|
|
03.11.2006., 17:17
|
|
Simpson, Homer Simpson
Registracija: Nov 2006.
|
Pomoć pri kupnji auto navigacije
htio bi da mi netko preporuči najbolju opciju za auto navigaciju - nekakav pda s gps-om do cca 4000kn u koji je uključena detaljna karta Hrvatske(iGO, AdriaRoute ili ViaGps) te karta Europe Destinator! ne mora biti sve uključeno ali u tom cijenovnom rangu. zanima me i koja je karta od ovih gore navedenih najbolja i koju mi je najpametnije uzeti - iGO sadrži još i BiH(koja mi je bitna), a AdriaRoute Sloveniju i BiH.
zanimaju me iskustva s ovim kartama i koja vam se čini najbolja

|
|
|
08.11.2006., 21:40
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2003.
|
Ja takodjer razmatram slicnu opciju. Mislim da cu kupiti P990 i imat cu GPS, PDA i telefon u jednom. Cijena je malo visa od 4 K kn (600 E), no mislim da se isplati.
|
|
|
09.11.2006., 01:52
|
|
Registrirani korisnik
|
Koristim Tom Tom na Nokii 6600 sa kartom za I europu i moram priznati da karta HR nije niti iz bliza toliko detaljna kao recimo Austrija ili Italija. Od ovih gore navedenih najbolja je iGO. Odlična aplikacija sa brdo opcija, detaljna i pregledna karta.
Na P990 neces moci koristiti ove aplikacije jer one rade iskljucivo na Windows Mobile platformi od 2003 na dalje. P990 radi na Symbian OS-u tako da ti ostaje eventualno Tom Tom kao alternativa.
|
|
|
09.11.2006., 21:20
|
|
senjor member
Registracija: Nov 2002.
Lokacija: osjecki ured za istrazivanje ruda i gubljenje vremena
|
usput, jedno pitanje totalne neznalice po tom pitanju:
da li će iGO na pda-u izdavati i govornu navigaciju?
|
10.11.2006., 01:25
|
|
Registrirani korisnik
|
Apsolutno! Imaš gotovo sve svijetske jezike i HR! Bez toga bi u nekim situacijama bio beskoristan.
|
|
|
11.11.2006., 00:16
|
|
Simpson, Homer Simpson
|
ja sam si mislio uzeti fujitsu siemens pocket loox n100 sa samsungovim procesorom od 300mhz-a uz koji ide karta navigator sa 37 zemalja te bi ja tu još dodao iGO.
druga opcija mi je pda mio p350 uz koji već dolazi viagps ali ja bi to pronijenio i stavio igo i destinator! ima samsung procesor od 400mhz
a zadnja opcija mi je street pilot c510 uz koji kao samo ide adria route.
PITANJA
1. jel ide igo u fujitsu siemens?
2. jel ide igo u p350?
3. koliko su bitni mhz-i i jel velika razilka u performansama 300 i 400 mhz-a?
4. jel može na street pilot ići destinator(od karata za europu), a što se tiče karte za RH jel može ići nešto drugo osim adriaroute-a(npr. igo)
5. jel može adriaroute ići i na druge uređaje osim garmina?
6. jel mi bolje uzeti čisti gps(street pilot c510) ili kombinaciju pda/gps koja ide preko windowsa te tako ima i niz drugih zanimljivih kombinacija?
7. koja je razlika između destinatora i navigatora(koristi se u fujitsu siemensu), naravno mislim na kvalitetu i potpunost karti)?
znam da je puno pitanja
unaprijed hvala
|
|
13.11.2006., 14:38
|
|
Kad nakucam 1000 odlazim
Registracija: Sep 2003.
|
Asus A636 sa ViaGps 1.5. za Hrvatsku. Sa interneta skines iGo sa kartama koje ti trebaju za ostale zemlje. (iGo za Hrvatsku super izgleda,ali karta je cista nebuloza)
|
|
|
13.11.2006., 19:22
|
|
senjor member
|
ja sam kupio neki jeftilen pda sa route 66 kartom gore (naravno hrvatske nema) i funkcionira savršeno.
sada bih htio pronaći neki programčić za hrvatsku te se spremam isprobati nekoliko prije nego se odlučim jednog kupiti...nisu baš jeftini. dakako po preporukama sa neta iGO je prvi izbor. skinuo sam ga...e sad, mene zanima kako se to instalira?
killahcro, sorry što koristim tvoj topic ali nekako mi se čini zgodnije da ovakva slična pitanja tj. odgovori, budu na jednom mjestu nego rasuta po podforumu
|
14.11.2006., 01:09
|
|
Registrirani korisnik
|
U subotu sam putovao na relaciji Zagreb - Opatija i Tom Tom se je blesirao tolko da sam ga na kraju iskljucio jer je bio potpuno beskoristan! 70% dionice starom cestom jednostavno nije prepoznaovao! Stvar je bila jednaka bez obzira da li je odabrana najbrza ili najkraca ruta. Ostao sam malo iznenaden jer gradske ulice pokazuje tocno u nekih 80% slucajeva koliko sam uspio primjetiti, a stara rijecka i karlovacka su dionice koje postoje jakoooo dugo u izvornom obilku. Da li je jos netko imao slicna iskustva na tom potezu?
|
|
|
14.11.2006., 10:38
|
|
Simpson, Homer Simpson
|
Quote:
SURLA kaže:
Asus A636 sa ViaGps 1.5. za Hrvatsku. Sa interneta skines iGo sa kartama koje ti trebaju za ostale zemlje. (iGo za Hrvatsku super izgleda,ali karta je cista nebuloza)
|
gdje i kako se to može skinuti, i nemoj mi reći pogledaj na google.com?
jel valja to kaj kad se skine?
kako se to instalira?
gdje se nabave kodeci?
jel posotji razlika između skinutog s neta i kupljenog u dćuanu(mislim na kvalitetu i kompletnost karte)?
|
|
14.11.2006., 10:41
|
|
Simpson, Homer Simpson
|
Quote:
SURLA kaže:
|
i još nešto, kak to da karta iGO ne valja za Hrvatsku?
kaj stvarno?
jer naime, vidio sam dosta ljudi koji ju hvale i preporučuju, ali ako to znaš iz prve ruke onda mi dosta znači tvoje iskustvo...
|
|
14.11.2006., 21:23
|
|
senjor member
|
Quote:
killahcro kaže:
gdje i kako se to može skinuti, i nemoj mi reći pogledaj na google.com?
jel valja to kaj kad se skine?
kako se to instalira?
gdje se nabave kodeci?
jel posotji razlika između skinutog s neta i kupljenog u dćuanu(mislim na kvalitetu i kompletnost karte)?
|
klik na link
dok, moje pitanje i dalje stoji: kako se to instalira na pda?
|
14.11.2006., 23:04
|
|
Simpson, Homer Simpson
|
Quote:
mr X kaže:
klik na link
dok, moje pitanje i dalje stoji: kako se to instalira na pda?
|
pridružujem se tvojem pitanju  u želji za što skorijim odogovorom...
|
|
16.11.2006., 01:23
|
|
Registrirani korisnik
|
he,he he ljudi vidim da vas mući isto pitanje koje je i mene mućilo prije 10 dana : kako se to instalira?
Bez veze sam surfa po google i naletim na vaš thread.
Uglavnom, neznam koji ste torent skidali ali ako niste skužili
1.Prebaci se mapa sa iGo na karticu
2.u mapi crack nalazi se fail iGo
3. prebaci se ili kopira u mapu iGo i pokrene
i astalavista ! 
|
|
|
16.11.2006., 07:00
|
|
senjor member
|
pa, dobro, gdje si ti do sada?

|
16.11.2006., 13:20
|
|
Simpson, Homer Simpson
|
s obzirom da sam malo ''spor'' u vezi takvih tehničkih stvari zanima me jel crack dolazi u sklopu torrent file-a koji skinem ili kaj?
jel to isti način krekanja kao s igricama-da crack kopiram u iGo datoteku.
Mr X vidim da si ti skužio o čemu on priča pa jel mi možeš objasniti, ovako laički, za one malo sporije? 
|
|
16.11.2006., 13:26
|
|
Simpson, Homer Simpson
|
Quote:
lucullus kaže:
he,he he ljudi vidim da vas mući isto pitanje koje je i mene mućilo prije 10 dana : kako se to instalira?
Bez veze sam surfa po google i naletim na vaš thread.
Uglavnom, neznam koji ste torent skidali ali ako niste skužili
1.Prebaci se mapa sa iGo na karticu
2.u mapi crack nalazi se fail iGo
3. prebaci se ili kopira u mapu iGo i pokrene
i astalavista ! 
|
i još me samo zanima jel valja to kaj?
jel funkcionira kvalitetno?
po tvom sudu, ako ga imaš u vezi ovog. jel ima velike razlike između originala i ovakovog torrent file-a?ako uopće postoji razlika
viel danke 
|
|
16.11.2006., 17:13
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
killahcro kaže:
s obzirom da sam malo ''spor'' u vezi takvih tehničkih stvari zanima me jel crack dolazi u sklopu torrent file-a koji skinem ili kaj?

|
ćekaj pa ti pitaš kako se instalira a još nisi ni skinija app.
Quote:
killahcro kaže:
jel to isti način krekanja kao s igricama-da crack kopiram u iGo datoteku. 
|
tako nekako samo u većinu slućajeva kod igrica ili nekih drugih app. pokrećeš prvo setup pa kad je instalacija gotova onda kopiraš crack.
Neznam šta je mr-X skinuo i je li uopće skinuo ali kad skineš torent ima 3 mape i setup. Problem je u tome kad pokrećeš setup neda ti instalirat i kaže da ne može naći licencni fail (to buni) zato se postavlja pitanje kako instalirat.
|
|
|
16.11.2006., 19:18
|
|
senjor member
|
ja sam skinuo iGO full i dolazi upravo tako kako si ti i rekao, tri mape i setup. (killahcro, to je ujedno odgovor i na tvoje pitanje, sve je unutra)
međutim budući sam totalni laik po pitanju navi/pda postavio sam pitanje ovdje prije nego sam uopće pokušao instalirati i vidim da nisam pogriješio.
točno bih išao onim postupkom krekiranja kao kod igara i nebi uspio.
kada budem našao vremena za instalaciju javim se sa reportom o uspjehu...ili s novim pitanjem 
|
17.11.2006., 23:33
|
|
Registrirani korisnik
|
KILLAHCRO: N100 nije full Pocket PC već Navigacijski uređaj s MP3 playerom! Dakle na njega nećeš moći instalirati iGO niti bilo koju drugu WinMobile niti WinCE aplikaciju...doduše, neki su uspjeli doprijeti do skrivenog WinCE-a dok drugi tvrde da su čak (uz dosta muke i kopiranja rzanih dll-ova) uspjeli instalirati i pokrenuti TomTom...
BTW ako si već kupio tog N100, imao bih ti postaviti par pitanja...
...ja sam skinuo već pokrekani iGO (samo aplikaciju) s torrenta i samo ga je trebalo instalirati (mada sumnjam na to da je to zapravo verzija za WinCE PNA uređaje...nažalost, karte Hrvatske i Slovenije za iGO koje se mogu naći na Netu pomalo su čudne i vjerojatno su neke pre-release verzije (Ve-Mil je na njima još uvijek u Baštijanovoj), Slovenija je jako loše pokrivena etc...
imaš u Ve-Milu Myguide 3060 PNA s kompletnim iGO-om (sve zemlje Europe uključujući i skoro svu Istočnu, HR, BiH...) on vjerojatno ima dobre karte...
BTW ima i tko iskustva ili informacije o Yakumu DeltaX 5 BT? Je li to čemu (ekran, brzina etc)???
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 18:43.
|
|
|
|