Politička scena Stranke i osobe na političkoj sceni RH |
|
|
11.12.2024., 01:56
|
|
You shall not pass
Registracija: Jan 2010.
|
Quote:
silbogomero kaže:
plus selakici za ovu raspravu, octio je da se nalazila na neprijateljskom terenu te joj tamo nitko nije bas bio privrzen al se super nosila i mislim da ce iznenaditi u tv debatama
|
Profesorica sa zg sveučilišta je na neprijateljskom terenu na zg sveučilištu 
|
|
|
11.12.2024., 06:58
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2009.
|
Po toj bi logici lijevih i desnih fakulteta, Selak Raspudić bila na neprijateljskom terenu i na - svome matičnom, Filozofskom fakultetu.
|
|
11.12.2024., 07:13
|
|
...
Registracija: Oct 2005.
|
Marija Selak Raspudić - “Više od karaktera - Marija za Hrvatsku”
Quote:
mtosic kaže:
Empirijski dokaz 
Ubio je student.
|
Glavno da je rekla empirijski, da bi pametno zvučala.
Neuvjerljiva je.
Ako ju jedan student može tako izdominirati, onda stvarno ne znam, zašto misli da baš nju Hrvatska čeka.
|
|
|
11.12.2024., 07:34
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2009.
|
Selakici je neprijateljski teritorij svako mjesto na kojem postoji bar jedna osoba koja zna razmišljati.
Zadnjih par dana baš sipa bisere od toga da kao saborska zastupnica i sada predsjednička kandidatkinja kukija krasnog zna o ustavu i predsjedničkim ovlastima pa do ovog bisera.
Bilo bi joj pametnije da šuti.
Inače su mi pri vrhu po iritantnosti ovakve osobe kao ona koje misle da o svakom qrcu sve znaju(a ne znaju) i onda sa visokog još idu docirati.
|
|
|
11.12.2024., 07:38
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2016.
|
eko filozofkinja ilitiga niš korist. ta se valjda cijeli odrasli život trenirala za debate i palamuđenje. gospodin selak raspudić je barem duhovit
|
|
|
11.12.2024., 07:45
|
|
...a ne koment@tor....
Registracija: Mar 2010.
|
Quote:
agentRico kaže:
Gostovanje na neprijateljskom terenu blago receno.
Jovicev FPZG
|
A koji bi bio "prijateljski" teren?
|
|
|
11.12.2024., 07:50
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2006.
|
Quote:
silbogomero kaže:
dobro je rekla, ne razumijem o kakvom priznanju se uopce razgovara, sto priznajemo koju tocno drzavu s kojim granicama i vlascu, dakle kekin i ekipa zazivaju priznavanje terorista i to navode kao nešto pozitivno za nasu vanjsku politiku...
plus selakici za ovu raspravu, octio je da se nalazila na neprijateljskom terenu te joj tamo nitko nije bas bio privrzen al se super nosila i mislim da ce iznenaditi u tv debatama
|
je li kekin na vlasti u sloveniji, švedskoj, norveškoj, irskoj?
|
|
|
11.12.2024., 11:46
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2021.
|
Ne zna ta tko joj glavi nosi, što je i inače često kod nabrijanih fakultetlija koji žive u svijetu sebeljublja i nekakve projicirane vlastite važnosti.
Pitanje je jedino tko financira to njezino kreveljenje sad kad više nije u Mostu. Nekako mi se čini da ni ona ni gospodin suprug nikad nisu nikom kavu u životu platili, a kamoli da bi financirali politički projekt unaprijed osuđen na propast.
|
|
|
11.12.2024., 13:33
|
|
star, ali bedast
Registracija: Jan 2007.
|
Quote:
silbogomero kaže:
dobro je rekla, ne razumijem o kakvom priznanju se uopce razgovara, sto priznajemo koju tocno drzavu s kojim granicama i vlascu, dakle kekin i ekipa zazivaju priznavanje terorista
|
Ne, nego države, stvorene kao ravnopravne Izraelu od strane Ujedinjenih naroda 1947.. Tu državu priznaje 146 od 193 država članica OUN.
Puno ima država u svijetu koje imaju antipatične vlade, koje provode i teror (npr. Izrael), pa ne možemo reći da te države ne priznajemo.
|
11.12.2024., 13:36
|
|
star, ali bedast
|
Quote:
agentRico kaže:
Gostovanje na neprijateljskom terenu blago receno.
Jovicev FPZG
|
Još nam nisi objasnio kako to Multimedijalni institut pripada baš Teodoru Celakoskom.  Jest da je bio suosnivač, ali nije jedini.
(Usput, Tomislav Tomašević je bio predsjednik Zelene akcije, a evo sad Zelena akcija ide protiv aktualnog gradonačelnika jer nije isključio mogućnost gradnje spalionice otpada.  )
A sad kažeš da je cijeli Fakultet političkih znanosti u vlasništvu ili pod kontrolom Dejana Jovića? 
|
11.12.2024., 22:56
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2017.
|
Quote:
Zoran Oštrić kaže:
Ne, nego države, stvorene kao ravnopravne Izraelu od strane Ujedinjenih naroda 1947.. Tu državu priznaje 146 od 193 država članica OUN.
Puno ima država u svijetu koje imaju antipatične vlade, koje provode i teror (npr. Izrael), pa ne možemo reći da te države ne priznajemo.
|
antipaticna vlada je pomalo blag izraz za one koji kolo vode u palestini ali u redu..
ne kazem da selakica nema svojih mana,
no, vezano uz to sto koristi ''pametne'' rijeci, svaki od kandidata ima svoje postapalice i nacin na koji se izrazava, od bulja, covika iz naroda, do kekinice i njenih zagrebizama, uopce se ne bih spustao na tu razinu i komentirao neciji odabir stila govora/naglaska itd, nekome ce rijec empirijski biti egzotika nekom ne
i svakako nema potrebe za priznavanjem palestine pa niti potezanja te teme, sramota je gurati takve stvari u prvi plan dok ima puno bitnijih tema u ovoj drzavi o kojima se treba raspravljati, odjednom su svi postali ogromni humanitarci koji bi priznavali, pomagali, jer eto sad je u trendu, zasto se s istim zarom onda ne borimo i za ljude u somaliji ili za ljude pogodene sukobom u dr kongu jer eto to nije fora i aktualno... 
|
|
|
12.12.2024., 00:24
|
|
star, ali bedast
|
Quote:
silbogomero kaže:
i svakako nema potrebe za priznavanjem palestine pa niti potezanja te teme, sramota je gurati takve stvari u prvi plan dok ima puno bitnijih tema u ovoj drzavi
|
Ova država je ipak na planeti Zemlji, na kojoj je pak sudbina Palestine jedna od bitnih tema.
Quote:
odjednom su svi postali ogromni humanitarci koji bi priznavali, pomagali, jer eto sad je u trendu
|
Pa ne baš odjednom. Ja sam 1992. posjetio sjedište PLO-a u Tunisu. Skupila se hrpa ljudi koji su studirali u Jugi, ponajviše Zagrebu.
Bilo je puno školovanih mladih ljudi, sekularno orijentiranih. Radikalizacija je doška kasnije.
Quote:
, zasto se s istim zarom onda ne borimo i za ljude u somaliji ili za ljude pogodene sukobom u dr kongu jer eto to nije fora i aktualno
|
Te su države priznate. Drugi oblici pomoći su mnogo složeniji. Prošle godine je desnica histerizirala oko posvojenje četvero djece iz DR Kongo u Hrvatsku, a na sudbine 18.000.000 djece koja će umrijeti prije 15. rođendana nisu obraćali pažnju, da drugo sad ne nabrajam.
Što tamo raditi? Građanski rat je degradirao u sukobe lokalnih bandi, koje teroriziraju svoje teritoriju. Nema nekog političkog pokreta s kojim bi se moglo razgovarati. Država je siromašna, policija i vojska ponekad nisu bolji od tih "paravojnih". Milijun djece je u sirotištima i ta su sretnija oa milijuna drugih koja rade u rudnicima ili su beskućnici ili su djeca vojnici, iako država ne plaća sirotišta, neko se ona kojekako snalaze (mnoga drža Rimokatolička crkva, pa tamo ima i misionara i redovnica iz Hrvatske).
Deka vojska Ujedinjeni naroda, strogo neutralna ali prava vojska koja se bori, mogla bi potamaniti te paravojne i stvoriti uvjete za nekakav red. To bi bio jedan model, naravno realno nije moguć. Dok one harače, jednostavno nema uvjeta da se nešto pokrene da tim ljudima bude bolje, da se izvuku iz krajnje bijede.
Ruanda se recimo izgleda nekako oporavlja, neki je spominju kao "afričkog tigra" (po uzoru na "azijske tigrove"), iako je primjerenije "afrički lav".
|
12.12.2024., 02:33
|
|
Vidoviti Milan
Registracija: Nov 2003.
|
Quote:
Zoran Oštrić kaže:
Ova država je ipak na planeti Zemlji, na kojoj je pak sudbina Palestine jedna od bitnih tema.
Pa ne baš odjednom. Ja sam 1992. posjetio sjedište PLO-a u Tunisu. Skupila se hrpa ljudi koji su studirali u Jugi, ponajviše Zagrebu.
Bilo je puno školovanih mladih ljudi, sekularno orijentiranih. Radikalizacija je doška kasnije.
Te su države priznate. Drugi oblici pomoći su mnogo složeniji. Prošle godine je desnica histerizirala oko posvojenje četvero djece iz DR Kongo u Hrvatsku, a na sudbine 18.000.000 djece koja će umrijeti prije 15. rođendana nisu obraćali pažnju, da drugo sad ne nabrajam.
Što tamo raditi? Građanski rat je degradirao u sukobe lokalnih bandi, koje teroriziraju svoje teritoriju. Nema nekog političkog pokreta s kojim bi se moglo razgovarati. Država je siromašna, policija i vojska ponekad nisu bolji od tih "paravojnih". Milijun djece je u sirotištima i ta su sretnija oa milijuna drugih koja rade u rudnicima ili su beskućnici ili su djeca vojnici, iako država ne plaća sirotišta, neko se ona kojekako snalaze (mnoga drža Rimokatolička crkva, pa tamo ima i misionara i redovnica iz Hrvatske).
Deka vojska Ujedinjeni naroda, strogo neutralna ali prava vojska koja se bori, mogla bi potamaniti te paravojne i stvoriti uvjete za nekakav red. To bi bio jedan model, naravno realno nije moguć. Dok one harače, jednostavno nema uvjeta da se nešto pokrene da tim ljudima bude bolje, da se izvuku iz krajnje bijede.
Ruanda se recimo izgleda nekako oporavlja, neki je spominju kao "afričkog tigra" (po uzoru na "azijske tigrove"), iako je primjerenije "afrički lav".
|
treba ti cestitati na boldanom, te na hrabrosti.. ali i na necem drugom.
naime, SAD je 1987. godine stavio PLO na listu teroristickih organizacija, a sam PLO se tek 1996. godine odrekao dijelova svoje povelje koji su pozivali na unistavanje zidovske drzave. unutar tog perioda, ti si ih posjetio :klap:
nego, kad si im bio u posjeti, jesu li ti rekli zasto su u Tunisu, a ne u Jordanu?
|
|
|
12.12.2024., 09:13
|
|
star, ali bedast
|
Off topic, nisam ja tema (ali na jednom drugom forumu postoji topic "Ko je Zoran Oštrić?"). Ali kako je spomenuta Palestina, pa mi postavljeno direktno pitanje, odgovaram, da bih prikazao taj problem u malo širem povijesnom okviru.
Quote:
Taroth kaže:
naime, SAD je 1987. godine stavio PLO na listu teroristickih organizacija, a sam PLO se tek 1996. godine odrekao dijelova svoje povelje koji su pozivali na unistavanje zidovske drzave.
|
Nisam građanin SAD. A da sam imao prilike, svakako bih posjetio Izrael. Volio bih da sam posjetio neki kibuc, da vidim kako ljudi tamo žive. Da posjetim Cipar, svakako bih pokušao posjetiti i turski dio.
Tužan sam zbog ove mržnje i međusobnog ubijanja koje traje 80-ak godina i nastavit će se. Zbog obje strane, zbog sebe samog i zbog čovječanstva (ili čovještva, humanosti, ideje ljudskosti). (Odavno već samo sjedim doma, moji živci više ne mogu izdržati stresove.)
Ima stranaka u zapadnoj Europi koje se zovu "komunističke" i još uvijek imaju "marksizam-lenjinizam" u programu, a sudjeluju na izborima i ulaze u parlamente, te ne rade ništa da bi stvarno taj sustav srušili; slijede već pola stoljeća strategiju "eurokomunizma".
U ono doba, koliko sam tih godina čitao i razgovarao s ljudima, prije Interneta, stekao sam utisak da u PLO prevladavaju mladi ljudi, koji su obrazovani, sekularni - obrazovali se u izbjeglištvu, govore nekoliko jezika - zapravo, slični Židovima u dijaspori, nekako slijedili njihov primjer (jedan mi je jednom prilikom - ne tada u Tunisu - zaista to rekao, da cijeni Židove i uči od njih, iako samo u četiri oka).
Bila je to (priznajem da je moj osobni utisak sasvim površan, ali sam i čitao o tome) generacija spremna za pregovore i za dogovor o nekakvom suživotu. Jaser Arafat je prije 50 godina (evo sad gledam, nedavno je bila okrugla godišnjica, 13. studenoga; žao mi je što nisam popratio i koliko vidim nitko nije) u govoru u UN rekao "došao sam pred vas s maslinovom grančicom u jednoj i puškom borca za slobodu u drugoj ruci. Nemojte učiniti da maslinova grančica ispadne iz moje ruke." To je bila dilema i unutar PLO. (PLO je bila priznata kao jedini legitimni predstavnik palestinskog naroda, sa statusom "promatrača" u OUN) Kao i u izraelskoj javnosti i vladi.
U svojem govoru u OUN 1988. Arafat je rekao da se PLO odriče svih vrsta terorizma. (Inače, Britanicca navodi da su vodili "gerilski rat" - stvar je političkog stava što je gerila, a što terorizam) Pa su vodili pregovore i došlo je do Sporazuma u Oslu 1993, na osnovu kojeg je uspostavljena Palestinska uprava na Zapadnoj Obali i u Gazi. On je davao nade za smirivanje sukoba. Nažalost, događaji su otišli u suprotnom smjeru.
https://i0.wp.com/macaudailytimes.co...pg?w=670&ssl=1
Yitsaka Rabina, koji se na ovoj slici rukuje s Arafatom, dvije godine kasnije ubio je židovski ekstremist.
Država Izrael nije se odrekla terora, tvrdeći da je to nužan odgovor na palestinski terorizam. Pa su Palestinci nastavili s terorizmom, tvrdeći da je to nužan odgovor za izraelski državni teror.
Pa se i danas svađamo na temu "tko je prvi počeo". Neki misle da je početak bio 7. listopada 2023..
Nažalost, slijedila je radikalizacija i desekularizacija na obje strane. Kad rat traje i traje, liberali, sekularisti i pacifisti bivaju marginalizirani. "Tko je prvi počeo" više nije bitno.
Quote:
nego, kad si im bio u posjeti, jesu li ti rekli zasto su u Tunisu, a ne u Jordanu?
|
Ne. Nismo ni razgovarali o politici. Nije da smo na licu mjesta potpisali neku deklaraciju.  Zapravo su više oni mene ispitivali o Hrvatskoj.
Skupilo se par njih koji su studirali u Jugi, pa je razgovor bio na mješavini hrvatskog i engleskog. Više su me pitali kako je u Zagrebu, pitali me radi li još Međunarodni studentski klub prijateljstva (koji sam ponekad posjećivao desetak godina ranije i tada upoznao neke Palestince), izražavali žaljenje zbog rata koji tada trajao i pitali me kako je do toga došlo i što se zapravo događa. Opisivao sam im kako je krenuo val histerične mržnje u Srbiji od 1987., kako imamo 300.000 prognanih Hrvata iz područja koje su Srbi zauzeli; tužno su klimali glavama. Nije se bitno razlikovalo od razgovora koje sam tih godina imao sa Nizozemcima, Norvežanima, Kataloncima itd..
Nije to bio neki organizirani susret, naprosto sam boravio u Tunisu, upoznao jednog Palestinca, pa mi on kaže ima ovdje više onih koji su studirali u Zagrebu, pa navrati!
|
12.12.2024., 09:44
|
|
Brother
Registracija: Nov 2002.
|
A sad se vratimo na temu.
|
|
|
12.12.2024., 15:45
|
|
...
Registracija: Oct 2005.
|
Marija Selak Raspudić - “Više od karaktera - Marija za Hrvatsku”
Ona i HDZ prednjače u napadima na Kekin.
Nisam siguran, da će time moći privući antihadezovske glasače ako uđe u drugi krug.
Nekako mi ona sve više smrdi na hadezovštinu.
Njena neproMOSTiva prepreka su Kekin i Bulj, koji su privlačni mladima i antivladinim biračima.
|
|
|
12.12.2024., 15:58
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2021.
|
Quote:
DJTcro kaže:
Ona i HDZ prednjače u napadima na Kekin.
Nisam siguran, da će time moći privući antihadezovske glasače ako uđe u drugi krug.
Nekako mi ona sve više smrdi na hadezovštinu.
Njena neproMOSTiva prepreka su Kekin i Bulj, koji su privlačni mladima i antivladinim biračima.
|
Bulj, neovisno o vlastitim deficitima ima prednost što već obnaša izvršnu funkciju (gradonačelnik), a Kekin ima iskustvo rada u sustavu koji je 0-24 u radu s građanima (zdravstvo).
MSR nema ništa od toga, bez obzira na formalno obrazovanje i retoričku vještinu.
|
12.12.2024., 16:30
|
|
∞
Registracija: Jan 2010.
|
Ona je naizgled malo umiveni HDZ. 
Isto kao što je i Plenković, kada ga je Kosorica privela za ručicu (hvala ti, Jadranka, sada možeš pisati statuse na fejsu  ), bio neki drugi HDZ.
I bolje bi prošla na izborima, kao "nadstranački" kandidat HDZ-a, od Primorca. 
|
|
|
12.12.2024., 19:03
|
|
Cosa Vostra
Registracija: May 2019.
|
Prelistavam temu i vidim da "ljevica" pristojno trpa. Ni Sirotanović se ne bi posramio količine gnjoja i jala iskrcane po liku i djelu
|
|
|
12.12.2024., 19:25
|
|
ozbiljan
Registracija: Nov 2002.
|
Quote:
manjinjorgo kaže:
Prelistavam temu i vidim da "ljevica" pristojno trpa. Ni Sirotanović se ne bi posramio količine gnjoja i jala iskrcane po liku i djelu
|
Djeco moja, hrabri zatočnici!
Vas je ova zemlja porodila,
Djedi vaši rodiše se tudijer,
Oci vaši rodiše se tudijer,
I vi isti rodiste se tudijer:
Partija vas ružno zatočila
Korupcijom budućnost otela;
Valja vama glasat za Mariju
Il napustit zemlju roda svoga
E, sad, ako poslušamo Preradović, te makar i privremeno napustimo Hrvatsku,
nije ni to bez rizika.
Ako dođe do zamjene stanovništva i dođu, daleko im kuća,
umjesto domaćega čakajšto, morat ćemo brekati i kevkati 
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 03:48.
|
|
|
|