View Full Version : Pomoć pri kupnji auto navigacije
killahcro
03.11.2006., 17:17
htio bi da mi netko preporuči najbolju opciju za auto navigaciju - nekakav pda s gps-om do cca 4000kn u koji je uključena detaljna karta Hrvatske(iGO, AdriaRoute ili ViaGps) te karta Europe Destinator! ne mora biti sve uključeno ali u tom cijenovnom rangu. zanima me i koja je karta od ovih gore navedenih najbolja i koju mi je najpametnije uzeti - iGO sadrži još i BiH(koja mi je bitna), a AdriaRoute Sloveniju i BiH.
zanimaju me iskustva s ovim kartama i koja vam se čini najbolja
:s
Flo_Master
08.11.2006., 21:40
Ja takodjer razmatram slicnu opciju. Mislim da cu kupiti P990 i imat cu GPS, PDA i telefon u jednom. Cijena je malo visa od 4 K kn (600 E), no mislim da se isplati.
Koristim Tom Tom na Nokii 6600 sa kartom za I europu i moram priznati da karta HR nije niti iz bliza toliko detaljna kao recimo Austrija ili Italija. Od ovih gore navedenih najbolja je iGO. Odlična aplikacija sa brdo opcija, detaljna i pregledna karta.
Na P990 neces moci koristiti ove aplikacije jer one rade iskljucivo na Windows Mobile platformi od 2003 na dalje. P990 radi na Symbian OS-u tako da ti ostaje eventualno Tom Tom kao alternativa.
usput, jedno pitanje totalne neznalice po tom pitanju:
da li će iGO na pda-u izdavati i govornu navigaciju?
Apsolutno! Imaš gotovo sve svijetske jezike i HR! Bez toga bi u nekim situacijama bio beskoristan.
killahcro
11.11.2006., 00:16
ja sam si mislio uzeti fujitsu siemens pocket loox n100 sa samsungovim procesorom od 300mhz-a uz koji ide karta navigator sa 37 zemalja te bi ja tu još dodao iGO.
druga opcija mi je pda mio p350 uz koji već dolazi viagps ali ja bi to pronijenio i stavio igo i destinator! ima samsung procesor od 400mhz
a zadnja opcija mi je street pilot c510 uz koji kao samo ide adria route.
PITANJA
1. jel ide igo u fujitsu siemens?
2. jel ide igo u p350?
3. koliko su bitni mhz-i i jel velika razilka u performansama 300 i 400 mhz-a?
4. jel može na street pilot ići destinator(od karata za europu), a što se tiče karte za RH jel može ići nešto drugo osim adriaroute-a(npr. igo)
5. jel može adriaroute ići i na druge uređaje osim garmina?
6. jel mi bolje uzeti čisti gps(street pilot c510) ili kombinaciju pda/gps koja ide preko windowsa te tako ima i niz drugih zanimljivih kombinacija?
7. koja je razlika između destinatora i navigatora(koristi se u fujitsu siemensu), naravno mislim na kvalitetu i potpunost karti)?
znam da je puno pitanja
unaprijed hvala
Asus A636 sa ViaGps 1.5. za Hrvatsku. Sa interneta skines iGo sa kartama koje ti trebaju za ostale zemlje. (iGo za Hrvatsku super izgleda,ali karta je cista nebuloza)
ja sam kupio neki jeftilen pda (http://www1.conrad.de/xl/9000_9999/9800/9890/9898/989852_BB_00_FB.EPS.jpg) sa route 66 kartom gore (naravno hrvatske nema) i funkcionira savršeno.
sada bih htio pronaći neki programčić za hrvatsku te se spremam isprobati nekoliko prije nego se odlučim jednog kupiti...nisu baš jeftini. dakako po preporukama sa neta iGO je prvi izbor. skinuo sam ga...e sad, mene zanima kako se to instalira?
killahcro, sorry što koristim tvoj topic ali nekako mi se čini zgodnije da ovakva slična pitanja tj. odgovori, budu na jednom mjestu nego rasuta po podforumu
U subotu sam putovao na relaciji Zagreb - Opatija i Tom Tom se je blesirao tolko da sam ga na kraju iskljucio jer je bio potpuno beskoristan! 70% dionice starom cestom jednostavno nije prepoznaovao! Stvar je bila jednaka bez obzira da li je odabrana najbrza ili najkraca ruta. Ostao sam malo iznenaden jer gradske ulice pokazuje tocno u nekih 80% slucajeva koliko sam uspio primjetiti, a stara rijecka i karlovacka su dionice koje postoje jakoooo dugo u izvornom obilku. Da li je jos netko imao slicna iskustva na tom potezu?
killahcro
14.11.2006., 10:38
Asus A636 sa ViaGps 1.5. za Hrvatsku. Sa interneta skines iGo sa kartama koje ti trebaju za ostale zemlje. (iGo za Hrvatsku super izgleda,ali karta je cista nebuloza)
gdje i kako se to može skinuti, i nemoj mi reći pogledaj na google.com?
jel valja to kaj kad se skine?
kako se to instalira?
gdje se nabave kodeci?
jel posotji razlika između skinutog s neta i kupljenog u dćuanu(mislim na kvalitetu i kompletnost karte)?
killahcro
14.11.2006., 10:41
i još nešto, kak to da karta iGO ne valja za Hrvatsku?
kaj stvarno?
jer naime, vidio sam dosta ljudi koji ju hvale i preporučuju, ali ako to znaš iz prve ruke onda mi dosta znači tvoje iskustvo...
gdje i kako se to može skinuti, i nemoj mi reći pogledaj na google.com?
jel valja to kaj kad se skine?
kako se to instalira?
gdje se nabave kodeci?
jel posotji razlika između skinutog s neta i kupljenog u dćuanu(mislim na kvalitetu i kompletnost karte)?
klik na link (http://www.isohunt.com/torrents/?ihq=iGO)
dok, moje pitanje i dalje stoji: kako se to instalira na pda?
killahcro
14.11.2006., 23:04
klik na link (http://www.isohunt.com/torrents/?ihq=iGO)
dok, moje pitanje i dalje stoji: kako se to instalira na pda?
pridružujem se tvojem pitanju :confused: u želji za što skorijim odogovorom...
lucullus
16.11.2006., 01:23
he,he he ljudi vidim da vas mući isto pitanje koje je i mene mućilo prije 10 dana : kako se to instalira?
Bez veze sam surfa po google i naletim na vaš thread.
Uglavnom, neznam koji ste torent skidali ali ako niste skužili
1.Prebaci se mapa sa iGo na karticu
2.u mapi crack nalazi se fail iGo
3. prebaci se ili kopira u mapu iGo i pokrene
i astalavista !:top:
:rolleyes:
pa, dobro, gdje si ti do sada?
:D
killahcro
16.11.2006., 13:20
s obzirom da sam malo ''spor'' u vezi takvih tehničkih stvari zanima me jel crack dolazi u sklopu torrent file-a koji skinem ili kaj?
jel to isti način krekanja kao s igricama-da crack kopiram u iGo datoteku.
Mr X vidim da si ti skužio o čemu on priča pa jel mi možeš objasniti, ovako laički, za one malo sporije?:s
killahcro
16.11.2006., 13:26
he,he he ljudi vidim da vas mući isto pitanje koje je i mene mućilo prije 10 dana : kako se to instalira?
Bez veze sam surfa po google i naletim na vaš thread.
Uglavnom, neznam koji ste torent skidali ali ako niste skužili
1.Prebaci se mapa sa iGo na karticu
2.u mapi crack nalazi se fail iGo
3. prebaci se ili kopira u mapu iGo i pokrene
i astalavista !:top:
i još me samo zanima jel valja to kaj?
jel funkcionira kvalitetno?
po tvom sudu, ako ga imaš u vezi ovog. jel ima velike razlike između originala i ovakovog torrent file-a?ako uopće postoji razlika
viel danke:)
lucullus
16.11.2006., 17:13
s obzirom da sam malo ''spor'' u vezi takvih tehničkih stvari zanima me jel crack dolazi u sklopu torrent file-a koji skinem ili kaj?
ćekaj pa ti pitaš kako se instalira a još nisi ni skinija app.
jel to isti način krekanja kao s igricama-da crack kopiram u iGo datoteku.:stako nekako samo u većinu slućajeva kod igrica ili nekih drugih app. pokrećeš prvo setup pa kad je instalacija gotova onda kopiraš crack.
Neznam šta je mr-X skinuo i je li uopće skinuo ali kad skineš torent ima 3 mape i setup. Problem je u tome kad pokrećeš setup neda ti instalirat i kaže da ne može naći licencni fail (to buni) zato se postavlja pitanje kako instalirat.
:rolleyes:
ja sam skinuo iGO full i dolazi upravo tako kako si ti i rekao, tri mape i setup. (killahcro, to je ujedno odgovor i na tvoje pitanje, sve je unutra)
međutim budući sam totalni laik po pitanju navi/pda postavio sam pitanje ovdje prije nego sam uopće pokušao instalirati i vidim da nisam pogriješio.
točno bih išao onim postupkom krekiranja kao kod igara i nebi uspio.
kada budem našao vremena za instalaciju javim se sa reportom o uspjehu...ili s novim pitanjem :)
MytByte
17.11.2006., 23:33
KILLAHCRO: N100 nije full Pocket PC već Navigacijski uređaj s MP3 playerom! Dakle na njega nećeš moći instalirati iGO niti bilo koju drugu WinMobile niti WinCE aplikaciju...doduše, neki su uspjeli doprijeti do skrivenog WinCE-a dok drugi tvrde da su čak (uz dosta muke i kopiranja rzanih dll-ova) uspjeli instalirati i pokrenuti TomTom...
BTW ako si već kupio tog N100, imao bih ti postaviti par pitanja...
...ja sam skinuo već pokrekani iGO (samo aplikaciju) s torrenta i samo ga je trebalo instalirati (mada sumnjam na to da je to zapravo verzija za WinCE PNA uređaje...nažalost, karte Hrvatske i Slovenije za iGO koje se mogu naći na Netu pomalo su čudne i vjerojatno su neke pre-release verzije (Ve-Mil je na njima još uvijek u Baštijanovoj), Slovenija je jako loše pokrivena etc...
imaš u Ve-Milu Myguide 3060 PNA s kompletnim iGO-om (sve zemlje Europe uključujući i skoro svu Istočnu, HR, BiH...) on vjerojatno ima dobre karte...
BTW ima i tko iskustva ili informacije o Yakumu DeltaX 5 BT? Je li to čemu (ekran, brzina etc)???
killahcro
18.11.2006., 16:29
ćekaj pa ti pitaš kako se instalira a još nisi ni skinija app.
tako nekako samo u većinu slućajeva kod igrica ili nekih drugih app. pokrećeš prvo setup pa kad je instalacija gotova onda kopiraš crack.
Neznam šta je mr-X skinuo i je li uopće skinuo ali kad skineš torent ima 3 mape i setup. Problem je u tome kad pokrećeš setup neda ti instalirat i kaže da ne može naći licencni fail (to buni) zato se postavlja pitanje kako instalirat.
nisam još ni kupio navigaciju jer sam se htio prvo posavjetovati, a nisam htio da mi ekipa u ve-milu, hgspotu i na sličnim mjestima maže oči i prodaje maglu!
a ovo da prvo pokrećeš setup a onda na kraju kopiraš crack to znam, ali pitanje je jel to tako funkcionira i u ovom slučaju.hoće li prepoznati datoteku koju ja pokušavam ugurati u pda?
koji je na kraju tvoj savjet kako to instalirati a da funkcionira?
jel postoji neki način da se prepoznaju dobre od loših karti koje želim skinuti na netu?
killahcro
18.11.2006., 17:15
KILLAHCRO: N100 nije full Pocket PC već Navigacijski uređaj s MP3 playerom! Dakle na njega nećeš moći instalirati iGO niti bilo koju drugu WinMobile niti WinCE aplikaciju...doduše, neki su uspjeli doprijeti do skrivenog WinCE-a dok drugi tvrde da su čak (uz dosta muke i kopiranja rzanih dll-ova) uspjeli instalirati i pokrenuti TomTom...
BTW ako si već kupio tog N100, imao bih ti postaviti par pitanja...
...ja sam skinuo već pokrekani iGO (samo aplikaciju) s torrenta i samo ga je trebalo instalirati (mada sumnjam na to da je to zapravo verzija za WinCE PNA uređaje...nažalost, karte Hrvatske i Slovenije za iGO koje se mogu naći na Netu pomalo su čudne i vjerojatno su neke pre-release verzije (Ve-Mil je na njima još uvijek u Baštijanovoj), Slovenija je jako loše pokrivena etc...
imaš u Ve-Milu Myguide 3060 PNA s kompletnim iGO-om (sve zemlje Europe uključujući i skoro svu Istočnu, HR, BiH...) on vjerojatno ima dobre karte...
BTW ima i tko iskustva ili informacije o Yakumu DeltaX 5 BT? Je li to čemu (ekran, brzina etc)???
ne znam od kuda ti da n100 ne ide na windows ce aplikacije kad on taj Windows CE 5.0 ima u sebi, ako ne vjerujše pogledaj si na stranici od Hgspota:top:
razmišljao sam kupiti taj n100, ali malo sam pogledao i ovaj myguide i čini mi se skroz dobar, čak ima i jači samsungov procesor od 400Mhz za raliku od ovog i N100 koji ima ''samo'' 300 Mhz-naime, ja ti nisam baš prezahtjevan ali me zanima jer ide na njega iGO ili AdriaRoute jer bih htio detaljnu i kompletnu kartu RH, BiH a može i Slo? ovo pitam jer ne piše nigdje da uz njega ide iGO, pa bih to samo htio potvrditi...iako mi ti lijepo kažeš da ide:)
ni ovaj Yakumo nije loš, samo me na kraju izađe nekakvih 100€ više nego npr. N100 ili My guide sa kompletnim kartama(''cijela'' Europa i iGO ili AdriaRoute)
killahcro
18.11.2006., 17:20
Model DeltaX 5 BT
Procesor Samsung 2440 300 MHz
Zaslon 3.5" (8.9 cm) transflective LCD, LED pozadinsko osvjetljenje, osjetljiv na dodir
65000 boja
240 x 320 rezolucija
Memorija RAM: 64 MB — nije u potpunosti dostupno korisniku
ROM: 512 MB
Može se nadograditi pomoću SD (max. 1 GB) i MM kartica
Način unosa PDA Stylus olovka
On-Screen tipkovnica
Prepoznavanje rukopisa
Kontrola:
On/Off gumb | Display toggle (Landscape or Portrait mode) | Tasks | Calendar Notes | Adresar| 5-smjerni gumb | Scroll-wheel (lateral) | Gumb za snimanje
Povezivost USB 1.1 | SD I/O | SD-cards (SD kartice od max. 1 GB) | MM-kartice | Infrared | Integrirana GPS antena (13 × 13 mm, 20 Kanal, SIRF Star III)
Priključak za vanjsku GPS antenu
Integriran Bluetooth modul
Audio Ugrađeni MP3 player
Zvučnik
Mikrofon
Ugrađen snimač zvuka
Napajanje Lithium-Ion punjiva: 1200 mAh
Auto-adapter 12V
AC/DC adapter 100-240V 50/60Hz
Dimenzije 115,6 × 72 × 17,8 mm
Softverska podrška Windows Mobile 2005 + korisničke aplikacije + navigacijski program Destinator Full Europe verzija (istočna i zapadna Europa + MRE + Hrvatska/glavne prometnice + detaljno: Zagreb, Split, Rijeka, Pula i Dubrovnik) + navigacijski program i-Go s detaljnom kartom Hrvatske i BiH
Ostalo U paketu dolazi i punjač te nosač za automobil!
cijena 3999kn u ovoj kombinaciji a imaš i varijacije na temu s raznim kombinacijama karata:top:
killahcro
18.11.2006., 17:25
i ako netko zna nešto o street pilotu c510. cijena mu je nekakvih 2600kn sa uključenim AdriaRoute-om na koji bih ja još dodao Destinator,pa me zanima jel ide navedena karta na taj uređaj?
ako ne ide,zanima me koja je alternativa istoj
@lucullus: nakon provedene instalacije i dodatnih potrebnih radnji :) kako se riješiti "no gps signal" problema? tj. koji sve faktori mogu dovesti do tog problema?
btw program na prvi pogled izgleda ok iako neke ulične brojeve ne prepoznaje, moj naprimjer :)
killahcro
18.11.2006., 18:44
@lucullus: nakon provedene instalacije i dodatnih potrebnih radnji :) kako se riješiti "no gps signal" problema? tj. koji sve faktori mogu dovesti do tog problema?
btw program na prvi pogled izgleda ok iako neke ulične brojeve ne prepoznaje, moj naprimjer :)
ako nije bed, ajde mi molim te opiši proces instalacije(uzmi u obzir da sam totalni laik:D )
MytByte
18.11.2006., 22:41
ne znam od kuda ti da n100 ne ide na windows ce aplikacije kad on taj Windows CE 5.0 ima u sebi, ako ne vjerujše pogledaj si na stranici od Hgspota:top:
razmišljao sam kupiti taj n100, ali malo sam pogledao i ovaj myguide i čini mi se skroz dobar, čak ima i jači samsungov procesor od 400Mhz za raliku od ovog i N100 koji ima ''samo'' 300 Mhz-naime, ja ti nisam baš prezahtjevan ali me zanima jer ide na njega iGO ili AdriaRoute jer bih htio detaljnu i kompletnu kartu RH, BiH a može i Slo? ovo pitam jer ne piše nigdje da uz njega ide iGO, pa bih to samo htio potvrditi...iako mi ti lijepo kažeš da ide:)
ni ovaj Yakumo nije loš, samo me na kraju izađe nekakvih 100€ više nego npr. N100 ili My guide sa kompletnim kartama(''cijela'' Europa i iGO ili AdriaRoute)
sorry, moja greška, htio sam reći Windows Mobile 5.0...anyhow, htio bih te upozoriti prije nego se zaje.eš sa N100 da on doduše radi pod WinMobile 5.0 ali u core verziji (kao što skoro svaki navigacijski uređaj na kugli zemaljskoj radi pod nekom od verzija Win CE sustava KOJI SU NEDOSTUPNI USERU)...kod HG Spota nigdje ne piše da je to pravi Pocket PC već citiram "GPS + auto navigacija sa kartama ukljucujuci Hrvatsku (37 zemalja)"...to što radi pod winMobile 5.0 ne znači da ga možeš korisiti za bilo što drugo osim onoga što je proizvođač naveo...a kad kažu Hrvatska uključena, nažalost, N100 ima Navteqovu kartografiju iz 4. kvartala 2005, samo Zagreb, Rijeka i Pula su FULL pokriveni, ostalo je glavne prometnice, a neki tvrde da ponegdje sporednih cesta uopće i nema...Softver je od NAVIGON-a (www.navigon.com)...
MyGuide 3060 ima problem što mu je slaba baterija i ne možeš ga puniti doma već samo u autu...ali u Shopping Centru Prečko ima OVO, Silverguide 5000: http://www.myguidegps.com/foto/download/MyGuide_Silverguide_Edition_Datasheet_13072006.pdf
po cijeni od 2600 kn. Evo linka na malo domaćih impresija o njemu: http://groups.google.hr/group/hr.rec.gps/browse_frm/thread/f9aabadb9334d896/5098cc1112ce7628?hl=hr#5098cc1112ce7628
...vidio sam ga, pomalo je plastikaner i dosta je veći od N100 (naravno), jača baterija od 3060 i IMA AC adapter! Procesor je 300 Mhz al to ti nema veze, iGo je munjevita aplikacija...čak i pod PPC emulatorom...
EH, SKORO ZABORAVIH!!! Streepilot c510 je Garminov uređaj, dakle nikakve Pocket PC navigacijske (niti druge) aplikacije ne idu na njega, samo Garminova kartografija (doduše isto NAVTEQ karte kao i kod n100 ali pod propretary OS-om (koji je možda neka varijanta Win CE ali isto nedostupan korisniku). Štoviše pokušavam otkriti da li na njega mogu staviti Garminov City Navigator ali običnu verziju (koju već imam), jer svuda piše da na C510 ide NT verzija City Navigatora (karte su drugačije kompresirane) ali nigdje ne mogu naći da li idu i ove stare...premda ako ide AdriaRoute koja nije NT verzija (koliko znam) valjda ide i City navigator...meni je c510 pomalo nezgrapan, debeo je i ne stane u džep, pljosnati uređaji su prenosiviji...
Eto kad mene slušaš dođe ti da odustaneš od svake kupnje, zar ne? :-) Da ne živimo u zemlji izvan EU sve bi bilo lakše i jeftinije)...ovako mi moramo za kartu HR ispljunuti istu lovu kao neki Europljanin za route navigaciju svoje zemlje i kompletne Zapadne Europe...
bojim se da ti neću baš biti od pomoći...i sam sam zaglavio i nemogu dalje, al evo redom:
ukoliko si skinuo prog onda redom pratiš onako kako je lucullus napisao:
tri mape, kopiraš na karticu, install kreće automatski. nakon toga prebaciš "čarobni file" tamo gdje si instalirao prog i to je to...donekle.
kažem donekle jer je funkcioniralo sve osim sitnice da nije dobivao gps signal, jel. onda sam malo kopao po netu pa sam pronašao da seprog treba updateati, međutim, nakon updatea prilikom pokretanja aplikacije traži me licence key i odatle se nisam dalje mrdnuo...
ima neki dežurni navi-guru da pomogne sa savjetom ili da pošalje neki ključić na PM?
MytByte
18.11.2006., 23:59
mr X
ja ti mogu poslati igo.exe i license.db i application.nešto :-) koji meni rade sa kartama s početka 2006...nisam još uspio srediti da mi šljaka summer update...mislim da nema ključa za iGO samo crack...
killahcro
19.11.2006., 10:53
MyGuide 3060 ima problem što mu je slaba baterija i ne možeš ga puniti doma već samo u autu...ali u Shopping Centru Prečko ima OVO, Silverguide 5000: http://www.myguidegps.com/foto/download/MyGuide_Silverguide_Edition_Datasheet_13072006.pdf
po cijeni od 2600 kn. Evo linka na malo domaćih impresija o njemu: http://groups.google.hr/group/hr.rec.gps/browse_frm/thread/f9aabadb9334d896/5098cc1112ce7628?hl=hr#5098cc1112ce7628
...vidio sam ga, pomalo je plastikaner i dosta je veći od N100 (naravno), jača baterija od 3060 i IMA AC adapter! Procesor je 300 Mhz al to ti nema veze, iGo je munjevita aplikacija...čak i pod PPC emulatorom...
hvalati puno, ovo je bilo jako poučno.
cijena od 2600kn je skroz ok za silverguide 5000, smo ako naravno uz njega ide poneka karta(recimo ista ona karta europe koja ide i u myguide 3060)-to bi onda bilo super:top:
samo me malo odbija ''samo'' 300Mhz za razliku od 400 na MyGuide 3060.
ovo s baterijom je korisno, ali ne čini mi se veliki problem da baterija baš i nije izdržljiva, ako se može puniti u autu! ili sam ja tu nešto previdio???:confused:
killahcro
19.11.2006., 10:55
mr X
ja ti mogu poslati igo.exe i license.db i application.nešto :-) koji meni rade sa kartama s početka 2006...nisam još uspio srediti da mi šljaka summer update...mislim da nema ključa za iGO samo crack...
bilježim se sa štovanjem za ove file-ove na PM :)
nemam pojma.
obrisao sam sa kartice aktualiziranu verziju (gdje dobivamo i hr meni i hr glasovnu navigaciju) ponovno sam instalirao staru, sve prolazi bez problema jedino kada pokrenem aplikaciju - no gps signal i...bog.
MytByte, možeš mi poslati te stvari koje imaš, čisto da usporedim sa brdom ovoga što sam naskidao sa neta...
možeš poslati ovamo
[email protected]
btw, što treba uraditi sa license.db file-om?
edit: zna li netko nekakav gps forum (e/de) ili news-e gdje bi čovjek mogao pronaći eventualne odgovore na ove i slične probleme?
riješio no gps signal problem :)
software nije prepoznavao gps modul, trebalo je skenirati portove te kada je pronašao port sve proradilo...
kad čovjek nezna kako dalje primijeni onu staru RTFM*!!!
*read the fuckin' manual!!! manual, btw, se nalazi ovdje za free download: http://www.navngo.com/download/iGO_2006_SD_User_Manual_UK_v1_09.pdf
killahcro
19.11.2006., 12:32
kad dođem do situacije da mi samo bude falilo no gps signal mislim da ću kontaktirati tebe poradidaljnjih uputa, iako se nadam da će i ovo što si napisao biti enough da to riješim
igrajući se i dalje, pokušavajući pokrenuti aktualiziranu kartu što mi, usput budi rečeno, nije pošlo za rukom (još) stavio sam sd kartu nakon aktualizacije u čitač kartica i malo proučavao...skinuo file-ove hr meni i hr voice na laptop pa nakon tkoznakoje neuspjele instalacije ponovno instalirao staru verziju u koju sam dodao ona dva file-a...
sada imam staru verziju ali mi barem "nataša" govori i imam hrvatski izbornik...nije puno al ipak veseli...
btw takav primitivni pokušaj aktualizacije hrvatske karte je neslavno propao...jel :zubo:
al vrijedilo je pokušati...
killahcro
21.11.2006., 10:21
igrajući se i dalje, pokušavajući pokrenuti aktualiziranu kartu što mi, usput budi rečeno, nije pošlo za rukom (još) stavio sam sd kartu nakon aktualizacije u čitač kartica i malo proučavao...skinuo file-ove hr meni i hr voice na laptop pa nakon tkoznakoje neuspjele instalacije ponovno instalirao staru verziju u koju sam dodao ona dva file-a...
sada imam staru verziju ali mi barem "nataša" govori i imam hrvatski izbornik...nije puno al ipak veseli...
btw takav primitivni pokušaj aktualizacije hrvatske karte je neslavno propao...jel :zubo:
a svi vole ''natašu'':rofl:
heh, kako je nebi voljeli kad je jedina...
iako, meni je ipak draža "nataša" nego da me navigira gordana bonetti... :)
killahcro
22.11.2006., 23:23
domaće je domaće
kupujmo hrvatsko
kod kuće je najljepše i slične poskočice :)
MytByte
23.11.2006., 19:36
killahcro, uzeo sam m100 i karta HR je za k....ali Zagreb je odlično pokriven, Navigon je 50 puta bolji od ViaGPS
MEĐUTIM, apliciravši dotični hack za n100 dobio sam Windows CE 5.0 desktop te USPJEŠNO instalirao ViaGPS na SD koji zamisli radi (uz neke sitne probleme - keyboard za unos adrese se mora pozivati iz taskbara+taskbar mora imati autohide jer prekriva menije u dnu ViaGPS-ovog prozora)...ja presretan...
mr X: poslah ti iGO vidi da li je što bolje...
YEAH!!! I IGO RADI na n100!!!
killahcro
23.11.2006., 23:13
killahcro, uzeo sam m100 i karta HR je za k....ali Zagreb je odlično pokriven, Navigon je 50 puta bolji od ViaGPS
MEĐUTIM, apliciravši dotični hack za n100 dobio sam Windows CE 5.0 desktop te USPJEŠNO instalirao ViaGPS na SD koji zamisli radi (uz neke sitne probleme - keyboard za unos adrese se mora pozivati iz taskbara+taskbar mora imati autohide jer prekriva menije u dnu ViaGPS-ovog prozora)...ja presretan...
YEAH!!! I IGO RADI na n100!!!
oduvijek sam volio ''kompatibilne stvari''... :)
ja sam sve više i više zagrizao na myguide 3060 sa navigonom i iGo pa mislim da bi s tim trebao biti zadovoljan i zadovoljen:zubo:
MytByte
23.11.2006., 23:23
oduvijek sam volio ''kompatibilne stvari''... :)
ja sam sve više i više zagrizao na myguide 3060 sa navigonom i iGo pa mislim da bi s tim trebao biti zadovoljan i zadovoljen:zubo:
A ne bi Silverguide 5000??? Jedini nedostatak: samo soft tipke!!!:zubo:
Navigon na Myguide??? Nešto si pobrkao??? Ili si i ti našao neki hack???:rofl:
lucullus
25.11.2006., 13:06
di si došao mr X ? Šta te mući, ili si riješija sve probleme ?!
@MytByte jesi li rješija da ti radi summer update?
killahcro
25.11.2006., 14:33
A ne bi Silverguide 5000??? Jedini nedostatak: samo soft tipke!!!:zubo:
Navigon na Myguide??? Nešto si pobrkao??? Ili si i ti našao neki hack???:rofl:
kolega mi je rekao da ga možđe ugurati 'nutra, pa ćemo vidjeti!
gledao sam na onom tvom linku sliverguide i ok je, a ni razlika u cijeni nije velika!
tvoj savjet?
po čemu je sliverguide bolji od 3060?
di si došao mr X ? Šta te mući, ili si riješija sve probleme ?!
@MytByte jesi li rješija da ti radi summer update?
eto, radi mi igo 2006. europe ali ne i summer update za isti...osim što sam uspio importirati hr meni i hr voice...
sorry, nema tvog maila u inbox-u ... :misli:
lucullus
26.11.2006., 01:33
@ mr X: posla sam ti privatnu poruku, sad bi ti tribalo sve radit.
kolega mi je rekao da ga možđe ugurati 'nutra, pa ćemo vidjeti!
gledao sam na onom tvom linku sliverguide i ok je, a ni razlika u cijeni nije velika!
tvoj savjet?
po čemu je sliverguide bolji od 3060?
bolje ti je onda kupit Pocket PC npr. Vario, imaš GSM i navigaciju u jednom (moraš kupit GPS receiver) i rješija si problem.
MytByte
26.11.2006., 11:15
sorry, nema tvog maila u inbox-u ... :misli:
ma imam nekih sr... sa t-comom ne salje mi velike mailove...pokusat cu samo aplikaciju i license...
killahcro
27.11.2006., 14:52
bolje ti je onda kupit Pocket PC npr. Vario, imaš GSM i navigaciju u jednom (moraš kupit GPS receiver) i rješija si problem.
wie viel geld kostet es?:)
hvala najljepša lucullus, mada, iskreno rečeno nisam još stigao probati no vidim da veličinom (24 kb) file odgovara onom koji sam ja ranije pronašao na netu te koristio u svojim probama. however, file sam snimio ali mislim da ja negdje griješim u postupku...
imam iGO instaliran, radi...
stavljam licencu za summer update, pokrećem updater, skidam sve, memoriram na kartici, pokrenem instalaciju updatea i dobivam message: enter license key...
možda je u krivom postupku caka?
lucullus
29.11.2006., 01:54
hvala najljepša lucullus, mada, iskreno rečeno nisam još stigao probati no vidim da veličinom (24 kb) file odgovara onom koji sam ja ranije pronašao na netu te koristio u svojim probama. however, file sam snimio ali mislim da ja negdje griješim u postupku...
imam iGO instaliran, radi...
stavljam licencu za summer update, pokrećem updater, skidam sve, memoriram na kartici, pokrenem instalaciju updatea i dobivam message: enter license key...
možda je u krivom postupku caka?
ne razumim koju ti instalaciju updatea pokrećeš? Nema nikakvog pokretanja instalacije, summer update su samo najnovije karte koje trebaš kopirat u mapu maps i to je to.
Šta se tiće Licence faila ne mora znaćit da će taj koji si ti skinija odgovarat i za summer update jer sam i ja prvo skinuo licence fail i kad sam skinuo summer update iGo mi je javljao da su mi karte blokirane dok nisam naša licence i od summer updat-a.
ne razumim koju ti instalaciju updatea pokrećeš? Nema nikakvog pokretanja instalacije, summer update su samo najnovije karte koje trebaš kopirat u mapu maps i to je to.
Šta se tiće Licence faila ne mora znaćit da će taj koji si ti skinija odgovarat i za summer update jer sam i ja prvo skinuo licence fail i kad sam skinuo summer update iGo mi je javljao da su mi karte blokirane dok nisam naša licence i od summer updat-a.
heh, niti ja ne kužim to baš...
imam funkcionalan iGO 2006. europe instaliran na pda-u, odem na iGO-ovu stranicu i skinem besplatni update (jel tu greška?), snimim na karticu, metnem license file (originalni je 12 kb ovaj tvoj je 24) i kada utaknem karticu u pda iGO prepoznaje da su na kartici nove karte i želi instalirati promjene. dolazi izbornik o jezicima, glasovima i tada dolazi do poruke "enter license key"...
rekao sam ranije da sam pokušao samo importirati karte u neaktualizirani iGO te da nije uspjelo dok mi je isto pošlo za rukom sa voice i language fileovima...
lucullus
29.11.2006., 12:11
heh, niti ja ne kužim to baš...
imam funkcionalan iGO 2006. europe instaliran na pda-u, odem na iGO-ovu stranicu i skinem besplatni update (jel tu greška?),
he,he e to neće ići prijatelju, (ili bar ja još nisam naletio na takav licence fail) ti trebaš pronaći summ. map-update na internetu a ne skidat sa njihovih službenih stranica sa program updateom. Mislim normalno i ja sam pokušao ali nije mi uspilo.
Julius Caesar
18.12.2006., 19:44
Prijatelju, gdje si uspio naći licence od summer updatea?
Thanks.
zivot u zivo
29.12.2006., 00:37
Ja sam se zapalio za ovaj MyGuide 3060 , zar je moguće da s njim nema i kućnog punjača .Jesu te karte koje dodju s njim ok ?? U Metrou je 2475 kn.
o opremi koja dolazi uz uređaj nemam pojma ali koliko vidim na slici software je iGO-ov. osobno sam sa iGO-om vrlo zadovoljan.
Imam ja Teviona koji je identican MyGuide-u.Je, igo je gore samo modificirani, i jos nisam uspio nista rijesit po pitanju reinstalacije Igo-a.Treba mi setup.exe za dva direktorija pa bi mozda uspio.Ja sam svoj uredjaj nabavi u Njemackoj i imam cjelu Zapadnu Evropu, Srbiju, ali nema Hrvatske, a jedino mi to treba.Sljedeci problem je sto nema USB port za komunikaciju ali uspio sam dignut Explorer, tak da mogu kopat po njemu.Mislim da moze komunicirat preko kon. slusalica ali nisam jos probo.Ja sam sa svojim uredjajem dobio i kucni adapter iako ne pise u spec.da ide uz njega.Cekam crack za MyGuide ili da pokusam instalirat Igo?Ali ne mogu pronac Setup.exe za 2 direktorija.Pronaso sam hrpu paketa ali su svi oko 1 GB a ja se jos uvjek spajam na 46k, pa ak ima koja dobra dusa da mi posalje samo doticnu datoteku na mail?
Alo znalci!
Imam i-GO Europe 2006 na sd mini od 1GB. Imam slobodna mjesta oko 20-tak MB. Pokušavao sam napraviti update ali on ima oko 44 MB kako dalje da ne ostanem bez ičega, a nije jeftina origigi je. Može li se kopirati kartica da šta ne krene po zlu?Na njoj ima još i game folder nekih 22 MB igrica. Ne znam jel se to može maknuti. U stvari kupljena je skupa sa PDA-om pa ne znam jel to originalno ubačena igrica ili je naknadno? Što se tiče same karte Hr. nije baš najbolja na glavnim cestam donekle, a na ostalim poblesavi. ne znam jel se dobija sa ovim updateom novije karte ili????
101202606
05.02.2007., 17:04
jel ima netko iskustva sa adria routom, koliko je to detaljno ?
i jel ima mozda na netu za skinut...ja sam trazio pa nisam nasao:flop:
MytByte
16.02.2007., 00:42
Alo znalci!
Može li se kopirati kartica da šta ne krene po zlu?
Kaj nemreš ju iskopirati na hard disk?
MytByte nism bija tu nego na putu da ti odgovorim: kopiram ja nju i na drugu SD karticu ali tu karticu neće da učita nego javlja grešku "ID Hardware" tako nekako.
brandman79
13.04.2007., 19:22
Postovana Gospodo,
ja posjedujem Garmin iQue M5, interesuje me kakve su sanse da taj doticni download radi na mom uredjaju. Znam da je ovaj uredjaj jedan od testnih modela na kojima je testirana kartica iGO.Nemam bas nekog iskustva iza monitora pa bih zamolio ukoliko bilo tko od vas ima vremena da mi objasni sta mi je sve potrebno da skinem failove i da ih uspjesno instaliram. Ukoliko ne zelite raspravljati o tome na forumu mozete mi poslati mail na
[email protected], unaprijed zahvaljujem.
Pozdrav iz tople Afrike.
da ne otvaram novu temu.. do sad je valjda netko isprobao Myguide na dulje vrijeme.. vrijedi to cudo love? malo mi je sumnjivo 2800kn a da su ukljucene i karte.. i koji je najbolji? 3000, 3100, 3300, 4000? malo + i -, dostupnost karti, baterije itd.
ili ako preporucujete neki drugi do cca 3500 kn, ne da mi se vise davati :)
killahcro
27.05.2007., 22:52
da ne otvaram novu temu.. do sad je valjda netko isprobao Myguide na dulje vrijeme.. vrijedi to cudo love? malo mi je sumnjivo 2800kn a da su ukljucene i karte.. i koji je najbolji? 3000, 3100, 3300, 4000? malo + i -, dostupnost karti, baterije itd.
ili ako preporucujete neki drugi do cca 3500 kn, ne da mi se vise davati :)
u diskont24.com ti pogledaj, toplo preporučam asus a636n za nekakvih 2600kn a za dodatnih 300 dobiješ destinator sa gro zemalja
Ima li neko iskustva s Becker Traffic Assist 7934?
Ima Hrvatsku,Bosnu,Srbiju i mislim cijelu zapadnu Europu na sd kartici uz glasovno navodenje na hrvatskom i hrvatskim menijem.
Sad mene zanima jel su te mape uredu i dali se u tom uredaju moze npr. ubacit IGO preko kartice ili mogu koristit samo te karte sto dodu uz njega.
www.mybecker.com/beckerCms/www_root/ar03/templates/Ar03ProductMain.jsp?language=De&organisation=001&navSeq=136
znam da cu biti vjerojatno dosadan, no moram pitati kad sam u totalnoj nedoumici.
zelim kupiti neki gps prijemnik i zanima me da li sada nakon sto sam stavio da se skine iGo sve sto ima s linkova kupim bilo koji uredaj (najjednostavnije pitanje) ili ima neki posebni uredaji koje preporucujete?
hvala
naime putujem drugi tjedan u austriju u bec i treba mi detaljna karta, inace ce mi trebati talijanske karte, slovenije, njemacke, madarske i grad zagreba. tnx one more time
milica123
14.12.2007., 12:24
Bok svima, trebala bi mi hitna pomoć pa vi upućeni, molim vas pišite...
Dal znate kakav je uređaj LN555?? Kako se uopće ne kužim u auto navigacije, a planiram to kupiti suprugu, molim vas da mi pomognete. hvala
fishenwalc
14.12.2007., 16:48
Pojavio se u pevecu na akciji vivax viagps 350
>> VIVAX viaGPS 350
>> SIRF III, 20 kanala
>> Samsung SC32442 300MHz
>> 3.5" LCD, 320x240 QVGA
>> Memorija ROM/RAM 64/256MB
>> Baterija Li-Ion, 1300 mAh
>> Windows CE Core 5.0
>> viaGPS Cardinale 2.3 HR + glavne EU ceste.
cijena - 950 kn
da li se to isplati uzeti??
Blagajnica
15.12.2007., 23:36
Molim vas za pomoć.
Kupila bi GPS. Koji bi mi preporučili, a da ima Adria route + dio Europe? Što je po vašem mišljenju best-buy?
P.S. Unaprijed hvala.
Blagajnica
15.12.2007., 23:43
Zaboravila napomenuti da tehniku mogu naručiti u USA jer imam neku rodbinu tamo koja mi je već uzimala povoljnije tehniku, pa eto vi vidite i savjetujte.
milice!
evo ne znam koliko novaca mislis potrositi, a sto za uzvrat zeli tvoj muz. da li mu je dovoljno navigacija ,ili zeli imati pda sa svim ostalim stvarima. koliko vidim ovaj uredaj kosta nekih 3somova, i ne znam koje karte dobijes sa njim. gledal sam neki dan na stranici vemilla, i za nekih 3soma dobis nuvi660 sa kompletnom europom i hr. ako ti to nije puno uzmi to. ja sam si kupil pda asus a696, poskidal sam sa neta karte i crack, i sad koristim viagps cardinale 2,0. moram priznati da sam jako zadovoljan...stvarno radi skroz ok... bdv - uredaj me kostao 2,5 soma, a imam sve wifi, bluetooth, office....blabla (i uredaj dobro izgleda).:)
pozdrav
a sto se vivaxa tice - kupili moji kolege sa posla...
...i uređaj ko uređaj čak ne izgleda tak loše, ali nosač za auto zgleda onak totalno češki ! :(
uz uređaj dobiš kartu hr i kao glavne eu ceste - stvarno ne znam kome to moze služiti !!!!
ako zelis neku drugu kartu, naravno moraš platiti, a karta cijele eu kosta nekih 1500hrk. dakle za one kojima treba isključivo karta hr - to je ok, bat za one kojima treba više preporučam ipak nekaj bolje...btw - po nekom mom iskustvu, a dosta putujem po hr za sada viagps cardinale je skroz ok ! probavo sam i sa igo, ali ni blizu ! adria route ne znam jerbo nema crack-iranih:)
pozdrav
nrs
sretno
milice!
evo ne znam koliko novaca mislis potrositi, a sto za uzvrat zeli tvoj muz. da li mu je dovoljno navigacija ,ili zeli imati pda sa svim ostalim stvarima. koliko vidim ovaj uredaj kosta nekih 3somova, i ne znam koje karte dobijes sa njim. gledal sam neki dan na stranici vemilla, i za nekih 3soma dobis nuvi660 sa kompletnom europom i hr. ako ti to nije puno uzmi to. ja sam si kupil pda asus a696, poskidal sam sa neta karte i crack, i sad koristim viagps cardinale 2,0. moram priznati da sam jako zadovoljan...stvarno radi skroz ok... bdv - uredaj me kostao 2,5 soma, a imam sve wifi, bluetooth, office....blabla (i uredaj dobro izgleda).:)
pozdrav
O Garminu 660 sam i ja razmišljao, ali sam odustao od njega jer karta Hrvatke nije detaljna.. U taj uređaj se ugrađuje detaljna karta zap. Europe, a ne Hrvatske. Postoji samo osnovna karta Hrvatske... Ako treba detaljna karta Hrv, Slo i BiH, treba kupiti i AdriaRoute kartu, a to košta oko 750 kn....
Inače, taj Garmin (660) je jako dobar uređaj. Za iste novce se može dobiti i Garmin 710, ali s kartom Hrv, Slo i BiH, bez karte Europe....
Blagajnica
17.12.2007., 11:07
Molim vas za pomoć.
Kupila bi GPS. Koji bi mi preporučili, a da ima Adria route + dio Europe? Što je po vašem mišljenju best-buy?
P.S. Unaprijed hvala.
Molim vas za pomoć.
P.S. Unaprijed hvala.
Kupi Garmin ako baš želiš AdriaRoute... Imaš sad akciju, Garmin 250W (wide screen) za 1900 kn. Doplatiš još za AdriaRoute 750 kn i imaš cijelu zapadnu Europu, Sloveniju, Hrvatsku i BiH....
Ako ti odgovara i viaGPS, onda kupi neki Mio (ja sam kupio Mio C320 i zadovoljan sam)....
Blagajnica
17.12.2007., 13:02
Kupi Garmin ako baš želiš AdriaRoute... Imaš sad akciju, Garmin 250W (wide screen) za 1900 kn. Doplatiš još za AdriaRoute 750 kn i imaš cijelu zapadnu Europu, Sloveniju, Hrvatsku i BiH....
Ako ti odgovara i viaGPS, onda kupi neki Mio (ja sam kupio Mio C320 i zadovoljan sam)....
Adria se ne može skinuti s neta?
Garmin mi nije bitan. Može i nečiji drugi.
ViaGPS je? Mio je nešto kao Garmin samo drugi proizvođač? Ima kompletnu kartu RH?
P.S. Puno hvala na informacijama.
Adria se ne može skinuti s neta?
Garmin mi nije bitan. Može i nečiji drugi.
ViaGPS je? Mio je nešto kao Garmin samo drugi proizvođač? Ima kompletnu kartu RH?
P.S. Puno hvala na informacijama.
ViaGPS ti je karta (Hrvatske i Europe), a Mio je proizvođač GPS-ova kao i Garmin.
Ako ti nije bitna karta Adria Route, uzmi si neki Mio s kartom Hrvatske ili, ako ti nije problem dati 600 kn više, uzmi odmah s kartom Europe, da se ne zezaš sa skidanjem karte s neta (cca. 1.7 GB).
Ja sam uzeo Mio C320 i ok je..
Blagajnica
17.12.2007., 15:14
ViaGPS ti je karta (Hrvatske i Europe), a Mio je proizvođač GPS-ova kao i Garmin.
Ako ti nije bitna karta Adria Route, uzmi si neki Mio s kartom Hrvatske ili, ako ti nije problem dati 600 kn više, uzmi odmah s kartom Europe, da se ne zezaš sa skidanjem karte s neta (cca. 1.7 GB).
Ja sam uzeo Mio C320 i ok je..
Lomim se između GPS i Nokie N95. Ako ne uzmem Nokiu onda moram kupiti i GPS i mob i digitalac. Još nisam odlučila što mi je bolje.
Adria Route mi nije potrebna ako taj ViaGPS može zamijeniti Adriu i ako je ista stvar samo s drugim imenom.
Lomim se između GPS i Nokie N95. Ako ne uzmem Nokiu onda moram kupiti i GPS i mob i digitalac. Još nisam odlučila što mi je bolje.
Adria Route mi nije potrebna ako taj ViaGPS može zamijeniti Adriu i ako je ista stvar samo s drugim imenom.
Uh.. N95 je puno skuplji od GPS-a.... Ako možeš, radije kupi HTC 3600. To ti je isto smarphone kao i Nokia, ali košta manje, lako se stave neke dodatne aplikacije, ima GPS (treba ti još samo neki software i mape za GPS, ali to se može skinut s interneta)...
Ja bi, da mogu toliko dati za neki uređaj, prije kupio HTC 3600 nego Nokiu N95.
Blagajnica
17.12.2007., 18:14
Nokia N95 na crnjaka košta 3500-4000kn (s garancijom).
Prednost Nokie N95 je u tome što je 3u1 (digitalac, GPS i mobilni).
Ovako bi morala kupovati cca. digitalac 1500kn +mobitel 1500kn + GPS 2500kn, ali tko još nosi digitalac sa sobom?
Možda mi je loša logika, ali s Nokiom ima sve i još dođe jeftinije?
provjerit ću taj uređaj što mi preporučuješ.
Uh.. N95 je puno skuplji od GPS-a.... Ako možeš, radije kupi HTC 3600. To ti je isto smarphone kao i Nokia, ali košta manje, lako se stave neke dodatne aplikacije, ima GPS (treba ti još samo neki software i mape za GPS, ali to se može skinut s interneta)...
Ja bi, da mogu toliko dati za neki uređaj, prije kupio HTC 3600 nego Nokiu N95.
nije to smartphone, to je ppc (pocket pc)
mislis isto ko ja i ja bi rade taj htc nego njoku
Blagajnica
17.12.2007., 19:43
E sad si me zbunio i zakoplicirao.
ako je pocket pc onda može i asus koliko se meni čini.
Nokia N95 na crnjaka košta 3500-4000kn (s garancijom).
Prednost Nokie N95 je u tome što je 3u1 (digitalac, GPS i mobilni).
Ovako bi morala kupovati cca. digitalac 1500kn +mobitel 1500kn + GPS 2500kn, ali tko još nosi digitalac sa sobom?
Možda mi je loša logika, ali s Nokiom ima sve i još dođe jeftinije?
provjerit ću taj uređaj što mi preporučuješ.
Nemoj gledat tu Nokiu. To je dobar mobitel, ali jako skup. Kamera mu je bolja nego na večini drugih mobitela, ali je još uvijek dosta lošija nego na prosjećnom digitalnom fotoaparatu. Kupit taj uređaj zbog kamere nije baš pametno. Radije kupi taj HTC i fotoaparat (recimo Sony W80). Koštat će te malo više nego ta Nokia, ali će imat puno bolje uređaje....
Kak nije smartphone?
Ima windowse na sebi tako da možeš staviti dodatne aplikacije koje nisu pisane u javi, mobitel (čak i 3G, tj. podržava i HSDPA)... Jedino što mu fali je kamera, ali ionako kamere na mobitelima nisu za niš...
E sad si me zbunio i zakoplicirao.
ako je pocket pc onda može i asus koliko se meni čini.
Nije ni Asus loš, ali je onaj HTC bolji.... Eh, kad bi dobio veću Božičnicu....:D
Evo ti link pa pogledaj o tom HTC 3600
http://www.europe.htc.com/products/htcp3600.html
Blagajnica
17.12.2007., 20:24
Htjela bi ju dobiti, ali firma nam je u banani pa nista od toga.
vec proguglala i stroj je mrak, ali opet, fali mi mob, a dragi me ubija da mu kupim neki mobac. ovako mu uvalim stari, a sebi uzmem N95 i ubijem 4 muhe za malo novca (digitalac, mob, GPS, dragi).
vec proguglala i stroj je mrak, ali opet, fali mi mob, a dragi me ubija da mu kupim neki mobac. ovako mu uvalim stari, a sebi uzmem N95 i ubijem 4 muhe za malo novca (digitalac, mob, GPS, dragi).
Ma uzmi ti taj HTC. To ti je također i mob.... Jedino nema kameru. Al ta kamare na mobitelima ionako nije nešto. DObro dođe (onako, usput), ali nije nešto na što možeš računat ako ideš negdje (da ćeš njome slikat umjesto pravim fotoaparatom)... Kad sam išao u Ameriku, uzeo sam (osim mobitela s fotoaparatom) i poseban fotoaparat. Slike su neusporedivo bolje....
A dragog možeš obradovat i nekako drugačije....:mig:
Kak nije smartphone?
Ima windowse na sebi tako da možeš staviti dodatne aplikacije koje nisu pisane u javi, mobitel (čak i 3G, tj. podržava i HSDPA)... Jedino što mu fali je kamera, ali ionako kamere na mobitelima nisu za niš...
pogledaj na strani od htc-a hrvatska
imas podjelu na smartphone i ppc uredaje
http://htc.com.hr/html/proizvodi/proizvodi.html
pogledaj na strani od htc-a hrvatska
imas podjelu na smartphone i ppc uredaje
http://htc.com.hr/html/proizvodi/proizvodi.html
Dobro, riječ je o PDA phone uređaju.. Koja je razlika između takvom uređaja i smartphone-a?
U svakom slučaju nije riječ o ppc-u, što god napisali jer ppc nema telefon...
Blagajnica
18.12.2007., 14:39
Ipak sam odlučila Nokju N95 zbog gore navedenih razloga.
Da imam više love uzimala bi svaki uređaj posebno. ovako nemam mogućnosti.
blagajnica!
za kartu je najmanji problem, i mislim da je bolje ostaviti tih 600-1300kn u depu... trazi uredaj bez karte, kupis karticu prebacis aplikaciju i rokaj :))) (najmanji problem)
no ono kaj je mene bediralo kod sve u 1 je to sto npr mobitel stalno izvlacis iz depa, torbice ili sl, i s obzirom kakve sam srece...meni bi se to strgalo :( a opet ekran na ppc je dosta veci...
...a i nisam bas siguran da bi viagps radio na nokii jerbo kolko ja znam viagps je napravljen za os - windows mobile x! ima frend nokiu i koristi tomtom...ali HR je u njemu banana!
DAKLE dobro razmisli prije nego kupis..., ja bi ti radije preporucil da kupis odvojene uredaje, ili ako bas oces sve u 1 - mio701 !
pozdrav :)
drzim ti fige
opet ja!
mene je u konikomu u city centru asus a696 ispao 2500hrk, karte igo i viagps poskidao sam sa torrenta, i to je to ...
Blagajnica
20.12.2007., 09:05
Eh, sad si me zbunio. Već sam se bila odlučila za Nokju.
Meni je ono što se kaže Balkan najveća i najvažnija relacija. Nešto malo Europe do Austrije, Mađarske i to je to.
evo sad i mene!
nemrem ti odma odgovoriti jerbo imam posla za popi...t, jurim okolo ko lud..., sad jos posebno radi bozica i to! ... ja te stvarno ne zelim zbuniti, vec zelim da si kupis nekaj kaj ce ti sluziti, i da budes zadovoljna:)
nemoj nikud previse zuriti... kupnju moras obaviti hladne glave!!!!
dakle, ponovo sve na papir :) pa zbroji, oduzmi itd... hehe
sretno
e jos jedna informacija! hehe
frendica je uzela za bozic svom muzu asus a686 u konikomu za 2soma hrk. to je malo slabiji model, ali sve ima ko i moj... :)
pozdrav
sonny_83
23.12.2007., 19:37
koristim uredja koji radi na Windows CE Core 5.0
i koristi viaGPS Cardinale 2.3 HR + EU!
zanima me dali je moguce stavit iGO na te win ce??
moguce, samo moras otkljucat taj uredaj, tj da dobijes izbornik ko kad na kompu udes na desktop pa da biras koji ces program pokrenut
1142007
04.01.2008., 09:45
kuoio sam vivax viaGPS 350 i sad ne kužim jednu opciju (ne pomažu mi ni šture upute) :
ne kuzim onu opciju kad odaberem rutu : npr :
polazište : HNK ZG, cilj TBJ ZG.
I sad imam opciju s crno-bjelom zastavicom i desnom strelicom.Što će se dogoditi ako to odaberem?
predpostavljam da ce me navoditi uzevši u obzir moj gps položaj.ali slicnu opciju imam kad odaberem neki od mojih odabira ili adrese pa stisnem go, meni je to isto ali valjd ima razlika.pls. za help.i ak nije problem objasnite mi na primjeru.
moguce, samo moras otkljucat taj uredaj, tj da dobijes izbornik ko kad na kompu udes na desktop pa da biras koji ces program pokrenut
Na internetu su upute kako otkljućat vivax 350 i ja sam svoj otkljućao.A sad ako stavim igo što se dobiva s tim? Jer ja bi htjeo staviti neku nautičku mapu za jadran znači da ima more prvenstveno bluechart ako može ili spojiti s laptopom samo da služi kao običan prijemnik jer se može to?
kuoio sam vivax viaGPS 350 i sad ne kužim jednu opciju (ne pomažu mi ni šture upute) :
ne kuzim onu opciju kad odaberem rutu : npr :
polazište : HNK ZG, cilj TBJ ZG.
I sad imam opciju s crno-bjelom zastavicom i desnom strelicom.Što će se dogoditi ako to odaberem?
predpostavljam da ce me navoditi uzevši u obzir moj gps položaj.ali slicnu opciju imam kad odaberem neki od mojih odabira ili adrese pa stisnem go, meni je to isto ali valjd ima razlika.pls. za help.i ak nije problem objasnite mi na primjeru.
mozda ti to sam racuna rutu,koliko ima km do tamo i koliko ti vremenski treba?
ja na svom imam tu opciju pa nagadjam (mio c320 sa viagps-om)
Jer zna netko onda odgovor na moje pitanje.Znači koji software da stavim da mogu staviti kartu jadrana bilo koju?
Ljudi molim pomoć!
imam black berry 8300 zanima me dali ga mogu koristiti kao GPS i na koji način.
lp,
Ljudi molim pomoć!
imam black berry 8300 zanima me dali ga mogu koristiti kao GPS i na koji način. Što bih još morao kupiti a što mogu skinuti sa net-a?
lp,
Ljudi molim pomoć!
imam black berry 8300 zanima me dali ga mogu koristiti kao GPS i na koji način. Što bih još morao kupiti a što mogu skinuti sa net-a?
lp,
Ljudi molim pomoć!
Imam black berry 8300 zanima me dali ga mogu koristiti kao GPS i na koji način. Što bih još morao kupiti a što mogu skinuti sa net-a?
:(
grinch-vz
25.01.2008., 22:49
molio bih nekoga tko ima upute i file za otključavanje vivaxa da me kontaktira na mail jako bi mu bil zahvalan i spremn se odužiti jer mi je jako hitno.
[email protected]
steckdose
15.03.2008., 10:41
Dali postoji ikakva šansa da stari PALM m100 postane gps,odnosno auto navigator, ako ne gps onda barem da mi služi kao čitač karte (nešto kao google maps)?
ako da nek mi netko molim vas opiše postupak u tanane...
marioxp
16.03.2008., 11:48
Jer zna netko onda odgovor na moje pitanje.Znači koji software da stavim da mogu staviti kartu jadrana bilo koju?
Meni su objasnili da je to najbolje napraviti s Oziexplorerom moras njega instalirati na komp i na uredjaj onda skines kartu ili skeniras, te ju kalibriras na kompu sa Ozijem vidi tutorial na youtube, tako dobijes map file koji zajedno sa kartom otvoris na uredjaju.
Na avijacijabezgranica imaju nauticke karte samo sto one nisu kalibrirane, tako da ih moras sam kalibrirati.
Ja jos nisam uspio staviti oziexplorer na mio c320 jer mi javlja: "this is not valid application for windows ce" i ne znam u cemu je problem iako drugim ljudima je uspjelo ga instalirati!
Sad vidjela da u Metrou ima GPS navigacija TOm TOM one XL T. L+Kupujem nešt takvog (za auto) i piše da ima karte Hrvatske, Slovenije, Austrije, ... ali nema BiH i SRbije. Tamo znam poslovno putovati.
Da li se mogu gdje te karte free skinuti te da li sam uređaj vrijedi tih novaca (cca 2200 kn).
Da li se može skinuti gdje karta za cijelu Europu besplatno za taj uređaj te da li ima tko iskustva s tim navigatorima?
Puno Vam hvala!!
To da kupiš pa krekaš nije baš riješenje,imaš navigacije u Hr koje imaju i Bih karte,
inače ta navigacija TOM TOM je poluproizvod što se tiče Hr karte ,nema pola gradova
pola ulica,nema hrvatski meni i slično..inače Austrija je dobro pokrivena nema šta.
Primjer imaš ulicu od 3 kilometra u nekom mejstu nema kućnih brojeva..nije
to baš ok.
Kupila sam TOMTOM.
Za sad sam zadovoljna jel sam vidjela da ima dobre karte Austrije i Italije a za Hrvatsku odlično pokriva velike gradove gdje je i potrebna navigacija ako prvi put dolaziš.
Sljedeče pitanje, ne nalazim nigdje na netu karte za Srbiju i BiH točnije za Beograd, Novi Sad i Sarajevo.
Taj TOMTOM koji imam ima u memoriji sve ove karte (svoju memoriju od 1GB). Da li ja mogu na SD karticu nasnimiti neke druge karte, krekat ih i ubaciti karticu samo u uređaj u da one rade na navigatoru.
Hvala na odgovoru!!
Nemože baš tako ,Karta je jedno a sofwer u uređaju je drugo,nije baš to idem ja pa skinem i ubacim
i to radi...inače Istok(bih i srbija) je samo po sebi jako loše pokriven dosadašnjim kartama.
Znači problem je loše karte tj pokrivenost a druga stvar je karta i krekiranje -imaš dva problema
Pozdrav
OK. Ali, jel se može gde na crnjaka nabiti karte za TomTom-a?
http://www.forum.hr/showthread.php?t=318881
2nd-to-none
05.06.2008., 15:29
Da li ko ima kakva iskustva sa Prestigio gps uređajima, koliko su pouzdani, i da li se mogu instalirat iGO ili viagps karte
Bob Floyd
06.06.2008., 09:39
prodajem auto navigaciju Tomtom,3. generacija,novo,zapakirano,za sad ima karte za 7 drzava pri cemu i za hrvatsku.cijena 900 kn
prodajem auto navigaciju Tomtom,3. generacija,novo,zapakirano,za sad ima karte za 7 drzava pri cemu i za hrvatsku.cijena 900 kn
Koji model?
kupio sam auto navigaciu mio c220 sa ugradjenom kartom hrvatske i europe, pa sam se nadao da ce na toj karti biti kompletna karta BiH alim samo imaju neke glavne prometnice... znali netko kako bih mogao skinuti kartu BiH sa interneta i prebacit je na GPS da radi...
pozzz
alter ego blagajnice
12.07.2008., 14:15
namjeravam kupiti auto-navigaciju i u fazi sam informiranja.
zanimaju me dva proizvoda.
Vivax 350 i Mio 200.
razlika u cijeni je 350kn.
trebala bi apsolutno sve što se može staviti unutra: Eu + jadranska regija + Turska.
koliko je zahtjevno ubacivanje karata?
Koliko košta memorijska kartica i koliko je memorije potrebno da sve stane na nju?
P.S. unaprijed hvala.
kupio sam auto navigaciu mio c220 sa ugradjenom kartom hrvatske i europe, pa sam se nadao da ce na toj karti biti kompletna karta BiH alim samo imaju neke glavne prometnice... znali netko kako bih mogao skinuti kartu BiH sa interneta i prebacit je na GPS da radi...
ja sam gledao u tomyiu u zg. tu vivax navigaciju i košta 999 kn. pa me zanim isplati li se uzeti treba mi hrvatska, njemačka, italija i češka. ili postoji možda neka druga da nije skupa a da se isplati uzeti. hvala.
sridnjastrana
24.10.2009., 23:21
Mislim se kupiti neku jeftiniju navigaciju, točnije između
Vivax Via GPS 350 + Cardinale 3.0 Europa ili Mio MOOV 200 Adria Tour.
Ne putujem često, a kad odem putujem po RH, točnije Zg, Rijeci. Europske karte bi mi dobrodošle ako zalutam u inozemstvo (Sloveniju, Italiju, Austriju, Njemačku. Mogu li se ove dvije nadograđivati crackiranim verzijama za Europu i RH. Mogu li se updatati?
Koju kupiti? Obe su po 799kn
=cro= cop
01.06.2010., 18:52
Evo ja se pridruzujem pitanjima koju navigaciju uzet. Planiram to pokloniti nekome.
Malo sam gledao po netu i nekako mi se najvise dojmila PND MIO MOOV M400 Central Europe cijena je 920 KN.
Sada me zanima ima li tko kakva iskustav i znanja pa da mi predlozi nesta bolje za te novce?
Ajmo reci da je bilo kakav savjet dobrodosao.
cvelfer
30.08.2010., 22:08
MIO Spirit v505 DVB-T Navi ,super makina ,proguta svaki soft , sa UNLOCK od Harrya , kosta ca;150 € , ali isplati se investirati , nije reklama za mio !
ovo sve ide na njega !
MIO Spirit V505 mit DVB-T
(WINCE 6.0, TMC, Auflösung 480x272er, Prozessor 600Mhz, 128 MB RAM, 2GB interner Speicher, microSHDC bis 32GB, getestet mit 16GB DVB-T Fernseher)
Bei allen gelisteten Navi-Progs, wo TTS zur Auswahl steht, funzt auch TTS.
McGuider
SygicDrive (alle PNA-Versionen inkl. Truck)
GoPal 4-5
Auto Mapa 5.5.1 - 6.6
MapaMap
MapTrip
Mio Map 2008
Mio Map v3.3
Mio Spirit 2009
Mio Spirit Navman (TMC)
Gamba Truck für Mio v505TV (TMC)
Smart2go
Destinator alle
TomTom 7
iGO alle
iGO Amigo
iGO Primo
iGO Becker
Navigon Mobile Navigator - alle PNA-Version bis zur aktuellen Navigon Premium 7.6.3 Truck
Mireo via GPS 3.0 Black - 3.1 (TMC)
NDrive (alle PNA-Versionen)
Pocket Navigator 9 Truck v.9.0.39
Falk Navigator
Papago X3 bis X5
Navitel Navigator
Autosputnik Europa
i jos na kraju , jako je vazno ; sto vise softvera na SDHC-karti da karta bude (clas 6-8 ili 10 ovisno o velicini SDHC-Karte (4,8,16 ili 32 Gb)
girling
01.09.2010., 12:42
novi sam u ovom dijelu tehnike, pa me zanima IDE LI U GARMIN IGO KARTE?
možda nešto ne kužim, pa molim ispravak.
hvala.
cvelfer
01.09.2010., 18:48
na Garmin hardwer neradi WIN CE jer Garmin ima osobni (extra) sistem navigacije ,
pozz
girling
06.09.2010., 13:38
radi se p Garmin nuvi navigaciji. Gdje da nađem u istoj kada su unešene zadnji put karte i koliko su aktualne? :ne zna:
cvelfer
14.09.2010., 19:24
imas PN
novi sam u ovom dijelu tehnike, pa me zanima IDE LI U GARMIN IGO KARTE?
možda nešto ne kužim, pa molim ispravak.
hvala.
ne ide iGO u garmin, ali adria route je (bar po meni) super detaljna i precizna karta sto se tice hrvatske, skini novu 3.11 verziju (http://www.garmin.com.hr/userfiles/upload/files/maps/update/AdriaROUTE_3.11_CD_update.exe) sa navigo sistema, i instaliraj (http://www.forum.hr/showthread.php?p=25332522#post25332522)..ako vec imas starije verzije, one ce se samo apdejtati na novu, tako da nemoras nista brisat...
bok, novi sam član i da se razumijemo ne znam baš puno o navigacijama te vas molim zapomoć..
imam myguide navigaciju staru nekoliko godina i s njom sam dobio na sd kartici kartu hrvatske,bosne,srbije te zapadne europe, sve u svemu dovoljno koliko meni treba.imam hrvatski jezik i navođenje na hrvatskom, no međutim te karte su sada malo zastarjele pa bih ih nekako update ili zamjenio za nove...a ne znam kako,ni gdje ni nista..pa ako netko ima neki savjet za novije karte ili gdje mogu update napraviti bo bih mu zahvalan.
i drugo navigacija mi slabo prima signal...i moram cekati po pola sata kada ju upalim da dobijem signal..jel moguce kupiti neku dodatnu antenu (jer imam samo onu u navigaciji) ili nesto drugo treba??!
hvala
supergirl1
18.11.2010., 11:31
dečki, može pomoć...kupila bih mužu navigaciju, koju odabrati...gledam metro ima akciju garmin 1390T za 1598 kn, je li se to isplati...koja je najbolja do recimo 2000 kn, znate li kolika je carina ako ju naručim s neta...ima li koja dobra duša da mi pomogne :)
dak0001
18.11.2010., 13:32
dečki, može pomoć...kupila bih mužu navigaciju, koju odabrati...gledam metro ima akciju garmin 1390T za 1598 kn, je li se to isplati...koja je najbolja do recimo 2000 kn, znate li kolika je carina ako ju naručim s neta...ima li koja dobra duša da mi pomogne :)
imam vivaksa već 1,5 godinu i nikakvih problema, a najbolje karte imaju ... a nadogradnja je besplatna
više pogledaj na
http://www.gps4us.org/
pomoć - savjet, imam namjeru kupiti navigaciju ali malo znam o tome,ali kako se bliži božić moram brzo djelovati. treba mi cestovna navigacija za hrvatsku, sloveniju , austriju, italiju . koji brend daje najbolji omjer uloženo-dobiveno ?!
pomoć - savjet, imam namjeru kupiti navigaciju ali malo znam o tome,ali kako se bliži božić moram brzo djelovati. treba mi cestovna navigacija za hrvatsku, sloveniju , austriju, italiju . koji brend daje najbolji omjer uloženo-dobiveno ?!
Pomoglo bi da napišeš koliko se možeš protegnuti (novčano naravno:D)!
Pomoglo bi da napišeš koliko se možeš protegnuti (novčano naravno:D)!
imam namjeru potrošiti do 1500 kn. nadam se da se za te novce može neka pristojna navigacija kupiti ?!
imam namjeru potrošiti do 1500 kn. nadam se da se za te novce može neka pristojna navigacija kupiti ?!
Za te pare na ebay-možeš birat koju ćeš.
DraMaRi
03.03.2011., 21:43
Dobila sam uputu da pronađem navigaciju :D (za poklon) pa me zanima par stvari..
Jel potrebna posebno adria ruta ako navigacija vec ima kartu europe? Ono sto mi sigurno minimalno treba je hrvatska, italija i slovenija, a bilo bi pozeljno i ostale susjedne (i blize) zemlje..
Moram jos provjerit do koje cijene mogu ic ali sta bi mi od Garmina preporucili za oko nekih 1500 kn?
DraMaRi
04.03.2011., 11:54
Jel dobar izbor garmin nuvi 1350 (http://garmin.com.hr/Products/Details.aspx?productID=282&kultura=hr)? Ili je bolji 1390T (http://garmin.com.hr/Products/Details.aspx?productID=314&kultura=hr)?
Mislim da je ovaj prvi skroz ok za 1400 kn. Ovaj drugi ima dodatno bluetooth opciju i FM traffic - prijemnik stanja u prometu - sto se moze stavit i na ovaj prvi samo to nema vec ugrađeno..
Dakle sto vi kazete - jel ok 1350?
White Strike
19.07.2011., 10:42
molio bi preporuku za navigacijski uređaj koji ce me provest kroz bosnu, znaci sa detaljnim kartama hrvatske i bosne. želim mogucnost samostalnog kreiranja rute i da je sto precizniji u bosni. cijena naravno sto povoljnija.
TheSokol
20.10.2011., 12:24
imam garmina 205 s kartama starim 2 god
kako napravit update na karte iz 2011 god? dali se moze napravit update ili karte moram nove stavljat? googlam ali bez konkretne pomoci.
zlatorog
22.11.2011., 23:29
Pozdrav!
Nadam se da sam na dobrom mjestu postavio temu...
Znači, kupio bih auto navigaciju do 1500 kn. Najvjerojatnije bih uzeo garmin i da ima adria route, osim ako se ne da kupiti bez adria route pa da se naknadno nasnimi gore ako se može to tako?
Zanima me što bi bilo best buy, na što treba paziti, što se još tu može nadograđivati...
Ako se netko razumije u to da mi pomogne...
Hvala!
neno1966
23.11.2011., 13:39
Mislim da ćeš teško naći bez Adria route a naknadno možeš instalirati bilo što.
Ja bih svakako uzeo da ima lane assist a ostalo ovisi što ti treba, bluetooth, veći ekran...
sigdrag
23.11.2011., 13:43
garmin nuvi 50, 5 incha ekran, ispod 1.000,00 Kn, nema onih gluposti tipa mp3, divX, bluetoth....
neno1966
23.11.2011., 14:26
garmin nuvi 50, 5 incha ekran, ispod 1.000,00 Kn, nema onih gluposti tipa mp3, divX, bluetoth....
Koji to Garmin ima divx? :ne zna:
zlatorog
23.11.2011., 20:23
http://www.garmin.com.hr/Products/Products.aspx?category=417&kultura=hr
Ovdje se vidi da neke imaju AdriaRoute, a neke ne...
Dal se na te koje nemaju da naknadno instalirati AdriaRoute...
Na sve Garmine se da vrlo jednostavno instalirati adriarute. Ja sam npr instalirao na nekakvog Garmina za Kanadsko tržište kad mi je rođak došao u posjet ovdje.
VinkoCF
23.11.2011., 21:37
Moj prijedlog je da kupiš Garmin u kompletu sa Adria route na CD-u ili SD kartici, svejedno je. A Citi navigator kupiš posebno, jer ako ga dobiješ instaliranog onda nemožeš raditi besplatno update. Ovo je legalna solucija naravno. Ako ćemo pričati o piratstvu onda je to druga priča. Koji model? Ovisi koliko ti treba a najvažnije je da navigira.
A kako se to legalno updatira city navigator? Adria route je jedina karta koja se legalno besplatno updatira jednom kad ju kupiš. Kod City navigatora nema updatea nego se izdaju nove verzije koje treba opet posebno kupiti.
Jedino kaj ja mogu reći da NIKAD VIŠE ADRIA ROUTE !!!!!!!!!!
Vidim koristio si ju u Dalmaciji :) Živa lutrija je s one strane Velebita.
Ja ću reći - nikad više Garmin. To govno mi se debelo zamjerilo i u Njemačkoj a pogotovo u GB. Na moju (ne)sreću to govno nije moje nego sam ga oba puta dobio sa rent-a-car-om. Karte od tekuće kalendarske godine su bile točne ko državna nam statistika. A tek popis restorana i ostalog - ne znaš jel bi se smijao ili plakao.
neno1966
24.11.2011., 08:37
Ja ću reći - nikad više Garmin. To govno mi se debelo zamjerilo i u Njemačkoj a pogotovo u GB. Na moju (ne)sreću to govno nije moje nego sam ga oba puta dobio sa rent-a-car-om. Karte od tekuće kalendarske godine su bile točne ko državna nam statistika. A tek popis restorana i ostalog - ne znaš jel bi se smijao ili plakao.
I što ti je tu kriv Garmin? :ne zna: Za neupdejtane karte kriv je onaj koji ti je gps iznajmio a reklamiranje restorana nije džabe tj. krivi su škrti vlasnici istih. Sve je samo u dobroj pripremi :kava:
I sa ovime se slažem, mislim da ni garmina više nebum uzimal. Sad sam zadnje uzel u Metrou Vivaxa za kamion i mogu reći da mi je za sad sasvim OK . Platil sam ga neku siću para a ima bolje karte i funkcije nego šugavi Garmin i još šugavija Adria Route koje sam usput receno naspram Vivaxa platil u suhom zlatu.
Nikad neću zaboravit kad me garmin u potrazi za jednim restoranom oko samobora otpeljao drito u vinograd. Istina, bila je tamo neka zarasla zemljana (čak ne niti makadam) cesta... Al nekak nebi tam prošao ni terencom. Al dobro, nije kriv garmin, karta je bila adria route. Inače sam zadovoljan s tim garminom, izvan HR dobro funkcionira. Sad ne znam točno koji je model, oko 1300 kn dođe (nedavno).
Danas pored smartphonea i nema previše smisla kupiti samo navigaciju. :ne zna:
Toma Sawyer
25.11.2011., 20:35
i uz to još možeš imati igo, navigon, tomtom na tom istom uređaju. :s
I wonder
25.11.2011., 21:48
a ak te netko nazove dok lutaš u tuđem gradu i tražiš ulicu?
onda odbaciš poziv ili staneš usred gužve dok ne završiš razgovor pa da ideš dalje?
VinkoCF
25.11.2011., 22:03
A kako se to legalno updatira city navigator? Adria route je jedina karta koja se legalno besplatno updatira jednom kad ju kupiš. Kod City navigatora nema updatea nego se izdaju nove verzije koje treba opet posebno kupiti.
Nisam expert ali sam mislio na Life Time licencu.
a ak te netko nazove dok lutaš u tuđem gradu i tražiš ulicu?
onda odbaciš poziv ili staneš usred gužve dok ne završiš razgovor pa da ideš dalje?
nikakav problem, pa navigacija i poziv mogu radit istovremeno. javis se, poziv ti se prebaci na hands free (ako ga imas), a navigacija nastavlja raditi. ako nemas handsfree, stavis mob na uho, a navigacija ce ti svejedno u pozadini "reci" npr. skrenite desno za 100m, ili sl.
isto tako mozes istovremeno pustat i glazbu s moba i koristit navigaciju. u trenutku kad navigacija "progovori", ton glazbe se smanji, navigacija veli svoje, i nakon toga nastavi mjuza.. (ok, nitko u autu ne pusta glazbu s moba, ali govorim samo za primjer)
i da, definitvno, Navigon na iphonu pojede i garmin i adriaroute za dorucak..
isprobano vise puta, i ovaj garmin naspram navigona izgleda zastarjelo. (los 3D prikaz, ili ga uopce nema) pokrivenost ne treba ni usporedivati, na navigon je ucrtana ulica u svakom zabacenom selu, dok je s adriaroute lutrija. re-route takoder brzi i bolji na navigonu. POI odlicno pokriven, i lako ih se ubaci u vec zacrtanu rutu sa svega par klika.
Navigon postoji i za android, al ja buduci da sam ga ja koristio sa iphonom, ne mogu reci da li isto funkcionira sa drugim uredajima, ili ne..:ne zna:
neno1966
26.11.2011., 09:06
nikakav problem, pa navigacija i poziv mogu radit istovremeno. javis se, poziv ti se prebaci na hands free (ako ga imas), a navigacija nastavlja raditi. ako nemas handsfree, stavis mob na uho, a navigacija ce ti svejedno u pozadini "reci" npr. skrenite desno za 100m, ili sl.
isto tako mozes istovremeno pustat i glazbu s moba i koristit navigaciju. u trenutku kad navigacija "progovori", ton glazbe se smanji, navigacija veli svoje, i nakon toga nastavi mjuza.. (ok, nitko u autu ne pusta glazbu s moba, ali govorim samo za primjer)
i da, definitvno, Navigon na iphonu pojede i garmin i adriaroute za dorucak..
isprobano vise puta, i ovaj garmin naspram navigona izgleda zastarjelo. (los 3D prikaz, ili ga uopce nema) pokrivenost ne treba ni usporedivati, na navigon je ucrtana ulica u svakom zabacenom selu, dok je s adriaroute lutrija. re-route takoder brzi i bolji na navigonu. POI odlicno pokriven, i lako ih se ubaci u vec zacrtanu rutu sa svega par klika.
Navigon postoji i za android, al ja buduci da sam ga ja koristio sa iphonom, ne mogu reci da li isto funkcionira sa drugim uredajima, ili ne..:ne zna:
Smeta ti loš 3D prikaz kod konkurencije ali zato dovoljno ti je da ti iphone govori na uho?! :misli:
Neno jesi ti kad koristio neku navigaciju na androidu, symbianu ili sl? Pa radi kao i standardna navigacija. Normalno se čuje i sve. Imam i Garmina i garmina na mobitelu i neko čudo s IGO . Skoro pa mi je najkorisniji mobitel. Em ga lako ponesem sa sobom em mi je koliko puta brže samo upaliti na mobitelu softver nego slagati stalak i sve za ovu navigaciju na šajbu a glupo mi ju je stalno imati gore. Ok kad se pripremim za put pa metnem gore sve, ali ovaj kad mi treba na brzaka neka nepoznata adresa što i je najčešće mobitel je prvi.
E da. I Garmin i adriaroute su zbilja u zadnjih par godina pali s kvalitetom karata da je to strašno. Razmišljam čak da probam garmina koliko me je izj... na nekim mjestima.
I wonder
26.11.2011., 10:39
u najmanju ruku nespretno.
to je jedan od razloga zašto je iGo većini najbolja navigacija; prikaz ulica i skretanja koji je najbolje riješen i ostavlja najmanje nedoumica. svi drugi se mogu sakriti iza toga.
a ako držim telefon na uhu, onda ne mogu gledati ekran.
Neno jesi ti kad koristio neku navigaciju na androidu, symbianu ili sl? Pa radi kao i standardna navigacija. Normalno se čuje i sve. Imam i Garmina i garmina na mobitelu i neko čudo s IGO . Skoro pa mi je najkorisniji mobitel. Em ga lako ponesem sa sobom em mi je koliko puta brže samo upaliti na mobitelu softver nego slagati stalak i sve za ovu navigaciju na šajbu a glupo mi ju je stalno imati gore. Ok kad se pripremim za put pa metnem gore sve, ali ovaj kad mi treba na brzaka neka nepoznata adresa što i je najčešće mobitel je prvi.
za brzinske provjere normalno da je mobitel navigacija najbolja.
za nekoga tko ju stalno ima upaljenu i stalno ju upotrebljava u autu, baš i nije.
zar upaljena navigacija ne troši dodatno bateriju mobitela? kolko može tak izdržati, s obzirom da svim novim smartovima traju oko 1 dan.
Potpuno se slažem. Univerzalnost i nije uvijek prednost. Daleko je ugodnije i preglednije voziti po uređaju koji ima veći ekran nego „škiljiti“ na mali mobitelov! I nije mi jasno zašto Garmin? Zar ljudi nisu čuli za druge proizvođače navigacija osim Garmin-a?
neno1966
26.11.2011., 10:58
Imam na symbianu ali kao vozač ju nikad nisam upalio (par puta kao pješak) a ako je to praktično :504: Ako nemaš nosač mobitel ti bježi po armaturi, baterija se isprazni do susjednog sela...
Jasno ovisi za što ti treba, ja nemam baš potrebe za nekom adresom na brzaka a za duži put najprije sve isplaniram na kompjuteru i uploudam na uređaj i za to je Garmin zakon. Više znači (barem meni) da kartu mogu otvoriti na kompu nego svi 3d prikazi ovoga svijeta.
Koristio sam navigaciu na Nokiji 5800 od Zagreba do Zaboka (tj. do jednog sela kraj Zaboka kojeg je izvrsno našla) i nazad do Petrinje i još mi je ostalo baterije.
Smeta ti loš 3D prikaz kod konkurencije ali zato dovoljno ti je da ti iphone govori na uho?! :misli:
ocito nisi shvatio o cemu pricam. ..
napisao sam da ce ti reci na uho, ukoliko te netko zvao, a ti si koristio navigaciju, i odlucio se javit (i ne koristis handsfree). inace ti govori na zvucnik, a mob ti je na nosacu kao i normalna navigacija...:kava:
ako nisi imao prilike vidjeti kako funkcionira, imas na youtubeu milijun filmica, pa škicni. evo dva primjera: link1 (http://www.youtube.com/watch?v=bo84K678Rbc) link2 (http://www.youtube.com/watch?v=T7kmwXDHSjQ)
Potpuno se slažem. Univerzalnost i nije uvijek prednost. Daleko je ugodnije i preglednije voziti po uređaju koji ima veći ekran nego „škiljiti“ na mali mobitelov! I nije mi jasno zašto Garmin? Zar ljudi nisu čuli za druge proizvođače navigacija osim Garmin-a?
i nisi bas upoznat sa smartphonovima novije generacije. :rolleyes: pa manje vise svi noviji startaju sa min. 3.5'', isto kao i garmin starta na 3.5'', tj. ovi skuplji garmini imaju 4.3'', ili eventualno 5'' - top modeli.
samsung S2 npr ima 4.5'', htc sensation 4.3'', iphone 3.5''
ali zaboravio si na rezoluciju koja je na mobitelima neusporedivo bolja, isto kao i touch.
i prije ces skiljiti na losijoj rezoluciji na nekoj navigaciji, nego na smartphonu.:p
u najmanju ruku nespretno.
to je jedan od razloga zašto je iGo većini najbolja navigacija; prikaz ulica i skretanja koji je najbolje riješen i ostavlja najmanje nedoumica. svi drugi se mogu sakriti iza toga.
a ako držim telefon na uhu, onda ne mogu gledati ekran.
za brzinske provjere normalno da je mobitel navigacija najbolja.
za nekoga tko ju stalno ima upaljenu i stalno ju upotrebljava u autu, baš i nije.
zar upaljena navigacija ne troši dodatno bateriju mobitela? kolko može tak izdržati, s obzirom da svim novim smartovima traju oko 1 dan.
pa ako je cesto u autu, za pretpostaviti je da ima neki handsfree, uostalom zakonom je zabranjeno pricat na mob tijekom voznje (bez hansfreea) tako da diskusija oko toga zavrsava..
istina je da trosi puno, al univerzalni usb punjac koji se umetne u upaljac u autu stoji svega 20-ak kn, tako da ne vidim problem..:ne zna:
ibanez86
16.07.2012., 22:48
pozdrav ekipa,može preporuka koju da (auto)navigaciju kupim,treba mi za posao,isključivo za zagreb i zagrebačku županiju,limit do 1000kn?
pozdrav ekipa,može preporuka koju da (auto)navigaciju kupim,treba mi za posao,isključivo za zagreb i zagrebačku županiju,limit do 1000kn?
http://www.protis.hr/products/details/gps-uredaj-vivax-navigation-stl500i-hr-bih/47120
Imam vivax 350 (prošla generacija) služi me i dan danas. Možeš ga otključat kasnije kad se želiš pozabaviti, besplatni updejti karte
ibanez86
16.07.2012., 23:17
ok,znači dobro funkcionira po zagrebu i okolici,da me ne odvede na kriva odredišta?a za druge države me nezanima bar zasad
pozdrav ekipa,može preporuka koju da navigaciju kupim,treba mi za posao,isključivo za zagreb i zagrebačku županiju,limit do 1000kn?
Imam ti je Goclever t72, imaš TV navigaciju i internet, 7" ekran... 950 kn
ok,znači dobro funkcionira po zagrebu i okolici,da me ne odvede na kriva odredišta?a za druge države me nezanima bar zasad
Za Hrvatsku ti je Mireo najbolji, bez konkurencije
evo imaš TomTom na akciji u tokiću (http://www.lociraj-popust.com/default.aspx?pid=1411) za 799 kn...kažu da je to najprodavanija autonavigacija u europi
vanelic
18.07.2012., 07:25
Bok ljudi!
Ima li tko iskustva s GPS Navman F45 Dont Panic uređajem? Vidim da ga u Mikronisu ima za smješno male pare pa me zanima....
Tnx.
neno1966
18.07.2012., 08:13
Bok ljudi!
Ima li tko iskustva s GPS Navman F45 Dont Panic uređajem? Vidim da ga u Mikronisu ima za smješno male pare pa me zanima....
Tnx.
Ako ti treba za turistička putovanja (pretpostavljam :D) uzmi nešto od Garmina, em pokriva više "trećih" zemalja i ono najvažnije možeš karte otvoriti na kompjuteru.
vanelic
01.08.2012., 23:25
Ako ti treba za turistička putovanja (pretpostavljam :D) uzmi nešto od Garmina, em pokriva više "trećih" zemalja i ono najvažnije možeš karte otvoriti na kompjuteru.
Gledam Garmin 40 i vidim da piše Centralna Europa+Adriaroute. Koje zemlje spadaju kod Garmina u Centralnu Europu? Tražim na netu, ali nigdje ne nalazim tu informaciju...
neno1966
02.08.2012., 09:49
Gledam Garmin 40 i vidim da piše Centralna Europa+Adriaroute. Koje zemlje spadaju kod Garmina u Centralnu Europu? Tražim na netu, ali nigdje ne nalazim tu informaciju...
...od Španjolske na zapadu do Poljske na istoku... http://www.garmin.com.hr/Products/Details.aspx?productID=685&kultura=hr
btw. oko toga se ne moraš brinuti, svega ima i hm onako...:D
Danas je najbolje uzeti neki android smartphone, em je praktičniji za nosit okolo, em je jednostavnije mijenjati programe za navigaciju i karte, da ne govorimo o ostalim mogućnostima...
Usput, što se pokrivenosti tiče, to što navigacija deklarativno pokriva neko područje ne znači da je i u praksi karta dobra, mnoge navigacije imaju loše i manjkave karte istočno europskih zemalja, čak i Hrvatske... (i Garmin je prije 2 godine imao ne baš najbolju kartu, ne znam kako je danas stanje kod njih)...
Danny Z.
02.08.2012., 16:51
Ma spartphone vraga. Imam ja Copilot na zamzungu. Ok je to za povremeno, ali ako neko stvarno treba navigaciju onda bolje odvojeno. S tim da ja imam i auto nosač i auto punjač. Meni najveći minus je kaj je premala. Znači trebao bi neki veći mobitel, a to mi je onda preveliko, smeta mi u džepu. I ja bi trebao preporuku, može i do 1500kn, ali normalno, što manje to bolje. Bitan je i adriaroute ali i Europa. Koja je najbolja, najbrža, da se baš ne blesira? Brat ima garmina i ok je, ali nekad se zna zbuniti.
frANZi50
02.08.2012., 16:56
Garmin ima katastrofalne karte, prije mjesec dana smo išli u Austriju, dan prije stavljene su najnovije karte i opet je izbacivao nebuloze, nepostojeće ulice i sl. Svaki put sam s garminom negdje pogriješio.
vanelic
02.08.2012., 21:58
Uzeo danas Garmin nuvi 2405 s CE i Adriaroute kartama. :)
Elipso - 1149kn
I btw imam i gps na iphoneu, ali sam za auto htio imati zasebno.
Danny Z.
03.08.2012., 09:58
Ajde ga malo istestiraj pa javi dojmove. Mogo bi i ja tak nešto.
Ma spartphone vraga. Imam ja Copilot na zamzungu. Ok je to za povremeno, ali ako neko stvarno treba navigaciju onda bolje odvojeno. S tim da ja imam i auto nosač i auto punjač. Meni najveći minus je kaj je premala. Znači trebao bi neki veći mobitel, a to mi je onda preveliko, smeta mi u džepu. I ja bi trebao preporuku, može i do 1500kn, ali normalno, što manje to bolje. Bitan je i adriaroute ali i Europa. Koja je najbolja, najbrža, da se baš ne blesira? Brat ima garmina i ok je, ali nekad se zna zbuniti.
Ja imam HTC Desire što i nije nešto prevelik mob (3,7" ekran) pa mi je čisto dovoljne veličine za navigaciju, mogao bi biti i manji, nije problem :ne zna:
Najveća je prednost vrlo lako mijenjanje karte i aplikacija za navigaciju, a i multifunkcionalnost za putovanja da se ne nosi 30 uređaja :D
Mene je spasio po Albaniji i Makedoniji prošle godine, za neke zemlje niti nema dobrih GPS karti bez obzira na to čije su pa i tu smartphone ima veliku prednost sa google mapsom i sličnim servisima koji omogućavaju skidanje karte nekog područja za offline upotrebu.
Ako netko želi veći ekran, po meni je bolje zbog širih mogućnosti uzeti neki jeftinjak Kinez mini android tablet nego samo navigaciju, ali nemam ja ništa protiv tko preferira samo navigaciju valjda ima svoje razloge. :top:
vanelic
03.08.2012., 23:34
Da javim prve dojmove s Garminom nuvi 2405:
Jučer i danas ujutro vožnja po Zagrebu, danas popodne po Zagorju.
Uglavnom, u gradu je malo prespor i ako fulaš skretanje, primijetio sam da mu treba neko vrijeme da ponovno iskalkulira putanju. Što se tiče van grada, stavio mu danas opciju ekološki+izbjegavaj autocestu i pristojno me doveo od Zagreba preko Zaprešića, Stubice do Terma Jezerčica. U povratku mi je priredio iznenađenje i odveo me sa zagorske strane skroz do Sljemena i onda zagrebačkom stranom dolje za Zagreb :D Ajde, popili gore kavu, ispuhao svog novog Dustera i dolje doma :D
vanelic
19.08.2012., 09:04
Još malo dojmova:
Jučer zapalio od Zagreba do Cresa i sve ok do izlaska s autoceste. Ali onda jednostavno nikako da izračuna putanju preko krčkog mosta. "Đurđica" se totalno zablesirala. Non stop me usmjeravala na polukružno okretanje. Uglavnom, kao da krčki most uopće ne postoji. A jedino u postavkama što sam stavio je da izbjegava makadam! :D
Ufff, na kraju sam "Đurđici" dao otkaz i polako preko mosta i do trajekta.
Na Cresu vjerovali ili ne, savršeno radi :D
flowchart
03.04.2013., 15:46
Molio bi kolege forumaše pomoć oko kupnje prve auto navigacije. totalni sam laik pa ne bi htio da me netko namagarči.
Imao sam prilike nekoliko puta voziti Lagunu s tvorničkom TomTom navigacijom i to je radilo bezprijekorno.
Jesu li ove iz dućana iste kao i tvorničke što se tiče pokrivenosti?
Limit je cca. 200 eura. Primarno bi se koristila po HR, SLO, SRB, MAK, ITA, AT i to je to.
Hvala.
Obično su bolje jer ih možeš direktno nadograđivati bez levačenja sa zastupnikom za vozilo.
flowchart
04.04.2013., 22:06
Molio bi kolege forumaše pomoć oko kupnje prve auto navigacije. totalni sam laik pa ne bi htio da me netko namagarči.
Imao sam prilike nekoliko puta voziti Lagunu s tvorničkom TomTom navigacijom i to je radilo bezprijekorno.
Jesu li ove iz dućana iste kao i tvorničke što se tiče pokrivenosti?
Limit je cca. 200 eura. Primarno bi se koristila po HR, SLO, SRB, MAK, ITA, AT i to je to.
Hvala.
suma-sumarum, surfajući webom suzio sam izbor navigacija.
Garmin: http://www.garmin.com.hr/Products/Details.aspx?productID=768&kultura=hr
Mio: http://eu.mio.com/en_eu/mio-spirit-697-lm_overview-features.htm
TomTOm: https://shop.hak.hr/pd/1115/gid/1112/TomTom-Start-25-Europa.wshtml
Kupovao bih najvjerojatnije preko HAK-ovog web shopa i trebam ju imati osposobljenu s kartama do ponedjeljka.
Je li koji od ovih modela bolji u odnosu na ostale? Za sada jedino Garmin ima uključene ex-YU karte dok bi kod ostalih trebao nadodati.
Ima li netko iskustva s nekom od ovih navigacija i koji bi bio prvi izbor.
Moj mobilni TomTom star 5 godina ima HR karte, isto tako original tvornički TomTom iz Megana.
Jedino su u HR sela ograničena, večinom je samo glavna cesta prikazana na karti. Veča mjesta i gradovi su potpuni.
flowchart
05.04.2013., 00:14
Moj mobilni TomTom star 5 godina ima HR karte, isto tako original tvornički TomTom iz Megana.
Jedino su u HR sela ograničena, večinom je samo glavna cesta prikazana na karti. Veča mjesta i gradovi su potpuni.
Pretpostavljam da je kod svih ovih modela navigacija EU kartografija pokrivena blizu 100%.
Jedino me sada kopka koji od njih ima detaljniju ex-YU pokrivenost. Bilo uključeno u paket bilo naknadno instalirano. :ne zna:
neno1966
05.04.2013., 12:26
Pretpostavljam da je kod svih ovih modela navigacija EU kartografija pokrivena blizu 100%.
Jedino me sada kopka koji od njih ima detaljniju ex-YU pokrivenost. Bilo uključeno u paket bilo naknadno instalirano. :ne zna:
Za što ti navigacija uopće treba? :ne zna: Garmin ima jednu veliku prednost (meni je to jako važno) jer iste karte možeš otvoriti i na kompu.
flowchart
05.04.2013., 14:00
za navigiranje kada autom idem negdje gdje nisam do tada bio.
konkretno, u ponedjeljak ili utorak moram u Beč a pojma nemam kako doći do lokacije koju trebam. Zapravo nađem ja to na Google maps ali tko će zapamtiti/zapisati sva skretanja i sl.
Kasnije će mi što zbog poslovnih što zbog privatnih potreba služiti po ex-YU zemljama
neno1966
05.04.2013., 14:11
Pa za takve situacije gdje znaš unaprijed gdje moraš ići Garmin je u ogromnoj prednosti. Jer ponekad ti se može desiti da npr. moraš ići u hotel na adresi "turističko naselje bb".
Pozdrav,
Nov sam ovdje ...
Trebam kupiti navigaciju za auto i dvojim se što uzeti. Posjedujem GoClever i po pitanju točnosti nisam nikad imao problema s njime osim što nema kartu Europe i dijelova ex Yu. Dodirni zaslon nije baš točan i zeza me kontakt kojeg sam popravio ali opet ...
Sad si razmišljam što kupiti ?!?
Čitao sam Vaše postove i bio stvarno u dilemi jer sam birao između TomTom.a i Garmina ... i neznam što me odvuklo ili nagnulo na TomTom i tako sam na probu uzeo TomTom Start 25Europe i mogu reći da kartografija slaba, barem u usporedbi s GOClever.om starim 4 godine, ostalo je u redu, točnost i dodirni ekran OK ... barem u usporedbi s GoCleverom.
Sad sam u nekoj dilemi ... da li nisam skinuo sve karte koje se skidaju ( mada sam siguran 100% da jesam ) ili je TomTom tako loše pokriven ?!? Trebam vratiti ili ga platiti. Sad kakva je kartografija kod Garmina to ne znam jer se ranije nisam interesirao. Pretpostavljam da su obje marke vrhunski ... sučelja ... samo me muči kartografija ?!? ... Europa, HR i ostatak ex Yu.
Pozdrav svima.
Drago_Gervais
12.04.2013., 09:32
Pozdrav,
Nov sam ovdje ...
Trebam kupiti navigaciju za auto i dvojim se što uzeti. Posjedujem GoClever i po pitanju točnosti nisam nikad imao problema s njime osim što nema kartu Europe i dijelova ex Yu. Dodirni zaslon nije baš točan i zeza me kontakt kojeg sam popravio ali opet ...
Sad si razmišljam što kupiti ?!?
Čitao sam Vaše postove i bio stvarno u dilemi jer sam birao između TomTom.a i Garmina ... i neznam što me odvuklo ili nagnulo na TomTom i tako sam na probu uzeo TomTom Start 25Europe i mogu reći da kartografija slaba, barem u usporedbi s GOClever.om starim 4 godine, ostalo je u redu, točnost i dodirni ekran OK ... barem u usporedbi s GoCleverom.
Sad sam u nekoj dilemi ... da li nisam skinuo sve karte koje se skidaju ( mada sam siguran 100% da jesam ) ili je TomTom tako loše pokriven ?!? Trebam vratiti ili ga platiti. Sad kakva je kartografija kod Garmina to ne znam jer se ranije nisam interesirao. Pretpostavljam da su obje marke vrhunski ... sučelja ... samo me muči kartografija ?!? ... Europa, HR i ostatak ex Yu.
Pozdrav svima.
Ovdje imaš za TomTom modele koji se prodaju u Hrvatskoj
http://www.tomtom.com/hr_hr/products/?WT.Click_Link=top_nav
Klikneš na model koji te zanima, pa na maps.
Ovdje imaš za TomTom modele koji se prodaju u Hrvatskoj
http://www.tomtom.com/hr_hr/products/?WT.Click_Link=top_nav
Klikneš na model koji te zanima, pa na maps.
Za sve modele kartografija je ista barem je tako piše ( nije ništa opširnije ), samo je razlika u mogučnosti samog modela.
Već sam napisao, TomTom prekriva sve gradove u HR, manja mjesta samo glavnu ulicu. Neka mjesta ne može naći. Ipak, moj TomTom je star skoro 5 godina. Možda se u međuvremenu šta promjenilo. Kartografija je takva, inače ima odličan prijem, uvijek 6-7 satelita.
Vidim da ovaj tvornički TomTom star pola godine nije ništa bolji što se koreografije tiče. Meni se kod njega sviđaju funkcije, inače stvarno zna ponekad zezati.
Drago_Gervais
13.04.2013., 12:30
Već sam napisao, TomTom prekriva sve gradove u HR, manja mjesta samo glavnu ulicu. Neka mjesta ne može naći. Ipak, moj TomTom je star skoro 5 godina. Možda se u međuvremenu šta promjenilo. Kartografija je takva, inače ima odličan prijem, uvijek 6-7 satelita.
Vidim da ovaj tvornički TomTom star pola godine nije ništa bolji što se koreografije tiče. Meni se kod njega sviđaju funkcije, inače stvarno zna ponekad zezati.
Promijenilo se to što je Tokić prije mjesec dana postao generalni distributer za TomTom navigacije, te je odmah uvedena i detaljna kartografija Hrvatske. Prije je Hrvatska bila na, čini mi se, samo 62% pokrivenosti karte.
Pozdrav,
zanima me dal Garmin nuvi 2405 upozorava na kamere za snimanje brzine, a dal se može ubaciti ruta u njega koja je prethodno napravljena u MapSource-u?
insomnia78
29.07.2013., 20:28
Ljudi jel moze pomoc?
Treba mi neki link za skinuti adriarute, radi se o garmin nuvi 50 navigaciji.
Moze na pp ako krsimo pravila foruma
s' moje sokoćalo
neno1966
30.07.2013., 14:36
Adriaroute se skida sa službene stranice a ono dalje nije za forum :kava:
insomnia78
30.07.2013., 16:07
Moze mala pomoc u vidu linkova na pp:-)
s' moje sokoćalo
neno1966
30.07.2013., 18:13
Nadogradnja Adriaroute je javna: http://www.garmin.com.hr/Default.aspx?sifraStranica=234&kultura=hr
U biti to je cijela karta samo ju treba otključati.
insomnia78
30.07.2013., 19:21
I sad kljucno pitanje, cime je otkljucati:-)
s' moje sokoćalo
Da neotvaram novu temu, koja navi ima mogucnost live iscitavanja parametara motora nesto kao tajnoj menija na nekim klima uredja.
Koja navi pokazuje predjeni put, da ostavlja trag , gdje se mogu izcitati parametri brzine, nadmorske visine i sl. kao sto imam na uredjaju koji koristim na biciklu.
Sve sam to vidio na Garminim uredjajima ali neupisa oznaku
neno1966
02.08.2013., 07:57
Misliš na ovo: https://buy.garmin.com/en-US/US/prod38354.html
Nije tu ništa "tajno", moraš imati interface, na linku piše na koje uređaje/aute ide.
Trag mislim da ostavljaju svi samo ne znam koje parametre bilježe. Ja to izvučem sa kompom ali meni je bitna samo ruta.
ex conn
07.08.2013., 22:09
ekipa,
dobio sam Garmin 1390, bez ikakvih karata ili uputa (nemam mikro SC sa kartom) pa ako može koja pomoć na PM gdje tražiti kartu i kako ubaciti i sl...
malo sam već tražio ali ništa - svi nude neku nadogradnju ako već imam mikro SD sa kartom...:ne zna:
Što god da kupovali, nemojte samo da ima Mireo kartu "dont panic" ta karta ne vrijedi ni L od lipe.
Koristim je većinom po HR, za van HR imam igo8 i igo primo koje su odlične.
Neki dan u ST, popizdio, ona jadna ne zna gdje je, pa se uzdao use i u svoje kljuse.
Primjera radi, idem od ZG do KA, starom KA, znači relacija samo ravno, ravno i ravno... Ali ona kod Draganića govori da skrenem lijevo, pa desno, pa opet desno, te lijevo kako bi opet došao na staru KA par sto metara niže.
Naravno ne slušam ju, pa mi tu gdje bi inače trebao izaći opet na staru KA govori da skrenem desno, pa se vračam opet prema ZG, da bi na onom dijelu gdje je ona prvo htjela skrenuti lijevo (Draganići)sad rekla da produžim ravno, presjećem staru KA, te me opet ispod Draganića dovela na istu. To su samo neki biseri te navigacije. U ST je potpuno, ali potpuno ne upotrebljiva, vodi u slijepe ulice, jednosmjerne, nešto bolja, ali sl. je situacija i u ZD.
Jučer bio u DU, pa se tamo pokazala u redu, nije me muljala. Uglavnom ne znam jel taj koji je radio, tj. programirao tu DP kartu bio pijan ili...:ne zna:
Pa što onda ne pređeš skros na IGO? Imaju nove karte Hrvatske u ovoj zadnjoj verziji europskih karata.
Pa što onda ne pređeš skros na IGO? Imaju nove karte Hrvatske u ovoj zadnjoj verziji europskih karata.
Igo su mi u kombiju i šoferu je potrebniji, a na ovoj mojoj goclever je 7" ekran, pa kad uključim igo pokazuje se na ekranu u skroz malom formatu, trebam se sa time pozabaviti. Većinom sa njom idem po HR, a manje više sve već znam, pa me ne može jako zahebati.
Igo mi najbolje radi na Vivax navigaciji.
Ma samo moraš pronaći onaj odgovarajući Ini file. Probaj na gps4us
Ma samo moraš pronaći onaj odgovarajući Ini file. Probaj na gps4us
Već sam to jedanput radil, pa sam nekaj kemijal, pa stavil primo..., pa je od onda tako ostalo. A sada mi se ne da sa tim zezati. Stvar je kaj je taj goclever tablet sa Androidom, znači ima sve, navigaciju, TV..., original dolazi sa tom nevaljalom Mireo DP, a kad instaliram igo za android onda je malo teško za pisati, em nema kapacitivni ekran, em je igo za android nekako sporiji u pisanju, no sama navigacija kad se sve upiše radi odlično.
Tako glede mene, proputoval sam puno, što u HR, što van HR i igo me je rijetko kada razočaral, svaka karta ima neke svoje muhe, ali igo ih ima najmanje, ovo ostalo kaj sam probal, bože sačuvaj...
I ja bi si moral nabaviti neku novu navigaciju jer je vivax već dota star, a ni sam ne znam koju, jer nisam baš u toku. Uglavnom mora na nju ići igo i ne smije se pregrijavati na suncu, što većina ovih novih radi. Vivax može ostati upaljena u zakljčanom auto na +40 i radi, dok se većina drugih ugasi, što je za dostave u ljetnim mjesecima koma.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.