Interijeri Unutrašnja ljepota. |
|
|
08.11.2012., 13:12
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2009.
|
Relej je dio program. modula suđerice...
Gore kraj upravljačkog gumba, iza maske je elektronički modul i na njemu je relej koji izgleda kao npr. 1/3 kutije šibica ili čak manje...
Morate imate pri ruci nekog tko se razumije u elektroniku, a i onda je zamjena releja avantura jer treba naći točno takav ili ekvivalent, raspored kontakata, nožice, nazivna struja itd.
Provjerite grijač i NTC u sklopu grijača (dojavnik temperature) i one vodove u koljenastom pregibu ispod donjeg ruba vrata, da nije negdje neka žica od stalnog presavijanja izgubila kontakt. I kleme dakako...
|
|
08.11.2012., 13:30
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2006.
|
hvala
|
|
|
10.11.2012., 12:51
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2012.
|
Quote:
mali grizzly kaže:
Ukratko, ako ritam pražnjenja podnice nije kako je predviđen (uprogramiran) onda ide niz kašnjenja ili Error stanje perilice.
Tek kad to isključimo, ide se gledati labirint i ritam punjenja svježom vodom.
I za jedno i za drugo treba otvoriti suđericu, znači utikač van i onda suđericu izguramo iz kuh. niza pa skinemo lijevu vertikalnu stranicu (dva para vijaka, jedni sprijeda i drugi straga). Posmaknemo prema gore pa se otvori vidik na labirint koji je slijeva, uz vertikalnu stranu rostfrei školjke. Ako je pun kamenca, onda imamo problem s zaštopancem.
Međutim, odvodna pumpa je prva na listi sumnjivaca jer mi nije jasno kako se to čudno ponaša u radu ("grglja").
Nije to vezano uz talog i nečistoće tog tipa kako ste opisali nego se radi o mineralnim naslagama (labirint) zbog mijenjanja brzine strujanja vode ili pak dotrajala pumpa - što se zbiva tamo oko osovine, nevidljivo iz tog rakursa kad se otvore vrata...
|
mali grizzly molim pomoc
skunuo sam stranice i vidi se neki crni talog (saljem sliku). kako da to ocistim? takođe saljem video. na videu 34 se vidi kako izbacuje vodu cim je upalim. na videu 33 se vidi izbacivanje vode nakon cca 15 min uzimanja vode i tada se pale mlaznice i voda se puni u kucite perilice. na videu se moze cuti i zvuk ( mislim pumpe). postoji li filter za vodu na ulazu u perilicu i kako da dođem do njega ako bi ga trebalo ocistiti?
zahvaljujem
|
|
|
10.11.2012., 13:00
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
dommat kaže:
mali grizzly molim pomoc
skunuo sam stranice i vidi se neki crni talog (saljem sliku). kako da to ocistim? takođe saljem video. na videu 34 se vidi kako izbacuje vodu cim je upalim. na videu 33 se vidi izbacivanje vode nakon cca 15 min uzimanja vode i tada se pale mlaznice i voda se puni u kucite perilice. na videu se moze cuti i zvuk ( mislim pumpe). postoji li filter za vodu na ulazu u perilicu i kako da dođem do njega ako bi ga trebalo ocistiti?
zahvaljujem
|
video sa izbacivnjem pumpe nije prošao. drugo izbacivanje vode ide na valove tj ne ide istim mlazom stalno. prvo izbacivanje je dobro bez valova
|
|
|
10.11.2012., 15:18
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2009.
|
Quadro perilica suđa - Problemi
Pozdrav svima,
Imamo već 4 godine Quadro perilicu suđa DW S-4551 Silver. Sve je bilo ok s njom i jako smo zadovoljni s istom. No, prije nekih mjesec dana unatrag počela je u jednom pranju "gutat" svu sol i tekućinu za sjaj. Odnosno, za svako pranje moramo dodavat i sol i tekućinu, jer inače stalno gore indikatori da nedostaje navedenoga. Štoviše, i kad sipamo tekućinu za sjaj i dalje svjetli lampica upozorenja da nema sjajila. Malo skupi sport, zar ne!?? Što se to događa, ima li tu pomoći...help!  
|
|
|
10.11.2012., 17:14
|
|
Registrirani korisnik
|
Došlo je do uprogramiranog samouništenja suđerice Quadro...
Pun mi je sandučić zamolbi u svezi kvarova Quadro suđerica i nakon 4-5 godina se valjda aktivira unutr. samouništenje ili što...
Šalu na stranu, ne morate vi ništa dodavati nego u prvu trgovinu i kupite tzv. II drugu generaciju tableta koje su počele kao 3u1, a skončale kao All in One - nakon što je neki proizvođač izbacio 7 u 1...
U tim tabletama je sadržan prašak, sredstvo za omekšavanje vode (pa ne hajete više za indikator soli) i sjajilo (pa ne dolijevate - samo pazite da birate duge programe jer se na express ne stigne aktivirati).
Povoljna cijena takvih tableta je 90 lipa komad i ne smiju se prepoloviti (za razliku od tableta I generacije koje se nazivaju standard, regular ili classic).
Npr. Finish All in One kutija s 90 tableta je na akcijama viđana za 80 kn.
http://www.calgonit.com.hr/all-in-on...-detergent.php
I to je dobra strana tih tableta, da su neka vrsta proteza za ostarjele suđerice kojima se kem. zasitio ionski omekšivač.
|
|
10.11.2012., 17:33
|
|
Registrirani korisnik
|
Žao mi je, nema ni fotografije ni videa...
Probajte uploadati na neki od servisa:
video na Youtube.com
fotografije na
http://imageshack.us/
ili neki drugi server.
Čišćenje suđerice nije tako jednostavno jer se obično treba snalaziti tzv. majmunarenjem - kako nazivam onu proceduru kad majmun ugura grančicu u mravinjak.
E tako treba "majmunariti" oko labirinta koristeći vinogradarsku žicu, bakrenu žicu (krutu ili pletenicu) ili čak one bolničke sustave za infuziju kroz koje se onda proštrcava voda dok se ne konačno ne ispere zaštopanac u tim zakutcima labirinta i prijevojima.
|
|
10.11.2012., 19:44
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
mali grizzly kaže:
Probajte uploadati na neki od servisa:
video na Youtube.com
fotografije na
http://imageshack.us/
ili neki drugi server.
Čišćenje suđerice nije tako jednostavno jer se obično treba snalaziti tzv. majmunarenjem - kako nazivam onu proceduru kad majmun ugura grančicu u mravinjak.
E tako treba "majmunariti" oko labirinta koristeći vinogradarsku žicu, bakrenu žicu (krutu ili pletenicu) ili čak one bolničke sustave za infuziju kroz koje se onda proštrcava voda dok se ne konačno ne ispere zaštopanac u tim zakutcima labirinta i prijevojima.
|
mali grizzly majstore!
skinuo sam labirint, moram priznati da je bilo vode po plocicama, i sa solnom kiselinom sam uspio razbiti naslage ( na vrhu oko crvenog "zavoja"). u gornjem lijevom kutu je još ostalo crnog taloga kojeg nisam uspio do kraja pocistiti. vratio sam labirint i suđerica radi kao nova. dio gdje je crveni plovak vidi se kamenac ali to nisam znao izvaditi i pocistiti pa cemo to drugi put. zahvaljujem na pomoci, puno si mi pomogao. Pozdrav
|
|
|
11.11.2012., 11:47
|
|
Registrirani korisnik
|
molim pomoć ako netko možda zna u čemu bi mogao biti problem...
jučer mi je zasvijetlila indikacija od soli i uredno sam nadopunio ko i svaki put dosad ali nastao je problem....
indikacija i dalje svijetli a u perilici kaos, posuđe slano i zamrljano...
radi se o končar PP 60 l. L5( stara je 2 godine) mislim da je to ustvari quadro perlica samo končar gore stavlja svoje ime, sol koju sam sipao je somat....
hvala unaprijed
Zadnje uređivanje turbo čađer : 11.11.2012. at 11:54.
|
|
|
11.11.2012., 12:04
|
|
Registrirani korisnik
|
Quadro i Končar su samo etikete pa se ne može govoriti o tome da Končar lijepi na Quadro...
Nema proizvodnje ni jedan niti drugi brand.
Vjerojatno je uništen ionski izmjenjivač suđerice i da bi se do njega došlo (izgleda kao bačvica s kanisterskim čepom gore i 1 ili 2 elektroventila na ulazu/izlazu) - treba raskopati pola podnice, tumbati perilicu na stranu i onda se to mukotrpno vadi van.
Novi su cca 200-400 kn, ovisno o stvarnom proizvođaču te perilice. Međutim, ima majstor posla najmanje 2 h plus dolazak i uglavnom se ne isplati, ako si to ne znate sami napraviti..
Ovako, što je tu je - uključite perilicu na prazno na nekoliko uzastopnih pranja dok ne ispere sol iz spremnika. Neki ostavljaju otvoren čep, ali to nije moja preporuka.
Nakon što ispere sol, zatvorite regulatore soli i sjajila na nula ili jedan, ovisno što je najmanji predviđeni stupanj dotične suđerice.
Zatim koristite samo Finish All in One tablete ili sličan proizvod drugog proizvođača, odnosno te tablete II generacije imaju u sebi funkciju omekšavanja vode i sjajilo pa onda zanemarite te indikatore jer je sve to već unutar tih tableta. I morate samo na duge programe jer su problemi s tim tabletama na express programima...
Par postova iznad je objašnjeno još detaljnije!
|
|
12.11.2012., 15:05
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
mali grizzly kaže:
Grijač je po defaultu u tzv. tunelu, okružen vodom i ima zaštitu od pregrijavanja pa ne bi "tipovao" na njega...
Može biti i veliki piroteh. spektakl oko programatora, ali iskusan lik već po mirisu paljevine zna da li je u pitanju lak žice ili ne...
Ako se radi o tom nesnosnom smradu i odvodna pumpa radi - preostaje samo jedan sumnjivac spomenut u naslovu.
Haier je kineska suđerica i mislim da se ne bi isplatilo popravljati, doduše ne znam koliko stara...
|
neki dan smo se tipkali oko gore naveddenog problema, eto mašina otvorena, motor provjeren i radi ispravno, no ustanovili smo u čemu je problem ili kako da ga već nazovem, naime ovako:
kada smo mašinu izvadili iz njenog mjesta u kuhinji i nakon provjere motora ponovno pokrenuli ona je ispravno radila, potom je vraćamo na njeno mjesto bez otvaranja ili kakvog popravljanja, gdje se ponovno pojavljuje isti problem,  , vadimo je ponovno stavljamo u pogon na drugom mjestu i ona opet radi ispravno. Totalni x-files, nemam ideje u čemu bi mogao biti problem, jer njoj ništa ne bi trebalo smetati niti se po čemu ta mjesta razlikuju. no evo sad radi uredno bez ikakvih problema, imaš li ti kakvu ideju o kvaru ili jednostavno se njoj ne sviđa tamo gdje je do sada bila.. 
|
|
|
12.11.2012., 19:14
|
|
Registrirani korisnik
|
Nema to veze s lokacijom nego s trešnjom aparata...
Optočna pumpa zna zablokirati i nakon višetjednog stajanja, npr. Miele svojedobno imao dosta debate s kupcima oko te pojave.
Znači, uslijed micanja aparata dolazi do promjena u odnosu sila tamo oko korodiranog ležaja i rotora pumpe i kad se vadi iz kuh. niza (ili obratno!) onda se meh. oslobodi ili pak zablokira.
Uzmite gumeni čekić i jako oprezno, doziranom silom, malo lupkajte po podnici kad "neće" da vidimo da li doista trešnja uzrok toj pojavi.
Inače, tu nema sreće na duge staze i razmišljajte o novoj!
|
|
12.11.2012., 21:39
|
|
Registrirani korisnik
|
Poštovani prije svega pozdrav.
Eto da se i ja pohvalim sa kvarom perilice suđa.
Naime vlasnik sam Candy CD132 modela iz 2008g.
Problem: prije par mjeseci perilica dođe na pola programa stane i počne pištati.
Kada otvorim vrata ima vode na dnu perilice i voda je hladna.
Provjerio sam grijač i senzor NTC, na elektronici nije ništa napuhano ni izgorilo sve ispravno.
Nakon toga perilicu nisam dirao oko tri mjeseca.
Danas ponovo upalim kada ona radi i na reset-u (okreče mlaznice i kao da ispire ili pere), da je isključim moram ugasiti na gumb.
Kada programator okrećem na bilo koji program ništa se ne dešava.
Pomognite ocu troje djece.
Pozdrav iz Vukovara
|
|
|
12.11.2012., 21:47
|
|
Registrirani korisnik
|
Liči mi na kvar releja na program. modulu suđerice...
Alternativa bi bio neki gubitak kontakta ili pak žica na pregibu, dolje ispod ruba vrata da je od silnog otv./zatv. otišla...
Međutim, grijač je najviše opterećen kontakt i čim je perilica izgubila funkciju grijanja vode, prva adresa bi bio relej na programatoru koji uključuje grijač.
On ne mora imati nikakve vidljive nedostatke nego tek na dinamičkom testu se može ustanoviti da li je pohaban, trajno zatvoren ili otvoren neki kontakt.
Ako imate nekog elektroničara pri ruci da pogleda da li ima neki ekvivalent pa da se zamijeni, iako je riječ o ježevoj raboti jer releji su kritični i po dimenzijama i po rasporedu prekapčanja i po nožicama - teško naći baš takav u slobodnoj prodaji.
Probajte nazvati batis. hr pa pitajte koliko košta novi program. modul za dotičnu suđericu, ali prethodno zapišite sve podatke s crne naljepnice uređaja (E. Nr. Produkt Nr. i ostalo) jer će vas to prvo tražiti.
Ako oni nemaju, onda ovlašteni Candy servis.
|
|
12.11.2012., 22:25
|
|
Registrirani korisnik
|
Hvala na brzom odgovoru.
Pregledati ču i taj pregib.
pozz
|
|
|
13.11.2012., 08:15
|
|
Registrirani korisnik
|
Zadnje uređivanje Goleo : 13.11.2012. at 08:18.
Reason: dodavanje teksta
|
|
|
13.11.2012., 08:18
|
|
Registrirani korisnik
|
Pitanje za malog grizlly-ja
Quote:
Goleo kaže:
|
Sinoć sam ostala paf kada sam vidjela friže  , kako se to dogodilo, ništa nije palo na vrata...
Perilica je nova, kupljena u 1. mjesec, gorenje GV 64324XV.
mogu li je reklamirati?
|
13.11.2012., 08:36
|
|
Registrirani korisnik
|
Slogan Gorenje "Znamo što radimo!"...
A vi očito niste znali što radite kad ste kupovali "njihovu" suđericu jer ih oni uopće ne proizvode nego samo lijepe etikete na tuđe.
Po mom predviđanju, nema šanse da bi vam takav mehanički lom priznali pod jamstvo jer ionako je cilj kompanije da ožmiknu kasnije kupca preko servisnih usluga i rez. dijelova, a kojih ima bukvalno na "snježne lopate".
Uostalom, probajte...
|
|
13.11.2012., 11:22
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2005.
|
perilica suđa ariston LSE 610
pozdrav !
moj problem ide ovako: prije deset dana perilica je nakon startanja izbacila vodu i kada je tribala uzeti vodu to nije napravila nego je pribacila na ispiranje i tu blinkala. pokušao sam resetirati ali ponašala se isto. zovem majstora i on nakon dva sata utvrdi da je grijač probio na masu i da procesor zato zaustavlja program.ok,on promijeni grijač(polovni ,da ne čekam) naplati 300kn i ode.žena sritna, upali perilicu i super,sve radi kako treba ali...ne grije grijač.zovem majstora i kaže da je do releja ,promjeni ga ali...voda nije ugrijana kako bi tribala biti.voda je mlaka a program je na 70°c. sada on spominje procesor,nekakav senzor topline i šta ja znan sve...čini mi se da ovome nema kraja i nisam baš siguran da ovaj majstor zna posao jer svaki put priča drugu priču. mali grizli i ostali pomagajte 
ps.grijač je vidljiv pa me zanima dali on mora biti cijeli u vodi?
|
|
|
13.11.2012., 11:48
|
|
Registrirani korisnik
|
Priče ne slijede okolnosti kvara...
Prvo, da izbaci vodu i onda neće uzimati svježu vodu - znači da je programator ili nešto oko plovka/presostata, ovisno što regulira vodostaj.
Drugo, kad grijač probija na masu izleti FID sklopka, ako imate na razvodnoj ploči ili u najmanju ruku osigurač. To se nije zbilo, a promijenio je grijač - očigledno ispravan bio samo da se riješi polovnog...
Ukratko, nema tu sreće s tom perilicom nego frk u smeće i što dalje od grupacije Merloni (Indesit, Ariston brandovi) i dotičnog servisera.
Ne isplati vam se ulagati više u nju, a ako meni ne vjerujete - evo zapišite sve podatke s one crne ili srebrne naljepnice (E.Nr. Produkt Nr.) pa nazovite recimo
http://www.tgs.hr/
Oni i servisiraju i prodaju rezervne dijelove i nek vam telefonom kažu cijenu program. modula
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 09:46.
|
|
|
|