u svakoj trgovini
Odgovori s citatom
Old 22.05.2011., 16:34   #1908
Jel mi može netko reći kolika je cijena one kuverte s mjehurićima? I da li još nešto ulazi u poštarinu osim te kuverte i markice? Prvi put nešto prodajem pa da znam koliko zaračunati poštarinu.

Hvala
darkerica95 is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.05.2011., 16:39   #1909
ovisi o veličini, 2-3 kn je ta koverta
predaš na pošti, kažeš preporučeno ili obično slanje, preporučeno je 7 kn skuplje, izračunaj na stranici od pošte koliko košta, moraš izvagati pošiljku jer ide po težini
charlizeos is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.05.2011., 16:45   #1910
Quote:
charlizeos kaže: Pogledaj post
ovisi o veličini, 2-3 kn je ta koverta
predaš na pošti, kažeš preporučeno ili obično slanje, preporučeno je 7 kn skuplje, izračunaj na stranici od pošte koliko košta, moraš izvagati pošiljku jer ide po težini
Aha, hvala ti, mislila sam da je više ta kuverta.
Može još link na tu stranicu gdje se može izračunati poštarina?
Hvala na pomoći
darkerica95 is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.05.2011., 16:56   #1911
Prošli ponedjeljak sam poslala HPekspresom paket za Brač.Rok dostave do 48 sati.U petak me zove osoba kojoj sam slala i kaže da još nije stiglo.Provjerio je i u pošti.Ništa nije stiglo.Ja ljuta idem pitat u moju poštu odakle sam slala gdje je paket.Službenice sliježu ramenima.Obrazloženje je da im se to još nikad nije desilo i da do ponedjeljka ne mogu ništa jer nitko više u centrali HPekspressa ne radi.Na moje inzistiranje da poduzmu nešto ipak zovu centralu i dobivaju informaciju kako je paket još u srijedu zaprimljen u jednu poštiu na Braču,ali ne onu kuda sam ja slala.I sad se službenice opet čude kako je to završilo tamo gdje je završilo.Osoba kojoj sam slala paket zove u subotu ujutro tu poštu i pošto je paket još kod njih dogovara da mu dostave paket.Paket je konačno i dostavljen sa tri dana zakašnjenja.I što sada?
Ja sam do sada slala nebrojeno mnogo puta HPekspressom i uvijek je sve štimalo.Namjerno ne šaljem običnom poštom jer je uvijek bilo problema.Radije platim 50 pa i više kuna poštarine i mirna sam jer šaljem jako važne dokumente i vrijedne stvari i ne želim riskirati.
Ovaj put nije ispalo dobro.Isprike nema,a ja sam se tih nekoliko dana grozno nasekirala kao i osoba kojoj sam slala.
Bebilina is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.05.2011., 18:03   #1912
Quote:
darkerica95 kaže: Pogledaj post
Aha, hvala ti, mislila sam da je više ta kuverta.
Može još link na tu stranicu gdje se može izračunati poštarina?
Hvala na pomoći
evo ti, klikni na ono što te zanima

http://www.posta.hr/main.aspx?id=194
charlizeos is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.05.2011., 19:52   #1913
Prošli tjedan sam trebala dobiti pismo iz inozemstva(susjedna zemlja), poslano prioritetno.
Međutim nikad nije stiglo. Osoba je sigurno poslala jer mi je ista osoba i prije slala ,pa znam da je osoba od povjerenja.
Kolike su šanse da se stvarno izgubilo negdje ili da je netko možda ukrao?
Kolike su šanse da ako ubuduće budem slala običnom poštom van Hrvatske da to sigurno stigne do odredišta,pa makar u tunguziju,a da ne nestane bez traga?
Ak netko zna odgovor ili ak imate iskustva sa nestalom poštom,hvala
xyzxyzyyy is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.05.2011., 22:19   #1914
Quote:
charlizeos kaže: Pogledaj post
evo ti, klikni na ono što te zanima

http://www.posta.hr/main.aspx?id=194
Hvala .

Dakle ako šaljem običnom poštarinom u kuverti s mjehurićima onda je to ovo prvo, pismo? A ako bi slala preporučeno onda je preporučeno.
darkerica95 is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.05.2011., 01:29   #1915
Transport iz Engleske

Imam jednu pošiljku, pa bi me zanimalo pošto bi bilo da to dobijem transportirano za zagreb. Riječ je o roll-cageu, tj hrpi čeličnih cijevi dužine cca 1m, ukupno 100injak kila.

Lokacija je Sutton-in-Ashfield, United Kingdom, ali možda mogu dobiti i bliže nekom većem gradu u blizini, npr Mansfield(tj poslano odatle).

Svaki savjet kako da to transportiram po što povoljnijoj cijeni poštom je dobrodošao, najveće što sam ikad kupovao preko e-baya je imalo cca 3kg.

carina i PDV mi neće bit problem, cijevi su stare i zahrđale, ali eto, bilo bi dosta skupo to dat ovdje raditi

preko koje kurirske službe da idem...koristio sam dosada već UPS i USPS, ali iz UK nisam još ništa kupovao veće od 0.5 kg...

Ako vam nije jasno nešto oko mog problema, pitajte me...nadam se odgovorime nekog iskusnog forumaša/radnika pošte, pošto stvarno ne vidim izlaza...spreman sam dati parsto eurona da to čudo dobijem u Zg.

Zadnje uređivanje Felicius : 23.05.2011. at 01:34.
Felicius is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.05.2011., 12:56   #1916
Saznao sam sve što mi treba, prethodni post zanemarite.
Odgovori s citatom
Old 23.05.2011., 13:56   #1917
Quote:
xyzxyzyyy kaže: Pogledaj post
Prošli tjedan sam trebala dobiti pismo iz inozemstva(susjedna zemlja), poslano prioritetno.
Međutim nikad nije stiglo. Osoba je sigurno poslala jer mi je ista osoba i prije slala ,pa znam da je osoba od povjerenja.
Kolike su šanse da se stvarno izgubilo negdje ili da je netko možda ukrao?
Kolike su šanse da ako ubuduće budem slala običnom poštom van Hrvatske da to sigurno stigne do odredišta,pa makar u tunguziju,a da ne nestane bez traga?
Ak netko zna odgovor ili ak imate iskustva sa nestalom poštom,hvala

ma doći če sigurno ovaj tjedan ne gube se pisma baš tako lako
Odgovori s citatom
Old 23.05.2011., 20:09   #1918
Quote:
lega_iz_osijeka kaže: Pogledaj post
ma doći če sigurno ovaj tjedan ne gube se pisma baš tako lako
Hvala!
Ja se iskreno nadam da će stići jer u 2 godine ,ovo je prvi put da nešto nisam dobila , dosad je sve bilo besprijekorno u vezi HP-a.
Ali ovo me dosta zabrinulo
xyzxyzyyy is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.05.2011., 20:20   #1919
ma bez brige,nekad možda samo zalutaju zbog raznih faktora...
Odgovori s citatom
Old 24.05.2011., 00:03   #1920
Quote:
lega_iz_osijeka kaže: Pogledaj post
ma bez brige,nekad možda samo zalutaju zbog raznih faktora...
zalutaju? ne znam bas. meni se lani izgubio paket poslan u Varazdinu. Velika kutija. Nije se nikad pojavio.
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 21:41.