Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Stanovanje > Vrt

Vrt Sobne i vrtne biljke, kantice i lopatice, vaši zeleni ljubimci.

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 20.06.2025., 07:32   #1961
Isplati li se za bazen od 6.400l nabaviti pješćani filter?

Poslano sa mog SM-S928B koristeći Tapatalk
Old 20.06.2025., 09:52   #1962
Ako netko ima i pjescanu i klorinator, jeste li primijetili da to dosta struje trosi?! Nama su, naime, svako ljeto racuni za struju dvostruko veci...
A.L.I.C.E. is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.06.2025., 19:21   #1963
Pozdrav ekipo.

Nakon par godina koristenja manjeg bazena. Intex 3.05m i dubine 0.77m doslo je vrijeme da za sljedeću godinu napravim iskorak.

U planu mi je uzet opet okrugli bazen 4.88m (19100 litara) ili veci 5.49m (26500 litara vode) i dubine 1.32m.

1. vrtni-bazen-intex-488-x-122-cm

2. vrtni-bazen-intex-549-x-132-cm

Pumpu koju vec imam je za bazene do 35 000 litara

filtracija-pijeska-intex-8m3

E sada par pitanjca. Ja se inace borim sa kemijama. Algicid, klor, klor sok, multi tablete, ph minus, ph plus itd itd itd.

Dal bi mozda jednostavnija i bolja varijanta bila da uzmem solinator? Vidio sam sa ima varijanta sa ozonatorom. Pa ako idem na tu varijantu dal je ovako nesto super ili nema potrebe za tim ili postoji neka bolja varijanta? U to se mece sol? Koliko otprilike je to trosak i koliko dugo ta sol traje/ mjenja se? Dal tu ima jos kakvih skrivenih troskova?

intex-krystal-clear-solinator-s-ozonatorom

Nije neki trosak ali dal se preporuca da se uzme povrsinski skrimer? Ili isti vrag s tim ili bez toga?

intex-28000-sakupljac-necistoce-sa-skimerom

I sad ono meni NAJBITNIJA I NAJVAZNIJA informacija. Kako Vi koji ih imate rijesavate problem sa zagrijavanjem vode?
Ja ovaj mali koji imam od 4500 litara vrlo rano stavljam u opticaj i drzim ga dulji period u koristenju. Evo vec nekih 3 tjedna je u punom opticaju.

Jer sada kada su friske noci a topli dani on se brzo rashladi ali se ujedno brzo i zagrije. Crna prostirka koju mecem na njega brzo digne temperaturu, a jos bolje se u zagrijavanju vode pokazao solarni pokrivac.

intex-solarni-pokrivac-za-bazen-3-05-m

Dal i vi koji imate bazene od 20 000 litara pa na vise uspijevate zagrijat vodu sa ovakvim prostirkama ili se jednostavno moram pomirit da ako idem na ovako veliki bazen da ce mi sezona kupanja trajat krace?

One elektricni grijaci za bazene neznam koliko su isplativi na tolkom obujmu vode. A dizalice topline su skup sport.

Evo nadam se da ce mi neko pomoc sa savjetima.
Francuzek is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.06.2025., 20:48   #1964
Dal je pametno uzet polovnu filter pumpu na pijesak/kugle ili je bolje uzet novu?

Imam priliku dobit pumpu na 1/3 cijene nego sto je nova, pa se dvoumim malo. Svaki savjet dobrodosao.
Sommer Kind is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.06.2025., 23:46   #1965
Evo ja cu kratko odgovoriti samo za klorinator jer imamo taj strojcek pa mogu iz prve ruke ponuditi neke odgovore.
35 kg soli ide otprilike na 10 kubika vode. Voda vremenom ispari, izlije se van, pa za svako dolijevanje treba dodati i soli. To je jedini trosak po pitanju soli.
Mi imamo istu vodu po 3 mj pa i duze. Ako klorinator ne radi, voda postane nikakva, to smo isprobali prosle godine na kraju sezone.
Moram priznati da manje buba upada u vodu otkako je voda slana.
Mi ne pokrivamo vodu, bazen "dise". Voda se ove god zagrijala za dva dana i ok je za kupanje. Nemamo grijac. Bazen je na suncu veci dio dana.
Jedini dodatni trosak kod klorinatora je struja.
A.L.I.C.E. is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.06.2025., 23:49   #1966
Quote:
A.L.I.C.E. kaže: Pogledaj post
Evo ja cu kratko odgovoriti samo za klorinator jer imamo taj strojcek pa mogu iz prve ruke ponuditi neke odgovore.
35 kg soli ide otprilike na 10 kubika vode. Voda vremenom ispari, izlije se van, pa za svako dolijevanje treba dodati i soli. To je jedini trosak po pitanju soli.
Mi imamo istu vodu po 3 mj pa i duze. Ako klorinator ne radi, voda postane nikakva, to smo isprobali prosle godine na kraju sezone.
Moram priznati da manje buba upada u vodu otkako je voda slana.
Mi ne pokrivamo vodu, bazen "dise". Voda se ove god zagrijala za dva dana i ok je za kupanje. Nemamo grijac. Bazen je na suncu veci dio dana.
Jedini dodatni trosak kod klorinatora je struja.
Nisam napisala ono najvaznije. Sol ide u bazen u vodu a klorinator se pali nakon cca 24h kad se sol rastopi. Imamo i skimer, dobro dodje za povrsinske necistoce iako ih zaista ima manje otkako je voda slana. Ali nadje se i toga..
A.L.I.C.E. is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.06.2025., 09:39   #1967
Uz klorinator dal se ima potrebe stavljat jos kakve kemije? Ili je sol jedina stvar koja treba? pH, alkalnost vode i klor i dalje kontrolorate i dal se tu sa necim jos korigira voda ili ne?

Velite za dva dana se zagrijala voda. Kolkog obujma ili veličine Vam je bazen?
Francuzek is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.06.2025., 11:13   #1968
Quote:
Francuzek kaže: Pogledaj post
Uz klorinator dal se ima potrebe stavljat jos kakve kemije? Ili je sol jedina stvar koja treba? pH, alkalnost vode i klor i dalje kontrolorate i dal se tu sa necim jos korigira voda ili ne?

Velite za dva dana se zagrijala voda. Kolkog obujma ili veličine Vam je bazen?
Nikakva kemija, samo sol. Sve je ok.
Bazen je manji, cca 12 kubika.
A.L.I.C.E. is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 09:31.