|
|
24.07.2024., 10:10
|
|
Svakom loncu poklopac
Registracija: Oct 2007.
|
Baterija
Baterija je meni dobra, puno bolja nego na Samsungu no nije baš onako kako su govorili. Ako ga samo nosim na ruci i nemam aktivnosti, potrajat će do tjedan dana eventualno. S time da nemam uvijek uključen ekran (ali se uključi kad podigneš ruku) i nemam uključeno SPO2 mjerenje (na zahtjev samo), a sve drugo je uključeno. Sleep i do not disturb mode mi se automatski pale između ponoći i 8 ujutro pa tad jako malo baterije troši. Ono što ga kod mene očito troši je puno previše notifikacija s mobitela koje non-stop dolaze pa sat stalno vibrira.
No kad imam aktivnosti, pogotovo ako mi je bio aktivan tjedan, uspijem ga ubit u 3-4 dana. Rekao bi da meni u prosjeku troši do 10-15% baterije na dan bez aktivnosti, odnosno 20+ sa aktivnosti, ovisno koliko ih je bilo i koliko su trajale.
Ono gdje mi se najviše sviđa baterija je tokom aktivnosti. Dakle tad radi GPS i ekran je stalno upaljen i tad troši najviše, ali je skroz točno ono što je Garmin napisao: može izgurat do 20 sati aktivnosti sa punom baterijom, odnosno do 10 sati ako slušaš glazbu i to je točno jer troši cca 4-5% na sat tokom aktivnosti odnosno 10-12% na sat ako slušaš glazbu. Primjera radi, bio sam biciklirat 70 kilometara, cca 5 sati uz navigaciju, glazbu i mjerenje aktivnosti, i pao je sa 100% na 67%, meni je to VRH! Samsung bi se triput ispraznio do tada  i to me JAKO nerviralo na Samsungu jer kad bi išao cijeli dan na Sljeme, na pola puta sam ga morao puniti.
Probao sam jednom, testa radi, popalit SVE, dakle SPO2 24/7 i always on display. To ga ubije u 2-3 dana bez aktivnosti, odnosno uz jače aktivnosti, dođemo na punjenje svaki ili svaki drugi dan.
Kad smo kod baterije, Connect aplikacija mi srče bateriju na mobitelu i ne znam više što da radim s njom  nadam se da će to riješit nekada. Planirao sam čak probati reklamirati ga na garanciju radi toga, pa možda ih to natjera da prioritetno pokrenu developere da optimiziraju tu aplikaciju.
Kraj
Eto na, čitaj ako ti se da, malo sam se zanio  vjerojatno sam zaboravio još neke stvari ali pitaj što te zanima.
EDIT: zaboravio jedan dio koji bi ti možda mogao biti koristan - Live track. Dakle ako ideš negdje sam na aktivnost i bojiš se da ti se nešto ne dogodi, ili se tvoji doma boje, može se upalit live track opcija. Prvo se postavlja kontakt (ili više njih) koji će te moći pratiti i kad pokreneš aktivnost, tim kontaktima se na mail šalje link. To otvore i mogu te pratiti u stvarnom vremenu: gdje se nalaziš, da li se krećeš ili stojiš, kojom brzinom, na kojem si kilometru, otkucaji srca i sve ostalo. Isprobao kad sam bio na utrci a cura je pratila di sam na karti da me može negdje sačekat i slikat, radi super! Osim toga, sat ima i opcije da automatski nazove podešene kontakte + hitne službe ukoliko recimo detektira da si pao, ili su ti otkucaji naglo pali ili podivljali i slično, u principu ako ti je pozlilo i slično. A isto mislim da se i ručno može aktivirati držanjem nekih gumba.
|
24.07.2024., 12:01
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2009.
|
poudrav ekipi
molim Vas preporuku smart sata do cca max 300-350+ eura
nisam sportaš ,jedino povremeno vozuckam bicikal sa posla na posao cca11km(oba smjera)
trebam solidan/dobar sat
imam 46 g.bilo bi dobro da ima praćenje rada srca i tlaka
bitno je da mi dođe poruka koju mogu pročitati ili poziv koji se dobro detektira jer povremeno na poslu mi je buka pa da mi dođu obavjesti,jer imam stare i bolesne roditelje pa su mi njihovi pozivi jako bitni,........
imam mobitel xiaomi redmi note 11 pro
molim Vas šta bi mi preporućili jer u moru toga niti sam nisam pametan
hvala Vam unaprijed
|
25.07.2024., 00:43
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2009.
|
@mekerica
znači, pročitao sam sve u jednom dahu! 
predobro i hvala ti do neba, za sve ostalo ću te pitati privatno, nakon što utržim sat a to možda neće biti tako skoro.
nego, zašto epix umjesto venu 3? nećak ima epix gen 2 ali meni on ne odgovara, kao, jer ne mogu telefonirati. dolaze li na epix notifikacije za poruke?
razmišljam sad koliko ću često zapravo pričati putem sata, moguće nikad... 
|
|
|
25.07.2024., 06:58
|
|
Svakom loncu poklopac
|
Da, istina, trenutni Epix nema tu mogućnost ali se nadam da će iduća generacija dobiti. To je ono što sam govorio da mi kod Garmina jako smeta što ima previše modela i ne postoji flagship koji ima sve, ali mislim da je Epix tu najbliže. Fenixi su dobri ali ne bi MIP ekran.
Kod Venu mi fale neke dodatne metrike za trčanje i sport (iako mi realno ne trebaju), fale mi dodatna dva gumba da mogu mjenjat ekrane u moru, precizniji GPS (dual band, SatIQ) fali mi navigacija i tako neke stvari. A mislim da ima i sapphire verzija sa izdržljivijim staklom. A i baterija mislim da je nešto bolja na ovim skupljima. Volio bi ono imati baš sve što Garmin nudi + mislim da ima bolju bateriju i stvarno lijepo izgledaju, pogotovo manji od 42 mm (vidio ga uživo). Ili eventualno Forerunner 975 ako izbace sa novim senzorom i da dodaju isto mikrofon i zvučnik.
Iskreno, meni je to s pozivima bilo obavezno što sam htio ali u 3 mjeseca koliko imam sat još ni jednom nisam koristio  no na starom satu me znalo spašavati, kad sam razbio ekran na mobitelu pa sam 3-4 dana funkcionirao tako da sam neupotrebljiv ali upaljen mobitel teglio u džepu i telefonirao i pisao poruke preko sata. Tako da neka bude tu.
|
25.07.2024., 09:10
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2013.
|
Svaka čast odlično napisano
|
|
|
25.07.2024., 09:48
|
|
Registrirani korisnik
|
Ono što me najviše muči u cijeloj priči je što su očuvani polovnjaci cjenovno gotovo pa tu negdje a Epix je objektivno bolji i s više funkcija. Nejasno je jer je novi Epix osjetno skuplji od Venu 3 a kao polovni su preblizu pa mi se sad fokus sve više počeo prebacivati upravo na Epix.
Trenutno mogu dobiti jedan Epix 2 za 340€, ima laganih ogrebotinica na kućištu i narukvici dok mu je staklo netaknuto. Sve ostalo funkcionira onako kako bi i trebalo jer je sat star par mjeseci.
Zbunj! 
|
|
|
25.07.2024., 11:05
|
|
Svakom loncu poklopac
|
Puno ljudi uzima Garmine polovne, barem po Redditu vidim, jer navodno stvarno traju i ne zastarjevaju tako brzo. A mislim da im ni baterija ne bi trebala biti problem jer traje dugo pa se teško skupljaju ciklusi. Ja sam Samsunga imao 3.5 godine a punio ga svaki dan, ima vjerojatno preko 800 ciklusa a baterija još drži skoro kao prvi dan i još je savršeno funkcionalan. Garmina punim svakih 4 dana cca pa računam da se godinama nemam što brinut oko baterije i vjerojatno ću ga zamjenit, kao i Samsunga, isključivo zato jer ću htjeti nešto bolje.
Ne znam što bi rekao, mene je taj Epix jako vukao no primjetio sam i ja da ni on nema baš sve što Venu ima i to me malo smeta, jer bi stvarno volio neki flagship a da ima sve. Ne trebaju mi sad ovi solari, instincti, robusna kućišta da mogu s njime u rudniku radit ili baterija od mjesec dana i slične spike (zato me recimo Fenix nikad nije privukao), ali ono elegantan premium sat sa najnovijim i najboljim senzorima, svom mogućom metrikom što Garmin ima, najboljim GPS-om i algoritmima koje Garmin ima + sve od pametnog što Venu ima bi bilo idealno. I još da je dobra baterija i safirno staklo, i navigacija i eto sata za mene
Evo još malo za bateriju: punio ga u ponedjeljak prije spavanja, u utorak odradio plivanje nešto manje od sat vremena, jučer isto tako plivanje od skoro sat + hodanje sat vremena i danas trčanje skoro 2 sata, baterija je na 53%. Meni sasvim OK.
I zaboravih reći još dvije "mane" (koje valjda samo ja vidim): ne sviđa mi se brojač koraka kod Garmina. Moj prvi sat je bio Amazfit Stratos 2 i on je imao relativno loš brojač. Bilo je vrlo jednostavno generirati lažne korake, bilo kakvi jači pokreti ruku su pokretali brojač. Nakon neke nadogradnje su to popravili na vrlo primitivan način: trebalo je napravit barem 30-ak koraka u komadu da krene brojati, tako su spriječili lažne korake (u nekoj mjeri) ali su i odrezali dobar dio pravih koraka, jer recimo sva lagana prešetavanja po kući se nisu brojala. Samsung je imao jako dobar algoritam: bilo ga je gotovo nemoguće natjerat na lažno brojanje, ma što god radio rukama, nije nikad brojao. Ali kod pravog hodanja je detektirao svaki. Vjerojatno vrlo pametan algoritam koji nije gledao samo pokrete ruku nego možda i neka sitna poskakivanja tijela ili nešto, vibracije od udaraca nogu, ili ne znam što već. Garmin je opet sličan Amazfitu - neće brojati ako napraviš 10 koraka od kuhinje do WC-a, ali ga se da natjerat da broji lažno. Npr. ako perem suđe ili ribam nešto tom rukom, ili ako plešem dok sjedim/ležim, broji korake. Tu sam razočaran no što je tu je.
Druga stvar: ja često, kad je vani ružno vrijeme ili mi se ne izlazi, skupljam korake doma ispred TV-a. Samsung je tu bio jednostavan: dokle god sam koračao, bilo da sam plesao, marširao u mjestu ili hodao u krug, on bi brojao korake i nakon 10 minuta automatski pokrenuo aktivnost hodanja. Brojao je vrijeme, korake i otkucaje i na temelju toga procjenjivao kalorije i udaljenost (broj koraka x prosječna duljina koraka). Garmin se trudi biti precizniji pa ima neke glupe logike. On recimo ima baš Indoor walking activity i prvo vrijeme kad sam to isprobavao, nije uopće brojao udaljenost ili nešto jako sitno, tipa imam 3000 koraka a 100 metara pređenih. I nakon što sam istraživao i Googlao, skužio sam da ne koristi broj koraka za procjenu udaljenosti nego gleda zamahe ruke i u principu dobro broji udaljenost samo ako marširaš ko vojnik u mjestu. Ako baš jako pazim na te zamahe, onda stvarno precizno procjeni udaljenost, no ne smijem imat mobitel u ruci ili nešto, odmah se pogubi.
|
26.07.2024., 09:14
|
|
Registrirani korisnik
|
Što se tiče baterije o tome ne moraš razmišljati,na mom predhodnom feniksu je za preko 4 godine izgubila svega 10 posto kapaciteta.A što se tiče Epix serije to je ustvari Fenix samo sa amoled ekranom.Autonomija je nešto lošija ali daleko bolja nego na Venu seriji.Kod mene na Fenix 7 izdrži oko 10 dana sa 20 do 30 h aktivnosti.Kad je baš maksimalno opteretim traje 7- 8 dana ali nikad ispod toga.Inače Epix jedino nema razgovor preko sata za razliku od Venu serije u svemu ostalom je u plusu.
|
|
|
26.07.2024., 09:28
|
|
Svakom loncu poklopac
|
10 posto u 4 godine nije baš malo za sat koji se ne puni svaki dan. Ali pretpostavljam da si ga uvijek punio do 100% i pustio da se isprazni gotovo skroz, to ubija bateriju. Makar ja to radim i sa mojim satovima, ali ih ne držim dovoljno dugo da bi mi igralo ulogu. Dok on počne vidljivo gubit kapacitet, vjerojatno ću već kupit novog jer će ovaj zastarit.
|
26.07.2024., 13:14
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2010.
|
Moj Fenix7 ima nekih sotverskih problema. Baterija drzi i drzi pa je odjednom sat odluci ispraznit u kratkom roku. Napunim bateriju i ona nastavi padat brzinom munje. Kad resrtam sat, vrati se u normalu par tjedana pa onda opet krece battery drain. Bio na servisu, napravili upgrade i "testirali" i nisu naisli na problem (naravno kad nakon restarta nema problema par tjedana). Odnio bi ga opet na servis, ali nece nista rijesit. Sto je najgore, taj sat se vise ne proizvodi pa ne mogu ocekivat isti takav novi, a neki drugi (osim Epix2) ne zelim.
Inace, imam i Fenix6pro, s njim nemam takvih problema. Mislio sam ga prodat, ali necu jer ne znam sto ce biti sa sedmicom koja me hebe...
Inace, baterija traje i traje. Fenix7 je verzija Solar pa i to pomogne (dok sat sam ne odluci krenut s praznjenjem baterije).
|
|
|
26.07.2024., 13:32
|
|
Svakom loncu poklopac
|
Jesi probao factory reset? Jel imaš kakve third party appove, oni mogu tako nešto vrlo lako napravit. Ja sam čak bio instalirao neki watchface koji mi je doslovno proždirao bateriju. Bio sam i instalirao neku igricu tamagotchi like i to je tek gutalo bateriju jer stalno radi u pozadini.
Meni veće probleme stvara Connect aplikacija koja mi ubija bateriju na mobitelu.
|
26.07.2024., 13:43
|
|
Registrirani korisnik
|
Ako ne upali fabrički reset,probaj da instaliraš beta verziju softvera i to neku stariju možda to pomogne
|
|
|
26.07.2024., 18:32
|
|
Registrirani korisnik
|
Ekipa, s obzirom da sam gnjavio s upitima, moram javiti da sam kupio rabljeni Epix 2 preko eBaya. Kućište ima par ogrebotinica (navodno rješivo pomoću nekakve fiber glass četkice/olovčice), narukvicu koja ima tragove korištenja i staklo koje je netaknuto je je bila na njemu folija od prvog dana. Ostalo je sve besprijekorno.
Bilo je malo lomljenja pa je na kraju izašao nešto malo više od 318 € s poštarinom. Sretan sam kao prase u blatu!
Sad ostaju pitanja, gdje uzeti kvalitetne narukvice (htio bih i metalnu, stainless steel, kao što je i kućište) i folije za stakla?
@mekerica, tebe ću gnjaviti privatno kad sat stigne u moj posjed. 
|
|
|
26.07.2024., 22:52
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
mekerica kaže:
Jesi probao factory reset? Jel imaš kakve third party appove, oni mogu tako nešto vrlo lako napravit. Ja sam čak bio instalirao neki watchface koji mi je doslovno proždirao bateriju. Bio sam i instalirao neku igricu tamagotchi like i to je tek gutalo bateriju jer stalno radi u pozadini.
Meni veće probleme stvara Connect aplikacija koja mi ubija bateriju na mobitelu.
|
Probao sam. Cak sam maknuo i Garmin wallet. Nista nije pomoglo. Ocito manjkav kod koji se vuce kroz nekoliko verzija (otkako imam sat).
Trenutno nemam nista dodatno instalirano.
Quote:
ivoludilo kaže:
Ako ne upali fabrički reset,probaj da instaliraš beta verziju softvera i to neku stariju možda to pomogne
|
Battery drain je bio poznat od neke stare verzije. I onda je navodno rijesen nekom verzijom, ali ne i kod mene.
Recimo da sam navikao da moram jednom u 2 tjedna restartat sat. Radije to nego da mi uvale nesto sto ne zelim. A sigurno nece dat Epix2 ili neki skuplji od ovog koji me zeza
|
|
|
27.07.2024., 08:31
|
|
Svakom loncu poklopac
|
Quote:
grg4 kaže:
Ekipa, s obzirom da sam gnjavio s upitima, moram javiti da sam kupio rabljeni Epix 2 preko eBaya. Kućište ima par ogrebotinica (navodno rješivo pomoću nekakve fiber glass četkice/olovčice), narukvicu koja ima tragove korištenja i staklo koje je netaknuto je je bila na njemu folija od prvog dana. Ostalo je sve besprijekorno.
Bilo je malo lomljenja pa je na kraju izašao nešto malo više od 318 € s poštarinom. Sretan sam kao prase u blatu!
Sad ostaju pitanja, gdje uzeti kvalitetne narukvice (htio bih i metalnu, stainless steel, kao što je i kućište) i folije za stakla?
@mekerica, tebe ću gnjaviti privatno kad sat stigne u moj posjed. 
|
Ne znam sad što Epix ima, moj ima klasične 22mm quick release narukvice tako da bilo koja te širine paše i može se kupit doslovno svugdje. Epix možda ima onaj neki drugi mehanizam njihov. Ja to uglavnom na eBayu/Ali uzimam, jedino sam sada uzeo najlonsku original od Garmina ali sam se za*ebao i uzeo baš onu koja ne ide na ovaj sat, ali su mi besplatno zamjenili.
Quote:
genius_one kaže:
Recimo da sam navikao da moram jednom u 2 tjedna restartat sat. Radije to nego da mi uvale nesto sto ne zelim. A sigurno nece dat Epix2 ili neki skuplji od ovog koji me zeza
|
To čak i nije toliko loše jer po meni svaki uređaj se mora restartat jednom toliko da se počisti, ja sve svoje uređaje restartam na tjednoj bazi.
No u svakom slučaju, Garmin mislim da ima dobar support. Ako te vozaju, drekni na njih i budi oštar/bezobrazan pa ti budu sigurno nešto ponudili. Lošiji sat ti ne smiju dati, pa ako ovog više nema, moraju ti dati noviji Fenix.
Ja sam bio nezadovoljan sa dosta stvari kad sam ga tek uzeo, pa sam kenjao i kenjao Garmin supportu da bi mi na kraju rekli da slobodno odem u dućan di sam ga kupio, pokažem ovaj mail, i da će mi vratit novce pa da si kupim neki drugi non-Garmin sat, s obzirom da mi ne mogu pomoći riješiti probleme. Tako da mislim da im je support dobar.
|
27.07.2024., 12:41
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
mekerica kaže:
Ne znam sad što Epix ima, moj ima klasične 22mm quick release narukvice tako da bilo koja te širine paše i može se kupit doslovno svugdje. Epix možda ima onaj neki drugi mehanizam njihov. Ja to uglavnom na eBayu/Ali uzimam, jedino sam sada uzeo najlonsku original od Garmina ali sam se za*ebao i uzeo baš onu koja ne ide na ovaj sat, ali su mi besplatno zamjenili.
To čak i nije toliko loše jer po meni svaki uređaj se mora restartat jednom toliko da se počisti, ja sve svoje uređaje restartam na tjednoj bazi.
No u svakom slučaju, Garmin mislim da ima dobar support. Ako te vozaju, drekni na njih i budi oštar/bezobrazan pa ti budu sigurno nešto ponudili. Lošiji sat ti ne smiju dati, pa ako ovog više nema, moraju ti dati noviji Fenix.
Ja sam bio nezadovoljan sa dosta stvari kad sam ga tek uzeo, pa sam kenjao i kenjao Garmin supportu da bi mi na kraju rekli da slobodno odem u dućan di sam ga kupio, pokažem ovaj mail, i da će mi vratit novce pa da si kupim neki drugi non-Garmin sat, s obzirom da mi ne mogu pomoći riješiti probleme. Tako da mislim da im je support dobar.
|
Ma, ovaj nas servis ne zna sto bi moglo bit. Znaju samo napravit upgrade (sto radim i sam). Da mi i vrate novce, ne znam.sto bi uzeo, a da ne moram nadoplatit par stotina eura.
Ostavit cu ovaj sat i restartat ga jednom u 2 tjedna.
|
|
|
28.07.2024., 23:51
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2003.
|
Smart watch sa SIM karticom?
Jel mi možete preporučiti smart watch za dijete sa SIM karticom.
do sada je imao 360 kids Smatwatch E1.
Neke preporuke?
|
|
|
14.08.2024., 12:43
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2011.
|
Da li netko ima kakvo iskustvo sa Kospel Tank T3 ultra?
|
|
|
29.08.2024., 13:49
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2011.
|
Quote:
demosten kaže:
Smart watch sa SIM karticom?
Jel mi možete preporučiti smart watch za dijete sa SIM karticom.
do sada je imao 360 kids Smatwatch E1.
Neke preporuke?
|
Možda ovaj
canyon jondy kw-44
Btw. Ja također tražim
|
|
|
25.09.2024., 21:08
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2005.
|
Koji je sat bolji ?
Prijatelj mi dao svoj prijašnji sat KW35 i nema nikakvih uputstava tako da mi je malo problem to. Tražim po internetu upute za njega ali nikako da ih nađem.
I mislim se da možda kupim neki drugi ako je bolji od navedenoga. Našao sam dva modela AT500 ovde i smart steel ovde
Da li možda neko zna dali su ta dva bolja ili lošija od navedenoga KW35, kako nebi uzalud potrošio ako su lošiji
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 15:39.
|
|
|
|