|
|
05.11.2014., 12:55
|
|
Okajava grijehe
Registracija: Dec 2012.
|
Quote:
dorothyzg kaže:
zanimljivo... hvala ti. baš ću malo promisliti o ovome.
|
Tumačenje je čista konfekcija.
A tvoje prihvaćanje tog tumačenja samo je dokaz da ljudi čuju ono što žele čut.
Naravno da je lakše za čut da se netko koleba zbog obaveza nego da ima ozbjne probleme sa samim sobom, unutarnje nemire i možebitnu neplodnost ili neki sličan problem
|
|
|
05.11.2014., 12:58
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2010.
|
Quote:
SUNČAN DAN kaže:
Pozdrav svima,
Katarina, Landon, molim vas  tumačenje.
Mjesto nepoznato, nemam pojma gdje smo. Muškarac stoji, nepoznat mi je, crno odijelo, bijela košulja, bez kravate, ruke u džepovima, crna valovita kosa do ramena, facu ne znam i gleda nekud daleko. Ne pomiče se, tako stoji. Ja pokušavam privući njegovu pažnju. Penjem se po nekakvim daskama koje su složene tamo, neke su cijele, neke već trule, upadam u jednom trenutku između dvije, no on ne trza. Čujem samo glas, ili što već, ali govori njegova mama, kako je sretna bila dok joj je sin prvi put snahu u kuću dopeljao...tad vidim samo nogu od te snahe. Ima bijele štrample, bijelu cipelu na manju petu i nogu unutra koju je jedva u tu cipelu izgurala  izgleda nezgrapno i veliko ta noga, kao da će se unutra raspuknuti...
Što bi to značilo
|
Je li netko nedostižan u tvom životu? Muškarac iz sna simbol je toga nedostižnoga tipa, ideala. On ne mora biti konkretna osoba, nego baš to, simbol poželjnoga.
Nešto se miješa u tu sliku ideala: prvo, on te ne primjećuje ili je potpuno pasivan (što bi moglo značiti i da se u životu ne pojavljuje ništa slično), ali još se nešto uvuklo u priču: moguća svekrva teži nečem drugom, ti se ne uklapaš u sliku idealne partnerice. Idealna nije Pepeljuga, nego maćehina starija kći, ona što je jedva ugurala selječku nožurdu u cipelicu. Ta nezgrapna natečena noga u bijeloj čarapi predstavlja nevinost u gruboj verziji. Jesi li bila u ulozi nepoželjne partnerice, pretpostavljena mnogo grubljoj i neatraktivnijoj osobi? Ili si u vezi u kojoj si tako postavljena; sve su kvalitete na tvojoj strani, ali tamo gdje nudiš to sve dobro koje imaš i koje jesi, želi se nešto drugo; mnogo seljačkije, materijalnije... Partner se ne uživljava, prepušta se utjecaju sa strane.
Ovo se može odnositi i na neku drugu situaciju, na ono što radiš, što jesi; ti si iznad, a oni o kojima ovisiš traže ispod. Osjećaš li se trenutno iznad sredine koja te ne razumije (ono, ti sviraš Bacha, a oni bi cajke)?
|
|
|
05.11.2014., 13:05
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
josip-presvetli kaže:
Tumačenje je čista konfekcija.
A tvoje prihvaćanje tog tumačenja samo je dokaz da ljudi čuju ono što žele čut.
Naravno da je lakše za čut da se netko koleba zbog obaveza nego da ima ozbjne probleme sa samim sobom, unutarnje nemire i možebitnu neplodnost ili neki sličan problem
|
A i papiga bi mogla biti problem. Daj, čovječe, tebi su svi bolesni i smakniuti, imaju ozbiljne psihičke probleme i fizičke nedostatke.
Nisam, k tomu, napisala da se itko koleba zbog obveza.
|
|
|
05.11.2014., 13:18
|
|
Okajava grijehe
Registracija: Dec 2012.
|
Quote:
katarina7 kaže:
A i papiga bi mogla biti problem. Daj, čovječe, tebi su svi bolesni i smakniuti, imaju ozbiljne psihičke probleme i fizičke nedostatke.
|
Nije istina. Ovaj momak koji je usnuo crveno plavog zmaja je zdrav ko dren.
Ali kod ove gospođe / gospodične je i laiku jasno da su ozbiljni problemi u pitanju. A vi ako želite na to žmirit - žmirijte
|
|
|
05.11.2014., 13:49
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
josip-presvetli kaže:
Ali kod ove gospođe / gospodične je i laiku jasno da su ozbiljni problemi u pitanju. A vi ako želite na to žmirit - žmirijte
|
Pa, valjda imaš neke metode po kojima to možeš zaključiti. I, pardon, uvažam to do određene granice. Samo, u donošenju nekih zaključaka moramo biti vrlo oprezni, snovi su sklizak teren i nije ih lako tumačiti. A kad se u to upustiš, to svakako podrazumijeva dostatnu količinu odgovornosti. Ne popujem ti, reagiram samo na tvoju paušalnu izjavu. Na ovom forumu uglavnom vlada međusobno i prešutno uvažavanje tumača. Može biti neslaganja u pristupu, može biti različitih pristupa, i to je u redu. Bilo bi dosadno kad bismo
svi jednako tumačili. I svi možemo pogriješiti, a ponekad baš jesmo na pravom putu. Pa i ljudi su različiti, nekomu odgovara jedan, nekomu drugi pristup.
Razmisli malo prije nego li odvališ koju od svojih izjava na račun drugih tumača. Tek toliko.
|
|
|
05.11.2014., 13:49
|
|
samo sanja
Registracija: Apr 2013.
|
Quote:
katarina7 kaže:
|
ma daaaj, kate 
daj se skoncentrirat pa pričitaj presvetlog

|
|
|
05.11.2014., 13:55
|
|
samo sanja
Registracija: Apr 2013.
|
Quote:
josip-presvetli kaže:
|
ja sam sinoć sanjala da mi se jedu kolači - i kako nailazim na slastičarnu nekog muslimana (u snu mu znam ime, sad se ne sećam)
gledam u onu vitrinu i nastojim pretpostaviti koji su kolači "lakši" i koji su manje slatki.
On mi nudi neku šnitu, deluje kao od čokoladnog krema, sviđa mi se njegov izbor.
Tražim mu i baklavu, a on kaže nešto "i to ćemo izabrati da ne bude preslatko" i dodaje mi baklavu od JABUKA.
Čudim se toj baklavi, ali mislim kako mora biti dobra.
Htela bih da izaberem i treći kolač, neki okrugli koji izgleda kao ogromni orah, ali pomislim "Da li si ti normalna, zar ti tri neće biti previše" i zatim odlazim s tacnom s ona dva kolača za sto da ih pojedem.
I taman da okusim prvi, zvoni budilnik.
Damn. 
|
|
|
05.11.2014., 14:11
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Dalaj Sanja kaže:
ja sam sinoć sanjala da mi se jedu kolači - i kako nailazim na slastičarnu nekog muslimana (u snu mu znam ime, sad se ne sećam)
gledam u onu vitrinu i nastojim pretpostaviti koji su kolači "lakši" i koji su manje slatki.
On mi nudi neku šnitu, deluje kao od čokoladnog krema, sviđa mi se njegov izbor.
Tražim mu i baklavu, a on kaže nešto "i to ćemo izabrati da ne bude preslatko" i dodaje mi baklavu od JABUKA.
Čudim se toj baklavi, ali mislim kako mora biti dobra.
Htela bih da izaberem i treći kolač, neki okrugli koji izgleda kao ogromni orah, ali pomislim "Da li si ti normalna, zar ti tri neće biti previše" i zatim odlazim s tacnom s ona dva kolača za sto da ih pojedem.
I taman da okusim prvi, zvoni budilnik.
Damn. 
|
Hahahaaa, ono ti dođe da tresneš budilnik o zid. A san je dobar, zdrav. To su dobri apetiti, ali uzmi ih metaforično. Želiš i biraš. Mali policajac u glavi te koči, ali ti ipak uzimaš dovoljno. Ha, jesi li u toj fazi? Uzimaš i želiš uživati?
|
|
|
05.11.2014., 14:32
|
|
tRaWeler
Registracija: Apr 2011.
|
Quote:
sam2121 kaže:
Prekinuo sam sa curom u sedmom mjesecu,sanjao sam da smo se pomirili, nevjerojatno koliko je san bio realan...
Ona je mene ostavila bio sam u ku... neko vrijeme,sad sam puno bolje... ili sam mislio da jesam?...ovaj san me totalno unazadio...
|
ponekad snovi služe tome da nas prizemlje. imamo tendenciju misliti da smo prevazišli određene stvari ali nas san vrati unatrag i pokaže nam pravo stanje stvari.
ako je veza bila ozbiljnija i duža onda je par mjeseci prekratko razdoblje da se "pređe" preko svega. sada ti je bolje ali je potrebno možda i dvostruko duže vrijeme da se emocije slegnu i poslože. to će se i desiti samo po sebi ako sebe ili drugog ne lupamo po glavi zbog počinjenih pogrešaka. vjerojatno je i dobro tako kako je ispalo ali o tome ćeš moći suditi tek za neko vrijeme.
dakle, san je "realan" jer su i emocije (i misli koje ih uzrokuju) još uvijek realne i snažne. također kod tebe postoji i spremnost povratku bivšoj partnerici kao jedna od mogućnosti.
|
|
|
05.11.2014., 16:33
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2012.
|
Quote:
katarina7 kaže:
Je li netko nedostižan u tvom životu? Muškarac iz sna simbol je toga nedostižnoga tipa, ideala. On ne mora biti konkretna osoba, nego baš to, simbol poželjnoga.
Nešto se miješa u tu sliku ideala: prvo, on te ne primjećuje ili je potpuno pasivan (što bi moglo značiti i da se u životu ne pojavljuje ništa slično), ali još se nešto uvuklo u priču: moguća svekrva teži nečem drugom, ti se ne uklapaš u sliku idealne partnerice. Idealna nije Pepeljuga, nego maćehina starija kći, ona što je jedva ugurala selječku nožurdu u cipelicu. Ta nezgrapna natečena noga u bijeloj čarapi predstavlja nevinost u gruboj verziji. Jesi li bila u ulozi nepoželjne partnerice, pretpostavljena mnogo grubljoj i neatraktivnijoj osobi? Ili si u vezi u kojoj si tako postavljena; sve su kvalitete na tvojoj strani, ali tamo gdje nudiš to sve dobro koje imaš i koje jesi, želi se nešto drugo; mnogo seljačkije, materijalnije... Partner se ne uživljava, prepušta se utjecaju sa strane.
Ovo se može odnositi i na neku drugu situaciju, na ono što radiš, što jesi; ti si iznad, a oni o kojima ovisiš traže ispod. Osjećaš li se trenutno iznad sredine koja te ne razumije (ono, ti sviraš Bacha, a oni bi cajke)?
|
 Hvala ti. Ovo boldano definitivno.
|
|
|
05.11.2014., 18:03
|
|
Mr
Registracija: Mar 2008.
|
Quote:
josip-presvetli kaže:
Niš.
Čak štoviše ako je san bio prepun boja znači da je sa tvojim fizičkim tijelom sve ok. Imaš dovoljno vitamina, minerala itd...
|
Ocekivao sam nesto vise no hvala na tumacenju. Mislim ono ipak je cudno sanjati nesto sto nisam nikad imao prilike vidjeti.
Ovako bi nekako priblizno izgledao u mom snu.
|
|
|
05.11.2014., 19:14
|
|
tRaWeler
|
Quote:
BioNQ kaže:
Ovako sinoc sam sanjao kineskog zmaja koji je letio. Bio je plave i crvene boje. Sto to znaci?
|
zmajevi su u istočnoj kulturi donositelji sreće i dobrobiti i simboli su unutarnje snage i neustrašivosti. u snu je obojen u crvenu i plavu, boje koje lijepo pristaju jedna uz drugu. zmaj može biti simbol strasti koja nas nosi prema određenom cilju. bez obzira što ga nikad nisi vidio to je zajednički ili arhetipski simbol u ljudskoj podsvijesti.
gledajući odvojeno crvena znači sirovu snagu, strast, agresiju, intenzitet a plava smirenost, jasnoću, mudrost i odanost. vidjeti ove boje zajedno objava je sklada.
što bi ovo moglo konkretno značiti? možeš li se poistovjetiti sa takvim bićem. možda te nešto konkretno jako privlači ili osjećaš povezanost sa nekom istočnjačkom kulturom i sl. otprilike bih rekao da je prisustvo ovog zmaja u snu potencijal unutarnje snage ili strasti koja te vodi prema nečemu što je veće od tvoje sadašnje ideje o sebi.
Zadnje uređivanje landon : 05.11.2014. at 19:19.
|
|
|
05.11.2014., 19:21
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Oct 2013.
|
Ja veoma učestalo sanjam da lovim ribe (inače cijeli život svako ljeto na moru lovim ribe) i onda kad ih ulovim izgledaju kao neki odvratni demoni, jezivi prizor. Što bi to moglo značit?
|
|
|
05.11.2014., 19:32
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
landon kaže:
zmajevi su u istočnoj kulturi donositelji sreće i dobrobiti i simboli su unutarnje snage i neustrašivosti. u snu je obojen u crvenu i plavu, boje koje lijepo pristaju jedna uz drugu. zmaj može biti simbol strasti koja nas nosi prema određenom cilju. bez obzira što ga nikad nisi vidio to je zajednički ili arhetipski simbol u ljudskoj podsvijesti.
gledajući odvojeno crvena znači sirovu snagu, strast, agresiju, intenzitet a plava smirenost, jasnoću, mudrost i odanost. vidjeti ove boje zajedno objava je sklada.
što bi ovo moglo konkretno značiti? možeš li se poistovjetiti sa takvim bićem. možda te nešto konkretno jako privlači ili osjećaš povezanost sa nekom istočnjačkom kulturom i sl. otprilike bih rekao da je prisustvo ovog zmaja u snu potencijal unutarnje snage ili strasti koja te vodi prema nečemu što je veće od tvoje sadašnje ideje o sebi.
|
Ja bih samo pridodala snažni seksualni nagon koji se kontrolira (zmaj bljuje vatru i guta svoju žrtvu, to je nijema snaga kojom je teško upravljati, ali je plava boja smiruje). Snivač balansira i upravlja tom snagom. San može i upozoravati: snaga je tu, ali bi se mogla oteti kontroli. Netko bi mogao pokrenuti i probuditi tog moćnog zmaja u snivaču, pa je to možda i najava uzbudljivog razdoblja u njegovu životu.
|
|
|
05.11.2014., 19:45
|
|
tRaWeler
|
Quote:
katarina7 kaže:
Ja bih samo pridodala snažni seksualni nagon koji se kontrolira (zmaj bljuje vatru i guta svoju žrtvu, to je nijema snaga kojom je teško upravljati, ali je plava boja smiruje). Snivač balansira i upravlja tom snagom. San može i upozoravati: snaga je tu, ali bi se mogla oteti kontroli. Netko bi mogao pokrenuti i probuditi tog moćnog zmaja u snivaču, pa je to možda i najava uzbudljivog razdoblja u njegovu životu.
|
slažem se. kad je zmaj u pitanju onda s tim nema šale 
|
|
|
05.11.2014., 19:47
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Kung-Lao kaže:
Ja veoma učestalo sanjam da lovim ribe (inače cijeli život svako ljeto na moru lovim ribe) i onda kad ih ulovim izgledaju kao neki odvratni demoni, jezivi prizor. Što bi to moglo značit?
|
To je komunikacija s nesvjesnim. Ribe izvlačimo iz dubine mora (iz dubine nesvjesnog), a to što su takve, govori ti da se oslobađaš nekih mučnih misli i strahova koji izbijaju svako malo na površinu. Nečega se želiš osloboditi, neke mučnine, brige, straha i neugodnih uspomena. Ali, možda se i gnušaš svojih nagona. Nastavi san javi. Pokušaj otkriti što se krije u tim ružnim demonima. Ništa to nije izvan tebe, demoni su ono što te muči i pritišće. To su tvoji unutarnji demoni (a svi mi imamo svoje gadne demone kojih bismo se rado riješili). San ti pomaže da to učiniš, da osvijestiš što te muči i da se oslobodiš te mučnine.
Ribarenje koje je inače dio tvoje svakodnevice, ovdje je preraslo u simbol i to se često događa. San pokupi simbole iz banalnih radnji i stvari, preradi ih i sažme.
|
|
|
05.11.2014., 19:54
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
landon kaže:
slažem se. kad je zmaj u pitanju onda s tim nema šale 
|
Da, a još k tomu, zmaj leti. Tu sam činjenicu zanemarila. Moćno razdoblje, mislim da se svi potencijali oslobađaju. Ako je pred nekim projektom, to je najava sjajnih poteza i moćnog utjecaja. Da, kao što kažeš, kad je zmaj u pitanju, tu nema šale.
|
|
|
05.11.2014., 20:19
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Oct 2013.
|
Quote:
katarina7 kaže:
To je komunikacija s nesvjesnim. Ribe izvlačimo iz dubine mora (iz dubine nesvjesnog), a to što su takve, govori ti da se oslobađaš nekih mučnih misli i strahova koji izbijaju svako malo na površinu. Nečega se želiš osloboditi, neke mučnine, brige, straha i neugodnih uspomena. Ali, možda se i gnušaš svojih nagona. Nastavi san javi. Pokušaj otkriti što se krije u tim ružnim demonima. Ništa to nije izvan tebe, demoni su ono što te muči i pritišće. To su tvoji unutarnji demoni (a svi mi imamo svoje gadne demone kojih bismo se rado riješili). San ti pomaže da to učiniš, da osvijestiš što te muči i da se oslobodiš te mučnine.
Ribarenje koje je inače dio tvoje svakodnevice, ovdje je preraslo u simbol i to se često događa. San pokupi simbole iz banalnih radnji i stvari, preradi ih i sažme.
|
To su moji crnomagijaški prošli životi, nemam drugog objašnjenja.
Hvala na trudu 
|
|
|
05.11.2014., 22:53
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2011.
|
POZDRAV KATARINA!
sanjala sam cudan san. sanjala sam da krvarim,kao menstrualna krv,ali nisam imala takav osjecaj da je menstrualna krv u pitanju vec nesto ozbiljnije,trebali su me voziti u bolnicu ali nikako nisam stizala tamo,odjednom mi je rastao i rastao stomak.probudila sam se sokirana.
|
|
|
05.11.2014., 23:15
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2014.
|
Nalazim se u dvoristu ispred svoje kuce gdje sam zivjela dok sam isla u skolu.(Sada zivim u drugom gradu.) Pored mene je otac i jos neko,ne znam tacno ko ali mislim da je brat.Ispred sebe vidim prizor koji me odusevljava,zadivljena sam.Tu su olistalo zeleno drvece,planine,bistra rijeka..To se sve nalazi kao u nekoj dolini,ja gledam dole.Govorim ocu da koliko sam tu zivjela,nikada nisam vidjela tako nesto,jer znam da je tu uvijek bila magla pa se zbog nje nije vidjelo tako nesto.Odjednom lezimna nekoj ploci koja se ljulja i imam strah da cu upasti u tu dolinu ..
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 19:34.
|
|
|
|