Pozdrav ekipo.
Nakon par godina koristenja manjeg bazena. Intex 3.05m i dubine 0.77m doslo je vrijeme da za sljedeću godinu napravim iskorak.
U planu mi je uzet opet okrugli bazen 4.88m (19100 litara) ili veci 5.49m (26500 litara vode) i dubine 1.32m.
1. vrtni-bazen-intex-488-x-122-cm
2. vrtni-bazen-intex-549-x-132-cm
Pumpu koju vec imam je za bazene do 35 000 litara
filtracija-pijeska-intex-8m3
E sada par pitanjca. Ja se inace borim sa kemijama. Algicid, klor, klor sok, multi tablete, ph minus, ph plus itd itd itd.
Dal bi mozda jednostavnija i bolja varijanta bila da uzmem solinator? Vidio sam sa ima varijanta sa ozonatorom. Pa ako idem na tu varijantu dal je ovako nesto super ili nema potrebe za tim ili postoji neka bolja varijanta? U to se mece sol? Koliko otprilike je to trosak i koliko dugo ta sol traje/ mjenja se? Dal tu ima jos kakvih skrivenih troskova?
intex-krystal-clear-solinator-s-ozonatorom
Nije neki trosak ali dal se preporuca da se uzme povrsinski skrimer? Ili isti vrag s tim ili bez toga?
intex-28000-sakupljac-necistoce-sa-skimerom
I sad ono meni NAJBITNIJA I NAJVAZNIJA informacija. Kako Vi koji ih imate rijesavate problem sa zagrijavanjem vode?
Ja ovaj mali koji imam od 4500 litara vrlo rano stavljam u opticaj i drzim ga dulji period u koristenju. Evo vec nekih 3 tjedna je u punom opticaju.
Jer sada kada su friske noci a topli dani on se brzo rashladi ali se ujedno brzo i zagrije. Crna prostirka koju mecem na njega brzo digne temperaturu, a jos bolje se u zagrijavanju vode pokazao solarni pokrivac.
intex-solarni-pokrivac-za-bazen-3-05-m
Dal i vi koji imate bazene od 20 000 litara pa na vise uspijevate zagrijat vodu sa ovakvim prostirkama ili se jednostavno moram pomirit da ako idem na ovako veliki bazen da ce mi sezona kupanja trajat krace?
One elektricni grijaci za bazene neznam koliko su isplativi na tolkom obujmu vode. A dizalice topline su skup sport.
Evo nadam se da ce mi neko pomoc sa savjetima.