|
|
25.01.2025., 09:40
|
|
He who dares wins!!!
Registracija: Feb 2009.
|
Pa krivo misliš. ![kava](images/smilies/kava.gif)
Predvečer kad odhodam zadanu turu zadanim tempom zna mi šećer biti i 3.8.
I ne nije stvar u tome jel sam gladan ili ne, glad mogu kontrolirati vec je stvar što se loše osjećam i imam osjećaj da ću se srušiti.
Nov sam u svemu ovome, ali ti si mi mnogo nešto pametan.
|
25.01.2025., 10:39
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2017.
|
da jebiga, pogodilo te jer sam odmah znao da si debeo i previse jedes
trebas na dijetu a ne cviliti po doktorima, rijesis jos tih 10kg u 2-4mj bez problema
|
|
|
25.01.2025., 11:02
|
|
He who dares wins!!!
|
Dijabetes
Nije me pogodilo, nimalo. ![kava](images/smilies/kava.gif)
Jednostavno me iritiraju ljudi poput tebe koji se smatraju daleko najpametniji naspram drugih.
Po tvojim postovima svi s nekim problemima su debeli i vježbom ozdravljuju. Još samo fali da napišeš i vitamin C i pljunuti Pernar.
Za svoje zdravstveno stanje sam sam si kriv, ne tražim krivca. Život mi je donio neke stvari, pa moj stil života i stres i malo po malo tu sam gdje jesam. Jegiba...
Svjestan sam da se ne mogu s 42 ponašati kao kad sam imao 20 i da te večere u ponoć, pa slatko nakon trčanja su bile nešto najgore što sam mogao napraviti, ali radio sam ih svejedno.
Jegiba, nisam trčao da bih smršavio, trčao sam da imam fizičku aktivnost i da se bolje osjećam.
A ti misli što želiš i nadalje piši što želiš. Što sam imao za reći napisao sam. I ne mislim više gubiti vrijeme na likove poput tebe.
Dolaziti na temu o dijabetesu i ljude prozivati debelima i da se prežderavaju toliko puno govori o tebi kao osobi da je fakat svako napisano slovo upućeno tebi teški fail za osobu koja ti ide odgovarati.
Over and out.
|
25.01.2025., 11:18
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
J. Knoxville kaže:
Jednostavno me iritiraju ljudi poput tebe koji se smatraju daleko najpametniji naspram drugih.
Po tvojim postovima svi s nekim problemima su debeli i vježbom ozdravljuju
|
nisam najpametniji ali znam nesto vise od drugih ovdje
da, debeli sa dijabetesom tip2 ozdravljuju vjezbom i prehranom odnosno smanjivanjem debljine ![cheer](images/smilies/cheer.gif)
|
|
|
25.01.2025., 11:19
|
|
He who dares wins!!!
|
Dijabetes
Vidim da puno toga znaš o dijabetesu tip2. Upravo si potvrdio.
Od stanja i kroničnih bolesti se ne ozdravljuje. Ili možda u kombinaciji s vitaminom C dolazi do magičnog ozdravljenja?
Prvo prouči što su stanja, a što bolesti, a što kronične bolesti.
Da li si svjestan svojih upisa da tim budalaštinama nekome možeš ozbiljno ugroziti zdravstveno stanje?
Smršaviti i ozdraviti od dijabetesa? Katastrofa što se pristup internetu da svakome.
|
25.01.2025., 12:25
|
|
Registrirani korisnik
|
od dijabetesa tip2 se moze ozdraviti mrsavljenjem odnosno smanjivanjem postotka masnog tkiva, od tipa1 nemoze.
ali oba se mogu staviti pod kontrolu i imati uredan secer u krvi preciznim pracenjem i limitiranjem unosa ugljikohidrata.
|
|
|
25.01.2025., 13:22
|
|
He who dares wins!!!
|
Dijabetes
To što držiš prehranom i aktivnostima šećer pod kontrolom ne znači da si ozdravio.
Isuse i bože!
Naravno da neću imati šećer ako ga ne unosim i ako sam fizički aktivan, ali da će mi podivljali ako se neću pridržavati režima prehrane i izbjegavati ugljikohidrate i šećere naravno da hoće! To ne znači automatski da si debeo ili da se prežderavaš kao što ti na temi tupiš!
Svakoj osobi je preporučeno izbjegavati unos rafiniranog šećera, a osobi oboljeloj od dijabetesa pogotovo jer ta osoba nema sposobnost pravilnog razgrađivanja istog tog šećera i kod takvih osoba skače koncentracija glukoze u krvi više nego zdravoj osobi prilikom unosa identičnog menija. Kod tipa1 gušterača gotovo da i ne proizvodi inzulin, a kod tipa2 ga proizvodi ali taj inzulin ne radi svoj posao kako spada, ti. šećer ne ulazi u stanice kako bi trebao već ostaje u krvi što s vremenom donosi komplikacije.
Dijabetes je kronična bolest i NEMA ozdravljenja! NEMA!
Disciplinom se može držati pod kontrolom što nije jednako ozdravljenju!
Najbolje je da se maknem s ove teme jer ovakvu količinu nebuloza dozvoliti da se ovdje piše gdje ljudi dolaze potražiti pomoć ili savjet je van svake pameti.
Prestani glumatati sveznalicu i doktora, a još više dijeliti svoje znanje oko dijabetesa.
Iskreno te molim za dobrobit svakog budućeg korisnika forum.hr-a koji će saznati dijagnozu da je obolio od dijabetesa i ovdje doći potražiti savjet ili pomoć.
Posipat ću se pepelom ako mi daš konkretan znanstveni dokaz o ozdravljenju od tipa2.
|
25.01.2025., 13:35
|
|
.
Registracija: Mar 2023.
|
nemoj se ljutiti na našeg dr. bodyfata. on poznaje samo dvije vrste ljudi: bucmaste i debele. ima rješenje za sve, npr. hipertenziju ti izliječi kilom krumpira dnevno.
![:)](images/smilies/smile1.gif)
|
|
|
25.01.2025., 13:45
|
|
He who dares wins!!!
|
Znam kako sam se osobno osjećao kad sam saznao za dijabetes. I naravno ideš guglati i istraživati. Istovremeno na forumu potražiš temu da o tome možeš porazgovarati s ljudima koji dijele s tobom istu sudbinu.
I onda dođeš i čitaš postove dr. Šabana koji po defaultu sve s dijabetesom naziva pretilim svinjama koje se znaju samo prežderavati i da će ozdraviti ako smršave.
|
25.01.2025., 13:46
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2007.
|
Quote:
J. Knoxville kaže:
Kod tipa1 gušterača gotovo da i ne proizvodi inzulin, a kod tipa2 ga proizvodi ali taj inzulin ne radi svoj posao kako spada, ti. šećer ne ulazi u stanice kako bi trebao već ostaje u krvi što s vremenom donosi komplikacije.
D
|
Znam za ovo kod dijebetesa tipa 1, ali mi nikako nije jasno kod dijabetesa tipa 2: Gušterača prozvodi inzulin, ali šećer ne ulazi u stanice da ih nahrane. Zašto?
|
|
|
25.01.2025., 13:51
|
|
He who dares wins!!!
|
Preuzeto s weba:
U nastanku šećerne bolesti tipa 2 postoji najčešće dvostruki poremećaj. Prvi je smanjenje inzulinskih receptora u stanicama i nemogućnost inzulina da transportira glukozu u stanice (inzulinska rezistencija), i to naročito u stanicama masnog tkiva, jetre, skeletnih mišića. Inzulinska rezistencija remeti normalan ulazak glukoze u stanice, a utiče i na povećano stvaranje glukoze u jetri. Inzulinska rezistencija je dijelom genetski poremećaj, ali i vanjski čimbenici, kao što su debljina, povećana koncentracija slobodnih masnih kiselina u krvi, smanjena tjelesna aktivnost, starija životna dob... doprinose njezinom razvoju. Tako nastaje porast koncentracije glukoze u krvi, i zbog toga gušterača počinje lučiti veće količine inzulina kako bi pojačala ulazak glukoze u stanice, što u početku djelomično rješava problem suviška glukoze u krvi i taj period nazivamo oštećenom tolerancijom za glukozu. Kako u stanicama i dalje postoji inzulinska rezistencija, tako proces dalje ide u krug sa sve većim lučenjem inzulina, gušterača se vremenom iscrpljuje i lučenje inzulina se smanjuje, što u konačnici ima nastanak šećerne bolesti.
|
25.01.2025., 14:00
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2007.
|
Quote:
J. Knoxville kaže:
Preuzeto s weba:
U nastanku šećerne bolesti tipa 2 postoji najčešće dvostruki poremećaj. Prvi je smanjenje inzulinskih receptora u stanicama i nemogućnost inzulina da transportira glukozu u stanice (inzulinska rezistencija), i to naročito u stanicama masnog tkiva, jetre, skeletnih mišića. Inzulinska rezistencija remeti normalan ulazak glukoze u stanice, a utiče i na povećano stvaranje glukoze u jetri. Inzulinska rezistencija je dijelom genetski poremećaj, ali i vanjski čimbenici, kao što su debljina, povećana koncentracija slobodnih masnih kiselina u krvi, smanjena tjelesna aktivnost, starija životna dob... doprinose njezinom razvoju. Tako nastaje porast koncentracije glukoze u krvi, i zbog toga gušterača počinje lučiti veće količine inzulina kako bi pojačala ulazak glukoze u stanice, što u početku djelomično rješava problem suviška glukoze u krvi i taj period nazivamo oštećenom tolerancijom za glukozu. Kako u stanicama i dalje postoji inzulinska rezistencija, tako proces dalje ide u krug sa sve većim lučenjem inzulina, gušterača se vremenom iscrpljuje i lučenje inzulina se smanjuje, što u konačnici ima nastanak šećerne bolesti.
|
Hvala puno, ovo je super objašnjeno !
|
|
|
25.01.2025., 23:10
|
|
NLO
Registracija: Oct 2012.
|
Quote:
J. Knoxville kaže:
......
|
Quote:
Ante hardver kaže:
od dijabetesa tip2 se moze ozdraviti mrsavljenjem odnosno smanjivanjem postotka masnog tkiva,.
|
Ne može se ozdraviti nego se aktivno kontolira i regulira.
Debljina je najčešći uzrok, ali nije jedini.
Uzroci mogu biti i genetske predispozicije, i stres, i loša prehrana, i fizička neaktivnost, i nije isključeno da ih se neće otkriti još. Najvjerojatnije je kombinacija nečeg od navedenog.
Ja sam npr. visok 180, nikad nisam imao više od 80kg i fizički sam aktivan, a dobio sam DM2.
|
|
|
26.01.2025., 01:40
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
J. Knoxville kaže:
Dijabetes je kronična bolest i NEMA ozdravljenja! NEMA!
|
ali nevjerojatno, kao da zelis vjerovati da ozdravljenja nema i nemozes ozdraviti?
ozdravljenja od dijabetesa tip2 ima.
kao sto rekoh, od tip2 svatko moze ozdraviti ako je debel pa se potrudi kroz par mjeseci i postane nedebel ![kokice](images/smilies/kokice.gif)
ako je gusteraca mrtva ili ne radi kako treba (tip1), pomoci nema.
sto masno tkivo/bodyfat doslovno radi, da probam nacrtati, sto si deblji tijelo ce losije spremati glukozu (razgrađeni ugljjikohidrat) u stanice, i obrnuto,
recimo da se postepeno gojis i bodyfat ti raste 20%, 21%, 24%, 30%... sa svakim pomakom bodyfata odnosno povecanjem masnog tkiva na tijelu - vidjeti ces vise MMOL od iste kolicine ugljikohidrata, tijelo ce postajati neefikasnije u spremanju glukoze u stanice,
karikiram,
na 20% bodyfata sa obrokom 150g kruha vidjeti ces 8mmol,
na 21% bodyfat sa obrokom 150g kruha vidjeti ces 8.5mmol,
na 25% bodyfat sa obrokom 150g kruhga vidjeti ces 10mmol,
na 30% bodyfat sa obrokom 150g kruha vidjeti ces 12mmol,
itd itd
i obrnuto, ako imas dijabetes tip2 kako skidas salo tijelo ce efikasnije baratati ugljikohidratom i vidjeti ces sve manje i manje mmol
ovdje se pronađi gdje si: https://www.google.com/search?sca_es...M&vssid=mosaic
i gledaj spustiti se na 15-20% sto prije
Quote:
una05 kaže:
nemoj se ljutiti na našeg dr. bodyfata. on poznaje samo dvije vrste ljudi: bucmaste i debele. ima rješenje za sve, npr. hipertenziju ti izliječi kilom krumpira dnevno.
![:)](images/smilies/smile1.gif)
|
jest, debljina/bucmastnost kako god zelis nazvati ne prouzrokuje samo da se osjecas lose u svojoj kozi i da se stidis skinuti se na plazi nego je glavni pokretac tolike liste bolesti i loseg zdravstvenog stanja, najcesce dijabetes tip2 apneja tlak i kolesterol (stupovi zdravlja),
4000mg kalija se pokazalo izuzetno efikasno u smanjenju pritiska,
mozes to zadovoljiti sa 1kg krumpira a mozes i necime drugime
Quote:
J. Knoxville kaže:
Znam kako sam se osobno osjećao kad sam saznao za dijabetes. I naravno ideš guglati i istraživati. Istovremeno na forumu potražiš temu da o tome možeš porazgovarati s ljudima koji dijele s tobom istu sudbinu.
I onda dođeš i čitaš postove dr. Šabana koji po defaultu sve s dijabetesom naziva pretilim svinjama koje se znaju samo prežderavati i da će ozdraviti ako smršave.
|
jest, evo treci put, tip2 ce ozdraviti ako smrsave. jesi li dosao ovdje po rijeci utjehe ili po rjesenje?
Quote:
NewOrder kaže:
Ja sam npr. visok 180, nikad nisam imao više od 80kg i fizički sam aktivan, a dobio sam DM2.
|
hajde vrati se u kripto teme nemoj mene trolat ![five](images/smilies/five.gif) , ali moguce da si teski skinnyfat i da unatoc tjelovjezbi i solidnom odnosu visina/kilaza opet imas saku sala na trbuhu sto uzrokuje odredeni stupanj inzulinske rezistencije, pa i za tebe kao i đonija - smanjiti bodyfat je rjesenje ![top](images/smilies/thumbs.gif)
|
|
|
26.01.2025., 02:15
|
|
NLO
Registracija: Oct 2012.
|
Quote:
Ante hardver kaže:
ali nevjerojatno, kao da zelis vjerovati da ozdravljenja nema i nemozes ozdraviti?
ozdravljenja od dijabetesa tip2 ima. ....
, ali moguce da si teski skinnyfat i da unatoc tjelovjezbi i solidnom odnosu visina/kilaza opet imas saku sala na trbuhu sto uzrokuje odredeni stupanj inzulinske rezistencije...
|
Gle, to što pišeš nije ozdravljenje nego reguliranje masnoće kako bi imao normalan šećer. Zdrav organizam bi imao normalne parametre i kod povećane masnoće.
Kad se gušterača iscrpi, oporavka više nema. Tada se bolesnik mora prilagođavati njezinim mogućnostima.
Ako netko jede salatu kako bi imao šećer u granicama normale, on s time nije ozdravio. Niti sam ja ozdravio kada si puknem inzulin i smanjim si šećer na 5.
Na dijabetes gledaš samo iz jedne perspektive koja je bliža inzulinskoj rezistenciji nego samom dijebetesu. Iako je su ta dva momenta najčešće povezana, sam dijabetes može nastati i iz drugih razloga.
btw nemam sala ni na trbuhu niti sam ikad imao
|
|
|
26.01.2025., 02:45
|
|
Registrirani korisnik
|
nebi zdrav organizam imao normalne parametre i kod povecane tjelesne masnoce, jer mastan organizam je nezdrav organizam, tako svaki homosapiens funkcionira.
tip1 moze nastati iz mnogih razloga odnosno gusteraca moze prestati raditi iz mnogih razloga, razgovarao sam sa mnogim secerasima (vidim na tricepsu onaj pimpek za mjerenje secera pa priđem covjeku pitam ![:)](images/smilies/smile1.gif) ), od stresa do reakcije na neko cjepivo, ali tip2 sam uvijek vidio samo kod bucmaste populacije.
doslovno se moze generalizirati:
ako vidis na tricepsu uređaj za mjerenje secera u krvi na mrsavoj osobi = tip1 je odnosno gusteraca ne radi iz tko zna kojeg razloga,
ako vidis na tricepsu uređaj za mjerenje secera u krvi na bucmastoj osobi = tip2 je i ima problema sa prejedanjem.
mislim tip1 ili tip2 zapravo svejedno jer kod oba je problem visok secer u krvi, ali mogucnost rjesenja se razlikuje.
|
|
|
26.01.2025., 09:07
|
|
He who dares wins!!!
|
Nisam tražio trkeljanja već znanstveni dokaz o ozdravljenju od dijabetesa tip2.
Ne zanima me tvoje uvjerenje koje na silu pokušavaš gurati.
Znanstveni dokaz, ali ne tamo nekog dr. Šabana poput tebe, već pravi pravcati dokaz ugledne znanstvene zajednice koji potkrepljuje tvoje pi*darije koje tu pišeš.
Ovo što ti pišeš je tragedija i ne trudim se više ni čitati.
|
26.01.2025., 09:49
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2018.
|
Quote:
J. Knoxville kaže:
Nisam tražio trkeljanja već znanstveni dokaz o ozdravljenju od dijabetesa tip2.
Ne zanima me tvoje uvjerenje koje na silu pokušavaš gurati.
Znanstveni dokaz, ali ne tamo nekog dr. Šabana poput tebe, već pravi pravcati dokaz ugledne znanstvene zajednice koji potkrepljuje tvoje pi*darije koje tu pišeš.
Ovo što ti pišeš je tragedija i ne trudim se više ni čitati.
|
Donekle je u pravu da ces dovesti u red mrsavljenjem. Ono sto se njemu ne da dokazati je cinjenica da je u tipu2 gusteraca ostecena da mrsavljenje nece dovesti do ozdravljenja. Naravno ako nije jako ostecena, pazenjem na prehranu i mrsavljenjem ce taj preostali dio gusterace zadovoljavati potrebe i drzati secer pod kontrolom. No, cesto je jako ostecena.
|
|
|
26.01.2025., 10:12
|
|
He who dares wins!!!
|
Nije nimalo u pravu. Pravilna prehrana i fizička aktivnost reguliraju šećer u granicama normale. To ne znači da je osoba ozdravila jer osoba oboljela od dijabetesa nikad više ne može unositi ugljikohidrate i šećere kao što to može unositi zdrava osoba.
Ako sam alergičan npr. na mačju dlaku i cijeli život izbjegavam doticaj s mačkama da se alergija ne probudi ne znači da sam ozdravio i da više nemam alergiju.
|
26.01.2025., 10:48
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2018.
|
Quote:
J. Knoxville kaže:
Nije nimalo u pravu. Pravilna prehrana i fizička aktivnost reguliraju šećer u granicama normale. To ne znači da je osoba ozdravila jer osoba oboljela od dijabetesa nikad više ne može unositi ugljikohidrate i šećere kao što to može unositi zdrava osoba.
Ako sam alergičan npr. na mačju dlaku i cijeli život izbjegavam doticaj s mačkama da se alergija ne probudi ne znači da sam ozdravio i da više nemam alergiju.
|
Procitaj ponovno sto sam napisala.
|
|
|
![Odgovor](images/buttons/reply.gif) |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 01:06.
|
|
|
|